Geflipt GroenLinks eist klimaatactie want: Nederland kan overstromingen, hittegolven en bosbranden oplossen!

Dat ze bij GroenLinks ofwel totaal geschift zijn dan wel leugenachtig tot op het bot wisten we al. Maar de groenlinkse communisten maken het nu wel héél bont. Ze beweren namelijk (indirect) dat een ‘groene’ regering problemen als hittegolven, overstromingen en zelfs bosbranden (in andere landen) wel even kan oplossen.

Wat een zotten zeg.

Nu.nl bericht dat de zogenaamd “progressieven partijen” klagen dat het uitwerken van de gewenste CO2-plannen van het nieuwe kabinet – waarvan het regeerakkoord nu eigenlijk geschreven wordt door VVD en D66 – te langzaam gaat. Het demissionaire kabinet zou al het één en ander moeten doen. Want er is URGENTIE.

Op Twitter legt de extreemlinkse partij van Nederland, GroenLinks, daarom even uit waarom ze zo pushen. En die uitleg is ronduit hilarisch in haar megalomanie.

“Overstromingen, bosbranden en hittegolven, de afgelopen weken zagen we duidelijk: de klimaatcrisis laat niet op zich wachten. Het demissionair kabinet moet nú actie ondernemen en met concrete voorstellen komen om het Urgenda-doel te behalen,” aldus de partij op Twitter.

Ah ja. Want dat zijn problemen die Nederland zelf wel even oplost met een pro-actief CO2-beleid van het demissionaire kabinet natuurlijk! (Dat is als je aanneemt dat die problemen inderdaad veroorzaakt worden door klimaatverandering én dat die klimaatverandering weer op zijn beurt veroorzaakt wordt door de mens) Nergens meer bosbranden als we een windmolenpark extra op zee zetten! Geen hittegolven meer door zonneenergievelden neer te zetten op landen van onze boeren!

Het is zó simpel! Wij, Nederland, kunnen álle problemen van de héle wereld oplossen! Is het niet schitterend! En alles dat we daarvoor nodig hebben is de moed (kuch) om door te pakken!

Ongelooflijk. Wat een waanzin. Wat een megalomanie. En wat een gevaarlijke gekheid. Dit kun je écht alleen maar verwachten van die gekken geleid door Jesse Klaver. Nou ja, én door die gestoorde D66’ers natuurlijk. Die zijn eigenlijk geen haar beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Nederland bouwt bio-massa centrales om de longen van de aarde op te stoken en China minimaal 300 kolen centrales.

  dom naief groen links houdt vast aan het CO2 sprookje

  1. LifeBuddy

   Afgelopen jaar was er ineens 19.000 Miljoen euro via de Ned. bank overgemaakt, zonder adres naar de moslim landen. RaRa!!! Hoe betalen de taliban de oorlog in afganistan. Oh ja, das waar ook, de moslimbroederschap van GL. is een zusterorganisatie van de taliban. Onbegrijpelijk dat het Volk dit accepteert.
   Het is zowel onbegrijpelijk als onverantwoordelijk voor onze kinderen, om zulke arische sLinkse partijen nog in de kamer toe te laten!!!

 2. Emile Takma

  Het is zowel onbegrijpelijk als onverantwoordelijk om dit dramatische rapport naar de prullenmand te verwijzen.

  DDS maakt zich belachelijk.

  1. usb3.0

   De paniek slaat toe bij klimaatreligieuze krankzinnige tamil, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek, paniek

  2. vlekkenoplosser

   niet de prullebak domme jongen , verbranden , zit energie in papier

   overigens een rapport zonder 1 onomstotelijk bewijs is al pure milieu vervuiling.

  3. leukeditter

   leg uit lomp takkewijf…sinds 1960 zijn ze allerlei rampen aan het verzinnen en zouden we 2010 er allemaal aangaan… het is inmiddels 2021 en ik zie dat ze totaaaaal mis zitten , dus nu gaan we in 2040>????

   1. Emile Takma

    Leg je oor op dit moment eens te luisteren in Siberië, Italië, Griekenland en Canada. leukeditter.

    Daar beginnen de mensen wel in de gaten te krijgen wat klimaatopwarming betekent.

