Eerste EU-landen krijgen geld uit herstelfonds, herstellen niets en spenderen het aan groene onzinmaatregelen

Portugal, België en Luxemburg zijn de eerste landen die geld hebben ontvangen uit het herstelfonds van de Europese Commissie. Het geld, dat deels uit subsidie en deels uit leningen bestaat, gaat grotendeels naar onzinprojecten zoals verduurzamen, digitaliseren en de maatschappij versterken.

Portugal, met 2,2 miljard euro de grootste ontvanger van de drie, gaat het geld gebruiken om woningen te verduurzamen. Ook investeert het land in het digitaliseren van medische dossiers ‘op een veilige manier’. Daarnaast wordt er geld gepompt in scholen en universiteiten om meer wetenschappelijke voorzieningen te krijgen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er geld wordt gepompt in een campagne om meer vrouwen in de wetenschappelijke opleidingen te krijgen!

België (770 miljoen euro) gaat óók investeren in wetenschappelijk onderwijs en stopt geld in “trainingen die kwetsbare groepen moeten helpen mee te draaien in de maatschappij”, meldt de NOS. En er gaat geld naar het tegengaan van overstromingen.

En Luxemburg (12 miljoen euro) gaat meer elektrische laadpunten aanleggen voor voertuigen, pompt geld in digitale veiligheid en het renoveren van milieuvriendelijke huizen.

Hoe dit de Europese economie of de economie van de landen in kwestie vooruit helpt? Geen idee! Vrouwen gaan straks echt niet massaal voor wetenschappelijk onderwijs kiezen, dus dat geld is weggegooid. Investeringen in duurzame woningen betekent waarschijnlijk ook in die landen meer warmtepompen en/of elektriciteitsverbruik, dus energieproducenten zien de vraag naar hun producten en diensten de komende jaren vast stijgen. Het heeft alleen niets met ‘herstel‘ te maken.

De rest van de EU-lidstaten die aanspraak maken op het 807 miljard euro grote ‘herstelfonds’ hebben plannen ingediend die lijken op die van Portugal, België en Luxemburg, dus we weten wat ons te wachten staat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De EU (en dus de betalende lidstaten) zit met geld te smijten om vrouwen en minderheden aan te trekken voor studies die ze nu uit zichzelf niet kiezen. Zet in op verduurzaming waar de landen zelf geen geld aan uit willen geven. En drijft de vraag naar elektriciteit keihard omhoog. Als al dat geld naar nieuwe kerncentrales was gegaan hadden ze waarschijnlijk meer bereikt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Emile Takma

  “Portugal, met 2,2 miljard euro de grootste ontvanger van de drie, gaat het geld gebruiken om woningen te verduurzamen.”

  Dat is een uiterst goede bestemming van het geld. Ik begrijp de kritiek niet.

  1. dumbfarmer

   de kritiek is niet dat er geld naar dat soort zaken gaat (hoewel dat discutabel is van alle kanten), maar dat het herstelfonds daarvoor gebruikt wordt dat ons ook zomaar door de strot gepropt is, zogenaamd niet als corona bonds.
   Dat zou dan gebruikt worden voor de schade die opgelopen is door corona, niet voor allerlei hobbyprojecten als inclusiviteit en ‘vergroening’, waarvan we nu al weten dat het geld dan gewoon verdampt zonder daadwerkelijk iets concreets op te leveren.

   Maar.. als die landen dat dus daar voor in gaan zetten.. mag ik dan daar uit afleiden dat ze blijkbaar geen of geringe schade hebben en daardoor dan dat soort zaken gaan doen er mee?
   Mag ik dan ook stellen dat er dan dus geen cent naar dat coronafonds hoeft en wij dus niet dubbel gepakt worden voor hun projecten en die van de maatschappijen hier?
   Zal vast niet….

  2. Janna47

   Verduurzamen van woningen? Ooit in Portugal geweest? Er wonen daar nog veel mensen in krotten met golfplaatjes als dak…hallo?
   Deze mensen verdienen een fatsoenlijk huis en dan is 2,2 miljard zo op…takkebos

  3. vlekkenoplosser

   De strönt vlëk snapt het weer niet. Iedereen mag aan G- honger liggen als de huizen maar geïsoleerd zijn.

