Klimaatgekkies helemaal van de leg na lezen VN-klimaatrapport: ‘Neef (15) kreeg oxazepam om te kalmeren’

Bij de NRC draait het klimaatalarmisme weer op volle toeren, maar columniste Ellen Deckwitz spant toch wel echt de kroon. “De oudste neef (15), die dankzij de klimaatcrisis al jaren kampt met een pre-traumatische stressstoornis, was na het rapport zo van slag dat hij een oxazepam mocht”, zegt ze.

Het is moeilijk voor te stellen dat alles wat er in haar column staat echt gebeurd is, maar daar gaan we voor het gemak wel even van uit. Hoe moeilijk dat ook is.

De angst voor de gevolgen van klimaatverandering moet er echt keihard ingeramd worden, dus grijpt Deckwitz naar een oud en vertrouwd paardenmiddel voor links Nederland: kinderen. Zij wil ons laten geloven dat haar neef zó labiel is, dat hij “dankzij de klimaatcrisis al jaren kampt met een pre-traumatische stressstoornis”.

Alsof dat op zichzelf al niet belachelijk genoeg is, moeten we vervolgens ook nog geloven dat de ouders hun tiener in die staat het angstaanjagende klimaatrapport gewoon laten lezen. Want wat is er nou beter voor zo’n knaap dan herhaaldelijk te worden blootgesteld aan datgene waar je een ‘pre-traumatische stressstoornis’ door hebt gekregen? Opvoedkundig volkomen verantwoord! Ga ook eens films kijken met een verkrachtingsscène erin als je dochter ooit is verkracht, dat helpt echt!

Maar goed, dat zwaar ge-pre-traumatiseerde kind stellen ze bij de familie Deckwitz dus bloot aan de nieuwste versie van de klimaatapocalyps, en het kind stort in elkaar van hysterie. Hartstikke vervelen voor de rest van het gezin, dus proppen ze hem een oxazepammetje in de mik zodat de rest wel gewoon verder kan met hun dag.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ergens heerst er toch nog twijfel bij Deckwitz over of de alarmerende boodschap wel écht is overgekomen bij de lezer, dus voegt ze er nog een stukje drama aan toe. “Alleen met de tonijn zag ik het nog goedkomen, tot ik de paragraaf las over zuurstofverarming van de oceanen en toen ook maar een oxazepam nam”, aldus de net zo labiele Deckwitz. Misschien moeten dit soort mensen eens echt wat voor het klimaat doen en stoppen met het krijgen van kinderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Jack Flash

  Big Pharma gaat nog flink verdienen aan de klimaatidioterie.
  🤑

  1. Xyz1234

   Ja, naast de coronaspuit binnenkort ook de klimaatpil.

 2. Forlan

  Ze zou eens moeten weten in wat voor erbarmelijke omstandigheden de mensen die oxazepam produceren. Over hoe veel chemisch afval de Big Pharma wekelijks af moet voeren nog niet gesproken..

  1. IkWilOokWatZeggen

   Dat was het eerste wat ook ik dacht.

 3. StemPzeweg

  We laten een hele generatie naar de kloten gaan door de belangen van industrie, superrijken en kortzichtige overheden die verterkt voelen door weigeraars en wappies. Dit is buitengewoon misdadig

 4. Cootje

  Ik ga investeren in een touwfabriek.

 5. Aborifa

  Stoppen met het krijgen van kinderen is het allerbeste. En het helpt zeker!

  1. Lefty

   Ausrotten. 😛

 6. Monty

  Door mensen constant angst in te praten kan je macht over hen uitoefenen.

  Een eeuwenoud gebruik.

  1. KippiX

   Klopt helemaal.

  2. usb3.0

   Gelukkig zijn er ook mensen die normaal blijven nadenken…

 7. Adriaen van Bergen

  Deckwitz, grapje zeker?

