Sigrid Kaag-propagandisten VPRO huilen krokodillentranen over kritische media: ‘Dit is een hetze-achtige campagne tegen ons’

De documentairemakers van de Sigrid Kaag-propagandafilm hebben zich eindelijk uitgesproken over de ophef, in plaats van te erkennen dat ze gewoon een veredelde lakeienfunctie hadden voor D66 spreken ze over een media-hetze. Het is volgens de makers namelijk geen toeval dat ‘het WOB-verzoek uit de hoek van GeenStijl kwam’. 

GeenStijl heeft uiterst goed werk verricht door de VPRO-documentairemakers als D66-propagandisten te ontmaskeren. Al jaren voert de PVV een heftige strijd tegen de NPO, met name Martin Bosma hekelt de verwevenheid van de NPO met enkele kartelpartijen. De resultaten van het WOB-verzoek lieten pijnlijk zien dat Bosma al die jaren voor de volle 100 procent gelijk had. In plaats excuses aan te bieden of überhaupt iets van zelfreflectie te laten lopen de “NPO66”-propagandisten uit te huilen bij het NRC.

Ze vinden de ophef grotendeels zwaar overtroffen en staan gewoon achter de gemaakte keuzes. Ze hekelen de ontstane ophef en halen flink uit naar media die deze kwestie direct belichtten:

“Dit was geen onschuldig wobverzoekje dat toevallig bij GeenStijl uitkwam. Dit is een bredere campagne. En het cynische is: onze film gaat daar deels over. Over hoe dit soort hetze-achtige campagnes een soort modus operandi zijn geworden. Kaag heeft daar al drie jaar mee te maken. Wij nu ook.”

In feite zeggen ze dus dat de ophef niks meer is dan een hetze. Dat ze zich letterlijk als gedweeë propagandisten hebben gedragen, en D66 wel heel véél inspraak had, zien zij niet als een probleem. Ze vinden namelijk dat de documentaire gewoon integer was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een hallucinante houding van deze VPRO-documentairemakers, maar het is ook kenmerkend voor het dedain van de Hilversumse media. Zij hebben het altijd bij rechte eind én zijn natuurlijk héél integer. Het is altijd de fout van een ander. Ze kunnen blijven proberen om recht te praten wat krom is, maar praktisch heel Nederland ziet gelukkig wél in dat wat hier is gebeurd gewoon niet door de beugel kan. De kwestie laat maar eens zien dat we zo snel mogelijk de NPO moeten saneren, want het is niks meer dan een propagandatak van sommige partijen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Emile Takma

  Lees ook het ijzersterke stuk van Hassnae Bouazza. Bart zit er volledig naast maar hij hijgt graag mee in de ordinaire heksenjacht.

  “‘Kaag-gate’ is een ordinaire heksenjacht
  Media De ophef rond de Kaag-documentaire gaat helemaal niet om journalistieke integriteit, maar om onverdunde vrouwenhaat, schrijft Hassnae Bouazza.

  Adembenemend hypocriet, de opgeklopte ophef rond de VPRO-documentaire over Sigrid Kaag. Haar partij en ministerie hadden zich bemoeid met de inhoud en de film werd óók nog eens voor de verkiezingen vertoond. In een commentaar schrijft de Volkskrant dat de VPRO beter had kunnen wachten met uitzenden tot na de verkiezingen. Dit is dezelfde Volkskrant die een interview met prins Bernhard op de plank liet liggen tot na zijn overlijden en die vorig jaar, bij monde van de hoofdredacteur, stelde dat het „niet verstandig” was om het coronabeleid van de overheid te bekritiseren.
  De Telegraaf, de krant die onschuldige medewerkers van het Rotterdamse stadhuis zonder een gram bewijs wegzette als salafisten, de activisten van Kick Out Zwarte Piet in een grote spread een gevaar noemde en de minderjarige zoon van burgemeester Halsema zonder scrupules op hun altaar van de Halsema-haat offerde, toonde zich „geschokt”. Journalistieke principes, die zijn voor anderen.

