Filmpje! Niet één kartelpartij bij debat over de A-status van corona: maar FVD’er Van Meijeren gaf “historische speech”

Donderdag vond er het belangrijkste debat plaats in maanden, in de Tweede Kamer. Het onderwerp: de A-status van het coronavirus, welke de basis vormt voor álle vergaande, ronduit dictatoriale maatregelen die het kabinet heft genomen hoegenaamd om ‘de bevolking te beschermen’ tegen het Chinese killervirus. Maar wat schetst de verbazing? Geen enkele kartelpartij kwam opdagen. Sterker nog alleen FVD, BBB, en de PVV waren aanwezig. Álle andere partijen en ‘groepen’ hadden blijkbaar iets beters te doen dan hierover debatteren.

Wat er gisteren gebeurde in de plenaire zaal van de Tweede Kamer is woest makend. Er zou daar namelijk een debat plaatsvinden over het feit het kabinet het coronavirus een zogenaamde “A-status” had meegegeven. Die status wordt gegeven aan de gevaarlijkste ziektes die bestaan. Ebola is bijvoorbeeld een A-ziekte. Niet zo gek, want het sterftecijfer bij dat virus is ongeveer 50%, wat inhoudt dat als 100 mensen de ziekte krijgen, 50 eraan overlijden. Corona heeft dus dezelfde status, wat gezien het sterftecijfer van ergens rond de 0,23% nogal merkwaardig is.

Doordat het die status toegekend heeft gekregen – overigens nog niet officieel, maar alleen als noodverziening. Een ziekte kan namelijk echt officieel als A-ziekte worden aangemerkt via een wet… wat dan ook de reden is dat hier gisteren over ‘gedebatteerd’ werd – kon het kabinet allemaal maatregelen nemen en opleggen aan de bevolking. Denk daarbij aan beroepsverboden, verplichte quarantaine en gedwongen isolatie. Deze maatregelen schenden overduidelijk de grondrechten, maar de idee is dat die schending verdedigbaar is als er een vreselijke ziekte is die zich in rap tempo onder de bevolking verspreidt en er voor zorgt dat burgers bij bosjes neervallen.

Corona leek ook zo’n extreem gevaarlijke ziekte te zijn. Het was onbekend. Er deden spookverhalen de rondte. Beelden uit China lieten zien hoe mensen midden op straat plotseling instorten, en vervolgens opgeschoond werden door in speciale pakken geklede functionarissen van de overheid.

Het was doodeng. En als zodanig was het niet zo gek dat het kabinet corona initieel snel een A-ziekte noemde, zodat er hard en snel kon worden ingegrepen.

Maar nu weten we dat dit allemaal toch nogal overtrokken was. Ja, corona heeft veel slachtoffers gemaakt, maar het virus vergelijken met ebola is waanzin.

Daarom zou er gisteren een debat zijn over die categorie; of die wel klopte toen het kabinet het coronavirus vorig jaar een ziekte noemde en of die categorisering via een officiële wet wel te verdedigen is. Het was een bijzonder belangrijk debat, want als de Tweede  Kamer tot de conclusie zou komen dat het niet een A-status verdient, welnu, dan zou de wettelijke onderbouwing van heel veel maatregelen opeens verdwijnen.

Maar gebeurde er bij het debat?

Er kwamen uiteindelijk maar drie partijen opdagen: Forum voor Democratie, de BoerBurgerBeweging én de PVV. Álle andere partijen – stuk voor stuk van het partijkartel natuurlijk – lieten verstek gaan.

Een schande, natuurlijk. Want dit is een onderwerp dat goed besproken moet worden met elkaar. Zélfs als je vindt dat de A-status nog te verdedigen is moet dit onderwerp hoog aan je lijstje van prioriteiten staan. Je moet als parlement de regering immers goed controleren – en dus opletten dat dit soort categoriseringen correct blijven.

Het enige goede nieuws? Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie gaf een geweldige, zelfs historische, speech. Hij sprak maar liefst 30 minuten lang, en ontmantelde één voor één de argumenten van het kabinet, tot daar niets meer van over bleef.

