Klimaatgoeroe Timmermans pleit voor meer overheidsbemoeienis: “We kunnen voorkomen dat de klimaatverandering op hol slaat”

PvdA-prominent en Eurocommissaris Frans Timmermans ziet in het nieuwe VN-rapport over klimaat onomstotelijk bewijs waarom er nog meer internationale samenwerking moet komen. Het is nu of nooit, aldus Timmermans die van mening is dat de tijd dringt voor een goede aanpak van de klimaatcrisis. De PvdA’er hekelt de groeiende moedeloosheid wat betreft het klimaat. 

De bekende slagzin van klimaatpaus Timmermans wordt weer eens gemunt: volgens de PvdA’er hebben we nog de tijd om het ergste te voorkomen – iets wat hij samen met andere klimaatgoeroes al jaren roept, hoeveel tijd we precies hebben wordt nooit echt duidelijk.

Na de publicatie van het nieuwe IPCC-rapport gaf Timmermans aan dat landen meer samen moeten gaan werken om het klimaat te redden. Volgens Timmermans is de oplossing nog steeds een klimaatneutrale samenleving. “We kunnen voorkomen dat de klimaatverandering op hol slaat, maar dan moeten we nu gezamenlijk en besluitvaardig handelen”, aldus Timmermans die steeds meer op een grijsgedraaide plaat begint te lijken, dit soort dingen riep hij acht jaar geleden ook al.

Als het aan Timmermans ligt wordt zijn megalomane Europese klimaataanpak een wereldwijde aanpak: “We hebben met Fit for 55 een enorm pakket aan klimaatvoorstellen gedaan om een klimaatneutraal Europa te krijgen. Maar dit is een wereldwijde crisis: om de wereld maximaal 1,5 graad te laten opwarmen, moeten we overal toewerken naar nul uitstoot en een snelle uitrol van beleid om dat voor elkaar te krijgen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is niet heel verrassend dat Timmermans zo blijft hameren op een wereldwijde aanpak, het liefst ziet hij natuurlijk zo snel mogelijk een intercontinentale ‘unie’ ontstaan à la de EU die landen bepaalde eisen kan opleggen. Echter laat het pleiten voor een wereldwijde aanpak ook doorschemeren dat Timmermans een enorme opportunist is; terwijl Europa drastisch aan het verduurzamen is met technologieën die nog lang niet altijd even rendabel zijn, zijn andere continenten zoals Azië juist méér aan het inzetten op fossiele brandstoffen. Een wereldwijde aanpak waarin China dezelfde economisch ondoordachte plannen invoert zoals EU-landen is gewoon niet realistisch, en Timmermans weet dit. Zijn praatjes over een toekomstig klimaatbeleid zijn niks meer dan opportunisme om EU-landen in het gareel te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Bunky01

  Tja Frans, als het ene continent de CO2 met bijvoorbeeld met 10% vermindert dan gaat het andere continent vrolijk de uitstoot met 15% verhogen. Hoe wil je dat dan tegenhouden?
  En wat doe aan een opkomende economie ? Neem ze bij de hand zou ik zeggen. Daar is nog een wereld te winnen.
  Ik zeg niet dat je niks moet doen maar je moet dit worldwide regelen. Anders heeft het totaal geen zin. Save the planet ?, maar dan ook allemaal. Dus zet in op kernenergie of thorium centrales.

  1. vlekkenoplosser

   precies , echter de politieke wil ontbreekt volledig om door te pakken op thorium.

   beter kloten met zonnepanelen die zonder licht niet werken of windmolens die stil staan bij geen of veel wind.

   We zijn onze eigen elektriciteit voorziening aan het slopen met die idioterie van timmerfrans en consorten. De idioot houdt vol dat we bio-massa moeten behouden terwijl onderzooek aantoont dat die dingen 100 x schadelijker zijn dan een gascentrale.

   het dedain van de milieumaffia is grenzenloos

 2. vlekkenoplosser

  timmerfrans is al tijden op hol geslagen ! een soort stampede.

  ga eerst eens aan de gang om een stabiel betrouwbaar effectief elektriciteitsnetwerk te bouwen en gooi al die zonnepanelen en windmolens eraf die het net zwaar verstoren

  1. plakband

   Timmermans – een soort stampede.
   Hij is er zwaar genoeg voor. 😁😁😁

   1. hans-e-pans

    Als ik de foto’s van Frans Timmermans van de laatste zie dan is er de laatste tijd bij hem aardig wat bijgekomen en zou er bij hem best veel afkunnen.