  Het is volstrekt normaal om geschreven interviews te laten accorderen voor publicatie om feitelijke onjuistheden te voorkomen. Ook bij documentaires is het gebruikelijk dat de gefilmde het product ziet. Dat de zaak rond Kaag een uitzondering zou zijn, is aperte onzin.

  Talkshows en redacties onderhandelen voortdurend over voorwaarden. Wanneer het politici betreft, wordt het nog wat erger, omdat gehaaide voorlichters zich er dan mee bemoeien. Het gros van de journalisten en journalistiek bedoelde programma’s bewaart onvoldoende afstand tot politici en laat voorlichters verregaande invloed op hun werk uitoefenen. Politiek is bovendien entertainment geworden: programma’s en kranten nodigen politici uit als hoofdredacteur en vragen liever naar hun favoriete ontbijt dan hen verantwoording te laten afleggen. Dat is het echte probleem.

  Zelfgenoegzame mastodonten
  Documentaires zijn een vak apart en hoeven niet per se journalistiek te zijn. Centraal staan de makers: hoe moet de film worden en wat willen ze vertellen. Het hoort bij hun vrijheid om te bepalen welke concessies ze bereid zijn te doen om de film te maken die ze voor ogen hebben. Uiteindelijk beslissen zij.

  Wie denkt dat je mensen langdurig met een camera kunt volgen zonder enig overleg of rekenschap heeft een vreemd mensbeeld. Al moet je ze de kost geven, journalisten en makers die mensen als wegwerpartikel gebruiken.

  Heus, er valt genoeg legitieme kritiek te leveren op de NPO en omroepen. Ik werk er als freelancer al jaren voor. Het is een bastion met zelfgenoegzame mastodonten waar je als buitenstaander niet tussen komt. Als je niet binnen de hokjes past, kun je naar kansen fluiten en veel medewerkers zijn ingezakte ambtenaren zonder gevoel voor creativiteit of durf.

  Maar daar gaat dit alles niet over. Dit gaat over Sigrid Kaag, een vrouw die sinds ze haar ambities bekendmaakte, op perfide wijze aangevallen wordt door rechtse media. Als het niet vanwege haar Palestijnse echtgenoot is, dan wel vanwege een hoofddoek die ze droeg, haar elitaire toon, vermeende ongenaakbaarheid of een dansje op tafel. Wilders noemde haar deze week bij herhaling een „heks”.

  Heks moet branden
  Deze zaak gaat dus helemaal niet om journalistieke integriteit, maar om onverdunde vrouwenhaat. Bart Nijman van GeenStijl, waarmee deze affaire begon, noemde Kaag „een vreselijke feeks en haar partij een gezwel”. En: „Ik heb echt een intense, diepgevoelde, onironische, in al mijn vezels trillende teringhekel aan het menstype Sigrid Kaag, die omhooggevallen, zelfvoldane, koudgekakte, belerende, moralistische, vingerwijzende, heiliger-dan-jij, spiegelloze, samenlevingsschuwe, volksverlakkende, zelfbedriegende en anderenbeliegende bezemheks van Dédain66.” Dat is dezelfde Nijman van GeenStijl dat het nepnieuws zo’n beetje heeft uitgevonden, groot is geworden met gestolen naaktfoto’s, onbeschaamd racisme, antisemitisme, intimidatie van andersdenkenden en seksisme. Nijman die zijn lezers opriep hun verkrachtingsfantasieën over journalist Loes Reijmer te delen. Díe Nijman werpt zich op als hoeder van de beschaving en wordt geprezen om de ‘journalistieke’ stunt die hij uitgehaald zou hebben. Maar dit is geen journalistiek, dit is pure rancune ingegeven door persoonlijke haat. Die motivatie en context zijn wel degelijk van belang.