 8. KippiX

  Gepretraumatiseerd. Dat woord alleen al zegt dat er iemand bang is gemaakt voordat er wat gebeurd is. Die mensen blijven angstig, de rest van hun leven.
  Klimaatdepressies en coviddepressies. Allemaal door angst zaaien door de overheid en met name door de EU. Maak kinderen nu alvast bang dan betalen ze later veel makkelijker. Maar dan gaan we van tevoren wel ff goed bezuinigen op de GGZ dan verkopen we fijn wat pilletjes. Wat een wereld, wat een wereld…

  1. Xyz1234

   De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.

   1. KippiX

    Dat is wel waar op ingespeeld wordt ja.

 9. Rieks

  We zijn niet ver meer weg van een klimaat-compensatie, klimaattoeslag, niet alleen voor de Groningse graaiers maar voor iedereen.

  1. Xyz1234

   TNO heeft al voorgesteld om een CO2 budget voor ieder persoon in te voeren. Dat kan dan mooi geïntegreerd worden in die corona-app. En zo bouwen we langzaam maar zeker een social credit system op. Of liever gezegd in rap tempo.

   1. usb3.0

    Ja je mag in de toekomst maximaal 1500x ademen per dag, doormiddel van een co2 app wordt dat angstvallig in de gaten gehouden en als je teveel ademt moet je verplicht binnen blijven onder curatele, een soort boa die je in de gaten houdt

    1. Flengan

     Vergis je niet Johnno, in 2025 zijn we al aardig in die richting verwacht ik.

     1. usb3.0

      Ik verwacht het ook, met natuurlijk de wokegekkies die monitoren

  2. usb3.0

   Groningse graaiers? ik kan mij best voorstellen als je dit tegen een Groninger boer zegt dat hij je gezicht een andere vorm zal geven.

 10. Xyz1234

  Een groot gedeelte van de wereldbevolking laat zich helemaal gek maken en daar moeten de verstandigen onder lijden. Wat een wereld zeg.

 11. Mariposa78

  Zweedse onderzoekers hebben ontdekt dat sporen van Oxazepam via menselijke urine in waterlopen terechtkomt. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat het eetpatroon van vissen sterk gewijzigd wordt.”

  Dus janken om klimaat maar zelf veel schade aanrichten.

 12. splatoon

  Gisteravond stond onze jongste opeens ’s avonds laat in de woonkamer. Verdrietig. Boos. Hij meende de airfryer gehoord te hebben en was bang dat hij misdeeld zou worden. Hij is zes, we proberen het altijd heel stiekem te doen, maar die airfryer piept nu eenmaal, hij had zelf een optelsommetje gemaakt. Het houdt hem wakker, nu al.

 13. Florissa

  Met betalen van belastinggeld het klimaat op orde brengen,dat kunnen alleen socialisten bedenken ,als die parasieten maar niet hoeven te werken .

 14. Florissa

  Met betalen van belastinggeld het klimaat op orde brengen,dat kunnen alleen socialisten bedenken ,als die parasieten maar niet hoeven te werken .

  1. Emile Takma

   Vergis je niet, er bestaan nog steeds mensen die de klimaatcrisis domweg ontkennen.

   1. Flengan

    Aldus de grote klimaatgek.

 15. 56RdK

  “Misschien moeten dit soort mensen eens echt wat voor het klimaat doen en stoppen met het krijgen van kinderen.”

  Inderdaad Wout, inderdaad! Want grote delen van de wereldbevolking zijn al gestoord genoeg!

  Én bijvoorbeeld stoppen met het kappen van bossen die als brandstof voor biocentrales moeten dienen.
  Én bijvoorbeeld het stoppen van korte vluchten van bestuurders die zo ‘ontzettend met het klimaat van doen hebben’, zoals een Timmermans en een Kaag. Vluchten die ook per trein kunnen worden volbracht!
  Én bijvoorbeeld, ach, laat maar …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.