Demissionair kabinet Rutte III legt de rode loper uit: Ruimhartig welkomstbeleid voor Afghanen

We kunnen binnenkort misschien een flinke toestroom van Afghanen verwachten in Nederland. Onder druk van de Tweede Kamer heeft het demissionaire kabinet Rutte III toch besloten om een ruimhartig welkomstbeleid voor Afghanen -die op de één of andere manier voor de Nederlandse missie hebben gewerkt- te gaan handhaven.

Het was D66-kamerlid Salima Belhaj die de motie indiende welke breed werd gesteund door de Tweede Kamer. Sigrid Kaag, Ank Bijleveld en Ankie Broekers-Knol schrijven in een brief aan de Kamer dat het kabinet Rutte III de motie “naar letter en geest zal uitvoeren”. Kaag, Bijleveld en Broekers-Knol schrijven verder in de brief dat het hierbij gaat over “een brede groep werknemers die net als de tolken voor Nederland hebben gewerkt en daarmee recht hebben op bescherming”

Alle Afghanen die op de één of andere manier ooit voor de Nederlandse missie hebben gediend, zijn vanaf nu welkom om naar Nederland te komen, mits ze niet moeten worden opgehaald door de Duitsers. De aangenomen motie houdt echter ook in dat asielaanvragen van Afghanen vanaf nu veel ruimhartiger zullen worden verwerkt.

Natuurlijk zijn de partijleiders van de linkse partijen dolblij met de aangenomen motie. Zo laat Rob Jetten op Twitter weten: “Veel Afghanen lopen gevaar nu de Taliban aan de macht is. We moeten niet alleen tolken, maar ook andere Afghanen die Nederland hebben gediend in veiligheid brengen.”

Geert wilders leek echter al een voorspellende blik te hebben, want al op 16 augustus -twee dagen voor de motie van D66 werd aangenomen- schreef hij op Twitter: “Merkel zegt dus opnieuw “Wir schaffen das” en zet de grenzen wagenwijd open. Rutte zal wel volgen. We worden bestuurd door politiek correcte dwazen die onze naties kapotmaken. Ik zeg: grenzen dicht!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Had je anders verwacht dan van dit DEMISSIONAIR kabinet !
  Onwettelijk wat ze doen. Deze beslissing is namelijk niet meer te corrigeren door een nieuw kabinet !

  schande maar tekenend voor het partijkartel !

  1. Joko

   Demissionair zijn is een democratisch foefje, waardoor je kunt doen of er niets aan de hand is. Arm Land….

 2. KippiX

  En dan gooit het westen straks Afghanistan plat plus de familieleden van de vluchtelingen, die dan weer radicaliseren en dan zitten wij met bomaanslagen en andere criminele activiteiten. En dat alles door die oerdomme, senile, incapabele Joe Biden en zijn team/ opdrachtgevers. Lekker dan!
  Nederland is een kutland met zo’n MP aan het roer!

 3. roodkapjelusttaart

  Mensen we gaan naar de filistijnen, wanneer begint Neurenberg tribunaal 2.0, ze hebben zoveel wetten overtreden de berg is niet meer te overzien.

  1. Brenda Welsh

   Roodkapjen denkt in sprookjes, teveel rum in de taart. Kirschtorte.

 4. Cootje

  Rutte zegt positief blijven mensen , hoeveel criminelen er bij zitten weten we niet maar die kunnen zich ten volle ontwikkelen in onze ondermijning maatschappij , en als we geluk hebben zit er een Olympische medaille winnaar bij , Broerkers Knol zorgt Voorde juiste afhandelingen en dat kan je wel aan haar overlaten , ik wens de gemeentes en winkeliers plus het openbaar vervoer in en om zoutkamp heel veel sterke / in het westen zijn de mensen gewend om hun deuren met 7 sloten af toesluiten / .

 5. Cootje

  Een uitbreiding in het lichtgetinten zitten de Nederlanders op te wachten , vooroordelen mag niet , veroordelen komt dus later , meestal te laat , ben benieuwd naar de nieuwe enquête en onderzoeken kutland ?

 6. Brenda Welsh

  Wie noemde het een FAAL Kabinet in een van de artikelen hier op DDS? Omdat wij niet instaat waren burgers te evacueren… De Afghanen die allerhande spandiensten verleenden laat je niet vallen. Een kwestie van hoge moraliteit. Dat heb je of je hebt het niet. Mentaliteit.

  1. vlekkenoplosser

   vreemde bewering strónt vlé®k. Het ambassade personeel was al gevlucht terwijl alle paspoorten van Afghanen in dienst door Nederland gewoon in de ambassade liggen waardoor ze niet weg konden komen.

   met Nederland als vriend heb je geen vijanden nodig tról !

  2. Cootje

   Ga er lekker bij liggen met je mentaliteit , makkelijk oordelen over andermans geld ,

 7. Tom Bombadil

  Kunnen we ze niet gewoon gelijk doorsturen naar amerika? Ome Biden in zijn bunker heeft met zijn wanbeleid dit in gang gezet. Trump had duidelijke afspraken gemaakt met alle partijen en zou pas de troepen weghalen als de veiligheid gegarandeerd werd. Onder Biden zijn ze zonder overleg en zonder na te denken gevlucht om dit zoals alles weer op Trump te kunnen schuiven. Dit begint een patroon te worden.

  1. Monty

   ”Trump had duidelijke afspraken gemaakt met alle partijen”

   Met de Taliban dus.

   Trump heeft dus samen met de Taliban het plan bedacht om alle troepen uit Afghanistan terug te trekken.

   1. Mr.blauw.sky

    Voor pietluttige details heeft de vaste kern op dit forum geen interesse. Tenminste, niet zolang het ze niet uitkomt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.