    1. leukeditter

     siberie ?? haha het wordt daar steeds kouder….griekenland?????? bosbranden bedoel je die voor 95% worden aangestoken of bedoel je dat het daar de laatste 50 jaar 0,4 graden warmer is geworden?? verhaaltje over siberie takkewijf zo warm is het daar

   2. Freba

    Weet nog goed dat ik met de kids en vouwwagen op weg was naar Istrie. Het hele woud van Bohemen zou verdwijnen vanwege de zure regen. Elk jaar werden de sparren langs de autobanen groener. (Afgelopen jaar is de wereld groener geworden, ondanks het slopen van het woud in Brazilie.) Bleek dat men het bodempeil in de Bohemen met bijna 20m had laten “zakken”. Nog meer ellende; Russen die ons landje zouden gaan bezetten. Nooit 1 Rus gezien, nooit 1 Iranier-, nooit1 Syrier-, etc.etc. gezien. M.a.w. NOOIT 1 Vijand gezien. Wel heel vervelende gekleurde meneertjes die zich als rapper voordoen en bol staan van racisme, gezien. Natuurlijk is er opwarming. Altijd geweest. Nu afkoeling, daar de zonnekracht afneemt. Heeft met periodes te maken. Dat wisten de Inca’s en de Egyptenaren al. Alleen die eigenwijze Germanen weten het weer beter met hun aannames en protocolletjes en onderzoeken. Nog steeds weet men niet hoe kanker ontstaat. Een virus wat maar niet wil verdwijnen, ook geen idee over. Het enige wat overblijft is,om je te verhuren in een TV programma voor 2500 euris ex BTW p/u + vreten en reiskosten…OM daar je onzin te verspreiden. Klimaat is een communicerend vat. Hier nat, daar droog v.v. Er komt n.l. geen water bij op deze Aardkloot, mesjoggenen der Aarde…

 3. Emile Takma

  “Het is zó simpel! Wij, Nederland, kunnen álle problemen van de héle wereld oplossen! Is het niet schitterend!”

  Dit is een bizarre stropop. Klaver roept slechts op tot actie. Nergens beweert hij wat van der Galien hem in de mond legt.

  1. usb3.0

   Nee tamil jij liegt, yasser roept niet alleen slechts op tot actie, deze ziekmakende klimaatgëile imbeciel wil gedwongen klimaatzieke regels opleggen bij mensen, bedrijven worden absoluut gespaard

  2. Harry Haller2

   Nergens zegt Van der Galien dat Klaver hiertoe oproept. Het zijn duidelijk de eigen woorden van Van der Galien, neergelegd in een conclusie.

   1. Emile Takma

    Van der Galien beweert: “Ze beweren namelijk (indirect) dat een ‘groene’ regering problemen als hittegolven, overstromingen en zelfs bosbranden (in andere landen) wel even kan oplossen.”

    Dit is een bizarre stropop.

    1. vlekkenoplosser

     maar wel de waarheid strónt vlé®k

     overigens kunnen we het wel weer even over die aangestoken bosbranden hebben waar klimaatverandering voor geframed wordt strónt vlé®k

     Dat is een bizarre stropop strónt vlé®k .

     1. Brenda Welsh

      De overstromingen in Valkenburg waren te wijten aan baldadig gedrag van padvinders op vakantie. Zij draaiden de brandkranen open. Van regenval was nauwelijks sprake. Ook zo’n hoax.

    2. Harry Haller2

     Jij haalde in je eerste reactie een andere zin aan dan nu. Daarop reageerde ik.

     1. Emile Takma

      Ik neem aan dat je het nu met me eens bent.

 4. Vit

  De oplossing ligt voor de hand, kernenergie centrales, met name Thorium maar dat kost een paar centjes. Zie:

  h**ps://www.thorium.today/?gclid=EAIaIQobChMIwo2Eht-j8gIV0eR3Ch0wyw3mEAAYASAAEgLRafD_BwE

  1. usb3.0

   Uiteraard maar ja dan valt het verdienmodel in elkaar natuurlijk

   1. Vit

    Van eiges, aan windturbines o.a wordt goed verdiend maar als zo’n pleurisding binnen gehoorafstand staat kun je slapen wel vergeten tenzij je oververmoeid bent.

    1. usb3.0

     Ik ben absoluut voor kernenergie, overigens is het draagvlak in onze maatschappij niet of nauwelijks aanwezig voor de subsidieturbines

  2. Emile Takma

   Kernenergie is inderdaad een oplossing maar dat wordt, zoals je al zegt, schreeuwend duur. Het duurt bovendien 20 jaar om ze aan de praat te krijgen en die tijd hebben we niet.

