Taliban blokkeert evacuatie voor Afghanen: ‘Alleen buitenlanders zullen nog worden doorgelaten’

Taliban-woordvoerder Zabehullah Mujahid heeft eerder al aangekondigd dat het Westen zijn evacuatie op 31 augustus moet hebben afgerond. Daar voegt hij nu aan toe dat de Taliban alleen nog buitenlanders door zal laten voor evacuatie en dat Afghanen bij de checkpoints zullen worden geweigerd.

De Taliban voert de druk flink op, vooral voor landen als Nederland die zo ontzettend lang hebben zitten treuzelen met hun plan voor evacuatie van Afghanen en eigen personeel. Om in zo’n korte tijd nog iedereen weg te krijgen is nu al een prestatie, maar wel een met een bittere nasmaak. Nu de Taliban-woordvoerder heeft gezegd dat alleen nog buitenlanders zullen worden doorgelaten, blijven veel Afghanen hulpeloos achter.

Vanuit het perspectief van de Taliban is het niet meer dan logisch, maar wel een gedurfde powermove. Zij hebben nu namelijk te maken met een enorme braindrain, omdat opgeleide en capabele Afghanen nu het land uit proberen te vluchten. En dat terwijl de Taliban juist het land (weliswaar volgens hun opvattingen) op probeert te bouwen. Dat willen ze nu dus voorkomen, maar betekent wel dat ze het Westen eigenlijk al direct uitdagen, terwijl ze nog maar net de macht in handen hebben.

Dit is natuurlijk een klap in het gezicht voor partijen als D66 en GroenLinks, want nu kunnen ze de Afghaanse vluchtelingen niet meer redden. Én het onderstreept nog maar eens hoe hard Sigrid Kaag, Ank Bijleveld en Ankie Broekers-Knol hebben gefaald. Nu zijn ze namelijk écht te laat.

Als ze echt koste wat het kost die Afghanen nog willen redden, dan zullen ze met de Taliban moeten onderhandelen of het af gaan dwingen door middel van dreiging met een conflict. Dergelijke keuzes durven zij waarschijnlijk niet eens te maken, dus heeft de Taliban eigenlijk al praktisch gewonnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit hebben de dames van dit demissionaire kabinet echt helemaal aan zichzelf te danken. Jammer dat er niet echt van valt te genieten, omdat het hier om mensenlevens gaat die zich voor onze zaak hebben ingezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. vlekkenoplosser

  al kaaq is vast weer trots op haar uitspraak ” we hebben meer tijd nodig ”

  de koppensnellers zullen de koppen spoedig laten rollen

  1. ElGuapo

   De woordvoerder van de melaatse nps stinkheks zal zo van zich laten horen.
   Hij had wat technische problemen…ban enz….

 2. Monty

  ”Nu de Taliban-woordvoerder heeft gezegd dat alleen nog buitenlanders zullen worden doorgelaten, blijven veel Afghanen hulpeloos achter.”

  Denk niet dat er veel reageerders rouwig om zullen zijn.

  1. ElGuapo

   Dat zullen ze vast laten weten na het feestje.

  2. Nostradamus

   En reazuurende sneeuwvlokjes gaan in een hoekje huilen ❄😢❄😰❄😭❄

   1. ElGuapo

    Had konty geen uitnodiging voor het feestje gehad?

  3. Cootje

   Ik niet , aanpassen aan de meerderheid moeten wij hier ook

  4. Cootje

   Moeten we van avond kijken naar een serie die niet wordt aangevuld met artiesten , op ned 1 opsporing verzocht , voor de gekleurde kijker aangeboden door de zwart-wit tv kleurrijke artiesten in een kleurrijk programma , helaas moeten toekomstige nieuwe artiesten achterblijven in hun dierbare achterland .

 3. StemPzeweg

  We hebben het morele plicht om ELKE Afghaan die bij ons komt aankloppen op te vangen. De situatie daar is helemaal het schuld van het westen. Eerst oorlog voeren en dan het land in puin achterlaten. Wij MOETEN elke Afghaan die hier aanklopt opvangen

  1. ElGuapo

   We moeten helemaal niks!

  2. Nostradamus

   Beter is de Chinese aanpak, wat nu hoogstwaarschijnlijk ook gaat gebeuren. China gaat Cinezen naar Afghanistan sturen. In eerste instantie om de bodemschatten te delven maar daarna worden de Afghanen de nieuwe Oeigoeren.

   Nederland had “nederlanders” als Albert Mol, Mindy en de rest van de DDS tr 0 llen zoals jij moeten sturen. Reden genoeg voor de Taliban om dan weg te blijven.

   1. Monty

    ”Beter is de Chinese aanpak”

    Chinezen, geweldig volk. Zeer slim en uiterst volgzaam en een rijke cultuur.

    Misschien moeten we iets leren van die Chinezen.

