Duitsers schoten falend kabinet Rutte te hulp: ‘afgelopen weekend eerste Nederlanders uit Kabul geëvacueerd door Duitsland’

De eerste Nederlanders werden afgelopen weekend al geëvacueerd uit Afghanistan, niet dankzij de hulp van ons eigen kabinet, maar dankzij de Duitsers. Terwijl ons kabinet met het ene slappe excuus na het andere komt, kwamen de Duitsers wél in actie. Zij waren zelfs zo vriendelijk om direct wat Nederlanders mee te nemen terwijl de situatie escaleerde in Kabul. Nederland mag de regering van Duitsland wel even flink bedanken hiervoor. 

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat er op vier verschillende vluchten Nederlanders zijn meegenomen. De Duitsers proberen zo veel mogelijk internationale partners te helpen. Terwijl we in Nederland afgelopen weekend naar een radeloos kabinet keken, dat maar bleef treuzelen, greep men in Duitsland wél snel in. Bovendien probeerde ze ook nog anderen te helpen. Van je buren moet je het hebben.

Gisteren liet Sigrid Kaag via Twitter weten dat de eerste Nederlanders uit Kabul zijn vertrokken, maar dit blijkt dus niet te kloppen. Al in het weekend zijn er Nederlands geëvacueerd, maar niet door ons eigen kabinet. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aangegeven zo veel mogelijk mensen te helpen, aldus de Telegraaf.

Als Nederlands kabinet ben je flink door het ijs gezakt dat je pas drie dagen later zélf enkele Nederlanders het land uit hebt gekregen. Het is maar goed dat onze vrienden in Duitsland wél snel reageerde, en dat ze daarbij ook nog enkele Nederlanders meenamen is natuurlijk fantastisch nieuws.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Duitsland helpt het kabinet

Dit zou overigens wel een eye-opener moeten zijn voor het kabinet. Stop met het bureaucratische rompslomp én pak door in tijden van crisis. Of het nu gaat om de coronacrisis of de situatie in Afghanistan. We reageren keer op keer te traag én niet efficiënt genoeg. Het is in dit geval maar goed dat de Duitsers wel alert hebben gereageerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. ElGuapo

  Kaag had het druk met haar etentje…

 2. Joko

  Hoewel in Duitsland ook zeer kritische stemmen opgaan wegens de treuzelende regering Merkel en haar handlangers, w.o. de minister*in Annegret Kramp-Karrenbauwer, komt Duitsland nog positiever over dan het treurige treuzelkabinet in de Lage Landen. De mentaliteit in de Lage Landen (met bedoeling deze naam gekozen) is met geen kritische pen meer te beschrijven. We hebben te maken met een groep leuteraars waarvoor de afkorting NATO staat voor ‘No Action, Talk Only’. Als ik in een ander werelddeel ben en men vraagt me waar ik vandaan kom, dan zeg ik niet Nederland en zelfs niet meer Europa. Nederland is een failed state.

 3. Emile Takma

  Dat is toch best wel lief van die Moffen!

  1. Poemien Noegien

   Aldus de zuigende psychopaat.

   1. september

    Het is Emile met zijn vele namen

    1. Emile Takma

     Ik heb hier maar één nickname, september en ik gebruik nooit meerdere nickname.

     Ik beschouw dat als domme laster en dat valt me erg van je tegen.

     1. ElGuapo

      Je liegt en liegt en liegt…..je bent al zo vaak door de mand gevallen dat ontkennen niet eens meer mogelijk is.

     2. Cootje

      Onder de naam Emile in een reactie hier op dit forum bekend dat hij vreselijk blij was met zijn tweede prik half juni , dan kan je uitrekenen dat hij tussen de 35/45 is , hier elke dag 7 dagen in de week aanwezig is hier op dit forum , en aangezien de Nederlandse bijdragen aan zwakkere in de samenleving tot een minimum is beperkt , kan hij alleen met een zware handicapt op en zolderkamertje zonder vrienden zijn gal spuwen elke minuut elk uur van de dag in het bezit van een uitkering , op een maatschappij waar in hij fysiek nog geen cm kan deelnemen arme stumper .

     3. Poemien Noegien

      @Cootje & El Guapo: De schlemiel gooit als ‘september’ een balletje op, let maar op; is de ene er dan is de andere er ook, en dezelfde schlemiel geeft zichzelf antwoord.

      Dat de forummongool zichzelf bedient van een stuk of vier alters is alleen voor 100% zeker.

     4. Emile Takma

      “Dat de forummongool zichzelf bedient van een stuk of vier alters is alleen voor 100% zeker.”

      Ervan uitgaande dat deze ranzige beschuldiging van Elvin op mij slaat: het is niet waar. Ik gebruik altijd maar één nickname.

     5. ElGuapo

      “De schlemiel gooit als ‘september’ een balletje op, let maar op; is de ene er dan is de andere er ook, en dezelfde schlemiel geeft zichzelf antwoord.”

      Meervoudige persoonlijkheidsstoornis is erg lastig…..een alterego om een balletje op te gooien…een alterego om domme beweringen kracht bij te zetten…een alterego om de domme praat van een alterego te bevestigen.

     6. ElGuapo

      “Ervan uitgaande dat deze ranzige beschuldiging van Elvin op mij slaat: het is niet waar. Ik gebruik altijd maar één nickname.”

      En als je mij niet wil geloven vraag het dan aan een van mijn alterego’s….boehoehoe.

     7. vlekkenoplosser

      LEUGENAAR , PATHOLOGISCHE LEUGENAAR

  2. ElGuapo

   En toont wederom aan hoe incompetent het demissionaire kabinet hier is.

  3. ElGuapo

   En toont wederom aan hoe incompetent het demissionaire kabinet hier is.

