Gommers ziet de herfst rooskleurig in: ‘We verwachten niet dat we door Deltavariant weer in een lockdown moeten’

De afgelopen dagen wordt er het één en ander gezegd over de zogenaamde ‘Deltavariant’ van het coronavirus. Die zou in opkomst zijn. Nou, zegt IC-arts Diederik Gommers, dat is inderdaad vervelend. Maar hij heeft goed nieuws voor Nederland: hij gelooft niet dat het noodzakelijk zal blijken om in een nieuwe lockdown te gaan. Niet vanwege deze variant tenminste.

“Op dit moment verwachten we niet dat de ziekenhuizen overlopen en dat we weer in een lockdown moeten,” aldus Gommers in zijn eigen podcast bij BNR. “We denken dat we het kunnen controleren.”

Er zitten volgens hem wel een paar haken en ogen aan de situatie zoals die is. Want hoewel een nieuwe lockdown niet voor de hand ligt is het nog wel de vraag hoe lang “vaccins” eigenlijk bescherming bieden tegen het virus. Dat kan heel lang zijn, maar het kan ook korter zijn dan we we zouden willen. “Dat gaan we in de gaten houden,” zegt Gommers dan ook, “misschien moeten de 70- en 80-jarigen een extra prik krijgen.”

“De vraag is vooral of mensen die besmet raken ernstig ziek worden. Onder ouderen is het percentage gevaccineerden boven de 80 procent,” zegt hij daarover.

Ja. Maar natuurlijk is dit allemaal niet meer dan logisch. Als we eind dit jaar wél in lockdown ‘moeten’, hoegenaamd omdat dit nodig is om de bevolking te beschermen, dan zou dat heel gek zijn (buiten het debat over of lockdowns eigenlijk wel werken, en of lockdowns het allemaal wel waard zijn). Want een heel groot deel van de bevolking is ondertussen gevaccineerd, en de vaccins zouden ook bescherming bieden tegen de Deltavariant.

Als dat opeens toch niet zo blijkt te zijn dan zullen heel veel mensen zich afvragen wat het nut eigenlijk was van dat grote vaccinatieproject. Bijna iedereen gevaccineerd, maar jongens, we moeten toch in lockdown omdat een klein deel van de bevolking niet gevaccineerd.

Volgens de voorstanders van het Grote Vaccinatieproject moest iedereen geloven omdat de vaccins ofwel beschermen tegen het virus dan wel ervoor zorgen dat mensen die ziek worden, minder ernstig zijn zijn. Hoe dan ook zou het gevolg dus moeten zijn: minder druk op de zorg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus ja, het is nogal wiedes dat Gommers “verwacht” dat lockdowns niet “nodig” zijn. Het is alleen nog maar de vraag of de politiek ze ook onwenselijk beschouwt.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Emile Takma

  “Volgens de voorstanders van het Grote Vaccinatieproject moest iedereen geloven omdat de vaccins ofwel beschermen tegen het virus dan wel ervoor zorgen dat mensen die ziek worden, minder ernstig zijn zijn.”

  Dat hoeven we niet te geloven, dat is een feit.

  Het vaccinatieproject is een groot succes en als er geen rare dingen gebeuren hebben we daarmee het virus onder contrôle gekregen.
  Hulde voor de beleidsmakers.

  1. Gebande K0K

   Toegeven dat de overheid of een minister iets goed gedaan heeft, gaat te ver voor DDS en het gros der reageerders.

   1. DubbelZout

    Zelfs het woord vaccins wordt tussen aanhalingstekens geschreven
    Heel subtiel en doelbewust

  2. leukeditter

   we zullen zien in september takkewijf

  3. Nostradamus

   Emile, ik ben een beter mens dan jij. Ik doneer namelijk mijn vaccin aan een arm land. Aan iemand met overgewicht en ondeliggend lijden als Obesitas, Astma of Diabetes.
   Ik vind jou een egoïst.

   Daarom vind ik ook het hier vaccineren van kinderen genocide. Niet omdat die kinderen hier dan overlijden, maar omdat die vaccins dan niet naar arme landen gaan waar bovengenoemde overlijden omdat jij vind dat gezonde mensen hier gevaccineerd moeten worden.

   En heb jij je 10 vaccins uit de koker van Hugo en Mark inmiddels al doorgeslikt?

   1. september

    je praat grote onzin ,omdat doe die vaccins dan naar het buitenland gaan? Wat hebben wij daarmee te maken,ze krijgen daar genoeg.

    1. usb3.0

     Nee september, Nostradamus slaat de spijker op z’n kop..

   2. Van der Scheur

    Bijzonder aangesterkte woordkeus als “genocide”, “10 vaccins doorgeslikt”, “jij bent een egoïst”, zijn de aanwijzingen dat het hier om een verward persoon gaat. Verwarde personen uiten zich op extreme wijze hebben we de laatste jaren helaas geleerd.

    1. september

     Dat is waar ,want je krijgt als je dat wil,maar 2 vaccinaties.En wat er volgend jaar gebeurd ,we wachten het maar af.

