Doorgedraaide docente universiteit Twente: ‘Ik wil ongevaccineerden niet in m’n collegezaal hebben!’

Het debat over het al dan niet verplichten van het coronavaccin gaat gestaag door. Dit keer is het een docente aan de universiteit Twente die wil dat haar studenten zich laten vaccineren. “Als een derde ongevaccineerd is, dan betekent dat straks 25 van de 75 studenten in mijn collegezaal niet gevaccineerd zijn. Ik wil ze niet in m’n collegezaal hebben. Ik wil er als docent niet voor staan,” aldus Femke Nijboer. Ongevaccineerden zoeken het dus maar uit.

Je zou maar studeren aan de Universiteit Twente en daar dit jaar college krijgen van Femke Nijboer. Wat een verschrikking moet dat zijn. Want deze vrouw is overduidelijk een coronafascist. Dat is al erg genoeg, maar ze is er nog trots op ook! Dit omdat zij klaarblijkelijk denkt dat angst voor een virus haar moreel superieur maakt.

“Studenten horen elkaar te zien, met elkaar over stof te praten en over ons docenten te roddelen. Ja, ik ben blij dat de universiteit weer open kan,” schrijft mevrouw in haar column voor U-Today. “Eén grote maar. Als studenten zich niet hebben laten vaccineren, dan mogen ze de campus niet op en de collegezaal niet in. Volg het onderwijs maar op afstand via beeldscherm. Vinnikdanhè.”

Je denkt bij jezelf dat ze het misschien wat overdrijft. Dat ze in het vervolg van haar column wat terugkomt op die harde uitspraken. Maar nee, niets is minder waar. Ze gaat zelfs nog extra hard op het gas tegen ongevaccineerden.

Ongevaccineerd is gevaarlijk

“Nog niet eens tweederde van de studenten is gevaccineerd,” stelt ze. “Tachtig procent zou wel bereid zijn te vaccineren, maar daar hebben we niks aan. Als een derde ongevaccineerd is, dan betekent dat straks 25 van de 75 studenten in mijn collegezaal niet gevaccineerd zijn. Ik wil ze niet in m’n collegezaal hebben. Ik wil er als docent niet voor staan.”

Lichamelijke integriteit

Vervolgens veegt ze alle bezwaren van studenten en hun ouders van tafel. “Lichamelijke integriteit,” foetert ze, daar heeft ze lak aan. “Laat me niet lachen, als studenten een frikandel durven eten dan moeten ze ook een prik met een eiwitje durven laten zetten. Kom op zeg. Zoals we hier in Twente zeggen: ‘Stel oe nich zo an’. Soms gaat de groep voor het individu, zeker als het – ik zeg het nog maar een keer – om een eiwitje gaat.”

Een mRNA-vaccin gereduceerd tot “een eiwitje.” Hugo de Jonge kijkt ernaar en applaudisseert zich een hernia.

Ziekte doorgeven

Wat betreft het feit dat gevaccineerden, net als ongevaccineerden, ook nog ziek kunnen worden en de ziekte ook kunnen doorgeven, daar heeft ze ook lak aan. “Gevaccineerde studenten kunnen ook ziek worden, maar worden een stuk minder ziek en zullen dus ook een stuk minder besmettelijk zijn,” aldus deze mevrouw. “Ik ben gevaccineerd, maar als ik twee weken uit de roulatie raak door corona dan kan ik als moeder en mantelzorger in mijn privéleven de ballen niet meer hoog houden.”

Vaccin-twijfelaars

En dan pakt ze ook nog even álle mensen aan die sowieso hun vraagtekens zetten bij wat toch echt een experimenteel vaccin is. “Tot slot het argument dat sommige mensen niet geloven in de vaccinatie,” aldus mevrouw de betweter. “Het vaccin zou onvoldoende getest zijn. Als je pot-ver-drie een wetenschappelijke studie wilt gaan doen, maar je gelooft niet in de wetenschap, wat doe je hier dan überhaupt? Niet elke studie is wiskunde. Niks buiten de wis- en natuurkunde is bewezen.”

De geestesziekte van coronafascisten

Met andere woorden, deze zogenaamde wetenschapper verklaart de wetenschap heilig. Iedereen die twijfelt aan haar officiële leer moet eraan geloven. Is een ketter. En moet op de brandstapel. Want “de wetenschap” weet alles en is op alles het antwoord. Dat deze hele houding onwetenschappelijk tot op het bot is ontgaat mevrouw blijkbaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Boycot

Het wordt tijd voor normaal denkende mensen, die de vrijheid van het individu nog wél respecteren, en natuurlijk zeker voor ongevaccineerden om dit soort tuig én de organisaties waar ze voor werken te boycotten. Waar halen ze het lef vandaan om niet-gevaccineerden te behandelen als untermenschen? Stel neo-nazi’s dat ze zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Emile Takma

  De ongevaccineerden zijn een toenemend maatschappelijk probleem en het is onvermijdelijk dat we deze mensen meer onder druk zetten, isoleren en met gerichte voorlichting proberen te bereiken.

  In ziekenhuizen veroorzaakt deze groep een enorme ellende door de zorg te blokkeren voor mensen die dringend zorg behoeven. Deze situatie wordt onhoudbaar.

  ht.ps://www.bd.nl/brabant/brabantse-ziekenhuizen-krijgen-maar-geen-adempauze-we-worden-overbelast-terwijl-er-een-remedie-is~a5d60d99/

  1. ElGuapo

   Je blijft maar dom brabbelen.
   Je bent het eens met iemand die volledig de weg kwijt is maar denkt omdat het docente is dat ze oh zo wijs is…..nee het is gewoon een dom mens!

