Geen extra tijd voor evacuatie, Biden gaat akkoord met Taliban-deadline van 31 augustus

De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangegeven de deadline van de Taliban, voor de evacuatie van personeel, te zullen honoreren. Op 31 augustus moet iedereen geëvacueerd zijn. Dat is (opnieuw) een klap in het gezicht voor Westerse landen, omdat zij aan hebben gegeven meer tijd nodig te hebben.

President Biden doet net alsof hij gewoon de aanbevelingen van het Pentagon opvolgt voor de evacuatie, maar die komen ‘toevallig’ exact overeen met de eisen van de Taliban. Eigenlijk geeft Biden nu dus aan dat de VS tegenwoordig ‘onderhandelt’ met terroristen.

En alsof dat nog niet erg genoeg is, geeft hij ook de bondgenoten van de VS een klap in het gezicht. Die landen hebben zelf ook zitten slapen, maar het feit dat Biden het niet wil riskeren dat hij het vliegveld van Kaboel langer veilig wil stellen dan 31 augustus, is een teken van zwakte.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat het Pentagon door Biden werd opgedragen om met een risico-analyse te komen voor als ze langer zouden moeten blijven, meldt Reuters. Kennelijk zijn de risico’s het niet waard voor Biden om mogelijk meer mensenlevens te redden (en z’n bondgenoten uit de brand te helpen).

Het Westen, met de Verenigde Staten voorop, heeft keihard gefaald. Ze zijn een oorlog begonnen zonder duidelijke vijand en zonder duidelijk doel. Tegen beter weten in hebben we dat 20 jaar voortgezet en heeft het helemaal niets opgeleverd. En nu we eindelijk aan de afronding zijn begonnen, weten we het alsnog behoorlijk te verpesten. De incompetentie druipt er werkelijk vanaf en is een duidelijk signaal naar andere mogendheden dat het Westen niet meer is wat het ooit geweest is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Taliban lachen zich een breuk, terwijl types als Kaag en Bijleveld deze misser van Biden zullen aangrijpen om de verantwoordelijkheid voor dit falen op een ander af te schuiven. Wat ontzettend sneu.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Albert Egberts

  “Het Westen, met de Verenigde Staten voorop, heeft keihard gefaald. Ze zijn een oorlog begonnen zonder duidelijke vijand en zonder duidelijk doel. Tegen beter weten in hebben we dat 20 jaar voortgezet en heeft het helemaal niets opgeleverd.”

  Het heeft niet alleen niets opgeleverd het veroorzaakte een humanitair drama met duizenden burgerslachtoffers dat een land naar de afgrond heeft gevoerd. Het was een misdaad tegen de menselijkheid waarvoor we nu de prijs moeten betalen.

  1. Cootje

   Maar dit einde kost de minste pijn , korte pijn is altijd het beste en mensen tellen niet in de machtsstrijd die zijn er voor de moraal ridders , die hun kleding kopen gemaakt met kinderarbeid , hun gas van de Russen nemen , hun huizen bouwen met fout hout , en ze hebben gelijk maar dan niet met het vingertje wijzen , werkvee in de wereld is er genoeg

  2. usb3.0

   eikelenstein denkt dat het allemaal onze schuld is en dat “wij” volledig verantwoordelijk zijn, dit gebruikt eikelenstein als excuus!

   1. Albert Egberts

    Dat is correct, we zijn volledig verantwoordelijk voor deze misère.

    1. Poemien Noegien

     Aldus de rukkende zolderzuiger.

    2. Harry Haller2

     Onzin. Volslagen ridicule onzin.

    3. usb3.0

     Daarom noem ik eikelenstein ook eikelenstein want eikelenstein weet ook wel dat eikelenstein tegen haren instrijkt natuurlijk, sterker nog, eikelenstein probeert angstvallig de taliban oftewel de islam, uit de wind te houden

  3. RvdBe

   Irak, Libië, Syrië en Afghanistan, we zullen maar denken een ezel stoot zich geen 5e keer aan dezelfde steen.

  4. Harry Haller2

   Albert Masochist laadt opnieuw het leed van de hele wereld op zijn calvinistische schouders. Hij zwelgt in mea maxima culpa scenario’s waarin hij graag zwaar gestraft en volledig uitgekleed wordt.

   Lazer op met je schuldcomplexen en laat ons erbuiten, zwakzinnige. We gingen destijds naar Afghanistan om de extremistische islam te bestrijden. Weet je nog: die opgeblazen beelden van de giga-boeddha’s, de martelingen, de vrouwonderdrukking – we hebben het helaas verloren. Maar we gaan ze niet nog geld toegeven.

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik ben het dit keer met Willemsen eens. De evacuatie was een complete screw up en de oorlog was van meet af aan een onbegonnen zaak.

  De Duitsers noemen de invasie “der große Selbstbetrug”.

 3. Mar

  Tja, er moest wraak genomen worden voor 9/11, Rusland waarschuwde de VS nog dat het niet zou lukken maar Bush en de Republikeinen wilden niet luisteren. En de wapenindustrie had het zwaar.

  1. Albert Egberts

   En in Afghanistan lonkten de grondstoffen, net zoals in Irak.

   1. Poemien Noegien

    Aldus de gore zolderzuiger.

   2. usb3.0

    albert eikelenstein wordt nu al volledig uitgekotst, nog geen dag op dds en iedereen ziet al wie eikelenstein is!

