Chinese overheid reageert op klimaat-apocalyptisch IPCC-rapport: klimaatbeleid blijft hetzelfde, oude kolencentrales worden heropend

Gisteren werd het apocalyptische IPCC-rapport gepubliceerd, in Europa brak de paniek direct uit. Hordes progressieve politici riepen direct om nog méér verregaande klimaatmaatregelen en ook de klimaatpaus Frans Timmermans pleitte voor de honderdste maal voor een wereldwijde aanpak. China heeft ook eindelijk gereageerd op de bevindingen van het IPCC-rapport: we kunnen de komende tijd nog meer (her)openingen van kolencentrales verwachten in het land. 

Terwijl Nederlandse en Europese politici aan de bel trekken en opnieuw benadrukken ‘dat we nu actie moeten ondernemen’ kijkt China op een hele andere manier naar het IPCC-rapport. In China gaat men gewoon door met wat al was uitgestippeld. De belangrijkste prioriteit voor de Chinese overheid is namelijk om de vraag naar energie in het land aan te kunnen. Kolencentrales spelen daarbij een belangrijke rol, naast de bouw van tientallen nieuwe centrales de komende jaren gaat men ook oude centrales heropenen, dat meldt NU.nl. Waardoor China dus het tegenovergestelde gaat doen van het Westen.

De Dagelijkse Standaard

Het IPCC-rapport stelt dat het klimaat in 2030 al 1,5 graden warmer zal zijn, een stijging die vele malen sneller zou zijn dan eerder gedacht. Ondertussen zegt de Chinese overheid zonder blikken of blozen dat hun CO2-uitstoot in 2030 op haar hoogtepunt zal zijn. China wil eerst aan de vraag van energie in het land voldoen voordat ze beginnen met de overstap naar schonere en duurzame alternatieven – in andere woorden: China gaat niet ineens massaal investeren in technologieën die nog niet 100% rendabel zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl de EU onbezonnen haar economie aan het verbouwen is onder het mom van ‘streven naar klimaatneutraal zijn’, blijkt China op dit moment gewoon veel realistischer te zijn. Duurzame energie kan bij lange na niet aan de vraag naar energie voldoen, dus op dit moment heeft het simpelweg minder prioriteit om honderden miljarden te pompen in alternatieve energiesystemen. Timmermans kan nog zo hard roepen dat we dit probleem wereldwijd moeten aanpakken, maar landen als China denken daar toch echt anders over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. HD

  De Nederlandse bevolking, de autochtone welteverstaan zal moeten betalen voor de plannen van dikke volgevreten Frans en Ed Nijpels ( je weet wel de ex van Linda )

 2. usb3.0

  Nou klimaatimbecielen kom er maar in met jullie, “China doet mee” gezeur.

  1. Emile Takma

   De bron van Bart meldt: President Xi Jinping gaat ook “strikte contróle uitoefenen” op de groei van het aantal kolencentrales in het land. Het land zou dan na 2026 steeds minder energie uit kolen halen.

   1. usb3.0

    China bouwt er de komende jaren 600 tot 700 kolencentrales bij en daar zal dan strikte cöntröles op worden uitgevoerd volgens de bron van Bart

    1. Emile Takma

     Usb liegt met deze getallen die ook niet in de bron staan.

     Je liegt vaker, usb, maar meestal niet zo opzichtig.

     1. usb3.0

      Nee tamil er is maar 1 leugenaar en dat ben jijzelf, jij liegt over wat ik schrijf, nergens zeg ik dat de 600 tot 700 kolencentrales in de bron staan die jij aanvoert, wat ik wel echt heel duidelijk zeg is dat daar volgens de bron die jij aanvoert strikte contröles op worden uitgevoerd.

     2. Cootje

      Je kan zeggen je liegt. Maar de 300 giga watt aan nieuwe kolen centrales 600 in totaal in Vietnam Indonesië China Japan India is gewoon een fijt kan je overal terug lezen , maar daar reageer je niet op omdat het je niet zint , maar let op die klimaat gekte gaat nog rare gevolgen hebben in de wereld , en er is geen draagvlak in de wereld

     3. Vrijedenkert

      Niet alleen China maar Azië 600 stuks!

      h**ps://www.hln.be/buitenland/bouw-van-600-steenkoolcentrales-in-azie-brengt-klimaatdoelstellingen-in-gevaar~a30ab7cd8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

      h**ps://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/geplande-kolencentrales-in-azie-ondermijnen-klimaatdoelen

     4. usb3.0

      Ik bedoel maar.

     5. Vrijedenkert

      Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat dhr Takma/Noppen/Lao-Tse etc.. alle Aziatische landen gaat aanspreken op hun verantwoordelijkheid en vanaf nu 24/7 per dag actief zal zijn op div Aziatische fora om zijn ongenoegen te uiten en deze mensen te bewegen om af te zien van bouw!

      Als linkse socialist constant actief zijn op een rechtse website om de wereld te redden zet geen zoden aan de dijk…

     6. usb3.0

      Ja die kans is natuurlijk heel groot, saampjes met elit(kuch)aire op het mini(kuch)sterie werkzame branzebinootje….