    Misschien zou hij eens kunnen beginnen en het goede voorbeeld kunnen geven.

 3. plakband

  Klimaatneutraal betekent: geen mensen op aarde.
  Als Timmermans het goede voorbeeld geeft, wie weet….

  1. vlekkenoplosser

   Wat is dat klimaatneutraal ?

   1. Grappos

    Ik stel mij een aangenaam klimaat voor. 20 C in de winter 24 C in de zomer. Geen hurricanes, blizzards. Een klimaat wat goed is voor een mooie oogst, veel gezond fruit. Helder water.

   2. plakband

    Klimaatneutraal is een toverwoord.
    Net zoals bv
    – Hocus pocus pas – gevolgd door een wens/eis van de elite.
    – Sesam open U – en vervolgens moet uw portemonnee open.
    – Duurzaamheid – het verplaatsen van problemen.

 4. Emile Takma

  Timmermans pakt het politieke momentum en dat is een wereldwijd besef van een naderende ramp. Zelden was het politieke draagvlak voor een ingrijpende reductie van de CO2-uitstoot zo groot. Goddank zit Trump niet meer in het Witte Huis en heeft Europa zich duidelijk uitgesproken. De Chinezen zullen nu ook rap gaan bewegen want die hebben recent een paar stevige natuurrampen voor hun kiezen gehad.

  1. Pengyou

   China is niet zo bezig met klimaatverandering. Rampen koppelen aan klimaatverandering is meer een westers ding. CN zet in op het reduceren van vervuiling om de bevolking tevreden te houden. Belangrijke voorbeelden zijn waste management, smart cities en een schonere lucht in de grote steden. Hierin zijn ze bijzonder succesvol. Ze zullen hun economie niet schaden tbv het milieu.

   1. Emile Takma

    China sluit met de klimaatdoelen aan die van het Westen. Interessant is of ze die de komende maanden nog wat gaan aanscherpen.

    1. Pengyou

     Dank voor reactie. Dat lijkt me een PR-praatje. De chinezen zien de vervuiling als een prijs die betaald is voor de economische groei. Nu de economie gegroeid is eist de bevolking een betere leef-omgeving. Om die reden staat het milieu daar op de agenda. Niet vanwege het strijden tegen klimaatverandering

    2. usb3.0

     Nee hoor dat doet China helemaal niet tamil, jij bent veel te dom om echt te begrijpen wat er gaande is, je paniekerige reactie spreekt boekdelen, naast je zeer vele angststoornissen komt de klimaat angststoornis er nog eens overheen.

 5. kattekop

  @ Takma,

  Zo juist gelezen dat de Chinezen helemaal NIKS gaan doen wat co 2 uitstoot betreft en zij zijn de grootste vervuilers.
  Die timmer-tuinkabouter moet eerst maar eens bij de Chinezen langsgaan.
  Denk dat het niet veel zal helpen.

  1. Emile Takma

   Waar las Kattekop dat?

   ht*ps://www.nu.nl/algemeen/6080417/nieuw-chinees-klimaatdoel-is-volgens-experts-het-beste-nieuws-in-jaren.html

   1. Xyz1234

    htps://www.nu.nl/economie/6150641/chinees-klimaatbeleid-blijft-hetzelfde-na-ipcc-rapport.html

    Tot 2030 dus een stijging van uitstoot in plaats van een daling volgens dat artikel.

    1. Emile Takma

     Het gaat erom dat ze zich committeren aan dezelfde klimaatdoelen. Ik verwacht dat ze die doelen de komende maanden zullen aanscherpen.

     1. Xyz1234

      Zelf zeggen ze van niet. Maar u zult het vast beter weten.

     2. Flengan

      Aldus de forumclown die de idioterie reeds lang voorbij is.

     3. Emile Takma

      “Zelf zeggen ze van niet.”

      Waar zeggen ze dat?

     4. Flengan

      Aldus de forumprostituee.

     5. usb3.0

      Klimaatdoelen is niet het juiste woord, het moet zijn verdienmodel, de definitie van klimaatdoel = verdienmodel (ten koste van alle gewone burgers)

     6. EvertB

      China is al een tijdje goed bezig met (vernieuwende) kerntechnologie.