    1. ElGuapo

     Misschien kunnen ze je leren om minder te spetteren.

    2. usb3.0

     monty heeft geen vrinden, zijn kroeggrapjes vindt niemand leuk

  3. Cootje

   Kan je er niet bij gaan liggen ,twee vliegen in één klap

 4. Monty

  ”Zij hebben nu namelijk te maken met een enorme braindrain, omdat opgeleide en capabele Afghanen nu het land uit proberen te vluchten”

  Dit gelooft toch niemand ‘opgeleide en capabele Afghanen’ die bestaan toch helemaal niet, opgeleide en capabele Afghanen.

  1. ikweetwatikwil

   Als het allemaal opgeleide en capabele Afghanen zijn die vluchten, dan laten ze wel hun minder fortuinlijke mede burgers in de steek. Het is goed dat ze nu thuis moeten blijven.
   Misschien weten ze nu ,dat ze terug moeten vechten.

 5. Albert Egberts

  Ik moet wel even met mijn ogen knipperen als ik lees dat DDS hier onze regering bekritiseert omdat ze veel te weinig Afghanen laat instromen.
  DDS als pleitbezorger voor massa-immigratie. Het is even wennen

  1. ElGuapo

   “Ik moet wel even met mijn ogen knipperen”

   Zal wel lastig zijn met al die kwak.

   1. Nostradamus

    De kwak uit de spuiten van Mark en Hugo 💉😑💉

    1. Albert Egberts

     Niveautje weer, Nostra.

     🤮

     1. ElGuapo

      Dat noemen we kwakmaniveau.

     2. Nostradamus

      Moet je ook maar niet slikken 😂🤣🤣🤣

     3. vlekkenoplosser

      vergeleken met het niveau van de strónt vlé®k HBO niveau. Net zoals het niveau van al die gelukszoekers.

      minder, minder, minder

    2. Joko

     Dan is het wachten nu op de grote uitverkoop. De zelfde list als door de DDR-kliek. Mensen mogen weg als er eerst 50.000 Euro voor wordt overgeboekt. Tel uit je winst, of liever gezegd je verlies.

 6. HD

  Fijn van de Taliban jongens, dat scheelt hier weer druk op de al bestaande woningnood, en stikstof.

 7. Monty

  ”de Taliban alleen nog buitenlanders door zal laten voor evacuatie en dat Afghanen bij de checkpoints zullen worden geweigerd”

  Dit zal Wilders als muziek in de oren klinken. Kunnen we de grenzen gewoon weer open houden.

  1. Harry Haller2

   Monkey is smoorverliefd op Wilders: al zeker 18 keer heeft Monkey-mongool vandaag de naam van zijn idool vermeld. Geen reactie kan hij plaatsen zonder het middelpunt van zijn adoratie te noemen. Monty Python heeft een Wilders-fetisj, dat is overduidelijk.

   Maar je zal nog beter je best moeten doen en Wilders naam nog veel vaker moeten noemen, Monty: tot heden toe heeft hij je nog niet opgemerkt. En wees eerlijk: daar mist hij ook niks aan.

   1. Monty

    Gelukkig

 8. usb3.0

  Nederland moet haar grenzen sluiten

  1. Monty

   Heb je het artikel niet gelezen usbtje?
   De Taliban sluit zelf de grenzen al voor Afghanen.

   1. usb3.0

    Nee hoor dat doet de taliban helemaal niet, Nederland zal de taliban gaan smeken om nog meer mensen naar Nederland te krijgen, jij bent te dom om dit niet te snappen.
    En Nederland moet haar grenzen sluiten

 9. Stanly2000

  Het schijnt dat iedere uitgezonde militair een eigen tolk heeft gehad, zoveel Afghanen zijn al in NL.

  1. Pauline Kummer

   Het was gemakkelijker geweest als iedereen Esperanto had geleerd.

   1. ElGuapo

    Komkommertje terug in de kooi.

 10. Morgan4321

  Oef, gered door de Taliban van een enorme stroom moslims die anders deze kant op zou komen. Hoe een koe een haas vangt om een oude Nederlandse zegswijze maar eens aan te halen.

 11. Vit

  Het wordt tijd voor een interventie, die lui leren het nooit althans niet in de huidige generatie die in denkbeeldige figuren geloofd, wij zijn het verplicht aan onze kinderen en hun kinderen.

 12. sonny

  Alle huilende empatische woke-Nederlanders moeten beseffen dat niet elke “ongelukkige” uit Afghanistan naar Europa dan wel de VS geloodst kan worden!
  Shit happens, vooral als het volk op geen enkele manier weerstand biedt/ heeft geboden om de Taliban te bestrijden!
  Het is onrealistisch te denken dat het ‘ ‘westen’ overspoelen met vluchtelingen zomaar mogelijk is!
  Het is economisch/sociale zelfmoord!
  Het middel is erger dan de kwaal!
  Zelfvernietiging!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.