   Het is jammer dat we mensen zoals schlemieltje niet een spuitje kunnen geven om van het onnozele geblaat af te zijn.

  2. Pimpernel

   Wie is we?

   1. ElGuapo

    Ik en vele anderen.

  3. J. Punt

   Deze drukte wordt veroorzaakt door de vele achterstallige en uitgestelde zorg. In sommige ziekenhuizen zijn zelfs de poli’s open in het weekend. Een groot ziekenhuis ergens niet in de Randstad heeft welgeteld 11 covid klanten, 2 IC/MC en de rest op zaal.

   De COVID druk is minimaal.

   Vakantie’s, uitgestelde handelingen, volgen van bijscholing en certificeringen, achterstallig onderhoud van de kostbare apparatuur en infra. Inderdaad, dit moet ook gebeuren dan alleen huilebalken over prikjes en naaldjes.

   De geschetste verschrikkelijke toestanden kunnen door niks en niemand geverifieerd worden en vormen, u moet maar geloven wat er in die krant staat. een welkome afwisseling tijdens de komkommertijd. Bijkomend effect is dat de oplage nu wel misschien voor 25% wordt verkocht.

   De recalcitrante universiteit medewerksterer, meer is het niet, schopt lekker tegen alles aan in haar bubbeltje, niet beseffend dat ze laat zien dat ze gewoon een broedkip is en een 13 in een dozijn persoon zoals 99,9% van de mensen, niets bijzonders.

   1. Emile Takma

    Lees even het artikel waar ik naar linkte, Punt, en zwets niet zo dom.

    1. J. Punt

     Indien de mening en kennis van dhr/mevr Takma zoals velen met hem zijn gevormd door de niet echt neutrale media, hoort Takma ook bij de 99,9%

     Natuurlijk laten ze geen artsen, verpleegkundigen, enz. aan het woord die zich kapot vervelen en al hun dagen al op hebben gemaakt.

     Er staan geen ambulances en uitvaart auto’s bij de hospitalen maar busjes van servicebedrijven voor het verplichte onderhoud. Anders mag men de dure apparatuur niet eens meer aanraken, laat staan gebruiken. Wandeltochtjes, Yoga avonden, raften op het water met de personeelsvereniging? Tijd zat..

     Laat uzelf het ziekenhuis in slaan door een ongevaccineerde en misschien als bij bewustzijn, kunt u heerlijk genieten van rustige afdelingen met tevreden personeel die gewoon hun diensten draaien en de artsen blijven gewoon op de wc zitten met hun lijfblad ‘ Arts&Auto” Tijd zat voor u.

     1. Emile Takma

      Begrijp ik goed, heer Punt dat u meent dat de artsen van dit ziekenhuis (maar ook die van andere ziekenhuizen die hetzelfde verklaren) glashard zitten te liegen als ze zeggen de de lopende zorg wordt verlamd door een constant hoog aantal Coronapatiënten die een groot deel van de IC-bedden bezetten?

     2. J. Punt

      Ik lieg niet en de artsen? Waarom zouden ze? Gaat u eens na of u niet stilletjes het nieuws zoekt wat u het best bevalt in plaats van confrontatie met de harde waarheid?

      Hoe ik dit allemaal weet? Gewoon, op bezoek gaan en praten met de mensen in plaats van wachten op gekleurd nieuws op uw schermpje. Mensen zoals u maken een eigen realiteit die het beste bij uw karakter en angstgevoelens past, de kranten weten dat en voedden dat non-news constant.

      Zo duidelijk te zien met eenvoudige dagelijkse sociale handelingen in plaats van –HTTP/internet@??/Tinyurl/WWW. enz. enz. doorverwijs ONZIN van internet.

  4. usb3.0

   Je moet je achterlijk smoel houden tamil, wat een steeds grotere ziekte aan het worden is zijn al die gevaccineerden die mensen willen afwijzen, beperken, inperken, hun wil op leggen.

 2. Emile Takma

  “ Oók op de werkvloer, waar sprake is van een toenemende corona-overbelasting voor het personeel. Berden spreekt artsen die met tranen in de ogen hun verhaal doen. Over ernstige operaties die ze nog maar een keer uit moeten stellen. ,,We komen niet toe aan inhaalzorg. Mensen die wachten, moeten blijven wachten. Het is niet meer uit te leggen. En dat trekt een heel zware wissel.”

  In Brabant (en het oosten) is de vaccinatiegraad het hoogst in Nederland. Hoe verhoudt zich dat tot deze waarschuwende boodschap van Berden? Merken ze daar dan helemaal niets van in de ziekenhuizen? ,,Nee”, luidt het duidelijke antwoord.

  ,,Er is sprake van een constante instroom van mensen die onvoldoende afweer hebben, maar vooral ook niet gevaccineerd zijn. De spanning loopt op. Dat hoor ik ook terug in het ziekenhuis: ‘Ik mag niet worden geopereerd omdat mensen die niet gevaccineerd zijn mijn bed bezet houden’. Dat is een hard gelag en zorgt voor steeds scherpere discussies.”

  1. vlekkenoplosser

   onze vaccinatiefascist de strónt vlé®k blijft maar drammen om iedereen gevaccineerd te krijgen terwijl de bescherming van de diverse vaccins is terug gelopen naar 61%.