  4. vlekkenoplosser

   Het vaccinatieproces is een leugen en een farce. Vandaag meldt the Guardian dat er in de UK meer gevaccineerde mensen overlijden ongevaccineerde, dagelijks zijn er berichten dat gevaccineerde mensen sterven maar het ligt nooit aan de vaccinatie.

   De strónt vlé®k van DDS noemt het collateral damage. Met zulke idioten ben je toch volledig klaar.

   h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

   Overigens werd dit verleden maand al gecommuniceerd in Nederland. Kennelijk willen we niet horen dat het experimentele vaccin een zeer slechte invloed heeft op het auto-immuun systeem. Uiteraard sluit elk artikel af dat het overlijden geen relatie tot het vaccin heeft. Ik wens alle gevaccineerde een lang leven toe echter ik vrees met grote vrees.

 2. Gebande K0K

  De afgelopen dagen wordt er het één en ander gezegd over de zogenaamde ‘Deltavariant’ van het coronavirus.
  Die zou in opkomst zijn.

  In opdracht van de sponsor worden hier weer feiten in twijfel getrokken.

 3. marcel_2011

  Gebande K0K je schrijft over feiten wat betreft de “deltavariant” wWelke feiten? Waar is het bewijs? Graag reactie met bewijs.

 4. marcel_2011

  Ik zie dat Gebande K0K niet in staat is het bewijs te leveren. Dus waar hebben we het dan over.

  1. Gebande K0K

   Marcel_2011 is de aller domste reageerder van DDS.
   Werkelijk te onderontwikkeld om te kunnen schijten.
   Zolang hij niet in staat is het tegendeel te bewijzen, blijft hij de grootste flapdrol van DDS.
   Sorry , een na grootste, de eer van de grootste is voor de Lugar clonen.

   1. Gebande K0K

    Ik zie dat Marcel_2011 niet in staat is het bewijs te leveren. Dus waar hebben we het dan over.

 5. marcel_2011

  Gebande K0K ik had je niet gevraagd om te gaan schelden (is een teken dat je zwak staat en aan de verliezende kant staat) maar had je om bewijs gevraagd wat je dus overduidelijk niet kunt leveren. Ik denk dat het voor velen hier nu duidelijk is wie Gebande K0K is.

  1. september

   Er zijn er hier altijd die blijven schelden,dat veranderd nooit.We nemen er maar kennis van.En de Lugar clonen ken ik niet,zit hier ook nog niet zo lang.

 6. Beukman

  Terzijde, maar toch een aardig weetje:
  Slechts 0,8 procent van de coronadoden van de laatste tijd in de VS was ingeënt. De overige 99,2 procent niet.

  1. september

   En er blijven er altijd beweren dat vaccineren onzin is. Zie de VS.dus vaccineren helpt.

  2. usb3.0

   Er sterven dus gevaccineerden aan corona

   1. Beukman

    Maar er blijven vooral mensen leven door vaccinatie.

    1. usb3.0

     Onzin

     1. Branzino

      @usb3.0
      Hoe zie jij het feit, dat er in ziekenhuizen vooral niet-gevaccineerde mensen worden opgenomen of mensen die slechts eenmaal zijn geprikt? Die laatsten vormen wel een minderheid. Tweemaal gevaccineerde mensen die toch ziek worden hebben meestal een immuunziekte. Ik beschouw dat als sterke aanwijzingen, bijna wetenschappelijk bewijs, dat vaccineren veel voordelen biedt.

     2. Emile Takma

      De anti-vaxers hebben is alles ongelijk gekregen, Branzino, en moeten nu met lede ogen aanzien dat het vaccinatiebeleid een enorm succes is.
      Gelukkig kunnen zij meestal ook meeliften op de groepsimmuniteit die we met vaccinatie voor een groot deel zullen bereiken. In dit soort groepen van wappies, gristenen en deplorables kunnen nog wel kleine oplevingen van het virus plaatsvinden maar waarschijnlijk blijven die beperkt.

     3. Branzino

      @Emile Takma
      Ik ben eigenlijk wel blij, dat we DDS-rechts met onze vaccinaties hebben kunnen helpen. Het zou toch een verlies voor onze samenleving zijn als zo’n subgroepje als DDS-deelnemers het niet zou redden. Veel invloed hebben ze niet, maar ze maken Nederland wel een beetje leuker. Er valt van tijd tot tijd tenminste wat te lachen.

     4. vlekkenoplosser

      blabla bladie blablabla

     5. vlekkenoplosser

      Het vaccinatieproces is een leugen en een farce. Vandaag meldt the Guardian dat er in de UK meer gevaccineerde mensen overlijden ongevaccineerde, dagelijks zijn er berichten dat gevaccineerde mensen sterven maar het ligt nooit aan de vaccinatie.

      De strónt vlé®k van DDS noemt het collateral damage. Met zulke idioten ben je toch volledig klaar.

      h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

      Overigens werd dit verleden maand al gecommuniceerd in Nederland. Kennelijk willen we niet horen dat het experimentele vaccin een zeer slechte invloed heeft op het auto-immuun systeem. Uiteraard sluit elk artikel af dat het overlijden geen relatie tot het vaccin heeft. Ik wens alle gevaccineerde een lang leven toe echter ik vrees met grote vrees.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.