   Thoriumcentrales worden voor 2050 niet als een serieuze mogelijkheid gezien.

   1. usb3.0

    Nee hoor, ook dat liegt tamil, tamil overdrijft graag, het kost slechts de helft van de tijd en als het er eenmaal is hoeft er niet verder gekeken te worden, het is vergeleken met al die andere “oplossingen” megaschoon
    Daarnaast zijn de kosten in verhouding tot de megalomane idiote energietransitie te verwaarlozen tot nagenoeg gelijk, linksom of rechtsom het kost geld maar gaat men dan voor “ klimaat” schoon of co2 verslindende oplossingen die tamil hoog in het vaandel heeft zitten

    1. Emile Takma

     ht.ps://www.deingenieur.nl/artikel/kernenergie-is-te-duur

     1. vlekkenoplosser

      gelúl strónt vlé®k , de overheid is te onbetrouwbaar anders werd er al gebouwd domme jongen

      goedkoper dan kernenergie is niet mogelijk !

     2. Gerda2

      UIT DE “INGENIEUR”

      Buongiorno zegt in dit artikel ook:
      NIEUWE KERNCENTRALES ZIJN ZO DUUR DOOR FALEN VAN DE INDUSTRIE

      Opmerkelijk is dat die hoge kosten er alleen in de westerse wereld zijn. ‘In China, India en Zuid-Korea ligt het anders: daar is kernenergie wél concurrerend. Die hoge kosten liggen dus niet zozeer aan de techniek. Op de keper beschouwt gaat het allemaal om hogedrukwaterreactoren, die van een afstand gezien behoorlijk op elkaar lijken. Het ligt dus aan het onvermogen van de industrie in het Westen om de installaties goedkoop te bouwen.’

      Het artikel is heel wat genuanceerder dan Takma ons wil doen geloven.

      Dat het een lange tijd zal duren om kernenergie op grotere schaal op te starten ligt aan het het anti-kernenergie beleid dat in Nederland bewust is gevoerd met de zakkenvullerij, die daarbij gepaard is gegaan.
      De zon- en windenergieprojecten zijn natuurlijk ook niet zonder subsidie van de grond gekomen.

     3. Branzino

      @Gerda2
      Ik beloofde op dagelijksestandaard.nl/2021/08/de-wappies-zagen-het-al-aankomen-qr-code-moet-nog-heel-lang-gebruikt-worden-om-te-reizen/ nog wat voor je uit te zoeken. Dat heb ik gedaan, maar ik heb niet gezien of je het gelezen hebt of niet. Dat hoeft natuurlijk niet, zelfs een reactie hoeft niet, maar het zou jammer zijn als je het ongewild zou missen.

     4. Emile Takma

      @Gerda2,

      Deze nuance in het artikel was me niet ontgaan maar dat verandert niets aan het feit dat we in het Westen op dit moment niet rendabel een kernenergiecentrale uit de grond kunnen stampen. We leven niet in China en daar ligt het inderdaad anders.

     5. vlekkenoplosser

      je gewauwel is wederom van hoog decadent niveau strónt vlé®k !

      QUOTE Emile Takma 5 minuten geleden
      @Gerda2,

      Deze nuance in het artikel was me niet ontgaan maar dat verandert niets aan het feit dat we in het Westen op dit moment niet rendabel een kernenergiecentrale uit de grond kunnen stampen. We leven niet in China en daar ligt het inderdaad anders. END

      Wat is daar anders strónt vlé®k , wonen die in een andere wereld met separate lucht en water ?

      rendabel is geen issue dommerd zoals al 100 x gezegd.

      Je bent een ouwehoé® die schaakmat staat

     6. Emile Takma

      “Wat is daar anders strónt vlé®k , wonen die in een andere wereld met separate lucht en water ?”

      Dat wordt in het artikel uitgelegd, maar het verbaast me niet dat je dat niet hebt gelezen.

     7. vlekkenoplosser

      je beantwoord de vraag niet strónt vlé®k , hebben die een andere lucht en watervoorziening strónt vlé®k ?

      kennelijk heeft China een andere troposfeer, stratosfeer en mesosfeer.
      In China is anders zegt de strónt vlé®k , ze hebben ook spleetogen.

      een in het nauw gedreven strónt vlé®k maakt rare sprongen

     8. Emile Takma

      “je beantwoord de vraag niet strónt vlé®k , hebben die een andere lucht en watervoorziening strónt vlé®k ?”

