Opnieuw dreiging geuit richting media: hoofdingang NOS ‘uit voorzorg’ afgesloten

Een woordvoerder van de NOS laat weten dat de hoofdingang momenteel ‘uit voorzorg’ is afgesloten in verband met een dreiging. Daarnaast zijn er ook extra agenten aanwezig op het Mediapark.

Zowel de politie als de woordvoerder van de NOS doen op dit moment geen verdere uitspraken over de dreiging of de genomen veiligheidsmaatregelen, behalve dat de dreiging op dit moment wordt nagetrokken door de politie.

“Wij hebben een melding gekregen van een bedrijf dat werkzaam is op het Mediapark”, stelt een woordvoerder van de politie via De Telegraaf. “Er is om die reden extra politie en beweging te zien op de locatie in verband met de melding. Wij kijken er serieus naar.”

Het is dus volstrekt onduidelijk of het hier gaat om een loos dreigement, een nieuw dreigement vanuit dezelfde criminele hoek als de verantwoordelijken voor het bedreigen van RTL Boulevard, of een totaal andere groep. Maar gezien de situatie van afgelopen week ligt het voor de hand dat het om dezelfde criminelen gaat. Anders zou de beveiliging waarschijnlijk niet op beide locaties (allebei wel op het Mediapark in Hilversum) tegelijkertijd worden verhoogd.

Ergens was dit natuurlijk ook wel een beetje te verwachten, aangezien RTL Boulevard van het Amsterdamse Leidseplein “naar een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum” is verhuisd. Hoe duidelijk wil je het hebben? Daar is vrij weinig meer “onbekend” aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is wat dat betreft ook nog maar de vraag of dit überhaupt een slimme zet was van de Hilversumse driehoek (burgemeester, politiechef en Openbaar Ministerie). Als iemand de media loopt te bedreigen met een raketwerper en/of automatische wapens, dan lijkt het meer te gaan om het signaal dat zo’n crimineel af probeert te geven dan iets anders. Maakt het zo’n walgelijk figuur dan echt nog uit of hij de geheime locatie van RTL Boulevard weet te raken met zo’n terreuraanslag, of is het voor zo’n psychopaat misschien ook voldoende dat hij ‘gewoon’ een willekeurige studio raakt? Als dat laatste het geval is dan kan de politie de veiligheidsmaatregelen aanscherpen tot ze een ons wegen. Dat is echt onbegonnen werk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Monty

  Rutte………
  Bedankt.

  1. Abraham50

   Beukman ook?

 2. DubbelZout

  Zal wel weer zo’n “NOS = nepnieuws”wappie zijn
  Dat soort gekken heb je hier op DDS in overvloed
  Het bewijs leest u hieronder

  1. Abraham50

   Beukman?

 3. RvdBe

  Het is een bericht van de NOS zelf, zal waarschijnlijk weer nepnieuws zijn van de staatspers.

 4. Gebande K0K

  Vandaag geen nieuws uit Forumland, het paradijselijke stukje Nederland zonder migranten, zonder overstromingen, zonder criminaliteit en met goudeerlijke politici.

  1. DubbelZout

   Er komt een muur omheen van 100 m hoog, compleet met wachttorens, heb ik gehoord
   Dat zal ze leren 😀

   1. Branzino

    @Dubbelzout
    Een 100 meter hoge muur rond Forumland? Oei, wel hoog. En met wachttorens? Dan moeten ze bij de selectie van personeel wel mensen zonder hoogtevrees selecteren. Zouden ze daar rekening mee houden en mag dat eigenlijk wel? hoewel, ze hebben natuurlijk hun eigen wetten.
    Je kunt die wachttorens natuurlijk ook aan de buitenkant van die muur bouwen. Maar dat veroorzaakt weer andere problemen. Want stel je voor, dat daar in het omringende land, iets leuks gebeurt. Je bent dan zo je bewakingspersoneel kwijt, overlopers. Dat gebeurde in de DDR ook regelmatig, vluchtende VoPo’s.

   2. Flengan

    En Beukman?

    1. Abraham50

     Beukman!

     1. usb3.0

      Ja beukman!

   3. Xyz1234

    100 meter is nogal laag. Met zo’n muur zie je nog steeds die lelijke windturbines bij de buren.

 5. Vrijedenkert

  Maffiabendes knallen advocaten en journalisten af, bedreigen mediabedrijven en staatsomroep!
  Russische toestanden alleen hier criminelen die erachter zitten i.p.v. de machthebbers…

 6. Rieks

  En na een paar uur was die “dreiging” alweer voorbij. Zonder uitleg van NOS of van onze Bromsnor-politie.

 7. Xyz1234

  Moet het niet zijn: media VOELT zich opnieuw bedreigd? Alles draait namelijk om gevoel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.