Peiling! ‘46% van gevaccineerden wil geen contact met ongevaccineerde vrienden, familie en kennissen’

Het is te triest voor woorden. Maar uit een peiling van EenVandaag blijkt dat maar liefst 46% van de Nederlanders liever niet in de buurt komt van vrienden, familieleden en kennissen die niet gevaccineerd zijn. Zó bang zijn deze mensen gemaakt voor het coronavirus. Je zou er om lachen als het niet zo verschrikkelijk zielig was.

Uit onderzoek van EenVandaag onder 15.000 leden van het eigen panel blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders liever geen omgang wil hebben met ongevaccineerden. Dan hebben ze het niet over vreemden – mensen met wie ze niets te maken hebben – maar zelfs over familieleden, vrienden en kennissen.

“Van de deelnemers wil 14 procent zich zeker of waarschijnlijk niet laten inenten. 83 procent heeft al een of twee prikken gehad, of wil die nog. Van die laatste groep willen veel mensen vooral niet in de buurt komen van ongevaccineerden, om te voorkomen dat ze zelf besmet raken met het virus. Dat ze zelf al zijn gevaccineerd doet daar niks aan af,” aldus EenVandaag.

Dit is echt ongelooflijk. Je bent gevaccineerd. Je zou dus beschermd moeten zijn tegen het nieuwe coronavirus, of in ieder geval tegen de ergst mogelijke symptomen ervan. Waarom zou je dan tóch nog wegrennen als er ongevaccineerde mensen zijn? De gedachtegang hierachter is totaal niet logisch. Waarom heb je je in vredesnaam laten inenten als je zo bang bent dat je het alsnog krijgt en dan ook nog een erge versie als je even de hand schudt van iemand die niet gevaccineerd is?

Eén van de panelleden probeert dit soort angstig gedrag uit te leggen. “Mensen die zich niet laten vaccineren, lopen gewoon een groter risico om ziek te worden. En dus om mij te besmetten. En inmiddels is het wel bewezen dat je ook ziek kunt worden na volledige vaccinatie dus mijd ik die mensen,” aldus deze persoon.

Ja. Dat klopt. Maar volgens de makers en de overheid is de kans dat je er ernstig ziek van wordt wel minimaal. Dat is natuurlijk sowieso al het geval, aangezien de overgrote meerderheid van de mensen met corona geen of milde symptomen heeft, maar met het vaccin is dat nog meer het geval. De risico’s zijn dan echt minimaal. Als je je daar dan toch nog door laat beperken heb je écht een probleem. En dan bedoel ik: een psychologisch probleem. Want dan lijd je overduidelijk aan een angstpsychose.

Wat we nu zien gebeuren in Nederland en in andere landen is enorm zorgelijk. Hele horden mensen zijn bang geworden om te leven. Ze laten zich zo erg leiden door hun angsten – wat steeds gepromoot wordt door de media én politici – dat ze zich steeds meer beperken, en zelfs oude familie- en vriendenbanden opzij schuiven om zich maar “veilig” te voelen.

Gezien de ernst van corona voor de meest mensen en dan met name voor verreweg de meeste gevaccineerden is dat niet alleen volstrekt overbodig. Het is eigenlijk gewoon misdadig. Deze mensen zijn gék gemaakt. Ze hebben alle perspectief verloren en denken dat “angst” een deugd is. Als je niet bang bent, ben je eigenlijk – denken ze – een slecht mens.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat we onszelf aandoen is zo erg, er zijn eigenlijk geen woorden voor.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal voor het laatste nieuws.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Tepelkloofje

  Dit is onderdeel van de strategie: mensen die zich niet als een mak schaap onderwerpen aan de doctrine worden weggezet als ungewunschten en langzaam maar zeker van alles verstoten. Het is zo doorzichtig allemaal…
  Over de massale protesten over de hele wereld zal EenVandaag bewust NIET berichten. Leuk trivia feitje van de dag: de Franse presidentiele garde heeft massaal haar ontslag ingediend na dwingende corona verplichtingen.

