Amsterdamse Deugmeid begint ‘regenboogactie’, wil in heel Amsterdam-West regenboogvlaggen

Naar aanleiding van de brand in een studentenflat in Amsterdam-West, waarbij een regenboogvlaggen zouden zijn verbrand, is Tirza Gevers een ‘regenboogactie’ gestart. Het leek haar een goed idee om de hele wijk om te toveren tot een toppunt van tolerantie, door overal regenboogvlaggen uit te hangen.

Wie in Amsterdam niet openlijk tolerant is, die krijgt tolerantie keihard door de strot gedrukt in de vorm van regenboogvlaggen. Vanwege een flatbrand, die volgens de Amsterdamse politie ‘lhbti-gerelateerd’ zou zijn, moet nu de hele wijk eraan geloven.

Tirza Gevers is in de veronderstelling dat als je de hele wijk omtovert met regenboogkleuren, dat de tolerantie dan wel toe zal nemen. Het enige effect dat dit gaat hebben, is dat het kleine beetje tolerantie wat homo-haters nog hadden, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Anti-homogeweld is verschrikkelijk, maar op deze manier wordt het echt niet bestreden. Want hoeveel geld iedereen er ook in pompt, en de inzamelingsactie van Gevers heeft al 5500 euro aan donaties opgeleverd, het overtuigt niemand.

De mensen die zichzelf tolerant vinden hangen zo’n regenboogvlag uit en geven daarmee het signaal naar andere tolerante mensen dat zij héél tolerant zijn. En mensen die niet tolerant zijn vandaliseren de boel en steken die vlaggen gewoon weer in de fik. Vervolgens komt er dan weer een hele hoop ophef, maar verandert er in werkelijkheid niets. Dát is het netto resultaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat lijkt altijd een beetje het effect te zijn van linkse deugacties. Symboliek boven inhoud en vooral signalen geven in plaats van in actie komen. Als die Gevers écht wat had willen veranderen, dan had ze misschien kunnen proberen om met intolerante mensen het gesprek aan te gaan. Dat leidt waarschijnlijk niet tot meer tolerantie bij haar tegenstanders, maar zorgt er in ieder geval voor dat zij ook weet tegen wat voor types ze het eigenlijk opneemt. We zullen zien of ze de komende weken nog zo naïef is, als er weer een regenboogvlag in de hens vliegt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. vlekkenoplosser

  jaja , de kanspareltjes gaan de regenboog vlag erkennen.

  de kanspareltjes gaan zich pas aanpassen als je een compleet gezin terugtrapt de zandbak in van een veelpleger. Gelukkig is de keuze erg makkelijk. We hebben inmiddels 1500 veelplegertjes die verantwoordeklijk zijn voor 90 % van de criminaliteit.

  Stel een voorbeeld en de problemen smelten als sneeuw voor de zon !

 2. LifeBuddy

  ”dan had ze misschien kunnen proberen om met intolerante mensen het gesprek aan te gaan.” Ik ben benieuwt of dat de npo het uitzend, zonder er in te snijden en knippen. De ware [nedere]landse aard gaan ze dan tonen.
  Spannend.

  1. Jack Flash

   “Heel Amsterdam regenboogvlaggen”

   Brandweer krijgt het druk.

   🙂

   1. vlekkenoplosser

    je moet maar durven om hem aan je pand te hangen !

 3. usb3.0

  Ik heb een heterovlag

  1. usb3.0

   Ik ben vorige week als hetero uit de kast gekomen mijn omgeving schrok zich rot want dat hadden ze al verwacht

   1. Poemien Noegien

    @USB: Heb je het al aan je ouders vertelt? Hoe reageerde ze?

    1. ElGuapo

     Met een feestje?

    2. usb3.0

     @Poemien

     Die sloegen stijl achterover en waren echt verbaasd dat ik het bekend maakte…

     1. Poemien Noegien

      @USB: Kan me voorstellen, het is ook abnormaal natuurlijk.

     2. usb3.0

      🥸

   2. Poemien Noegien

    @USB: Eens kijken of de schlemiel ‘m ziet…

    🙂

   3. Pauline Kummer

    Ze hebben het waarschijnlijk geroken.

    1. usb3.0

     Ze waren flabbergasted

   4. Emma Louise

    Usb.0 heeft zijn seksuele gerichtheid veranderd. Volgens ons best wel een nieuwtje.

    1. usb3.0

     Nee hoor leugenaar je vergist je met je alterego

 4. JohanDijk

  Amsterdam West??? Dat ben ik als witte man al ontvlucht. Maar goed ga de islamitische winkels maar af om te vragen of ze die vlag ophangen hahaha en wel je ervaring in de mainstream media plaatsen …. als je nog leeft. Ooo en vraag Halsema mee…zo inclusief daar…

 5. Mistgabel

  Krijg genoeg van die deugmensjes. Iedereen mag zijn wie ze willen zijn, maar dat opgedrongen gedoe begint nu toch wel irritant te worden.

  1. Poemien Noegien

   Het gaat bovendien om een ultraminderheid.