   De strönt vlërk is een volidioot

  4. vlekkenoplosser

   De strönt vlëk snapt het weer niet. Iedereen mag aan G- honger liggen als de huizen maar geïsoleerd zijn.

   De strönt vlërk is een volidioot

   1. vlekkenoplosser

    Waarom gebeurd dataf en toe ?
    Waarom worden sommige berichten 2 of meer keren geplaatst ?

  5. vlekkenoplosser

   De strönt vlëk snapt het weer niet. Iedereen mag aan G- honger liggen als de huizen maar geïsoleerd zijn.

   De strönt vlërk is een volidioot

  6. vlekkenoplosser

   De strönt vlëk snapt het weer niet. Iedereen mag aan G- honger liggen als de huizen maar geïsoleerd zijn.

   De strönt vlërk is een volidioot

  7. vlekkenoplosser

   De strönt vlëk snapt het weer niet. Iedereen mag aan G- honger liggen als de huizen maar geïsoleerd zijn.

   De strönt vlërk is een volidioot

  8. leukeditter

   komt omdat je zo verschrikkelijk stom bent, elke reactie maakt je nog stommer (als dat kan)

   1. vlekkenoplosser

    Dank voor je compliment leeghoofd. Uit jouw strot geweldig.

  9. usb3.0

   “Ik begrijp de kritiek niet”

   Dat is ook logisch

  10. Antihedo

   Onze Wout is blijkbaar tegen verduurzaming dus voor het tegenovergestelde van verduurzaming. Zou het weten wat verduurzaming betekent?

 2. Cootje

  In Italië wacht de maffia op de gouden oogst.

 3. nexit_nooit

  “onzinprojecten zoals verduurzamen, digitaliseren en de maatschappij versterken.”
  Wat is daar onzinnig aan?

  “Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er geld wordt gepompt in een campagne om meer vrouwen in de wetenschappelijke opleidingen te krijgen!”
  Wat is daar verkeerd aan?

  1. Cootje

   Portugal en de vrouwen in de wetenschap met die opleidingen gaan er een paar gigantischs hun zakken vullen , Die 2,2 miljard komt uiterst goed te recht in Portugal .

  2. Cootje

   Hebben we er nu nog een idioot bij die denkt dat Portugezen plannen worden verwezenlijkt ? Zuid Europa is corrupt en van die 2,2 miljard houden ze nog geen twee lantaarnpalen over. Je kan je ook eens verdiepen in dat land , mag ook Italië , spanje , Malta , Griekenland , Cyprus , Bulgarije , Roemenië Oekraine Balkan wezen .

 4. Cootje

  Portugal 2,2 miljard € blijft op zeker een 400.000 tot 600 000 aan de strijkstok hangen portugal is corrupt tot in de diepste vezels , dat worden duren zonnepanelen

 5. Paardenmiddel

  wie nu nog denkt dat dit geld naar “herstel”gaat, moet terug naar school.
  dit geld gaat naar de rijksten der aarde en naar onzindoelen. zoals die gendertoestand.

  Heeft niets maar dan ook niets met herstel te maken; follow the money

 6. dumbfarmer

  goh.. hadden we totaal niet zien aankomen!!

 7. Augustus

  Politici verkondigen al meer dan een jaar de ‘build back better’ propaganda, heel verrassend is dit dus niet.

  1. vlekkenoplosser

   Klopt Augustus echter de idioterie van build back beter is zo wereldvreemd dat de meeste mensen het weglachen als pure onzin.

   Het huilen komt dus straks als de lasten niet meer op te brengen zijn

 8. Klaus Schwab

  Het is geintroduceerd als een coronafonds, maar wat hebben deze doelen met corona te maken ?
  Zijn we weer genaaid door von der Leyen en Timmermans ?

  1. vlekkenoplosser

   uiteraard , build back better ofwel agenda 2030 waarvan de coronawappies hier sinds de zogenaamde uitbraak van zeiden dat het complot denken was.

   wederom gelúl van vaccinatiewappies

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.