  1. Xyz1234

   U begrijpt het.

 2. Gebande_5

  Ja. Dat klopt. Maar volgens de makers en de overheid is de kans dat je er ernstig ziek van wordt wel minimaal.

  Michael, omhelst u verkouden en snotterige vrienden en loopt u moedwillig de kans om verkouden te worden of zelfs een longontsteking op te lopen, of beschermt u zich liever tegen een mogelijke simpele niet ernstige verkoudheid en houdt u enige afstand?

  1. ElGuapo

   Triest!

   1. Gebande_5

    Buitengewoon stevig onderbouwde reactie van u.
    Mijn complimenten voor uw poging om tot een inhoudelijke discussie te komen.

    1. ElGuapo

     Wederom richt je je weer tot Michael om een reactie uit te lokken wat waarschijnlijk zal leiden tot kokkie 6.
     Je stelt niet de vraag aan iedereen maar alleen aan hem. Als antwoord op je vraag…de begroeting van vrienden of familie is bij mij gewoon hetzelfde gebleven.

     1. Gebande_5

      Indien u vindt dat ik een vraag over MvdG zijn stellingname aan anderen moet stellen, richt ik de vraag aan u betreffende Michael zijn stellingname.

     2. ElGuapo

      Ik heb je al een antwoord gegeven.

     3. Gebande_5

      @ Die Knapperd.
      U geeft een antwoord maar op welke vraag?
      Daarom nogmaals mijn vraag: omhelst u verkouden en snotterige vrienden en loopt u moedwillig de kans om verkouden te worden of zelfs een longontsteking op te lopen, of beschermt u zich liever tegen een mogelijke simpele niet ernstige verkoudheid en houdt u enige afstand?

     4. ElGuapo

      Nogmaals mijn antwoord kokkie.
      Ik begroet vrienden en familie altijd op dezelfde manier ongeacht of ze ziek zijn of niet.
      Ik vertrouw op mijn immuunsysteem en mocht ik ziek worden dan is dat zo.

     5. Harry Haller2

      De vraag is niet correct kokkie. In het artikel is geen sprake van snotterige of verkouden familieleden/vrienden. 46% van de gevaccineerden wil gewoon geen contact met ongevaccineerden. Ook niet als ze in blakende gezondheid verkeren zonder loopneus of kuchje.

      En dat is een domme, gefrustreerde, zwaar zieke en intens bange reactie.

  2. Emile Takma

   Michael is niet gek. Die liet zich vaccineren en houdt anderhalve meter afstand.

   1. Gebande_5

    Exact.

   2. Nostradamus

    Ook Michael heeft een vaccinatie om zichzelf te beschermen tegen een virus. Vaccineren doe je voor jezelf, niet om anderen te beschermen. Als anderen beschermd moeten worden dan moeten ze zelf een vaccin halen.

    Alleen vacciNazi’s willen dat anderen gevaccineerd worden met een experimenteel vaccin.

    Maar hoe dom die 46% ook zijn tegenover niet gevaccineerden. Ze nemen een vaccin om zichzelf te beschermen, en dan zijn ze bang voor niet gevaccineerden omdat ze langzaam doorkrijgen dat het vaccin helemaal niet zo goed werkt.

    Blijf je ook binnen Emile? Jij kan ook anderen besmetten! 😂😂🤣🤣

    He Emile, hoe vaak heb jij je al vol laten spuiten door Mark en Hugo? Heb je genoten van de prikjes? 💉💉💉
    Krijg je er ook voor betaald zoals Famke Louise en ‘rapper’ Boefje?

  3. Xyz1234

   U verwart voor het gemak zieke mensen met symptomen met gezonde niet gevaccineerde mensen. Leuk geprobeerd, maar daar trappen we niet in.

 3. Emile Takma

  Ongevaccineerden zijn meestal ook dom en asociaal. Die wil je natuurlijk liever niet op bezoek.

  1. ElGuapo

   En triester….of dumb en dumber!