      Nee, ze hebben een andere technologische infra-structuur. Lees het artikel nou maar, dit komt dom over.

   2. Vit

    Heb je de link bekeken?

    1. vlekkenoplosser

     natuurlijk niet , slechts linken die voldoen aan de criteria van de strónt vlé®k zijn geloofwaardig. De overige linken, rapporten en meningen verwijst de strónt vlé®k argumentenvrij af !

     de arrogante decadente strónt vlé®k kent geen grenzen in zijn dedain gedrag.

     1. Emile Takma

      ht.ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/27/kernenergie-is-simpelweg-niet-rendabel-a4041495

      Voor de goede orde: ik zou een voorstander van kernenergie zijn als het betaalbaar was en snel zou kunnen worden gerealiseerd. Dat is niet het geval.

     2. usb3.0

      Sinds wanneer gaat het om geld voor tamil, ik dacht dat het om schone energie ging, maar blijkbaar gaat het om geld, waarbij natuurlijk de leugen regeert dat het onbetaalbaar is

     3. vlekkenoplosser

      gewauwel strónt vlé®k en door dit brede gewauwel zetten we onze energievoorziening op het spel. Immers zonnepanelen windmolens zijn geen 24-7 gegarandeerde energiebronnen.

      Kernenergie daarentegen is 24-7 gegarandeerde energie afgestemd op de vraag. Binnen 10 jaar te bouwen en of hij dan duur of goedkoop is zal me aan mijn reet roesten strónt vlé®k.

      Het doel is immers een duurzame stabiele energie voorziening !

      Overigens , windmolens goedkoper dan kernenergie ? De mop van het jaar strónt vlé®k , wel eerlijk alle subsidiestromen aftrekken voor die windidioterie strónt vlé®k

      Dus als we duurder even weglaten omdat dat geen issue is wint kernenergie op alle andere fronten. Verwacht dus een positievere insteek van je strónt vlé®k als voorstander van kernenergie.

     4. Gerda2

      Takma@ Voor de goede orde: ik zou een voorstander van kernenergie zijn als het betaalbaar was en snel zou kunnen worden gerealiseerd. Dat is niet het geval.

      Lees je eigen geplaatste link uit de “Ingenieur” er nog eens op na, wat de betaalbaarheid betreft.

     5. Pauline Kummer

      Gerda2 En wat te denken over de uitvoering. Met de aanleg va Betuwelijn was het de een na de andere procedure die gevoerd werd tot uiteindelijk de rails er lagen.

    2. usb3.0

     Natuurlijk doet tamil dit niet tamil beticht anderen ervan dat ze linken niet lezen maar zelf doet tamil dat niet omdat tamil weet dat kernernergie/ thorium de oplossing is

    3. Vit

     @Emile Takma

     Je hebt mijn vraag nog niet beantwoord of jij de link hebt bekeken die ik heb opgegeven, wil je dat nog doen?

     Die van jou heb ik wel bekeken, interessant!

     1. Emile Takma

      Excuses, Vit, ik keek er overheen.
      Ik bekeek de link en deel in elk geval het streven van de initiatiefnemers: zover mogelijk van de energiebehoefte dekken met wind- en zon-energie en voor de ‘daluren’ flexibel aanvullen met kern-energie. Het zou geweldig zij als dat ook met thoriumcentrales zou kunnen. Helaas is deze heilige graal van de duurzame energie nog niet binnen handbereik.

      In het artikel uit de ingenieur wordt die mogelijkheid ook genoemd en ook wel realistisch geacht. Ik zou er voor zijn maar wijs op twee problemen, het is voorlopig duur en de ontwikkeltijd ligt zeker boven de 10 jaar.
      Ik denk dat we de piekbelastingen ook mogelijk voorlopig kunnen opvangen met gascentrales. Die zijn niet duurzaam maar toch duurzamer dan kolen- of oliecentrales.
      Veel zal in de toekomst afhangen van de ontwikkelmogelijkheden voor energieopslag in batterijen. Er zijn veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van de solid-state batterijtechnologie. Volgens Bücker (in mijn link) zal die ontwikkeling heel snel gaan, veel goedkoper worden en meer opslagmogelijkheden bieden. Ik denk dat we over 15 jaar allemaal zo’n thuisbatterij naast onze zonnepanelen kunnen zetten, zeker ook als de Overheid, beducht op een overbelasting van het elektriciteitsnet, die zal gaan subsidiëren.

