RTL Boulevard verplaatst naar geheime locatie en zendt vanaf vanavond weer uit

Tv-programma RTL Boulevard zal vanaf vanavond weer te zien op televisie. De opnamen worden niet langer gemaakt in de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar vanuit een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum.

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus lijkt een oplossing te hebben gevonden voor RTL Boulevard en de dreiging vanuit de onderwereld.

De zogeheten driehoek in Hilversum (de burgemeester, de officier van justitie en de politiechef) heeft een plek bepaald voor de opnames. Uiteraard gaat dat gepaard met ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ die de veiligheid van medewerkers, bezoekers en bewoners moet garanderen, meldt RTL Nieuws.

Dit is natuurlijk hartstikke mooi voor RTL en fans van RTL Boulevard. Ook geeft dit een signaal naar de samenleving dat de vrije pers niet zwicht voor dreigementen.

Al mogen we ons best afvragen of de criminele organisatie achter de dreiging niet gewoon een ander doelwit uitzoekt. RTL Boulevard is namelijk het doelwit omdat ze aandacht besteden aan het Marengo-proces en de onderwereld in zijn geheel. Maar er zijn zat andere programma’s die daar ook aandacht aan besteden, dus zou het zomaar kunnen dat straks een ander tv-programma het doelwit wordt, want je kunt niet alles en iedereen maar blijven beschermen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Minister Grapperhaus en de driehoek van Hilversum staan dus nog steeds voor een grote opgave. Als de criminelen achter de dreiging een daadwerkelijke poging doen om met een raketwerper de studio op te blazen, zoals werd vermoed, dan is het voor Grapperhaus te hopen dat dit op tijd verijdeld kan worden. Maar als er een hele tijd niets gebeurt, dan wordt de beveiliging waarschijnlijk afgeschaald. Als er dán iets gebeurt of de criminelen doen een poging bij een onbeveiligde studio, dan is de schade enorm groot voor de hele samenleving. Er staat dus echt veel op het spel.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Geheime locatie ??? 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

  In Nederland kent d pers de miljoenennota eerder dan de kamerleden.

  Denk nu werkelijk dat deze locatie nog steeds geheim is ? wat een poppenkast

 2. Gebande K0K

  Mooi en moedig van de presentators.
  Petje af, kan niet anders zeggen.

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, ze hebben te weinig Kijkcijfers en denken die op zo een manier te kunnen opschroeven. Nou, we trappen er mooi NIET in. Hier een TV liedje, ”Black is Black”!!!

 4. A-BBa

  Hééél geheim. Het Mediapark. Als je in Nederland onder getuigenbescherming valt ben je mooi de sigaar…

 5. Piet Klein

  Bijzonder hoe het demissionair kabinet opereert. Grappershaus meldde via de pers dat RTL boulevard de uitzendingen zou moeten hervatten. Het is bijzonder dat Grappershaus dat via de pers doet. Zijn ambtenaren hadden immers RTL boulevard geïnformeerd over de dreiging en er zal ongetwijfeld overleg tussen RTL en de ambtenaren van Grappershaus zijn geweest en nagedacht zijn of de uitzending wel of niet moest doorgaan nadat dat de eerste keer na de aanslag op de Vries deze dreiging werd vastgesteld.

  Het is vreemd dat Grappershaus niet dat zelfde overleg gebruikt om de vervolgstappen te nemen. Of is RTL zodanig onder de indruk van de georganiseerde misdaad dat ze niet meer durven. Of gelooft RTL er niet meer dat Grappershaus en zijn ambtenaren in staat zijn de veiligheid te waarborgen.

  Of wil Grappershaus dat de uitzendingen doorgaan omdat het niet doorgaan een voortdurende wake up call is dat Grappershaus er onvoldoende in slaagt de veiligheid te garanderen?

  Ook Rutte deed weer een rondje blunderen. Het veel te snel versoepelen van de maatregelen met als gevolg sterk oplopende besmettingen. Gommers roept Rutte publiekelijk op om sorry te zeggen wat hij ongeveer per kerende post doet. Maar daarmee stelt hij zich aansprakelijk voor het falen en voor de schade die partijen lijden onder dit foute beleid. Bijvoorbeeld festivals die worden afgeblazen waarbij talloze ondernemers en artiesten kosten gemaakt hebben waarvoor de inkomsten ineens verdampen. Deze ondernemers en artiesten kunnen Rutte de overheid aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Helaas gaat Rutte dat niet zelf betalen maar mag u als belastingbetaler er nu of straks voor opdraaien. Vermoedelijk gaat Rutte weer per kerende post direct schadeloos stellen. Dan kunnen deze ondernemers en artiesten mee gaan doen aan de lotgenoten groep van de gedupeerden van de toeslagenaffaire.

  Rutte die misschien hoopte dat het corona dossier hem zou helpen credits te veroveren na de vele grote fouten die aan het licht gekomen zijn. Maar ook op coronadossier is Rutte de grote blunderaar die maar fouten blijft maken. Dat er nog Nederlanders zijn die iets in Rutte zien, dat er nog VVD-ers zijn die iets in Rutte zien het blijft mij verbazen. Nederland verdient beter.

  1. Emile Takma

   De man heet Grapperhaus.

   1. ElGuapo

    Of de balzak met benen.

 6. RvdBe

  Lees net dat RTL boulevard het bericht naar buiten heeft gebracht dat de zoon van Eddy Murphy een relatie heeft, Taghi zint al op wraak😄

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.