   De strónt vlé®k houdt van risico’s, eerst het risico op hart falen direct na vaccinatie, vervolgens de onbekende lange termijn effecten, en vervolgens 39% risico op toch ziek worden.

   Ik lever me graag over aan het virus en mijn immuunsysteem. Slecht een beperkt risico op ziek worden en een risico van 0,05% op overlijden !

   1. Emile Takma

    “Ik lever me graag over aan het virus en mijn immuunsysteem.”

    De meeste Corona-patiënten die nu doodziek zijn en sterven in ziekenhuizen en op de IC hadden dezelfde debiele redenatie.

    Dat ongevaccineerden een onverantwoordelijk risico willen lopen door zich niet te laten vaccineren is hun goede recht maar het zou pas echt stoer zijn als ze ook niet meer een beroep zouden doen op ons zorgsysteem waar nu kankerpatiënten en andere doodzieke mensen door hun toedoen niet kunnen worden geholpen.

    1. vlekkenoplosser

     je kan je gewauwel blijven herhalen strónt vlé®k maar ik hecht meer waarde aan het speekselonderzoek

     1. Emile Takma

      Is Vlekkenoplosser zo stoer om hier te verklaren dat hij bij een Coronabesmetting (die hij vroeger of later zal oplopen) geen beroep zal doen op onze gezondheidszorg?

     2. Emile Takma

      “Is Vlekkenoplosser zo stoer om hier te verklaren dat hij bij een Coronabesmetting (die hij vroeger of later zal oplopen) geen beroep zal doen op onze gezondheidszorg?”

      Nee, zo stoer is Vlekkenoplosser dus niet. Als hij ziek wordt van Corona moeten de kankerpatiënten maar even wachten.

    2. ElGuapo

     Probeer je een constante stroom van dom gebrabbel te bereiken schlemieltje?

     Misschien kan je jouw idolen in de regering even aanspreken om de zorg uit te breiden.

  2. Cootje

   Ik hoor dat ook terug in het ziekenhuis ? Je komt nooit buiten , weetje wat het fijne is dat de prikjes niet helpen donker rood Duitsland Frankrijk Spanje , en de meute moet daar van nog terug komen / het westen is nog een paar weken thuis / 5 de golf in september , gewoon weer complete lockdowns in Nederland en Europa , scholen weer dicht en het uitspelen van de onderlinge verhoudingen in Europa scherper stellen , aangevuld met Afghaanse hardlopers. , verkiezingen in de grote economieën , en de prettige luis in de pels van oost Europa , zijn de juiste ingrediënten omdat zooitje te slopen , Corona heeft de boel in beweging gebracht dus we halen de slopers hamer te voorschijn als dadelijk de verschillen onderling op barsten staan , en maak je maar niet druk de 6 de golf is voor november / december , dat hoor ik ook terug in het ziekenhuis , elke avond hoor je dat bij de talkshows .

  3. J. Punt

   U, Takma, lijkt mij echt een persoon die zonder enige reactie op een leugendetector kan verklaren dat bij u thuis de gasmeter echt, maar- dan -ook -echt is vervangen door Wijlen Jimi Hendrix met assistentie van Einstein en Roy Orbinson.

   1. Emile Takma

    Ik begrijp dat u meent dat ik lieg, heer Punt. Op welke leugen meende u mij te kunnen betrappen?

    1. ElGuapo

     Dat is geen mening maar een algemeen bekend feit.

    2. J. Punt

     Takma, ik beweer niet dat u nu liegt, dat doen de meeste media wel voor ons. Helaas gelooft u het gekleurde nieuws 1 op 1. Maar dat is uw manco. U ratelt de voor u welgevallige nieuwtjes als zijnde onomstotelijk waar als de ABC formule of wet van Newton. Andere meningen zijn -net als links- niet toegestaan op straffe van de grijsgedraaide verwensingen.

 3. vlekkenoplosser

  Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond door duizenden speekselmonsters dat gevaccineerde en ongevaccineerde drager kunnen zijn en dus overdrager kunnen zijn. Dit onderzoek toont aan dat zowel gevaccineerde als ongevaccineerde ziek kunnen worden.

  De drammers die ongevaccineerde in een hoek proberen te drijven met hun vaccinatieplicht zijn de nieuwe nazi’s . De ster is vervangen door een symbolisch coronapaspoort van generlei waarde.

  De wereld is doodziek

 4. StemPzeweg

  Groot gelijk en volle steun en solidariteit met deze docente! Ongevaccineerden zijn een gevaar voor de volksgezondheid en onze samenleving in geheel.

  1. ElGuapo

   Domheid van mensen die dat denken is veel gevaarlijker.

  2. vlekkenoplosser

   je bent volledig gestoord met je niet onderbouwde bewering. Beter de actualiteit volgen dommerd. Gevaccineerde en ongevaccineerde hebben dezelfde hoeveelheid virusmateriaal in hun speeksel volgens recent onderzoek. Je papegaait póép domme jongen

   1. Emile Takma

    “Gevaccineerde en ongevaccineerde hebben dezelfde hoeveelheid virusmateriaal in hun speeksel volgens recent onderzoek.”

    Dat is het belangrijkste punt niet, feit is dat de ziekenhuizen vooral verstopt raken door Corona-patiënten die ongevaccineerd in het ziekenhuisbed of IC belanden,

    1. vlekkenoplosser

     domme strónt vlé®k wauwelt er vrolijk op los, ongevaccineerde en gevaccineerde lopen dezelfde risico’s domme jongen dus maken gelijke druk op de gezondheidszorg domme jongen.

     lees eerst het onderzoek want je gewauwel is voor mij bijna een noodzaak om naar de I.C

     1. vlekkenoplosser

      te gaan want ik heb dringend zuurstof nodig door het lachen.