  Omstanders die dit toejuichen legitimeren hiermee de gevaarlijke praktijken van een club mensen die nog nooit verantwoordelijkheid heeft genomen voor de slachtoffers die ze maakt. Een vrouw met succes moet kapot, omdat ze zich niets aantrekt van de weerzin tegen haar van Nijman en De Telegraaf. Ze gaat gewoon onverstoorbaar door met de coalitie-onderhandelingen. Het lef.

  Dat is de kern. Femke Halsema en Sylvana Simons ervoeren dit ook al. Als ze je niet mogen en je niet buigt, wacht je hun toorn. De heks moet branden. Liefst niet alleen virtueel. Tot er niets meer van over is.

  Het wordt echt tijd dat mensen hun rug recht houden en zich niet meer laten intimideren en opstoken door deze gewetenloze vandalen. Een samenleving die zich hierdoor laat gijzelen, zet haar eigen ondergang in.”

  1. Rood

   FTO Van Velenamen

   1. Cootje

    Bouazza wie is dat ? Een geïmporteerde allochtoon die de Nederlandse bevolking wat komt vertellen ? Moeten we die serieus nemen? .twee paspoorten ? Die kunnen geen sprookjes van heksen staat niet in hun woordenboek , maar kaag heeft pech de Nederlandse bevolking is opgegroeid met heksen sprookjes en en haar documentaire is een van het ergste soort , dus het zogenaamde eenrichtingsverkeer geschreven stukje van pleitbezorger Kaag geschreven door ENE Bouazza is leuk voor zijn doelgroep waaronder onze transgender op een zolderkamertje , verder interesseert het niemand

    1. Emile Takma

     “Die kunnen geen sprookjes van heksen staat niet in hun woordenboek”

     Wat er in het woordenboek van Cootje staat willen we liever niet weten.

     1. Rood

      Tot zover psychopaat zen zuiger Van Velenamen

  2. Gerda2

   Goeie vondst om over HEKSENJACHT te spreken.

   1. Cootje

    Kaag verdient toch geen heksen pracht . Van dansend boven de tafel verdwenen onder het vloerkleed , en er over drie maanden stofzuigen

    1. Emile Takma

     “Kaag verdient toch geen heksen pracht .”

     😎

  3. Beukman

   Juist. Pijnlijk.

  4. usb3.0

   Gezien tamil’s lange reactie heeft Bart volledig gelijk

  5. Stanly2000

   Ernst denk ook: Als ik maar veel tekst plak, dan heb ik gelijk.

  6. Jannes-46

   Sprak de slachtofferrolregisseur van de islam, D666 resp. de Groene Khmer.

  7. Jannes-46

   Overigens ken ik alleen de naam Hafid Bouazza, een schrijver die zijn kritiek op de islam niet onder djellaba’s of boerka’s steekt.

   1. Emile Takma

    Dat geldt zeker ook voor Hassnae Bouazza, Jannes.

    1. Rood

     Tot zover psychopaat Van Velenamen.

  8. Harry Haller2

   Haatsnee Bouaza is een extreemlinkse deuggleuf die net als haar hubby Peter Pan Breedveld alles met stro*nt besmeurd wat niet in haar overspannen wereldbeeld past.

   Over een ding heeft ze gelijk: verstandig rechts is een hetze-achtige campagne begonnen tegen die intens smerige D66-sekte en haatheks Kaag. En alles wijst er tot nu toe op dat deze anticampagne succesvol is. Fantastisch! Weg met dat gore rattenvolk en dat smerige qakwijf.

   1. Emile Takma

    besmeurt

    Met de rest van de bijdrage verlaag je slechts jezelf, Haller. Wat ben jij diep gezonken, kerel.

    🤮

    1. Harry Haller2

     Ha die Takma!