      Zoals door veel energiedeskundigen wordt gezegd: hoe het ook zal gaan, de energievoorziening zal altijd een mix van meerdere duurzame technologieën moeten zijn. Ik ben er wel optimistisch over en we hebben ook geen tijd te verliezen.

     2. vlekkenoplosser

      zoals voorspeld , een woordenbrij aan ontkenningen.

      De strónt vlé®k blijft liever wauwelen over wel of niet, dan energie te steken in een duurzame, 24-7 oplossing voor onze energiebehoefte.

      Vast staat dat zonne-energie het niet wordt
      Vast staat dat windenergie het niet wordt

      Je hebt dus geen keus strónt vlé®k en aangezien dat je voorstander bent van kernenergie moeten we niet lúllen maar breien willen we de energievoorziening in stand houden. Dat is zulke simpele materie dat zelfs de strónt vlé®k dat zou moeten kunnen begrijpen.

      Of het duurder wordt of goedkoper is geen issue strónt vlé®k dus dat argument kan je loslaten domme jongen

     3. Vit

      Dank, en ben je ook lid geworden? Ik wel namelijk.

     4. Emile Takma

      “Vast staat dat zonne-energie het niet wordt
      Vast staat dat windenergie het niet wordt”

      ht.ps://www.ad.nl/wonen/nog-even-en-nederland-is-europees-koploper-zonnepanelen~a791b799/

      ht.ps://www.trouw.nl/nieuws/snelste-groei-hernieuwbare-energie-in-twintig-jaar~b31cbe50/

      ht.ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/08/productie-groene-stroom-met-40-procent-gestegen

     5. Emile Takma

      ‘ben je ook lid geworden’

      Inmiddels wel. Ik had nooit van deze club gehoord maar meen dat dit soort initiatieven dienen te worden gesteund.

     6. Vit

      Zonnepanelen zijn individueel iets wat meehelpt (als de zon schijnt), nou woon ik onder een plat dak en heb het overwogen maar ik zit met de VvE die het niet zien zitten (bang voor lekkages en zo), voor schuine daken vind ik het geen gezicht maar dit terzijde.

     7. Emile Takma

      @Vit,

      De zonnepanelen zijn op dit moment niet aan te slepen en razend rendabel door de salderingsregeling. Die salderingsregeling zal vanaf 2023 gestaag worden afgebouwd en voor het ondervangen van de problemen op het elektriciteitsnet (we produceren als consumenten en bedrijven veel meer elektriciteit dan het net op termijn aankan) zou het wellicht slim zijn als die regeling sneller wordt afgebouwd en de Overheid die compenseert met subsidie op batterijopslag thuis. Ik denk dat dit de toekomst wordt.
      Als een huis, redelijk geïsoleerd, meer dan 10 moderne zonnepanelen heeft met opslag en een (hybride) warmtepomp dan zul je 325 dagen van het jaar zelfvoorzienend kunnen worden. De gasmeter hoeft dan alleen nog bij te springen op winterse dagen met vorst.

     8. Vit

      @Emile Takma
      Die insteek had ik ook voor ogen, maar zoals geschreven zit ik in een VvE die het niet zien zitten en ik ben als enige voorstander.

     9. Emile Takma

      @Vit,

      Dit probleem ken ik via een vriend van me. Dit heeft de VVE overgehaald door zich garant te stellen voor de kosten van reparatie van eventuele lekkageproblemen. Dat kun je rustig doen omdat zonnepanelen geen enkel risico veroorzaken op dit punt en zelfs een bescherming bieden voor sommige type daken.

     10. Vit

      @Emile Takma

      Ik gooi het toch weer eens in de groep, een garant stelling is wat lastig want een eventuele reparatie zou ik niet kunnen opbrengen want geen liggende gelden. (AOW tje met twee pensioentjes je kent dat) kom ik net aan mijn laatst genoten salaris.