   1. Flengan

    @El Guapo: Ik gun de domme proefkonijnen dan ook alle volgende vaccinaties.

  2. Flengan

   Domme proefkonijnen, dus wie is er nu dom?

   🙂

  3. Tepelkloofje

   Mensen die zich laten injecteren doen dat op basis van indoctrinatie en bangmakerij.
   Mensen die zich niet laten injecteren doen dat op basis van informatie.

   1. Emile Takma

    Daar hebben we de volgende domme wappie.

    🤮

    1. Tepelkloofje

     Je hoeft jezelf niet te introduceren, dat had ik al in de gaten hoor.

     1. Emile Takma

      Blijf je wel binnen, kloofje? Mensen zoals jij zien we liever niet in de publieke ruimte.

     2. Flengan

      Aldus het domme proefkonijntje, hij liegt en zuigt alles aan elkaar vast. Dat krijg je ervan als je jezelf in laten spuiten met experimentele mRNA-vloeistof de gevolgen op termijn zijn immers onbekend. Dus wie is hier nu een wappie?

      BAM

    2. september

     Die veranderen toch nooit ,we blijven er alleen maar kennis van nemen.

    3. ElGuapo

     Riep de balzak met beentjes.

   2. Gebande_5

    Mensen die zich niet laten injecteren doen dat op basis van informatie.

    Op basis waarvan denk u dat 14% van de Nederlandse bevolking de juiste en 86% van de Nederlandse bevolking verkeerde informatie tot zich neemt?
    Zijn er onderzoeken naar de relatie tussen vaccinatie-bereidheid en opleidingsniveau?

    1. Tepelkloofje

     Veelzeggender is een onderzoek naar injectiegedrag en mediaconsumptie.

     1. Emile Takma

      Die relatie is erongetwijfeld. Ongevaccineerden zijn relatief laag opgeleid en lezen geen fatsoenlijke kranten. Wel laten ze zich bijpraten door een wappie-bubble op internet.

     2. Flengan

      Aldus het domme wappie proefkonijntje.

    2. ElGuapo

     “Ongevaccineerden zijn relatief laag opgeleid en lezen geen fatsoenlijke kranten. Wel laten ze zich bijpraten door een wappie-bubble op internet.”

     Bent u op zoek naar een helderziende theoreticus of gewoon iemand die uw lotto formulier kan invullen dan verwijs ik u graag door naar de heer schlemiel.

  4. leukeditter

   hoe durf je het te zeggen smerige jood.. verzuipen moeten ze je

   1. Emile Takma

    “ smerige jood”

    Leukeditter is een vieze antisemiet, vandaar.

    1. Magyar

     Hoezo, zijn er soms geen smerige joden? Zegt de naam Cohen jou iets?

     1. Harry Haller2

      Ook Rob de Haan blijkt een vieze antisemiet te zijn. Krijg de kolere, zakkewasser.

    2. Magyar

     Haller denk dat alle joden heilig zijn, mafkees.

   2. Gebande_5

    smerige jood.. verzuipen moeten ze je

    Dit noem ik misbruik maken van de vrijheid van meningsuiting.
    Maar mogelijk kijken anderen hier anders tegenaan.

    1. ElGuapo

     Wie zijn de anderen? Doe het maar ….je kunt het niet laten….gooi het eruit.

     1. Gebande_5

      Gezien de weinige protesten tegen deze opmerking, neem ik aan dat de smerige anti semitische opmerking uw en met u gelijkgestemden een goedkeuring heeft.
      Duidelijk!

     2. ElGuapo

      Oh een schlemiel trekje….u bent ook van de aannames.
      Ik heb “smerige jood” wel vaker voorbij horen komen.
      Vieze Turk , stink Marokkaan, en varianten daarop komen dagelijks voor.
      Ik zoek daar niet direct iets achter.

     3. Emile Takma

      “Ik zoek daar niet direct iets achter.”

      Ongelooflijk.