  2. Albert Egberts

   En in de periode daarvoor steunden de V.S. El Qaida militair en financieel omdat ze de Russen bestreden, zoals ze Saddam steunden toen die een smerige oorlog tegen Iran voerde.

   Deze satanische politiek veroorzaakt ellende en de rekening wordt nu gepresenteerd.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Deze satanische politiek…”

    Albert Egberts ontpopt zich tot een vroom christen. 😀

    1. Harry Haller2

     Albert Egberts komt uit een gereformeerd NSB-gezin, dus het klopt wel wat jij opmerkt.

     1. Poemien Noegien

      Willem geeft’m altijd na twee reacties weg.

     2. Brenda Welsh

      Giving it all away. Roger Daltrey,
      “I paid all my dues so I picked up my shoes,
      I got up and walked away.
      Oh, I was just a boy,
      I didn’t no how to play.…
      Bron: LyricFind

    2. Albert Egberts

     Ik had inderdaad beter kunnen spreken van perverse politiek. Ik snap dat de christen Meriadoc zich daar direct de Antichrist bij voorstelt.

     1. usb3.0

      Vergis je niet hoor tamil eikelestein zal met heel zijn hebben en houden de islam warm verdedigen..

   2. usb3.0

    De islam is een satanische ideologie

   3. ElGuapo

    El Qaida???
    Zie je overal El….dit is een goed teken.

 4. Cootje

  Even een vraagje wat is er aan de hand op de laan van poot 284 , is helemaal weg gefilterd op Google Earth , diplomaten woning , kan niet van een uitkeringstrekker zijn

  1. september

   Dat zou dus het adres van Albert Egberts moeten zijn en al zijn vorige namen.Zal hij toch daar niet wonen.?

   1. Albert Egberts

    Dat klopt, daar woon ik niet en heb er ook nooit gewoond. Veel dwazen op dit blog blijven dat echter stug geloven. Ik vind het best.

 5. Cootje

  Grondstoffen wel of niet , Afghanen zijn net zo corrupt als de Roemenen Bulgaren en Oekraïners , zit in alle lagen van de bevolking trouwens we We vergeten de Grieken en de Cyprioten , wie wil er grondstoffen exploderen en delven als er geen fatsoenlijke infrastructuur bestaat , wie wil in een stammen land zijn nek uitsteken , kijk naar Libië met zijn vele olie , grondstoffen zijn leuk als multinationals ze makkelijk kunnen stelen , grondstoffen hebben altijd een eerlijke prijs bij de winningen er van van , maar daarna begint de corruptie

  1. Brenda Welsh

   Is dit de zogenaamde taalvernieuwing? Oeff…

 6. Billyslurf

  Antwoord op een kamervraag 2020. Afghanistan staat er in 2020 beter voor dan in 2001. De internationale inzet heeft ervoor gezorgd dat het land stappen kon zetten op het gebied van sociaaleconomische ontwikkeling, onderwijs, vrouwenrechten, goed bestuur en de opbouw van een eigen veiligheidsapparaat. De inspanningen hebben er tevens toe geleid dat Afghanistan niet langer een uitvalsbasis is voor terroristische aanvallen op doelen in het Westen. Maar de vooruitgang is relatief en op sommige vlakken zijn in recente jaren juist stappen achteruit gezet. Dat geldt met name voor de veiligheidssituatie. Nadat de verantwoordelijkheid voor veiligheid in 2014 werd overgedragen aan de Afghaanse autoriteiten heeft de Taliban aan terrein gewonnen, zoals ook eerder aan uw Kamer gemeld (Kamerstuk 27925 nr. 601, nr. 611). De opbouw van de Afghaanse strijdkrachten (Afghan National Defence and Security Forces – ANDSF) is in de tussentijd voortgezet, maar heeft de verslechtering van de veiligheidssituatie niet kunnen voorkomen. De ANDSF zijn nog niet in staat volledig zelfstandig de veiligheid in het land te garanderen. En nu alles in een week, wat zeg ik, een dag, weggegooid

 7. JohanDijk

  Lijkt nu of dit allemaal in handen is van Stoere Biden? Srry maar dit was een niet onderhandelbare eis van de Taliban..hij heeft geen keus.

 8. sonny

  De VS hebben niet gefaald, maar Europa!
  Jarenlang was Europa te beroerd om aan de NAVO bijdragen te voldoen, nu proberen ze echter de VS de schuld in de schoenen te schuiven!
  Logisch dat de VS zijn portie aan fikkie geeft!
  Europa heeft niet eens het materieel om kleuterrel te beeindigen!
  Alle poen gaat naar de “groene” waanzin!

 9. AntiPartijKartel

  Reisadvies Afghanistan is al jaren rood.
  Quote van website wijsopreis.nl:

  Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

  Dus al die Nederlanders die daar blijkbaar zitten, zijn toch zelf verantwoordelijk voor hun problemen?

  Uiteraard hadden onze bestuurders wel iets beter voorbereid kunnen zijn voor al die tolken en andere Afghanen die ons hielpen daar. Maar dat is niks nieuws, onze bestuurders kunnen helemaal niks organiseren of herinneren het zich niet meer……

  Zal wel weer een parlementaire enquete over komen met veel aanbevelingen en vervolgense in een la belanden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.