   3. leukeditter

    die tijd hebben we niet.. hahahahahahaha 50 jaar geleden riepen ze dat we in 2010 zouden vergaan takkewijf, maar we zijn er nog en wat is er verandert??? juist…niks

    1. vlekkenoplosser

     al 50 jaar lang roept men dat de fossiele brandstoffen opraken. De voorraad is groter dan ooit ! 🤷‍♀️

 5. Duckday

  Deze mensen zijn volledig de weg kwijt. Ik snap nog steeds niet dat mensen op deze partij de groenlinkse communisten hun stem geven.Zelf hebben ze lak aan alle regels en komen net zo als D66 met de zotte wets wijzigingen die kant nog wal raken. en alleen de burger veel geld zal kosten zonder dat de problemen zullen te worden opgelost

 6. Pauline Kummer

  Tegen de tijd dat men zou overwegen kernenergie te gaan opwekken zijn er actiegroepen opgestaan die het gevaar van zo’n centrale duidelijk met demonstraties kenbaar zullen maken.

  1. Vit

   Ook weer zoiets, maar de kennis van nu is opgeschaald en kan het veilig gerealiseerd worden en krijgen we geen Tsjernobyl of Utrecht (ik noem maar wat).

 7. Cootje

  Mij allesbrander die ze door het hele huis hebben laten functioneren is een geweldige uitvinding , de afgelopen 5 jaar twee buren van de geitenwollen sokken club die hebben lopen klagen heb ik zomers nog verwent met mij houtkorven en zijn uiteindelijk maar verhuisd , de mafketels nu gezellige buren er voor terug gekregen en een vind de allesbrander ook interessant , alles wat brandbaar is gaat er in behalve plastic , klimaat is voor de schuimpjes in Amsterdam en omstreken de zee 2 meter hoger is Bernard zijn centen kwijt de ene zijn dood is de andere zijn brood

  1. Emile Takma

   Gênant.

   🤮

   1. Cootje

    Jij mag er bij gaan liggen waar je wil , klimaat kan jou toch niet meer redden je bent nu al mensen tot last als je wat wilt je bent 100% afhankelijk van derde , en dat is niet gênant

 8. Cootje

  China Vietnam Indonesië Japan India bouwen 600 kolencentrales voor 2030 met 300 giga watt , is het totale verbruik van Japan , dus letterlijk kunnen de wetenschappers aan het gas wat betreft die landen , is wel zonde dat ze de houtverbranding in sommige landen te serieus nemen moeten wel in een centrale niet in de open lucht, maar er zijn te veel landen die deze flauwekul niet willen en niet kunnen betalen , en epidemieën natuur rampen zijn van alle tijden .

 9. waterman

  Dit Rutte kabinet heeft een waanzinnig idioot energiebeleid. Gebaseerd op grote onkunde. Het foute wat dit kabinet doet is meeheulen met Groen Links en D66/PvdA en andere linkse partijen om maar te kunnen vasthouden aan hun pluche stoeltjes in de 2e en 1e Kamer en het torentje. Van menswaardige reeele ideologie is geen sprake meer. Deze demissionaire regering/kabinet is onwettig bezig. Het kabinet is demissionair (dus ontslagen), maar ze regeren gewoon door. Het is een misdaad om zo lang te blijven vasthouden aan hun stoel. Bovendien hoeft ons land geen voorttrekkersfunctie te spelen zolang grote mogendheden er een potje van maken. Nederland is een erwt op deze aardbol. Zeg liever Rusland, Amerika en China de waarheid, omdat deze landen zich geen donder aantrekken van de klimaatproblemen. Zelfs Duitsland stookt nog volop de zeer vervuilende bruinkool. In Frankrijk zijn volop kerncentrales in werking, waarvan wij vaak de stroom krijgen aangeleverd via het Europese koppelnet. Maar wie in Nederland weet dat?? China bouwt legio kolencentrales en Nederland gaat maar door met bouwen van gesubsidieerde verrotte pulp (biomassa) centrales, die nog veel vervuilender zijn dan een kolencentrale. En maar doorgaan met het plaatsen van windmolens in de achtertuin van de bevolking. Milieu Effect Rapportages (MER’s) zijn in ene niet meer nodig of worden bewust overgeslagen, terwijl er in voorgaande jaren voor elke drol een MER nodig was. Over kernenergie durven ze amper te praten. Waterstof auto’s kunnen ze niet over de lippen krijgen. Wij in Nederland worden geleid door klimaatgestoorden als Kaag, Klavertje, Samsom, Timmermans, Rutte en Nijpels. De enige die is opgeleid in energieproblemen is Samsom, maar zelfs hij verloochend zijn vak en is totaal de weg kwijt. Waarschijnlijk weer om zijn eigen baantje te behouden. Het Nederlandse volk komt bij deze lui op de laatste plaats. Dit stel egoisten/volksverlakkers zit er alleen voor zichzelf. In feite zijn zij allemaal misdadigers van het Nederlandse volk.