      Begin 2018 waren er, buiten de 38 operationele kernreactoren, nog 19 reactoren in aanbouw en de bouw van 6 tot 8 bijkomende reactoren zou moeten starten in 2018. In totaal zijn er al 39 kernreactoren gepland en 100 andere worden voorgesteld. Tegen 2030 heeft de Chinese regering een capaciteit van 120 000 tot zelfs 150 000 MW als doel gesteld. Met andere woorden een verdrievoudiging van de productiecapaciteit van kernenergie.

      h🔆ps://www.nucleairforum.be/thema/kerntechnologie-wereldwijd/china

     7. Xyz1234

      Dat staat toch in het artikel. Ze gaan hun beleid niet aanpassen. Kun je niet lezen?

     8. Emile Takma

      Ja, Xyz, ze blijven tenminste gecommitteerd aan de eerder geformuleerde klimaatdoelen en zullen meer vaart gaan maken in het terugbrengen van de kolencentrales.

     9. usb3.0

      Nee hoor tamil ook dit lieg jij, China zal daar niet aan meewerken

     10. usb3.0

      Sterker nog, China gaat 600 tot 700 kolencentrales bouwen

 6. Xyz1234

  De volgende angstgolf wordt los gelaten. Wat ons verder nog te wachten staat is een cyberaanval volgens de lieden van WEF. Twee simulatiesessies zijn al georganiseerd (doet sterk denken aan event 201). Deze mensen deinzen werkelijk nergens voor terug wanneer het gaat om het in een voortdurende angstpsychose houden van de wereldbevolking.

  1. Xyz1234

   Losgelaten

  2. Emile Takma

   Xyz beweerde hier herhaaldelijk met droge ogen dat vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem ondermijnt.

   Ik bedoel maar.

   1. usb3.0

    Aldus de openlijk belijdende pedöfiel tamil

   2. Jack Flash

    Professor Byram Bridle University of Guelph ( Canada).
    Geen pandemie van ongevaccineerden.

  3. usb3.0

   De volgende angstgolf

   “In de video van Arno Van Kessel, maar ook die van Willem Van Middelkoop bij RTLZ, wordt gesproken over een monetaire reset, meer specifiek; een monetaire schulden reset. M.a.w; beide sprekers verwachten dat het huidige monetaire systeem rond 2025 gerest zal worden waarna er een nieuw (digitaal) monetair systeem zal worden opgetuigd waaraan je alleen kan meedoen onder bepaalde voorwaarde, zie Openbaring 13.

   In deze gedachte worden alle schulden kwijtgescholden zodat iedereen die schulden heeft kan deelnemen aan het nieuwe systeem. De Bijbel ondersteunt dit principe in Openbaring 13.

   Wie van ons wil dan op dit moment nog een monetaire claim, zoals een hypotheek of andere schulden, in zijn leven als je weet dat ze het monetaire systeem willen resetten zodat je afhankelijk wordt van de staat als je daaraan mee (moet) gaat doen?

   Alle schulden kwijtschelden, maar wel onder de eis dat je onder voorwaarden meedoet aan het nieuwe, niet anonieme, onafhankelijke, monetaire systeem. Is het soms verstandig om van al je schulden af te komen, nu het nog kan, en te zorgen voor financiële onafhankelijkheid?”

 7. RvdBe

  Die vent is van het padje af, probeer maar eens de gemiddelde Afrikaan,Aziaat,Zuid Amerikaan etc die dagelijks alleen maar bezig zijn met overleven zover te krijgen dat het kleine beetje dat ze hebben in te leveren bij die boosaardige kabouter, en zo doende hun al eeuwen gortdroge woestijnen 0,5 C in temperatuur te laten zakken👍

  1. Emile Takma

   Als Timmermans van het padje af is zijn nagenoeg alle normale wereldleiders van het padje af. Dat acht ik niet waarschijnlijk.

   1. Eertienator

    Die zijn allemaal zowat van het padje af zeker die dikke volgevreten kerstman lookalike.

   2. usb3.0

    Alle klimaatimbecielen zijn van het padje

   3. Flengan

    “Dat acht ik”

    Aldus de volgevreten narcist die kennelijk denkt dat er iemand geïnteresseerd is in wat hij wel/niet acht.

    Eens een forumdebiel altijd een forumdebiel.

   4. Mistgabel

    Dan vergist u zich.
    Stelletje corrupte trekpoppen in de zak van het grote geld.

