Blunder in Kaboel te wijten aan president Joe Biden: ‘Taliban bood VS aan stad veilig te stellen, Biden weigerde’

Uit bronnen van The Washington Post blijkt dat het falen in Afghanistan, voornamelijk het veiligstellen van Kaboel, te wijten is aan Amerikaans president Joe Biden en niet de Taliban. Zij boden de VS aan om Kaboel te beveiligen zodat er geëvacueerd kon worden, maar Joe Biden vond dat niet nodig en liet het aan de Taliban over.

Toen het plan van de VS om terug te trekken door leek te gaan, zijn de Taliban en Joe Biden (via militaire leiders) met elkaar in gesprek gegaan over hoe dit moest verlopen. Één van de hoofdpunten die er werd besproken was de beveiliging van de Afghaanse hoofdstad Kaboel.

De Taliban en de VS wisten dat het snel tot een chaos kon verzanden, dus hier moest op tijd een beslissing over worden gemaakt. Het leek de Taliban het beste dat de Amerikanen dit zouden doen, zodat zij hun mensen in veiligheid konden brengen. De Taliban ging er eigenlijk al vanuit dat de Amerikanen de stad tijdelijk in handen zouden krijgen, want er waren helemaal geen plannen om Kaboel over te nemen.

En hier hebben de Amerikanen, of eigenlijk hun president Joe Biden, een kolossale fout gemaakt. Biden leek er namelijk van overtuigd dat het veiligstellen van het vliegveld van Kaboel voldoende zou zijn en gaf de Taliban in zekere zin de sleutel van de stad, meldt Fox News.

Biden zou namelijk perse op 31 augustus hebben willen terugtrekken, wat mogelijk zou worden bemoeilijkt door het veilig moeten stellen van een rumoerige stad als Kaboel. Maar wat hij hiermee eigenlijk heeft gedaan, is mensen moedwillig in gevaar brengen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Praktisch iedereen had kunnen weten wat er zou gebeuren als de Taliban de stad zou overnemen, vooral als er nog collaborateurs door de stad naar het vliegveld moesten reizen. Biden heeft dus eigenlijk zijn eigen (hulp)troepen en die van andere landen voor de leeuwen gegooid, omdat hij zich zo graag aan zijn eigen deadline wilde houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. usb3.0

  Maar biden is het ergste van het ergste waar de islamitische taliban mee speelt omdat ze weten dat biden in z’n dependslip schijt

  1. Albert Egbert

   “Uit bronnen van The Washington Post blijkt dat het falen in Afghanistan”

   Kennelijk weegt de diepgekoesterde overtuiging dat de Democratische ooroorlogshitser Biden koste wat het kost moet hangen zo zwaar voor Wout, dat zelfs een prominent lid van de MSM als getuige à charge mag opdraven.

   Geestig.

   1. Albert Egberts

    Mijn naam is Egberts, Egbert is een zieke tról.

    1. Harry Haller2

     Hij heeft je mooi te pakken, Egbert met een s: zijn persiflage is weergaloos – helemaal jouw performance en woordkeus. Wat ga je er aan doen?

    2. usb3.0

     Klopt tamil maar Egbert is veel beter

     1. Cootje

      En is niet gehandicapt , dus hoeft niet op het potje gezet te worden en 2x per dag zijn luiers verschoond , plus dat zijn commentaar is realistischer is

    3. Billyslurf

     Het wachten is op Egbert Alberts of Albers, uiteraard

 2. halo1

  Ik was /ben een Trump-fan..maar dit gehakketak op Biden vind ik nou ook weer niet nodig. Afghanistan-moe. P.S. Is Takma echt weg.. mis dat soort zuigertjes wel?

  1. Harry Haller2

   Maak je geen zorgen Halo1, Takma verdwijnt nooit: hij duikt altijd weer onder een nieuwe nick op. Dat doet deze hansworst al meer dan 11 jaar op DDS en al langer dan 15 jaar op andere blogs. Hij weet van geen ophouden!

   1. Albert Egberts

    Hetzelfde geldt overigens voor Haller. Dit is inmiddels zijn tiende nickname.

    1. Harry Haller2

     Het verschil is dat ik er steeds ten onrechte wordt afgegooid en jij volkomen terecht :-).