     Noodgedwongen was ik 3 dagen in de Lage Landen. Gelukkig ben ik weer terug in mijn Heimat waar het leven nog normaal is. Mijn gal, opgewekt door Ollanda, vindt een uitweg in even schelden op die Palestijnenhoe*r. Welgemeend natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

     1. Emile Takma

      “Mijn gal, opgewekt door Ollanda, vindt een uitweg in even schelden op die Palestijnenhoe*r.”

      Ja, dit lijkt zo ongeveer het ziektebeeld te zijn.

      Sterkte, arme stakker.

     2. Harry Haller2

      Dank je wel, beste jongen.

      Heb je al medicijnen voor je waterhoofd-ego, of moet je je nog behelpen met 13 keer afrukken op een dag?

     3. Rood

      Tot zover psychopaat Van Velenamen

     4. Harry Haller2

      Ik heb met je te doen Takma. Je hebt totaal niet door hoe verziekt Nederland is: het ‘gekookte kikkertjes effect’ heeft jou totaal overgenomen, de resten van je NSB-brein opgevreten en je beoordelingsvermogen volledig uitgeschakeld.

      Je bent een zieke patient die vanuit een dwangmatige deugbehoefte reageert en alle proporties uit het oog verloren is. Op zich vind ik dit wel fijn natuurlijk: megalomane, narcistische psychopaten horen niet op DDS thuis en dienen ausradiert te worden.

     5. Emile Takma

      Ach, onze nieuwbakken Duitser, herr Haller, wenst mensen die het wagen hem tegen te spreken te ‘ausradieren’.

      Uiteraard heeft dit niets met fascisme te maken.

      Wat fijn dat dit soort mensen niet meer in Nederland wonen!

     6. Harry Haller2

      Behalve een valse pisnicht, ben je ook een narcistische sukkel met een ego van De Laan van Poot in Den Haag tot Tokio, Takma.

      Een gigantische sukkel die door iedereen uitgekotst wordt. Iedereen schijt op die scheve harses van je. Vindt jou smerige extreemlinkse kwal en een hypocriete tröl die hier alleen komt om de boel te verzieken.

      Als doorgewinterde masochist zul je dat vast heerlijk vinden. Ruk ze!

     7. Emile Takma

      Ik zie dat je elke zelfbeheersing en decorum hebt verloren, Haller.

      Dit lijkt me een goed moment om te stoppen met reageren.

     8. Rood

      Aldus psychopaat en fantast Van Velenamen

     9. Harry Haller2

      Takma zoekt zijn bedje op om morgen vroeg om 08.00 uur fris aan een nieuwe week tröllen te beginnen.

      Kan iemand deze paranoia schizofreen uit zijn lijden verlossen?

  9. RvdBe

   Het is idd “treurig” dat het kwartje nu eens de andere (goede) kant opvalt, zo wordt weer eens duidelijk dat links gewend is de pers en de msm mee te hebben, nu wordt het zelfs de eigen pers te gortig en is het gejank niet van de lucht.
   Overigens terecht, er zijn partijen die voor veel minder een cordon sanitaire opgelegd krijgen.

  10. Wally

   Ben ik niet met je eens Emile.
   In dit geval is wel degelijk ruim voldoende bewijs geleverd dat dit geen documentaire, danwel een soort campagnefilm ten faveure van madame kaag opleverde. Ook het vaststaande feit dat de d66-club even zo vrolijk allerlei dingen mocht filteren, levert nou niet bepaald een serieus document op. Dat deze propaganda (want t is niet meer dan dat) ‘toevallig’ NET voor de verkiezingen op de ook altijd zeer onafhankelijke npo worst uitgezonden is niet meer dan een grote schande. En ik betaal dus mee aan een beeld van deze levensgevaarlijke palestijnenknuffelaarster, (ander woord invullen mag ook), die miljoenen overmaakt aan ook alweer zo toevallig…. het gebied (nee, t is geen land) waar haar meneertje vandaan komt. En laten daar nooit alweer toevallig NET allerlei westenhatende figuren zitten die graag eerst Israël, en daarna het westen willen vernietigen. Dus ook jou Emile, of dacht je nou werkelijk 1 seconde dat die barbaren jou beschouwen als een bondgenoot, of vriendje of zo? Je bent westers en dus ongelovig. En dus moet je dood. Liefst ze barbaars mogelijk.
   Zo, steek nu maar snel je hoofd weer diep in het zand. Oogjes dicht want als je t niet ziet…. is t er ineens niet meer. Prettige dag in je nu nog vrije landje Emile. Bedenk goed waarom dat nog zo is.