     2. Emile Takma

      “dus maken gelijke druk op de gezondheidszorg”

      Dit is aantoonbare onzin, zoals het artikel waar ik naar verwees ook aangeeft.

    2. vlekkenoplosser

     domme strónt vlé®k wauwelt er vrolijk op los, ongevaccineerde en gevaccineerde lopen dezelfde risico’s domme jongen dus maken gelijke druk op de gezondheidszorg domme jongen.

     lees eerst het onderzoek want je gewauwel is voor mij bijna een noodzaak om naar de I.C

    3. vlekkenoplosser

     domme strónt vlé®k wauwelt er vrolijk op los, ongevaccineerde en gevaccineerde lopen dezelfde risico’s domme jongen dus maken gelijke druk op de gezondheidszorg domme jongen.

     lees eerst het onderzoek want je gewauwel is voor mij bijna een noodzaak om naar de I.C

    4. vlekkenoplosser

     domme strónt vlé®k wauwelt er vrolijk op los, ongevaccineerde en gevaccineerde lopen dezelfde risico’s domme jongen dus maken gelijke druk op de gezondheidszorg domme jongen.

     lees eerst het onderzoek want je gewauwel is voor mij bijna een noodzaak om naar de I.C

     1. Emile Takma

      “ongevaccineerde en gevaccineerde lopen dezelfde risico’s ”

      Dat is aantoonbare onzin. Gevaccineerden kunnen wel besmet worden en het virus overdragen maar worden, tenzij ze een niet goed werkend immuunsysteem hebben, zelden of nooit ernstig ziek.

     2. vlekkenoplosser

      volgens het onderzoek niet strónt vlé®k !

      volledig gevaccineerde overlijden ook aan corona en gevaccineerde hebben hebben volgens het onderzoek meer moeite met de deltavariant succesvol te weren dan ongevaccineerde .

      Strónt vlé®k blijft maar wauwelen , leuk die spastische sprongetjes

     3. Emile Takma

      “gevaccineerde hebben hebben volgens het onderzoek meer moeite met de deltavariant succesvol te weren dan ongevaccineerde .”

      Op welk onderzoek doelt Vlekkenoplosser?

 5. vlekkenoplosser

  Ik zeg gewoon ontslag. Als je weigert om je werk te doen terwijl dat veilig kan op 1,5 meter afstand is dat werkweigering. Eruit trappen die muts !

 6. RvdBe

  De gevacineerden beginnen steeds meer in paniek te raken nu blijkt dat het “levenselixer” van de pharma industrie toch niet zo goed werkt, zie Israël.
  Ongevaccineerden zijn volgens hun daarvan de schuld.
  Lachen met die gasten!

 7. Monty

  “Als een derde ongevaccineerd ”

  Maar dit is natuurlijk niet correct, 90% is al gevaccineerd dus dat valt allemaal nog wel mee.

  1. Cootje

   Donker rood in Duitsland Frankrijk , het is pas augustus.

   1. Monty

    En?
    In Nederland is 90% gevaccineerd.
    onder studenten misschien nog wel meer.
    Lekker belangrijk dat Duitsland en Frankrijk donker rood zijn.

    Heeft niks met onze universiteiten te maken.

 8. Emile Takma

  “Laat me niet lachen, als studenten een frikandel durven eten dan moeten ze ook een prik met een eiwitje durven laten zetten. Kom op zeg. Zoals we hier in Twente zeggen: ‘Stel oe nich zo an’. Soms gaat de groep voor het individu, zeker als het – ik zeg het nog maar een keer – om een eiwitje gaat.”

  BAM!

  1. Cootje

   De eiwitten kunnen jouw niet beter maken , blijft zwaar gehandicapt dadelijk de eerste lichting voor op het potje nog een uurtje volhouden.

   1. Emile Takma

    Gelukkig heeft dikke Co zich laten vaccineren zodat hij zich door de wijkzuster elke dag veilig naar het buurthuis kan laten rijden een potje te klaverjassen.

  2. ElGuapo

   Volgens schlemieltje is vaccinatie onnodig en kan dit ook opgelost worden met een eiwitshake.

  3. vlekkenoplosser

   slechts debielen vergelijken het eten van een frikandel met het injecteren van een vaccin !

   strónt vlé®k geeft duidelijk het niveau weer waar hij op opereert en wat hij begrijpt !
   Aandoenlijk !

 9. Cootje

  Mij voorspelling juni komt precies uit september 5 de golf Europa en de 6de in november december , kan Rutte onze kerst weer indelen , die Chinezen hebben hun doel bereikt met het laboratorium virus de wereld in te helpen . Amerika en het machteloze Europa jaren terug te werpen, waar in de onderlinge verhoudingen en eigen belangen Europa volledig uit elkaar spelen , de Amerikanen houden het boeltje wel bij elkaar , maar de engelse lachen zich te pletter binnen 5 jaar

 10. Emile Takma

  Femke sluit haar column prachtig af:

  “Tot slot het argument dat sommige mensen niet geloven in de vaccinatie. Het vaccin zou onvoldoende getest zijn. Als je pot-ver-drie een wetenschappelijke studie wilt gaan doen, maar je gelooft niet in de wetenschap, wat doe je hier dan überhaupt? Niet elke studie is wiskunde. Niks buiten de wis- en natuurkunde is bewezen. Er is sterk bewijs dat vaccinaties helpen. Je hebt betere kansen met een vaccinatie dan zonder vaccinatie. Geen vaccinatie willen druist in tegen elk gezond verstand. Gezakt voor de toelatingstest voor het hoger onderwijs wat mij betreft. Blijf maar lekker bij papa en mama op zolder wonen en haal je onderwijs op YouTube.

