Van der Plas hekelt dedain CDA: ‘Bezorgde boeren die BBB stemden worden vergeleken met gefrustreerde mbo’er. Partij wil het gewoon niet snappen’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas hekelt de uitspraken van CDA-Kamerlid Derk Boswijk. De christendemocraten hebben gekozen voor een radicale koerswijziging wat betreft hun veestapel-standpunt. Boswijk snapt wel dat gefrustreerde boeren op BBB of PVV stemmen, want dat deed hij ook toen hij nog een “gefrustreerde mbo’er” was. Van der Plas vindt deze opmerking echt belachelijk en meent dat het CDA er helemaal niets van heeft begrepen. 

Het CDA kondigt met veel bombarie haar nieuwe landbouwvisie aan: volgens de partij moeten boeren gaan accepteren en realiseren dat het onvermijdelijk is om de veestapel te verminderen. Ondertussen kon Kamerlid Boswijk het niet nalaten om even uit te halen richting de ‘populistische partijen’. Toen hij nog “een gefrustreerde mbo’er uit Kanaleneiland” was stemde hij ook op de PVV. Maar zo’n stem levertje niks op aldus de CDA’er. De opmerking schoot in het verkeerde keelgat van Van der Plas.

Het is meer dan terecht dat de BBB-politica woedend is op zo’n opmerking. Dit zijn niet simpelweg ‘gefrustreerde’ boeren. Dit zijn mensen die alles proberen te doen om te overleven, maar zich ieder jaar in allerlei bochten moeten wringen omdat de overheid de ene na de andere belachelijke wet invoert. Geen wonder dat zulke mensen, die al jaren in de steek zijn gelaten door ‘hun’ partij, overstappen naar een andere partij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is wel weer typerend voor de arrogantie van een kartelpartij om op deze manier voormalige stemmers weg te zetten. Maar Van der Plas moet hier niks van hebben. Niet de weggelopen kiezers maken een fout, de partij zelf – en met name haar beleid en visie – heeft een flinke fout gemaakt door zich te vervreemden van haar eigen achterban. Niet gek dat er dan ruimte ontstaat voor nieuwe partij om in dit gat te springen. Dat heeft niks met populisme of iets dergelijks te maken. Maar ja, zelfreflectie hebben ze bij deze partijen al lang niet meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Drostemannetje

  CDA, op naar 0 zetels. Net als groen links en PvdA. Lekker hoor. Nu nog duivelpartij d666.

 2. Eppo123

  Het ontbreekt diverse partijen inderdaad aan zelfreflexie. De hautaniteit die de grijzen muisen partijen hebben, door mensen die niet op hun stemmen zo weg te zetten. Dat is weer typisch het selectief linkse denken. Helaas doen steeds meer partijen in het midden aan mee. Zwijgen en daarmee toestemmen is toch altijd makkelijker dan durven op te staan en je eigenlijke mening uiten.

 3. Emile Takma

  De populistische partijen weten dondersgoed dat inkrimping van de veestapel onvermijdelijk is maar maken nog even een plat populistisch nummer voor de Bühne.

  Weerzinwekkende politiek.

  Van der Plas huilt mee met de wolven terwijl de LTO onder leiding van van der Tak probeert de schade voor boeren te beperken met goede uitkoopregelingen. Daar is domme Hendrika niet in geïnteresseerd en daarmee laat ze haar achterban zakken.

  1. AS210854

   Weet wie super dom is TAK? DIEGENE DIE JE ZIET ALS JE VOOR DE SPIEGEL STAAT.

   1. Emile Takma

    Overtuigend argument, AS.

    🙄

    1. vlekkenoplosser

     bijzonder sterk argument maar het lijkt erop dat je geen spiegel hebt strónt vlé®k

  2. Human Beast

   Aldus de meest arrogante/ uitgekotste nobody van het oostelijk halfrond.
   FTO baklap, en ga je heil ergens anders zoeken.Je zet jezelf alleen maar van lûl op dit forum.
   Sterkte met je trieste leventje.

  3. dumbfarmer

   .. redenatie uit de randstad..
   voor de inwoners daar: als je nog iets te vreten wil hebben nadat je wegens klimaat gedram alle mogelijke import om zeep hebt geholpen (olie = vies, maar daar draaien die containerschepen wel op..), kun je beter die boeren in stand houden!
   Voor de onwetende randstedeling: je melk, eieren, kleding en allerlei andere gemakken (zoals die mooie leren bank…) komt allemaal van dieren die we houden.
   Zelfs de EU heeft door dat sommige zaken bijzonder slecht zijn om te laten verdwijnen en zijn er achter dat het soms niet slim is afhankelijk te zijn van het buitenland..

   Dus als dalijk alle boeren net als industrie en vermaak (wegens blm gejank) weg getreiterd zijn, niet aan komen janken dan bij diezelfde groep. Je hebt zelf je eigen graf gegraven, lekker in gaan liggen dan zou ik zeggen.

 4. dumbfarmer

  ik blijf er van overtuigd dat die wopke gewoon de opdracht heeft gekregen van ‘hoger hand’ om die partij de grond in te draaien.. Hoe kun je anders de totale ontvreemding verklaren die ze tentoonspreiden????
  Daarbij is het halveren van de veestapel klinkklare onzin door klimaat drammers en veganisten.
  Wat ze alleen niet door hebben is dat diezelfde boeren de basis zijn van ons bestaan, en zorgen dat je niet alleen te vreten hebt maar ook kleding! Voor de randstedelingen die totaal vervreemd zijn van het platteland: eieren = kip, wol = schaap, melk en kaas = koe.
  Als diezelfde lui dalijk na het uitkleden van de boeren stand + alle olie (schepen draaien er op voor import bijvoorbeeld) hebben gebanned wil ik ze wel weer eens zien aankloppen van: feed me.. Dan heb ik mijn antwoord wel klaar.. vanuit Canada.. waar zo’n mooi pact mee gesloten gaat worden voor vrije handel 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.