     Bovendien tik jij inmiddels de veertig nicks aan en haal ik net de tien: je ligt mijlen op mij voor Takkema Egberts – gefeliciteerd!

     1. halo1

      Maar waarom is Takma er dan afgegooid? Hij scheldt niet, is echt geen domme jongen ..en geeft het forum ook veel brandstof… zuigen is niet verboden lijkt me. Of heeft een nickname maar een beperkte levensduur? De mijne bestaat al tig jaar…

     2. Poemien Noegien

      “Maar waarom is Takma er dan afgegooid?”

      Hahahaha, de überklojo doet ook een duit in het zakje.

      🙂

     3. Albert Egberts

      Het verschil is Haller dat jij er afgegooid wordt omdat je met schelden en stalken voortdurend zondigt tegen de forumregels. Ik word regelmatig geband omdat ik ook kritiek durf te hebben op de redactionele artikelen van DDS.

     4. Poemien Noegien

      Aldus de liegende psychopathische narcist.

     5. ElGuapo

      “Ik word regelmatig geband omdat ik ook kritiek durf te hebben op de redactionele artikelen van DDS.”

      En omdat je een ongelooflijke mongool bent die iedereen mateloos irriteert met je domme uitspraken die je met de rest van je poppenkast alteregootjes dagelijks aan het verkondigen bent.

     6. Harry Haller2

      Nee Egberts, jij hebt geen kritiek op de artikelen – jij spuit vernietigende kritiek op de redacteuren en kleineert ze. Allemaal, omdat jij je als doorgewinterde psychopaat superieur voelt aan iedereen.

      En dat wordt niet getolereerd zoals je inmiddels moet weten.

     7. Poemien Noegien

      Hear, hear!

     8. usb3.0

      tamil wordt er natuurlijk van af gemieterd omdat tamil regelmatig valse statements plaatst en alles bij elkaar liegt behalve over zijn geestesziekte die hij geaardheid noemt daar is tamil wel eerlijk in, maar wat is erger, een pedöfiel of een leugenaar tamil is beide

    2. Cootje

     Wel weer geraakt in zijn ongevoelige kruisje , 11 15 jaar dat betekent zwaar invalide dat betekend in de toekomstmogelijkheden dat je lichamelijk geen kant op kan , als ze je hier al 11/15 jaar kennen , heb je wel een zeer bekrompen levensstijl , uitzichtloos kan je zwaar gedeprimeerd van raken , ga ik wel snappen die ethnische bevliegingen van D66 11/15 jaar op een zolderkamertje kan je zwaarmoedig van worden.

 3. Wally

  Jamaar…. hij is een democraat, dan is dat toch goed? Toch? Want de wokies denken dat en die hebben altijd gelijk. Zeggen ze. De weg wordt, zoals velen allang vreesden, vrijgemaakt voor de pure raciste Harris. En dan krijg je de poppen pas echt aan het dansen, want dat mens is stapelgek.

 4. Mistgabel

  Is Hunter Biden gearresteerd?

 5. KippiX

  Waar ik mij over verwonder is dat er nergens over een Amerikaans militair adviseur of een legerleider wordt gesproken die met al z’n militaire kennis en ervaring dit heeft willen tegenhouden. Dit soort beslissingen laten nemen door een seniele ouwe trekpop is zwaar onverantwoord en dat hebben anderen van tevoren moeten weten.
  Of erger: Naar welke ‘adviseur’ heeft Biden wel geluisterd?
  Vliegveld veiliggesteld, de rest van de wereld in gevaar gebracht.
  Dit zijn toch geen weloverwogen tactische defensiebesluiten…

 6. Rieks

  Hoe kunnen de Amerikanen Kabul “veilig stellen’? Dat hebben ze 20 jaar geprobeerd en het is niet gelukt en daarom vertrekken ze, logisch. Gisteren op de BBC weer zo’n Afghaan in beeld die komt beweren dat ie heeft samengewerkt met de Britten en dat daarom zijn leven in gevaar is. En daarom natuurlijk weg wil. De leugen druipt van zijn gezicht.
  Een thema in de westerse woke media is dat wij “niet genoeg Afghanen ophalen”. Alsof het ooit genoeg is! Volgens die media, en vele regeringsleiders, moet de deur altijd open blijven staan. 20 jaar hebben ze geprofiteerd van het westen en nog is het niet genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.