 8. Archimedes

  En toch blijft het EU-circus al decennia lang constant pendelen tussen Brussel en Straatsburg en dat doen ze niet op de fiets. Zolang ze zelf niet belijden wat ze uitspreken neem ik hun reacties niet serieus.
  Tussen 2020 en 2050 komen er 2 miljard mensen bij, bijna allen in Azië en Afrika.
  Die gaan allemaal consumeren, vervuilen etc. Wat heeft dat voor invloed op de CO2 uitstoot ?

 9. KippiX

  Frans ‘jankbek Timmermans. Een van de vele dictatoriale psychopaten die de fascistische eu ter wereld heeft gebracht. En zijn eu-billenmaatje, hoe heet die ook al weer, die newskool Hitler uit België, met die rotte bek uuhm… O ja, Guy Verhofstadt, die twee samen zijn toch wel de twee grootste engnekken binnen de Europese politiek. Alleen al om die twee op te laten pleuren, zou het imploderen van de eu zeker waarde hebben! De eu is een fascistisch gedrogt die snel maar dan ook heel snel moet instorten. Mijn hoop heb ik gevestigd op Hongarije en Polen die de eu van binnenuit nog schade zouden kunnen toebrengen. Hoop doet leven zal ik maar zeggen.

 10. Adriaen van Bergen

  Wat willen ze dan nog meer gaan doen dan een paar miljard mensen uitroeien dmv nepvaccins, vraag ik me af.
  Ideetje: zorgen dat de rest niets te eten en te drinken meer kan krijgen.
  Een wereld met alleen politici en rijken lijkt me toch niets aan.
  Een eeuwigdurende treurnis zal dat zijn.

 11. Bob Fleumer

  Als meneer Timmermans om te beginnen eens 15 minuten zijn adem in zou houden draagt hij bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot, verbeter de wereld en begin bij jezelf heer Timmermans!

  1. Emile Takma

   Zwets niet zo dom, Bob.

   1. usb3.0

    Bob heeft in de kern gewoon gelijk, iets wat leugenaar tamil niet kan verdragen

 12. Joko

  De EU en veel landen scheppen samen een veelkoppig monster. Wie ogen heeft om te zien, ziet….

  1. usb3.0

   Een hele Openbaring Joko

 13. Eertienator

  Ik heb ooit geleerd dat we zuurstof in ademen en ç

 14. Eertienator

  Ik heb ooit geleerd dat we zuurstof in ademen en ç

 15. Eertienator

  Ik heb ooit geleerd dat we zuurstof in ademen en co2 uitademen en planten het omgekeerde dus als die klimaat en natuur debielen dus een betere en groenere natuur willen hebben we meer co2 nodig

  1. Emile Takma

   Eertienator ,lijkt me een heuse wetenschapper.

   Die weet van de hoed en van de rand!

   🤓

   1. vlekkenoplosser

    voor deze logica hoef je geen wetenschapper te zijn strónt vlé®k

    Elk biologie boek zal het beamen strónt vlé®k.

    dom decadent arrogant varken ben je wím !

 16. DutchOutlaw

  Frans en alle klimaatalarmisten horen graag alleen de dingen die zij graag willen horen.

  Dit zullen ze natuurlijk niet willen lezen: —->>>https://www.climategate.nl/2021/08/erkent-het-vn-klimaatpanel-de-realiteit-nee-dus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=erkent-het-vn-klimaatpanel-de-realiteit-nee-dus

  1. usb3.0

   Precies, zegt het voort zegt het voort

 17. AS210854

  Hadden we in 45 ook niet iemand aan de macht ergens in Europa????

  1. usb3.0

   Ja begin ‘45 nog wel maar later dat jaar niet meer

 18. right

  Het interesseert Xi Jinping geen hol wat Timmermans vertelt, laat dat even duidelijk zijn!
  De limburger is dronken van vermeende wijsheid, hij heeft een talenknobbel, that’s it, that’s all!

 19. right

  Om een specifieke interessent ter wille te zijn!
  Een VPN gecombineerd met TOR bewerkt wonderen!

 20. Fatsoen74

  Duitsland aan het aardgas
  China aan de kolen
  Nederland verandert het wereldklimaat
  Frans Tmmermans bezit een jaren 30 huis gestookt op aardgas, zonder zonnepanelen of warmtepomp in Limburg.

  Jaja loop maar de polonaise volgzame deugers van Nederland.

 21. GewoonJohan

  Quote :”We hebben met Fit for 55..”

  Volgens mij zijn er al veel meer binnen geweest bij Frans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.