 2. Monty

  En wat heeft die Kaag propaganda haar nu opgeleverd?

  Hoeveel stemmers heeft ze bij welke partijen weten te overtuigen om op haar te stemmen.

  Misschien een mooie peiling voor Maurice de Hond.

 3. leukeditter

  kaag maak dat je wegkomt anders zal je net als wilders onder moeten duiken

  1. Emile Takma

   leipeditter is reuze stoer achter zijn toetsenbordje.

   😃

   1. Rood

    FTO

   2. usb3.0

    tamil FTO

   3. Cootje

    Als transgender op een zolderkamertje verstoten door je eigen moeder , kun je niet veel meer dan reageren op de publieke opinie

 4. DubbelZout

  Na 10-talen “want de media” jankverhalen van Thierry en Geert mag de andere kant ook wel een keer toch

 5. Gerda2

  Een verhelderend artikel in EW.

  Morele superioriteit Kaag en NPO aan diggelen na D66-propagandadocumentaire

  De VPRO ging gretig akkoord met D66-verzoeken om de documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof te censureren. Dit ongekende staaltje propaganda door de publieke omroep vergroot het wantrouwen in politiek en gevestigde media, schrijft Afshin Ellian.

  Sigrid Kaag is een reclameproduct. Een zorgvuldig samengesteld politiek product. De minister van Buitenlandse Zaken en partijleider van D66 heeft haar eigen doctrine ontwikkeld, waarin censuur centraal staat. De Kaag-doctrine bestaat echt. Dat blijkt ook uit recente affaires.

  De documentaire die de VPRO over haar maakte, dreigt een moeras te worden voor Kaag zelf en voor de NPO. Veel media onderwerpen zich aan D66 en diens aanhangwagen GroenLinks. De journalistieke beroepscodes zijn daarbij niet langer relevant.
  D66 onder leiding van Kaag heeft de onafhankelijke en onpartijdige journalistiek in verlegenheid gebracht. Haar gedrag bevestigt het gevoel van wantrouwen jegens de gevestigde media. Kaag had voor haar verkiezingscampagne al een donatie van ruim 1 miljoen euro ontvangen van een tech-miljardair, en ook de NPO heeft met deze documentaire feitelijk haar campagne gesteund: een donatie met belastinggeld. De indirecte donatie van de VPRO aan de D66-campagne is illegaal en in strijd met de missie van de NPO.

  Dit zijn maar een paar stukjes uit het artikel, de rest kun je lezen op:
  ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/07/morele-superioriteit-kaag-en-npo-aan-diggelen-na-d66-propagandadocumentaire-832431/?&utm_source=ew&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=EWD%20-%202021%20juli&utm_term=EWD%20-%2020210703&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Header

  Je moet maar durven om over een hetze te praten.

  1. plakband

   Morele superioriteit Kaag en NPO aan diggelen na D66-propagandadocumentaire.
   😀😀😀😀😀😀😁
   Jammer dat Ollongen hier buiten schot blijft.
   ‘Zij’ heeft hier minstens zoveel boter op het hoofd.
   En haar gezin heeft er zelfs geld aan verdiend.

  2. Emile Takma

   “De documentaire die de VPRO over haar maakte, dreigt een moeras te worden voor Kaag zelf en voor de NPO.”

   Daar zijn geen aanwijzingen voor en als je dat dan toch opschrijft doe je aan wensdenken.