  Zo. Olie op het vuur. Laat de haat-emails maar binnen komen.”

  😎

  1. ElGuapo

   Domheid prachtig vinden is hilarisch.

  2. vlekkenoplosser

   Er is inmiddels sterk bewijs dat het vaccin niet werkt strónt vlé®k.
   Tevens heeft men herberekingen gedaan zoals het hoort.

   Als er over de juiste periode gekeken wordt dus NA starten vaccinatie en de slechts de groepsgrote betrekt die gevaccineerd is/was – dus geen kinderen tot 16 jaar – blijkt de bescherming van vaccinatie slechts 43% te zijn. ( om de strónt vlé®k zijn wiskundige gebral even te onderbouwen)

   Ik hoop voor de gevaccineerde dat de lange termijn effecten mee zullen vallen !
   bezint eer begint !

   1. Emile Takma

    “Er is inmiddels sterk bewijs dat het vaccin niet werkt ”

    Op basis van welke bron durf je deze onzin te debiteren?

 11. Freewheeler

  Dat mens is g*k, ze is wel geïnteresseerd werk van Klaus Schwab.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=lSCvuFEiqO0

 12. ikweetwatikwil

  En we laten toch rustig vakantiegangers naar het buitenland gaan en Afghanen het land binnen komen. Wat te denken van de de andere asielzoekers die binnen komen.

 13. Emile Takma

  ht.ps://www.hln.be/binnenland/vrouw-doet-oproep-nadat-ze-zelf-prik-weigerde-en-samen-met-haar-zus-op-intensieve-belandde-laat-je-vaccineren~a9afde5a/

  1. Tommy76

   Lieve schat, wat wil je hier nou mee zeggen?

   Over vier maanden lig je misschien zelf op de IC omdat je vaccin het niet meer doet en je bent aangestoken door een medegevaccineerde die zich niet heeft laten testen.
   Ik hoop het overigens niet.

   Of over vijf jaar komen de lange termijn gevolgen boven water en hebben gevaccineerden spijt dat ze het vaccin genomen hebben…

   Het is allemaal een vrije keus.

   Natuurlijk wil niemand sterven aan een heftige griep of aan Covid19.
   Als jij een stevige griep oploopt dan kun je ook met longbeschadiging op de IC belanden. In 2018 zijn er 9.500 mensen overleden aan deze vreselijke ziekte waaraan misschien intussen al 1 miljard mensen aan zijn overleden.

   Allemaal erg en verschrikkelijk!

 14. Tommy76

  Waarom leven veel gevaccineerden constant in doodsangst? Dat is toch ook geen leven.

  Men heeft het steeds over een uitgetest vaccin. Wat verstaat men dan onder ‘uitgetest’? Het heeft een tijdelijke goedkeuring gekregen, dat is alles.

  Stel even dat we mensen een half jaar lang bloot zouden stellen aan asbestvezels. Na een jaar onderzoek concluderen we dat asbest niet gevaarlijk is voor de mensheid. Iedereen is nog kerngezond!

  Na tien, twintig jaar blijkt het toch niet zulk fijn spul te zijn.

  Laat het nou gewoon ieder zijn/haar eigen keuze zijn.

  Gevaccineerden verspreiden zelf het virus. Indien gevaccineerden zo begaan zijn met de zorg dan zouden zij zichzelf iedere dag laten testen…

  Mooi voorbeeld: h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1518736223/coronacijfers-schieten-omhoog-na-festival-met-50-000-bezoekers

  De gevaccineerden hebben zich niet laten testen. Niet slim:

  h**ps://www.telegraaf.nl/financieel/622988412/moderna-en-pfizer-crashen-op-beurs-na-zorgen-om-coronavaccins

  Keer op keer blijkt dat het allemaal niet zo goed werkt. Gevaccineerden laten zich niet testen terwijl ze elkaar besmetten… Wat is het gevolg?

  Vaccins werken eventjes…

  1. Emile Takma

   “Waarom leven veel gevaccineerden constant in doodsangst?”

   Dat zal niet vaak voorkomen want daar is geen enkele reden toe.

   Voor ongevaccineerden ligt dat anders. Zoals van Dissel deze week al zei: die mensen zullen vroeger of later het virus gaan oplopen en dan lopen ze een groot risico ziek te worden of te sterven aan dit akelige virus. De angst onder die groep heeft dus wel een duidelijke reden en kan alleen met vaccinatie worden weggenomen.

   1. Tommy76

    Emile, komt wel degelijk vaak voor. Bewijs genoeg op deze website afgaande op de reacties.

    Ik heb het idee dat ik soms tegen een muur aan het praten ben. Gevaccineerden kunnen ook besmet worden. Vaccins werken te kort dus het risico voor gevaccineerden wordt met de dag groter.
    Gevaccineerden dienen zich ook constant te laten testen anders krijg je situaties zoals op dat festival in Engeland.

    Misschien dat ook dit artikel jou de ogen opent. Let er vooral op dat de wetenschappers het allemaal niet snappen:

    h**ps://www.lenntech.nl/schadelijke-stoffen/thalidomide.htm

    Nogmaals: korte termijn vaccinatie lijkt te helpen maar daar houdt het bij op.