      🤮

     4. ElGuapo

      Ach schlemieltje het is wel duidelijk dat als jou iets niet bevalt wat anderen zeggen je die verknipte mening van je al klaar hebt en klaar staat om de wapens op te pakken vanaf je zolderkamer.

      Kijk intussen even naar de link die ik voor je geplaatst heb zodat je mijn nieuwe vliegtuig kan bestellen en zoek zelf nog even naar een link die daadwerkelijk je bewering over moslims en christenen kan onderbouwen.

   3. Harry Haller2

    Zeg, ben jij helemaal besodemieterd leukeditter? Hoe haal je het in je debiele harses om die vuige woorden in je smerige bek te nemen, gore antisemiet.

    Ga je bek spoelen met onverdunde zwavelzuur en rot op van dit blog, ongeletterde proleet.

 4. Appelstroop

  Merk in mijn omgeving er iig niets van, nog nooit de vraag gehad of ik gevaccineerd ben en denk ook niet dat het vrienden of familie iets zal interesseren. Je bent tenslotte min of meer veilig als je je spuitje hebt gehad. 46% vind ik buitensporig hoog, zou het beetje met korreltje zout nemen tenmidden van de vax campagne.

  En in de supermarkten is het alsof covid nooit heeft bestaan behalve een alchohol pompje buiten de deur die iedereen met z’n smerige vingers aanraakt.

  1. Tepelkloofje

   Dat gaat nog komen. Het publiceren van dit soort “onderzoeksresultaten” heeft juist tot doel om dat te bewerkstelligen. Bij al dat dom gepeupel dat zich dagelijks weer slaafs laaft aan de staatspropaganda gaat dat er in als koek.
   Valt me eerlijk gezegd beetje tegen dat ook DDS daar aan meedoet.

 5. ikweetwatikwil

  Helemaal mee eens Michael. Het is in en intriest wat er in Nederland speelt. Angst , angst.

  1. Gebande_5

   In hoeverre denkt u dat de maatregelen in Nederland zwaarder/ernstiger/anders zijn in vergelijking met andere Europese landen?

 6. RvdBe

  Het prikvee interesseert het geen ene moer dat ondertussen de kinder IC,s volliggen met kinderen met het RS virus dankzij oa hun zo geadoreerde lockdowns en andere praktijken.
  Ze vinden blijkbaar alleen “hun” corona belangrijk, de rest kan de moord stikken: asociale randdebielen.

 7. kattekop

  Ach ja, Eenvandaag.
  Een onderdeel van de regering die niks anders doet dan de mensen in angst houden.
  Wie gelooft dit nu nog?

  1. Emile Takma

   Kattekop was ook zo slim om vaccinatie te weigeren?

   1. ElGuapo

    Bij ja is het volgens schlemiel….u bent oh zo wijs.
    Bij nee ik is het volgens schlemiel …..u bent oh zo dom, asociaal.
    Ongeacht of de heer schlemiel over enige andere informatie beschikt staat dat al vast bij deze zwakzinnige.

    1. Gebande_5

     Zou u ook de moeite kunnen nemen om namens uzelf te reageren.
     Emile lijkt mij zelf uitermate capabel om zijn mening te verkondigen.

     1. ElGuapo

      Ik dacht ik doe ook eens een aanname net als schlemiel.
      Of schlemiel capabel is heb ik mijn twijfels.

 8. A-BBa

  “Je zou er om lachen als het niet zo verschrikkelijk zielig was.” Waarom is dit zielig? Is de DDS niet voor vrijheid van meningsuiting?

 9. RvdBe

  Pech voor de pharmaboeren en hun prikvee, in GB loopt het aantal besmettingen drastisch terug ondanks het laten vallen de coronaregels.
  Maar het hoeft allemaal nog niet voorbij te zijn voor het prikvee, wie wil kan zich toch nog vol laten spuiten met allerlei cocktail combo,s om het gemoed gerust te stellen.

 10. Sando

  Daar kom ik dan lekker makkelijk van af!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.