Kijk zijn geweldige toespraak:

Kijk én deel. Want het is van het grootste belang dat zoveel mogelijk mensen dit soort toespraken zien – ja, ook als ze liever niet kijken omdat ze zo diep in hun angstpsychose zitten en dat ze wérkelijk denken dat het Chinese coronavirus eigenlijk Ebola 2.0 is in plaats van Griep 2.0.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Emile Takma

  De puber Gideon van Meieren heeft zich buiten de redelijke discussie in de Kamer geplaatst en wordt door geen hond nog serieus genomen.

  Als hij het woord neemt zal dat voor veel Kamerleden een goed moment zijn voor toiletbezoek.

  1. usb3.0

   Gideon is goed vandaar het geschreeuw van tamil

 2. ikweetwatikwil

  Mensen moeten onder de duim gehouden worden. Je ziet ze nog lopen met mondkapjes.

  1. Emile Takma

   Gelukkig kregen we door de maatregelen en de voortvarende vaccinatie corona onder contrôle, ikweetwatikwil. De Regering pakte de pandemie goed aan en verdient daarvoor lof.

   1. usb3.0

    tamil liegt, het is feitelijk bewezen dat geen van de beleidsmaatregelen heeft geholpen

    1. Emile Takma

     Op welke informatie baseert Gerrit zijn wonderlijke bewering?

     1. usb3.0

      Gezond verstand en meer dan de nos waar tamil slechts zijn informatie vandaan haalt.
      Het is natuurlijk al gelijk duidelijk dat tamil uitgelült is, tamieltje vraagt immers gelijk naar de “bron”

     2. Emile Takma

      Ach, Gerrit kwam op basis van zijn ‘gezonde verstand’ tot de conclusie dat de maatregelen tegen corona geen enkel effect hadden.

      Het heeft iets vertederends.

     3. usb3.0

      tamil kan het niet ontkrachten.

     4. Emile Takma

      Wie stelt moet bewijzen, Gerrit en je komt niet verder dan je beroepen op je vermeende gezonde verstand. Dat je dat niet bezit kan ik aan de hand van je onnozele bijdragen wel aantonen. Het ontkrachten van je idiote bewering is niet mijn verplichting.

 3. Gebande K0K

  Donderdag vond er het belangrijkste debat plaats in maanden, in de Tweede Kamer.
  Het onderwerp: de A-status van het coronavirus.
  Alleen FVD, BBB, en de PVV waren aanwezig.

  HUMOR, het belangrijkste debat

 4. plakband

  De staatsomroep houdt deze informatie onder de pet
  Gelukkig plaatst DDS dit soort berichten wel.
  Het fanatisme van de tegenstander(s) spreekt hier boekdelen.
  Een onwelgevallige waarheid moet worden gedemoniseerd.
  De kartelpartijlakei met velenamen pruttelt bij herhaling.

 5. Branzino

  Alleen FvD, BBB en PVV, heel opvallend! Zelfs Van Haga vond deelname aan het debat niet de moeite waard! Nota bene de allergrootste tegenstander van welke corona-maatregel dan ook en allergrootste voorstander van intrekking van alle corona-maatregelen en wel per direct. Ergens wordt er een verkeerde inschattig gemaakt van het belang van dit debat, maar waar?

 6. Brenda Welsh

  30 menuten! Een maiden speech van 30 menuten ! Die Gedeon houdt van dollen. Wat moet dat komisch geweest zijn. Australia houdt al weer een deel van haar grenzen gesloten. Elders staan de seinen nog steeds niet op groen. En Gideon staat ze in de kamer bruin te bakken.

  1. september

   Gideon is van het F.V.D en die blijven nu eenmaal tegen al die maatregelen. Dinsdag is de stemming over die motie.We wachten het maar af.

 7. B. Pascal

  Ik vindt de speech, retorisch hoogstaand!

 8. Branzino

  Wat een bonte verzameling onzin, leugens, onlogische conclusies en frames die je in een half uurtje wordt toegeroepen. Het is teveel om serieus te becommentariëren en zou bovendien teveel eer zijn voor de bedenker ervan. Wel sneu dat niemand kwam luisteren, maar achteraf ook wel heel begrijpelijk. Je zal hier maar aanwezig zijn en wel willen maar niet serieus kunnen reageren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.