    Nog wat extra leesvoer:

    h**ps://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/60-people-being-admitted-uk-hospitals-had-two-covid-jabs-adviser-2021-07-19/

    h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/690202428/gevaccineerde-bewoners-van-vlaams-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant

    Gevaccineerden verspreiden gewoon het virus. De gevaccineerde zwakkeren overlijden nog steeds…

    Gevaccineerden moeten dus gewoon testen.

    1. Poemien Noegien

     In gesprek gaan met de forummongool heeft dezelfde status als zijn zuigende reacties.

 15. Emile Takma

  ht.ps://www.ad.nl/binnenland/pauline-heeft-long-covid-sterven-en-op-ic-liggen-is-veel-beangstigender-maar-dit-is-ook-een-groot-probleem~a09f1df9/

  1. usb3.0

   Angstpredikertje tamil blijft hameren op leugens.

   “17927

   Dat is het aantal mensen dat sinds maart 2020 aan corona is overleden in Nederland.

   61.873

   Dat is, gerekend met officiële cijfers, het aantal mensen dat sinds maart 2020 aan abortus provocatus is overleden.

   Hoeveel krantenartikelen zijn hier over geschreven? Een handvol.

   Hoeveel Kamervragen zijn hier over gesteld? Enkele.

   Hoeveel opiniemakers zijn in de talkshows geweest om dit aan te klagen? Geen.

   Terwijl corona alle kranten en televisieprogramma’s domineert, heerst er een groot stilzwijgen over abortus provocatus.

   Terwijl abortus nog erger is, want daarbij worden ongeboren kinderen die aan het begin van hun leven staan, willens en wetens van dat leven beroofd, en vermoord.”

 16. Emile Takma

  Dit sterke artikel van Chris Klomp is een must-read voor de wappies die denken dat je niet laten vaccineren zonder consequenties kan blijven:


  Hoewel de vaccinatiebereidheid in Nederland torenhoog is en de meeste mensen inmiddels netjes een vaccinatie hebben gehaald, is er nog steeds een groep die weigert. Het is uiteraard het volste recht van eenieder om geen vaccin te halen, maar de klaagzang over de consequenties moet maar eens afgelopen zijn.

  Op de een of andere manier is de groep weigeraars in Nederland kennelijk van mening dat een vrije keuze geen enkel gevolg zou mogen hebben. En dat is een wonderlijke redenering. Het dagelijkse leven zit namelijk vol directe en indirecte consequenties, waaronder zelfs beperkingen, die volgen op een keuze die we in alle vrijheid maken.

  Als we een nachtje doorzakken in een gezellige kroeg, dan mogen we van de wet niet achter het stuur stappen om weer snel thuis te komen. Als we te laat zijn voor een afspraak, dan is dat geen geldig excuus om met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom te jagen. En als we ons kapsel niet in de war willen laten raken, dan zullen we alsnog een helm op moeten zetten als we op een motor stappen.

  Wetten

  Het dagelijkse leven wordt beperkt door wetten en regels, gevat in dikke wetboeken. Er mag van alles niet, zowel strafrechtelijk als civiel. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het verkeer, waar talloze regels zorgen voor een juiste en vooral veilige doorstroming. Maar ook in winkels, op de werkvloer en het uitgaansleven gelden regels. Bouwvakkers en bijvoorbeeld zorgpersoneel vinden het geen enkel probleem om beschermende werkkleding te dragen en verschillende noodzakelijke veiligheidsregels in acht te nemen, ook al leidt dat tot extra handelingen.

  Keuzes die we in het leven maken hebben altijd gevolgen. Een berg wetten en regels die ons letterlijk in tijd en ruimte beperken in onze vrijheid zijn er niet om ons te irriteren, ze staan garant voor een samenleving waarin eenieder vrijheid kan ervaren. Zoals ik op deze plek wel eens eerder heb gezegd; het rode verkeerslicht voor de een is het groene licht voor de ander. De beperking van de een is de vrijheid voor de ander.

  Concentratiekampen

  Vaccinweigeraars schreeuwen inmiddels hevig verontwaardigd moord en brand over de gevolgen van hun eigen keuze. Zelfs de concentratiekampen en Anne Frank worden erbij gesleept om de ervaren beperkingen kracht bij te zetten. Dat is best raar als je bedenkt dat we in een land leven waar kinderopvangorganisaties al lang en breed kinderen mogen weigeren als ze niet gevaccineerd zijn tegen de mazelen. En bijna alle kinderen al op jonge leeftijd en zonder protest ingeënt worden tegen allerlei ziektes die vroeger potentieel dodelijk waren.

  Op de een of andere manier hebben prikweigeraars nu het misplaatste idee dat ze tweederangsburgers zijn geworden. Alsof je een dronken stamgast luidkeels hoort klagen dat hij niet in zijn auto mag stappen om zwalkend naar huis te kunnen rijden.

  Vaccinaties

  De wetenschap is er inmiddels lang en breed over uit dat vaccinaties een belangrijk wapen vormen om ons uit deze coronacrisis te helpen. Uiteraard is het geen wonderdoekje met een 100% trefzekerheid, maar mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus worden minder snel ziek, komen niet zo snel in het ziekenhuis terecht als ze wel ziek worden en zorgen naar het zich nu laat aanzien voor een lagere besmettingsoverdracht. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat gevaccineerden die toch besmet raken het virus niet zo gemakkelijk overdragen omdat ze minder virusdeeltjes met zich meedragen.

