OMT-viroloog wil langer, langer, langer coronamaatregelen: ‘Oplevingen van corona tot voorjaar 2022!’

Zoals we de laatste anderhalf jaar vaker hebben gezien is er weer eens een viroloog die de rest van de maatschappij vertelt dat “we” nog niet “af” zijn van de maatregelen. Want er kunnen tot het voorjaar van 2022 “oplevingen” zijn van corona. Alleen is er een klein probleem met zo’n statement. Niet virologen maar burgers dienen te bepalen wat we doen in ons land. Gelukkig maar, want het is al lang duidelijk dat virologen halve gezondheidsdictators zijn.

Alex Friedrich van het UMCG, tevens een van de vaste experts van het Outbreak Management Team (OMT), zegt tegen De Telegraaf dat we een jaar tegemoet gaan met “meerdere oplevingen” van het nieuwe Chinese coronavirus. Daarom zullen maatregelen als testen, mondkapjes, en afstand houden “er” voorlopig bij blijven horen. Oké, oké, een keiharde nieuwe lockdown ziet hij niet gebeuren, maar het wordt niet zomaar echt vrij.

“Er blijft voorlopig een risico dat uitbraken voor extra druk op de zorg zullen zorgen,” aldus meneer. Vervolgens doet hij een riedeltje over “varianten” en over dat gevaccineerden toch wel ziek kunnen worden (hoewel minder ernstig, yay!), en dat is het dan.

Dit moet stoppen. Vandaag nog. Virologen hebben niet de almacht. Zij mogen ons, de burgerij, niet zomaar even vertellen “wat er gebeurt” alsof dat een automatisme is waar niet aan te ontsnappen valt. Het zijn namelijk geen automatismes. Het is geen wet dat “we” allemaal belachelijke regels moeten implementeren en onze rechten moeten opschorten omdat er een coronavirus rondwaart met een IFR van een zware griep (tot “twee keer zware griep” op zijn ergst). Dat zijn keuzes. Politieke keuzes zelfs. En dat soort keuzes dienen niet gemaakt te worden door een stel virologen die door hun persoonlijke obsessies totaal geen respect hebben voor de vrijheid, maar door normale burgers, in samenspraak met hun gekozen volksvertegenwoordigers.

Wat we op dit moment hebben in Nederland is ronduit gevaarlijk: een kleine cabal van zogenaamde “experts” die feitelijk bepalen wat er gebeurt, welke rechten ons “toegekend” worden, en die totaal geen waardering hebben voor een begrip als “grondrechten” of “mensenrechten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De dictatuur van de virologen dient te stoppen. Vandaag nog. Niemand heeft op deze mensen gestemd. Ze hebben nog nooit een politiek debat gewonnen. Laat hen maar lekker doen wat ze horen te doen: in het ziekenhuis werken en/of onderzoeken hoe bepaalde virussen “werken.” Voor de rest moeten ze – heel plat gezegd – vooral hun bek houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. mw

  Je hebt helemaal gelijk.Toen ik het las dacht ik net zo.

 2. Nostradamus

  Precies. Dit soort viro-logen zijn de oorzaak van de ellende. Want virologen doen aan viroliegen.

  Hoe staat het eigenlijk met het heropende onderzoek van Biden naar de herkomst van het Chinese virus met de mogelijkheid dat het door virologen is aangepast?
  En een onderzoek waarom, toen al bekend was hoe schadelijk dat virus was, China toch alle buitenlanders naar huis liet vliegen over de gehele wereld. Lijkt wel vooropgezet.

  1. hans-e-pans

   Dus als ze iets gezegd hebben zijn het gelijk VIROLOGEN.

 3. Emile Takma

  “OMT-viroloog wil langer, langer, langer coronamaatregelen”

  Dat beweert deze viroloog nergens. Hij wijst slechts op het wetenschappelijke feit dat we de komende maanden te maken zullen blijven houden met oplevingen van het virus.

  1. Jack Flash

   Wordt tijd dat iedereen die k*ttelevisie het raam uitflikkert.
   Alleen maar angstzaaierij en vaccinatiereklame en leugens.
   Ook nog doen alsof iedereen zo graag die prik wil.
   Bah!

   1. september

    Grote onzin

 4. kattekop

  @Takema

  Dat beweert deze viroloog wel degelijk
  Even goed lezen….daarom zullen maatregelen als testen, mondkapjes er voorlopig bij blijven horen.

  1. EmiIe Takma

   Sorry, Kattekop. Ik heb het artikel inderdaad niet goed doorgenomen.
   Ik was weer eens te vlug met oordelen.

   1. hieriswillem

    Te vlug te dom te naïef te drammerig te lui noem het maar op . Na een paar jaar is het me steeds meer duidelijk geworden dat debieltje taakstraf alle negatieve benamingen past . Ik heb nog niet 1 positief iets over de kindervriend kunnen ontdekken .

  2. Jan Heyn

   Dat takkewijf leest alleen wat het wil lezen.

 5. Echtepleb

  virologen moeten inderdaad blijven onderzoeken hoe de virussen werken. Je vergeet echter dat zo ook nog moeten voldoen aan het verdienmodel wat er afgelopen jaar is bijgekomen. Ze mogen van alles ontdekken maar niet dat we er ook weer snel uit zouden kunnen zijn, tegen lagere kosten. De ingeslagen weg dient ten alle tijden de enige te zijn. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert gaan we gewoon hetzelfde nog een keer en nog een keer doen.

 6. Jan Heyn

  Hoe lang pikken we de angst zaaierij van dit soort figuren nog?
  Hoe lang blijven we dom op de bank liggen klagen, maar niets doen tegen deze terreur?

  1. Echtepleb

   Ik ga gewoon iedere dag werken (niet thuis), probeer met testen gewoon op vakantie te gaan en laat me niet gek maken. Ik probeer niemand te overtuigen, hoogstens op een ander spoor te zetten en daar eens over te discussiëren.

   1. Jan Heyn

    Ik weiger me te laten testen. Zelfs de uitvinder van de PCR test heeft aangegeven dat die test niet geschikt is om corona mee te constateren.
    De kans dat je vals positief getest wordt is enorm.

   2. september

    Het is ieder geval duidelijk dat we nog Lang niet van Corona af zijn,en dat er voorlopig oplevingen blijven. En blijven luisteren maar de virologen.naar de.Er blijven altijd die er anders over denken

 7. Abraham50

  Beukman wil langer, langer, langer coronamaatregelen: ‘Oplevingen van corona tot voorjaar 2022!’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.