In Duitsland is vaccinatiesamenleving nu een feit: Toekomstige lockdowns gelden niet voor gevaccineerden

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft gezegd dat mensen die tegen Covid-19 zijn gevaccineerd, niet meer in lockdown hoeven als het virus weer de kop opsteekt. Ook hebben zij dan meer vrijheden dan niet-gevaccineerden.

In Duitsland zijn de infectiecijfers relatief gunstig en ook daar zijn de meeste coronamaatregelen al versoepeld, maar er zijn zorgen over de opkomst van de Indiase ‘Delta’-variant. Mocht het daar toch weer tot een lockdown komen, ‘dan kun je maar beter gevaccineerd zijn’, is de boodschap vanuit de Duitse overheid.

De stafchef van bondskanselier Angela Merkel, Helge Braun, zei volgens het AD eerder vandaag dat wetenschappers het erover eens zijn dat volledig gevaccineerden ‘niet echt een risico lopen of een gevaar voor anderen vormen’. En daarom vinden ze het kennelijk prima om een tweedeling in de maatschappij te veroorzaken.

Het is belachelijk dat de Duitse regering het op deze manier aanpakt. Mensen met een hoog risico op zware klachten zouden zich moeten inenten en hebben dat waarschijnlijk ook al gedaan. En mensen met een laag risico hebben het vaccin (en het virus) waarschijnlijk ook al gehad, maar hebben zeer waarschijnlijk ook antistoffen. Wie beschermen ze dan door de samenleving op deze manier te splijten? Mensen met een hoog risico op zware klachten, die het virus tot nu toe (meer dan een jaar lang) hebben weten te ontlopen? Laat me niet lachen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En wat die Duitsers verder doen moeten ze helemaal zelf weten, maar de kans bestaat natuurlijk dat we in Nederland dezelfde kant uitgaan. Want laten we nou niet doen alsof dit demissionaire kabinet, of het aankomende kabinet, vol zit met originele en goed uitgedachte ideeën. ‘Duitsland doet het ook zo’ is vaak al een voldoende argument om iets er door te drukken in Nederland. We neigen nou eigenlijk al naar eenzelfde soort vaccinatiesamenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. J. Punt

  Dus niet als een gedresseerde aap overal in de lange rij oeverloos te wachten op jouw beurt om eventjes van het leven te genieten als een asielhond die even mag luchten in het buitenhok 1 x per dag…

 2. Gebande K0K

  Hoe zullen de “Alles is beter en goedkoper in Duitsland” op het “splijten van de samenleving” reageren?
  Moet Nederland wederom een voorbeeld aan onze oosterburen nemen?

  1. Monty

   ”Moet Nederland wederom een voorbeeld aan onze oosterburen nemen?”

   Hoezo Rutte bepaald toch alles in Europa. Zijn macht reikt verder dan alleen Nederland.
   Duitsland heeft hij al op zijn knieën, België zal volgen.
   Hierna is het voor hem dan heel makkelijk te verkopen dat het in ons land ook moet gebeuren.

   Of ben ik nu aan het complot denken?

   1. Gebande K0K

    Rutte, het slechtste wat Europa, eigenlijk de gehele westerse wereld, is overkomen sinds AH.
    (van wie was die uitspraak toch ?)

    1. september

     Dat zou wel iemand van de PVV of FVD zijn geweest en iemand van dit Forum.

  2. Monty

   Ook Israël deed het goed volgens velen op dit blog tegen hun strijd tegen Corona.

   Terwijl wij hier nog opgesloten zaten vierden ze in Israël al weer feest en konden ze volop recreëren.

   1. september

    Dat is ze omdat ze in Israel veel eerder met de vaccinaties zijn begonnen.Dat is gewoon zo.

 3. usb3.0

  Het is natuurlijk schandalig wat er gebeurt, ik kan mij goed voorstellen dat het burgers, die worden buitengesloten, kwaad maakt, de uitwerking daarvan laat ik aan ieders fantasie over…

  1. NO8DO

   Heldhaftig op internet schelden?

  2. Monty

   ”de uitwerking daarvan laat ik aan ieders fantasie over”

   Sommigen fantaseren al heel lang over een burgeroorlog.
   Is dit ook een fantasie van usb3.0?

 4. Nostradamus

  Wow, nu kan ik als niet jood ervaren hoe het is om als jood te leven in InterNationaal Socialistisch Duitsland.

  1. Appelstroop

   euhm.. joden werden afgevoerd naar vernietigingskampen, systematisch uitgemoord door de nationaal socialistische arbeiders partij. Deze maatregel is zorgelijk, daar niet van.. maar een vergelijking met jodenvervolging gaat te ver.

   1. Emile Takma

    Ik kan zelfs niet zien dat deze maatregel zorgelijk is.

    1. RvdBe

     Het is wel zorgelijk omdat het kunnen aantonen van antistoffen niet als afdoende wordt beschouwd, je moet hoe dan ook die spuit hebben, nodig of niet nodig.
     Het lijkt op een soort wedstrijd, welk land de hoogste vaccinatiegraad behaalt mag de volgende dictator aan de eu leveren, immers dat is dan degene die de beste volksmenner is.

    2. usb3.0

     “Ik kan zelfs niet zien dat deze maatregel zorgelijk is.”

     Jij bent ook te achterlijk een enorme schoft, ze zouden jouw achterlijk kop eens moeten verbouwen met je gezuig…

 5. dumbfarmer

  binnenkort dus ook in nederland, want onze muppetshow kopieert wel meer “omdat andere EU landen het ook doen”.
  Vervolgens is het wel lastig te handhaven voor de boa’s met een gemiddeld iq van mijn schoenmaat, dus laten we eens kijken hoe we een zichtbare markering kunnen aanbrengen op iemand die niet is ingeent, dan is duidelijk wanneer die de wet overtreed..

  wacht..waar ken ik dat van…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.