  Met andere woorden: vaccinaties werken. Dat blijkt ook snoeihard uit de cijfers. Wereldwijd zien landen inmiddels dat voornamelijk niet-gevaccineerden het ziekenhuis bevolken.

  Wat wetenschappers ook zien is dat ongevaccineerden het feestje danig kunnen verpesten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Israël, waar de besmettingen weer oplopen omdat 1 miljoen inwoners ervoor kiezen het vaccin niet te nemen. Het bracht premier Naftali Bennet ertoe te verzuchten dat 1 miljoen weigeraars de rest van het land in gevaar brengen en ervoor zorgen dat ook de gevaccineerden zich opnieuw aan een aantal voor hen beperkende regels moete houden om de Delta-variant niet te laten winnen.

  Recht

  Het is in Nederland niet verplicht om je te laten vaccineren, die vrijheid laten we aan de individuele burgers. Sterker nog: het is hier een grondwettelijk recht om te weigeren. Vergelijk dat eens met de Filipijnen waar je een celstraf riskeert als je je niet laat vaccineren of Indonesië waar een boete van 300 euro wacht op de weigeraars.

  Roeptoeter nog eens over een dictatuur in Nederland, zou ik zeggen.

  Dat wil echter niet zeggen dat er ook in Nederland geen gevolgen zitten aan die vrije keuze. Zoals beslissingen die mensen maken altijd gevolgen hebben in het echte leven. Er zijn maar weinig situaties waar mensen weg kunnen komen met alleen de lusten en de lasten gemakzuchtig terzijde kunnen schuiven of afschuiven op anderen. Persoonlijk lijkt het mij aan alle kanten gerechtvaardigd om bij een uiterst besmettelijke ziekte lichte en proportionele beperkingen op te leggen aan mensen die zichzelf en daarmee anderen bewust niet effectief wensen te beschermen, terwijl ze daar wel de gelegenheid toe hebben.

  Uitsluiting?

  Hoewel de prikweigeraars zelf moord en brand schreeuwen over de ‘vreselijke beperkingen’ die hen ten deel vallen, is de praktijk op dit moment volledig anders. Mensen die ervoor kiezen om geen prik te halen, worden niet uitgesloten. Hen wordt gevraagd om, in plaats van een vaccinatie, te testen voor toegang bij bijvoorbeeld evenementen. Ze moeten een negatieve test kunnen laten zien als ze in het vliegtuig willen stappen of naar een buitenlands vakantieadres af wensen te reizen.

  Dat is het. Een simpele en snelle test om ervoor te zorgen dat andere mensen, die wel hun verantwoordelijkheid nemen, niet alsnog onnodig een extra risico lopen op een besmetting.

  De vraag is natuurlijk of dat zo blijft. Zolang er mensen rondlopen die niet gevaccineerd zijn (op dit moment naar schatting 1,8 miljoen mensen in Nederland), blijft het virus immers zonder grote hindernissen rondwaren en ontstaan nieuwe mutaties. Meerdere landen gaan inmiddels dan ook over op drastische maatregelen om hier een einde aan te maken.

  In Saudi-Arabië geldt vanaf augustus al een verbod om te winkelen in winkelcentra als je geen prik hebt gehad, in Moskou mogen werkgevers prikweigeraars schorsen zonder hen door te betalen en in Engeland mogen vanaf eind september alleen nog mensen die volledig gevaccineerd zijn een nachtclub of andere drukke gelegenheid binnen. Een negatief testbewijs is dan niet meer voldoende. In Frankrijk geldt een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel. Zonder een prik ben je niet meer welkom op het werk.

  Wanhoop

  Of zulke verregaande maatregelen ook in Nederland zullen verschijnen, is niet te zeggen. De vraag rijst echter of er zoveel op tegen is. We zitten met zijn allen in een ongekende pandemie die wereldwijd al veel levens heeft gekost (bijna 4,4 miljoen), economisch ongekende schade heeft opgeleverd en bovendien verantwoordelijk is voor een steeds grotere groep patiënten die maanden na een opgelopen besmetting nog steeds de gevolgen ondervinden.

  De evenementenbranche in Nederland ligt nog steeds bijna volledig stil, mensen die werkzaam zijn in die tak van sport zijn de wanhoop nabij. Ook het onderwijs zucht en kraakt en jonge leerlingen lopen een achterstand op.

  Je kunt lang en breed een debat voeren over een vaccinatieplicht, juist om een crisis die zo groot en omvangrijk is effectief te bestrijden. Die zo gevreesde prikplicht is in enkele landen voor de klassieke infectieziekten (zoals mazelen) ook al jaren van kracht. Zo kennen Frankrijk en Italië een verplichte vaccinatie. In het laatste land moeten kinderen en personeel van kinderdagverblijven zich verplicht inenten, bij weigering wordt de kinderbijslag ingetrokken. Zoals al eerder gesteld mogen kinderdagverblijven in Nederland wettelijk kinderen weigeren die geen vaccinatie hebben gehad tegen de mazelen.

  Absoluut

  Vrijheden zijn nooit absoluut, je moet ze altijd afwegen tegen het recht van anderen. Dat is ook een vast onderdeel van ons recht. Denk bijvoorbeeld aan de vrijheid van meningsuiting, die onbeperkt lijkt maar wel degelijk wordt beperkt door het recht van anderen om niet slachtoffer te worden van leugens, laster en smaad. Zo is het ook met het gezondheidsvraagstuk; je eigen vrijheden kunnen worden beperkt om te voorkomen dat anderen onnodig lijden.