  4. Cootje

   Vroeg dag wordt weer een lange zit , twee keer luiers verschonen en hopen dat je je ei verder kwijt kan de hele dag op dit forum , uitkeringen komen meestal rond de 23/24ste binnen dus de bijdragen van de maatschappij lig in het verschiet , en dat wij zo afhankelijk zijn van een land dat de oorlog heeft verloren is geen wonder , in die jaren en vlak daarna waren er al veel Nederlanders die ze op handen droegen , Nederlanders nemen als ze geld kunnen verdienen het niet zo nauw met moraal , ze gaan er zelfs over lijken voor , en de toen populaire PvdA en cda en vvd , hebben met de invoering euro de Duitse eenwording mee betaald van Nederlands belastinggeld , je moet goed zorgen voor je holmaten , nemen ze een paar verschoppelingen voor je mee terug , lees net in de kranten De AOWers 14/15% koopkracht vermindering , als ze niet meer kunnen krijgen ze net als jij twee x een schonen luier per dag , doe je best vandaag

   1. Emile Takma

    Wat een afschuwelijk leven, arme kerel!

    1. ElGuapo

     Daarom heeft men ook medelijden met je schlemieltje….oh nee toch niet.

     1. Cootje

      Hij wordt er zenuwachtig van , onze taalfanaat te reden is te rijden ,

    2. Cootje

     Voel je je aangesproken ?

     1. Emile Takma

      Ja natuurlijk, oude Co!

      Is de wijkzuster nog wel bereid je naar het buurthuis te reden voor je boompje klaverjassen?

     2. Poemien Noegien

      Tot zover de liegende psychopaat en parasitaire zuignap.

     3. Cootje

      Ik ben nog altijd voor de volle 100% mobiel , en als ik hulp nodig heb laat ik het je weten , je tweede prik heb je je verraden hoe oud je ongeveer bent , en dan is het jammer voor jou dat het fysieke uitzichtloos is voor jou , maar misschien komen de Etnische voorstellen van D66 door de kamers , je moet je in zo uitzichtloze situatie ergens vast aanhouden

     4. usb3.0

      tamil wordt liever naar de kleuterschool gereden.

     5. Emile Takma

      “Ik ben nog altijd voor de volle 100% mobiel”

      Net zo min als iemand hier nog gelooft dat usb niet worstelt met pédoseksuele gevoelens is inmiddels ook duidelijk dat Cootje met ernstig overgewicht en incontinent in een rolstoel zit.

      Veel mensen hier hebben zware geestelijke en fysieke problemen en die worden op dit blog geprojecteerd.

      Ik vind dat deze mensen mededogen verdienen.

     6. Poemien Noegien

      Tot zover de liegende psychopaat en vette speklap.

   2. Cootje

    Aldus een gehandicapte uitkeringstrekker van 35/ 45 jaar oud . Die we vol op zijn teentjes hebben getrapt , / weet niet of hij die nog heeft of dat er nog gevoel in zit / anders trappen we voor niks .

  5. allid

   Smerige zuiger takma heeft gisteren een nieuw woordje geleerd, moffen.

   De grootste held uit de gehele tweede wereld oorlog was en blijft
   Johannes Erwin Eugen Rommel.

   1. Emile Takma

    Allid bewondert nazi’s.

    Je blijft je verbazen hier.

    1. allid

     “Allid bewondert nazi’s.”

     Iedereen die Wernher von Braun bewonderd, natuurlijk ook.

     Smerige zuiger takma.

   2. Poemien Noegien

    Dat de forummongool zichzelf bedient van meerdere alters is 100% zeker.

 4. Monty

  Gelukkig zag Merkel dit wel op tijd aankomen.

  1. Joko

   Je bent blijkbaar niet op de hoogte van Merkel’s afgang.

   1. Monty

    Maar zij wordt juist geprezen omdat zij wel Nederlanders kon thuis brengen.

    1. ElGuapo

     Gespetter.

 5. Vanduinen

  Ik vermoed dat ze dachten dat zij met Nederlanders van doen hadden. Hoogopgeleide en goedgeschoolde duitssprekende Nederlanders. Die werden aangezien voor Rijksduitsers.
  Die gaan als eersten aan boord.

 6. Antihedo

  Dat Nederland Duitsers uit Afghanistan heeft meegenomen wordt dan weer tactisch verzwegen.

  1. ElGuapo

   Wanneer werden die Nederlanders door Duitsland meegenomen en wanneer werden die Duitsers door Nederland meegenomen?

 7. Vit

  Door de Franse ambassadeur aldaar een slimme jongen die de bui al zag hangen te zijn ingelicht, zijn de Fransen in april al begonnen met voorbereidingen.

  1. Vit

   Dit is een stukje van het premium verhaal uit het AD:

   “In totaal werden de afgelopen dagen 350 mensen geëvacueerd. Frankrijk begon al in april met de voorbereiding van deze actie. Dat was vlak voor de Amerikanen begonnen met het terugtrekken van hun troepen. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur ter plekke, David Martinon, benaderden toen Franse hulporganisaties in het land. ,,De inschatting is toen al gemaakt dat het regime in Afghanistan zou instorten’’, zegt politicoloog Gilles Dorronsoro van de Sorbonne Universiteit. ,,De ambassadeur liep op de feiten vooruit. De hulporganisaties wilden in eerste instantie nog in Afghanistan blijven. Dat was, weten we nu, een onderschatting van de risico’s.’’ In juni en juli werden in totaal meer dan 600 Afghanen (en familieleden) die voor de Franse organisaties werkten met verschillende vluchten naar Frankrijk overgevlogen.”

  2. Vit

   Kaag als deskundige zal vast gedacht hebben dat het niet zo’n vaart zou lopen, aardige jongens die islamietjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.