    2. hans-e-pans

     Omdat China Roverheid in sneltreinvaart vele nieuwe kolencentrales gaat bijbouwen en de oude weer in gebruik gaat nemen zullen we hier in het Westen wel een tandje moeten bijstellen voor het milieu.

     Dus, behalve dat we worden overstelpt met grote hoeveelheden goedkope Chinese rommel maar toch gaan ze ons Westerlingen veel geld kosten.

   2. Echtepleb

    Das mooi dat ze na 2026 steeds minder gaan uitstoten. Dat verleggen ze nog wel en paar jaar en voorlopig hebben ze volgens nu.nl dus 55 centrales HERopend. Dat zullen ook niet de schoonste zijn. Verder zegt het niets over hoeveel er nieuw zijn geopend. Blijft U wel even treinen of maximaal 100 rijden. De spullen waar we straks mee willen gaan besparen zijn al voor 100 jaar Co2 uitstoot verantwoordelijk geweest.

 3. Jack Flash

  Whoehaha!
  Beter dan biomassa toch?
  Niet dan?
  Kom er in gillende keukenmeiden.

 4. Xyz1234

  Door het klimaatbeleid wat westerse landen zichzelf opleggen zullen diezelfde landen steeds afhankelijker worden van China. Je moet er maar zin in hebben. Dan moet er toch meer dan een steekje los zitten.

  1. usb3.0

   Dat is toch ook de bedoeling, er zit ook een steek los in de eu

  2. Emile Takma

   De Chinezen zullen ook snel door krijgen dat duurzame energie snel goedkoper wordt dan die van fossiele brandstoffen.

   1. usb3.0

    Kernenergie/thorium is de schoonste energie, maar daar gaat het niet om het is een verdienmodel en dat hoeft niet de schoonste te zijn natuurlijk als het maar verdient.

    1. Emile Takma

     Kernenergie is inderdaad geen verdienmodel. Daarom worden ze in Europa en de V.S. ook nauwelijks meer gebouwd.

     1. Jack Flash

      Mezza takelt af.
      Wat een stom gel*l.

   2. Cootje

    Snelle Chinese hebben al lang door dat ze de eerste 100 jaar gewoon aan de fossiele brandstof blijven, die laten hun economie niet instorten heeft tegenwoordig meer energie nodig dan amerika , en in Amerika krijgen ze ook geen draagvlak onder hun bevolking , je weer niet hun machtig de schalie gas producenten zijn in Amerika . En de rijkere landen overleven het klimaat het makkelijkste , de mens is de oorzaak en daar zijn er te veel van , dat regel zich van zelf . 2 medailles uit Ethiopië is genoeg

 5. StemPzeweg

  Het wordt tijd dat Rutte klimaat zondaars als China en de VS keihard aanpakt

  1. usb3.0

   Pffftt Nederland stelt op mondiale basis geen moet voor, en pathologische leugenaar rutte glibbert met iedereen mee

  2. Jack Flash

   Rutte doet China & VS sidderen van angst volgens stempzeweg.
   😊

   1. usb3.0

    🥸

 6. Fatsoen74

  Duitsland aan het aardgas
  China aan de kolen
  Nederland verandert het wereldklimaat
  Frans Tmmermans bezit een jaren 30 huis gestookt op aardgas, zonder zonnepanelen of warmtepomp in Limburg.

  Jaja loop maar de polonaise volgzame deugers van Nederland.

 7. Response

  En dan in NL onrealistische onbetaalbare niet haalbare sprookjesplannen bedenken door met name de linkse kliek incl. DDR66 welke op wereldschaal een nauwelijks meetbaar effect sorteren.
  Prima dat we in NL bewust zijn mbt de klimaatontwikkelingen maar maatregelen nemen en onze burgers opzadelen met ondoordachte plannen en bizarre kosten is van de zotte.
  Bouw 3 kerncentrales ipv het hele land volplempen met gesubsidieerde horizonvervuilende vogelhakselaars en landschapsvervuilende spiegelparken welke maar in een zeer klein percentage in de energiebehoefte kunnen voorzien. En dan alleen nog maar als de zon schijnt en het waait. Alsof de produktie, het plaatsen, onderhouden en vervangen van al die molens en parken incl. bijbehorende infrastructuur geen CO2 uitstoot genereert. Waar gaan al die miljoenen panelen heen als die over 20 jaar niet meer genoeg energie opleveren?

 8. Branzino

  China doet voorlopig niets anders dan ze in het Akkoord van Parijs hebben afgesproken, namelijk in 2030 de piek van de CO2 uitstoot bereiken en daarna snel te minderen. Ze doen dus eigenlijk niets anders dan de meeste andere landen. Of zelfs meer, want onlangs gaven ze aan in 2060 CO2-neutraal te zijn, d.w.z. net zoveel CO2 uit te stoten als op te nemen.
  Het kan altijd beter, maar China is voor de langere termijn niet de grote boosdoener, tot het tegendeel blijkt. Voorlopig zijn ze inderdaad de grootste vervuiler, maar dat is niemand onbekend en zelfs ingecalculeerd in het Parijse Akkoord. Ze willen verder doorontwikkelen als land en daar is energie voor nodig. Die ruimte hebben ze gekregen. Het is nu wel afwachten wat de landen dit najaar in Glasgow gaan afspreken.