  De kans is erg groot dat Nederland geen vaccinatieplicht in zal voeren. Maar dat wil niet zeggen dat er geen consequenties zitten aan het niet vaccineren. Zoals hoogleraar Staatsrecht Henk Kummeling deze week helder uit wist te leggen bij het radioprogramma Stand.nl:

  ‘De overheid kan je niet verplichten om een rijbewijs te halen, maar tegelijkertijd heb je dan niet het recht om aan het verkeer deel te nemen omdat je dan een risico vormt voor andere weggebruikers’

  Hoewel de vergelijking natuurlijk niet helemaal opgaat (want vaccineren gaat over eigen lichamelijke integriteit), is het op zich wel een treffende vergelijking. Omdat het raakt aan wat het weigeren van een vaccin in de kern is; een risico. Niet alleen voor anderen die een extra gevaar lopen op een besmetting, maar ook op het risico dat een potentieel dodelijk virus op deze manier in leven kan blijven en kan blijven muteren. Om nog maar te zwijgen over de druk op de zorg.

  Met het verkrijgen van een rijbewijs laat je zien dat je veilig aan het verkeer deel kan nemen, met een vaccin verklein je het risico voor jezelf en voor anderen. Feitelijk gezien ben je als niet-gevaccineerde een potentieel extra risico voor de gezondheid van anderen en een handig hulpmiddel voor een virus dat graag wil overleven.

  Vaccinaties

  Vaccins zijn ook bepaald niet nieuw of eng. We prikken in Nederland ieder jaar weer alsof het een lieve lust is en dat begon al in 1953 met vaccinaties tegen difterie. Daarna volgden kinkhoest en tetanus, polio, rodehond, mazelen, Haemophilus influenza type b, meningokokken, hepatitis B, baarmoederhalskanker en HPV. De mannen onder mijn lezers zullen zich nog levendig voor de geest kunnen halen hoe ze in diensttijd werden gevaccineerd met een ware cocktail aan middelen. Zonder gezeur.

  Tijdens de griepvaccinatiecampagne van 2019 werd ruim 18% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd; dan hebben we het dus over 3,1 miljoen mensen die zich vrijwillig met een vaccin lieten beschermen tegen de gevolgen van griep. Sinds 1997 kennen we dan ook het Nationaal Programma Grieppreventie. Het heeft nimmer tot demonstraties geleid.

  Discriminatie

  Er wordt de laatste tijd gesproken over discriminatie als het gaat om het maken van onderscheid tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, bijvoorbeeld in het uitgaansleven. Maar niet elke vorm van onderscheid is ook meteen discriminatie. Zoals hoofddocent rechtsfilosofie Roland Pierik en hoogleraar filosofie Marcel Verweij onlangs in een goed onderbouwd stuk in NRC al aangaven:

  Het maken van een indirect onderscheid is niet verboden als dit objectief wordt gerechtvaardigd door een legitiem doel en de middelen voor het bereiken van dat doel voldoen aan de eisen van passendheid, subsidiariteit en proportionaliteit.

  Volgens deze deskundigen is het maken van passend onderscheid tussen de beide groep gerechtvaardigd omdat het een legitiem doel dient, te weten het voorkomen van besmettingen en overbelasting in de zorg. En dat is een helder en logisch standpunt.

  Daar komt nog bij dat discriminatie wettelijk ziet op het maken van een verschil tussen mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Zo mag je geen onderscheid maken op basis van seksuele geaardheid, door bijvoorbeeld iemand daarom niet aan te nemen. Waarom niet? Omdat die geaardheid niet relevant is voor het uitoefenen van een baan.

  Het kenmerk wel of niet gevaccineerd doet er daarentegen wel degelijk toe als je het hebt over toegang tot drukbezochte evenementen of stampvolle horeca waar ongevaccineerd zijn nu eenmaal een extra risico vormt voor de volksgezondheid. Dat wil niet zeggen dat gevaccineerden geen enkel risico vormen voor een besmetting, maar de kans is wel kleiner.

  Miljarden

  Inmiddels zijn wereldwijd 1.8 miljard volledig gevaccineerd en hebben bijna 2,5 miljard mensen een eerste prik gehad tegen het coronavirus, in Nederland staat de teller op rond de 22,4 miljoen prikken. Iedere week komen daar ongeveer 300.000 prikken bij.

  Als je als weigeraar bewust ervoor kiest om geen vaccin te nemen, dan moet je ook accepteren dat daar gevolgen aan zitten. Zoals je ook niet aan het gemotoriseerde verkeer deel mag nemen als je er in alle vrijheid voor hebt gekozen om geen rijbewijs te halen. Het weigeren van een vaccin is (los van medische problemen die het onmogelijk maken) een vrijwillige keuze waar nu eenmaal consequenties aan zitten.

  Accepteer die dan ook.“

  1. Poemien Noegien

   Aldus de liegende, knippende en plakkende forumzuiger.

  2. ElGuapo

   Schlemieltje is van mening dat je geen vaccinatie nodig hebt als je een eiwitshake neemt.

   1. Emile Takma

    Dat soort ridicule opvattingen tref ik vooral bij wappies aan als Xyz die meent dat je met gezonde voeding best op je natuurlijke immuunsysteem kunt vertrouwen.

    1. ElGuapo

     Dus je bent een wappie geworden dan?

  3. usb3.0

   tamil liegt en denkt echt dat iemand mijn vrijheid kan afpakken, een kat in het nauw maakt rare sprongen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.