   1. usb3.0

    En om een agenda

    1. Poemien Noegien

     Nr 5 SDG

 6. HD

  Kan het Russische leger geen grootschalige oefening houden in Amsterdam, kunnen ze misschien wat nieuwe wapensystemen uittesten.

  1. Emma Louise

   Geweld zou in dit geval een vorm van onmacht zijn.

   Het initiatief van Tirza Gevers verdient alle steun en lof. Laat zien waar je voor staat.
   Als tip zou ik meegeven om een aantal bewakingscamera’s te plaatsen om de pakkans bij overtredingen (brandstichting) fors te vergroten.

   1. usb3.0

    Ooh wat is emmaatje toch politiek correct

   2. usb3.0

    Dan gewoon 10 van die vlaggen in 1 x in de fik… gewoon om even een statement te maken

 7. Pauline Kummer

  En wij maar zeggen die Moslims zijn zo intolerant. Passen zich niet aan, voldoen niet aan “onze normen” anti homo.

  1. usb3.0

   Nee leugenaar, de islam past zich niet aan, verder is Nederland erg tolerant maar al die regenboog trutjes voelen zich allemaal (5%) tekort gedaan en dwingen anderen.

   1. Emma Louise

    Nee, usb.0, het gaat niet om de Islam. Het gaat om Moslims.

    Sommigen van hen zijn net zo intolerant als een deel van de christenen.
    Dat zou jij moeten weten.

    1. usb3.0

     Je praat gewoon dom, het gaat wel om de islam, overigens Nederland is ontzettend tolerant maar als het steeds meer wordt opgedrongen gaan mensen er vanzelf iets van vinden en dat noemt men dan intolerant, en zo’n type ben jij, heb je een andere mening dan ben je intolerant.
     De islam is bij voorbaat intolerant

 8. Pieter48

  Wat een wereldvreemd meisje. Denkt zij dat in een wijk waar toch wel wat sympathisanten van de taliban wonen regenboog vlaggen enige indruk zal maken.

  1. usb3.0

   Isis vlaggen zijn net zo erg

  2. Wally

   Dat is dus hengevelde van linkse scholing. Te dom om oorzaak en gevolg te zien.

 9. Vrijedenkert

  Regenboogvlaggen ophangen of niet…

  Mejuffrouw wil overal regenboogvlaggen maar daar gaat zij niet over en daar beslist zij niet over!
  Bedrijven, instellingen, gezinnen, huishoudens of individuen beslissen zelf of men een regenboogvlag wil ophangen of niet…
  Wil men een regenboogvlag prima wie niet ook prima, mij is het om het even maar zelf hang ik geen enkele vlag op.

  Waar ik mij wel aan erger is dat er overal in het straatbeeld regenboogmarkeringen worden aangebracht zoals b.v. zebrapaden en zelf gehele strate!
  Als iemand een statement wil maken met een vlag voor zijn eigen bedrijf, instelling of woning prima maar laat straatmeubilair, wegen en verkeerstekens ongemoeid en neutraal.

  1. J. Punt

   Amsterdam? Platgooien en een parkeerplaats van maken voor Schiphol.

   1. Vrijedenkert

    Of gewoon laten wegzinken in het moeras!

 10. KippiX

  Amsterdam telt zo ongeveer 873.000 inwoners.
  Waarvan ongeveer 224.000 in de leeftijd tussen 13 en 29 jaar.
  Van die 224.000 hebben ongeveer 107.000 het mannelijk geslacht.
  En gezien een bepaalde groep, vooral tussen die 107.000, steeds klaagt over dat er te weinig voor ze te doen is, zullen die uit verveling en uit geloofsbeweegredenen ineens wel heel veel te doen hebben.

 11. Klaas de Witt

  Ah, dds had liever de hele wokeflat zien afbranden.

 12. 56RdK

  Tja, de Nederlandse politiek laat decennia lang intolerant en dominant volk zich hier vestigen, volk dat de islam aanhangt. Dat volk moet niks hebben van dat regenbooggedoe (naast andere vrije uitingen).

  Tja, en om die intolerantie te bestrijden zouden moskeeën, koranscholen en -instituten per direct moeten worden gesloten!

  Maar dat kan dus niet hé, dus gaat men regenbooguitingen publiekelijk maken, zal er dus nog vaker de vlam erin gaan. Op z’n minst!

 13. Wally

  Mn beste Tirza…..
  Mijn advies? Doe je ogen eens open en lees eens iets anders dan links deugvoer!

 14. O.k.

  Als ik een Feijenoord vlag ophang in welke wijk van Amsterdam dan ook dan wordt die ook in de fik gestoken,waarschijnlijk vliegt het hele huis in de fik of worden de ramen ingegooid,krijg ik een granaat voor de deur enz enz doe je aangifte bij de politie dan wordt er gezegd dat je ook niet moet uitdagen of te wel eigen schuld dikke bult. Amsterdammers zijn dus sowieso intolerant in de ogen van deze omhoog gevallen meid.

 15. Mistgabel

  Door dat pushen krijg je juist een tyfushekel eraan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.