   1. Rood

    Aldus fantast Van Velenamen

   2. Gerda2

    Slaap lekker, Takkie. Ga maar lekker wensdromen.

 6. Beukman

  De resultaten van het WOB-verzoek lieten pijnlijk zien dat Bosma al die jaren voor de volle 100 procent gelijk had. In plaats excuses aan te bieden of überhaupt iets van zelfreflectie te laten lopen de “NPO66”-propagandisten uit te huilen bij het NRC.

  aldus Bart.

  Uit het verhaal van NRC
  (nrc.nl/nieuws/2021/07/02/ik-sta-helemaal-achter-de-film-a4049730)
  blijkt zonneklaar dat het helemaal nergens over gaat, deze rel.
  “Kaag moet kapot, maakt niet uit hoe”, dat is de achterliggende motivatie.

  Hopelijk is er een wakkere journalist die inzake de WOB nu de correspondentie gaat opvragen tussen het team van Wilders en de Publieke Omroep, die vooraf ging aan het zouteloze interview met de grijzende voorman van de P.V.V., kort voor deze verkiezingen.
  In dit interview mocht hij honderduit vertellen over zijn kat, maar werd hem niet één lastige vraag gesteld.
  Het lijkt er dus op dat de P.V.V. voorwaarden heeft bedongen en de Publieke Omroep heeft gebruikt cq daar fijn mee heeft samengewerkt.

  1. usb3.0

   Ja beukho*rtje, vervelend hè dit soort berichtjes

   1. Cootje

    Is toch heerlijk dat moraal wijfje af te zeiken kan met haar inbrengen en geadverteerde stem toch geen normale mensen in beweging krijgen , dat de Amsterdamse grachtengordel klaver in ruilde voor arabische invloeden en wat klaver verloor kreeg zij er bij . De groene sandalen club en de bakfietsen generatie is nog onbetrouwbaarder dan een hond kiezen gewoon wat hun het beste uitkomt , en die klaver brigade wou windmolens in Amsterdam in hun tuin planten dan maar kiezen voor heks kaag

    1. Emile Takma

     “dat moraal wijfje af te zeiken kan met haar inbrengen en geadverteerde stem”

     🤓

 7. 56RdK

  Hahahha, je kan dus stellen dat Kaag in haar eigen mes is gevallen. Van het normale volk zal niemand dat betreuren.

 8. 56RdK

  “Al jaren voert de PVV een heftige strijd tegen de NPO, met name Martin Bosma hekelt de verwevenheid van de NPO met enkele kartelpartijen. De resultaten van het WOB-verzoek lieten pijnlijk zien dat Bosma al die jaren voor de volle 100 procent gelijk had.”

  Zo, heeft even geduurd, maar nu is de waarheid (én feiten) boven de tafel.
  Nu ook nog even het jarenlange statement van Wilders (én van wijlen Hans Janmaat en Pim Fortuyn) aangaande de hier gevestigde islam bevestigen en we kunnen het tij ten gunste van dit land gaan keren.

 9. HD

  Die dwerg die naast die Palestijnse nar zit is dat niet Dori uit Lord of the Rings???

 10. Aborifa

  Moslims zijn vóór Al Qaq. Dat is is niet verwoderlijk.

 11. Duckday

  Hoe is het toch mogenlijk dat deze vrouw in de politiek zit in Nederland daar moet toch iets achter zitten. MW kaag het nooit en te nimmer in de NL politiek gemogen. Leugens bedrog het steeds ontkennend is een gevaar voor dit land .Maar ja het zal Rutte een worst zijn als hij maar kan blijven zitten zal hij met alles accoord gaan en de VVD ten gronde richten. NL staat op het punt de afgrond in te storten het is nog nooit zo onrustig in de politiek geweest de onvrede zal steeds eger worden.

  1. usb3.0

   Daar zit ook wat achter..

   1. DubbelZout

    Bill Gates ?

    1. usb3.0

     Veel volk is te dom hiervoor of schaart het onder complottheorie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.