 9. Monty

  Ja die Chinezen zijn zo gek nog niet.

 10. Cootje

  Top land dat China , was toch al bekend dat ze hier water naar de zee aan het brengen is , zelfs Japan bouwt nieuwe kolencentrales ,die landen zeggen tegen de klimaat gekkies wat jullie besparen bezuinigen doen wij 5 x zoveel op nieuw produceren in de oude energie , is ook leuk voor Polen Hongarije Tsjechië die kunnen hun kolen centrales open houden die krijgen ze niet zo gek als ze in Azië mee helpen de pot verteren , China een beetje groot in de media brengen en het draagvlak bakfietsen generatie is ten ziele

 11. Cootje

  De Amerikanen de Russen de Grieken de Turken in Australië in Italië in Spanje in portugal verbranden ze allemaal bossen legaal , die denken dat ze met hun bio verbranding de wereld redden , die bolsonaro doet het nog om soja bonen te produceren , zeggen de westerse multinationals wij willen die soja bonen niet meer , het leuke is dat China zegt kom maar op met die soja bonen en nu hebben ze in het westen het nakijken heerlijk zo doe je zaken lus je vis of moet je vis ,

  1. Monty

   Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen hè Cootje.
   Zelf voor moslims hebben die Chinezen een oplossing wat een geweldige overheid hebben ze daar toch.

   1. Jack Flash

    Klopt montypyton, kan Nederland nog wat van leren.
    🙂

    1. Monty

     Zowel als volk en als overheid.

 12. Cootje

  Even een vraagje hoe laat is vandaag onze gehandicapte vriend begonnen, is hij al op de pot gezet anders zit tegen deze tijd zijn luiers vol en in de zomer maanden op een zolderkamer meurt het dan tegen de klippen op , dat forum gasten zich een beetje ontfermen over onze zielenpoot , hij moet nog actief blijven tot van avond 12 uur , had D66 maar ballen en hun ethische kroon juwelen maar niet overboord gekieperd om mee te doen aan de macht , was onze gehandicapte vriend die pro D66 is was gelukkiger mee geweest , is toch wel eenzaam elke dag 14/15 uur achter je laptop om te reageren op dit forum kleine wereld

  1. Xyz1234

   Ik neem aan dat het om een geestelijke handicap gaat bij hem.

   1. usb3.0

    Wil je de geestelijk gehandicapten niet zo enorm beledigen XYZ

    1. usb3.0

     Het is een zware belediging om deze mensen met tamil te vergelijken

 13. Grappos

  Allr prullaria uit China niet meer kopen. Niet meer naar de Action, BasisMarkt,Xenox. Leg die economie plat. Koop geen bromfietsen, tennisuitrusting en zaklantaarns. Alleen uit ons eigen land. Blokkeer het Suez kanaal. Niet kopen bij Aldi, Lidl, en andere prutzaken die non food verkopen. Mijdt Kruitvat. Koop bij Simon de Wit.

  1. por favor no borres

   Koop bij Simon de Wit.

   Humor.

 14. sonny

  Het is natuurlijk een egoïstische denkwijze, maar gezien mijn kinderloosheid, interesseert het mij geen fuck ofdat de wereld over 30 jaar vergaat!
  Daar merk ik immers niets van!

  1. usb3.0

   De rest ook niet want de wereld vergaat niet door klimaat

  2. Emile Takma

   Ja, het is een egoïstische denkwijze en voor jou is dan maar te hopen dat het nog even duurt voordat de pleuris echt uitbreekt.

   1. sonny

    ET,
    Begin alvast een ark te bouwen, vol geladen met jonge jongetjes!!!

    1. Emile Takma

     Je bent een beetje ziek in je hoofd, Sonny.

     1. usb3.0

      Sonny heeft in de kern gelijk, jij bent een belijdende pedöfiel

     2. Cootje

      Zeg jij nou je bent een beetje ziek , ik ken hem niet maar krijgt die Sonny ook een uitkering ?

     3. Emile Takma

      Is een ‘belijdende’ pédofiel in de fantasie van Gerrit hetzelfde als een praktiserende pédofiel? In dat geval is het helderder mij uit te kafferen voor pédoseksueel of pederast.

      Het blijft natuurlijk waanzin van arme Gerrit, een trieste man die tobt met zijn pédofiele gevoelens, maar dan weten we iets beter wat de sukkel bedoelt.

 15. RvdBe

  China wil 600 nieuwe kolencentrales bij bouwen, zetten in 1e instantie in op 1100 kolencentrales, bouwen er “maar”600, dus hebben ze virtueel 500 kolencentrales gesloten die nooit gebouwd zijn, dus wie durft te beweren dat China niets aan de co2 uitstoot doet?😁👍

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.