  1. Emile Takma

   En nu maar hopen dat het oplucht, Waterman.

   Inhoudelijk slaat het nergens op maar dat was wellicht ook niet de bedoeling.

   1. Cootje

    Maar er is geen draagvlak onder de burgers , en mij hoop is gevestigd op de fransen

    1. Emile Takma

     ht.ps://ec.europa.eu/clima/citizens/support_nl

    2. Emile Takma

     ht.ps://www.ioresearch.nl/actueel/meerderheid-kiezers-noemt-klimaat-belangrijk-voor-stemkeuze/

    3. usb3.0

     En inderdaad Cootje er is geen draagvlak, het wordt de mensen letterlijk door de strot gedrukt

    4. usb3.0

     tamil komt met een laat nietszeggend linkjes die zeer onbetrouwbaar zijn

   2. usb3.0

    Nee tamil, inhoudelijk is het dé spijker op z’n kop, maar jij kunt dit dit hebben want het gaat tegen jouw eigen krankzinnige klimaatreligieuze waanzin in.

  2. Pauline Kummer

   Uw preek is niet samenhangend, helaas. Het gaat om techniek en haalbaarheid. Niet of de energie door welke partij dan ook in de toekomst wordt geleverd.

  3. Emile Takma

   “Dit Rutte kabinet heeft een waanzinnig idioot energiebeleid. Gebaseerd op grote onkunde.”

   Als je internationale klimaatwetenschap en het omvangrijke wetenschappelijke onderzoek op het punt van de klimaatverandering afdoet als onkunde houdt het gesprek natuurlijk op.

   1. usb3.0

    Klopt tamil, dat is namelijk een verdienmodel, gebaseerd op angst en klimaatwaanzin en als jij dat als kundig beschouwd houdt het gesprek natuurlijk op

   2. vlekkenoplosser

    QUOTE Als je internationale klimaatwetenschap en het omvangrijke wetenschappelijke onderzoek op het punt van de klimaatverandering afdoet als onkunde houdt het gesprek natuurlijk op. END

    kan de strónt vlé®k 1 onderzoek presenteren waar onomstotelijk de klimaatverandering wordt aangetoond ?

    Zou zo fijn als er 1 onderzoek gepresenteerd werd waar niet aanname op aanname wordt gestapeld om vervolgens een waarschijnlijke oorzaak aan te wijzen. Wetenschappelijk is dat broddelwerk niet te noemen strónt vlé®k. Wetenschap wordt bedreven op feiten en niet op aannames

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     “Wetenschap wordt bedreven op feiten en niet op aannames”

     Nu begin ik je een beetje te begrijpen. Wetenschap is zeker gebaseerd op feiten, maar blijft natuurlijk niet daartoe beperkt. Want dan zou er nooit sprake zijn van vooruitgang. Een kenmerk van goede wetenschap is, dat op basis van waarnemingen (feiten), maar niet eens altijd, er hypotheses worden geformuleerd en die worden onderzocht, aannemelijk gemaakt, bewezen, of afgewezen.
     Met klimaat gaat het niet anders. Ik kan je nu al voorspellen, dat het nooit gaat lukken om de toekomst met feiten te bewijzen. Die feiten zijn er namelijk nog niet. En dus is vooruitgang, de toekomst dus, onmogelijk te realiseren als je alleen op feiten afgaat. Je moet altijd interpreteren, vooruitdenken, voorspellen. Zie hier een kort stukje wetenschapsfilosofie, helemaal gratis.

     Het aardige van klimaattheorieën is nu, dat historische gegevens van heel lang geleden worden geanalyseerd, geïnterpreteerd en geëxtrapoleerd naar de toekomst. Bij die laatste stap krijg je natuurlijk de discussie, omdat die per definitie niet uit feiten bestaat. Logisch.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla

     2. Harry Haller2

      Met het antwoord van vlekkenoplosser ben ik het volledig en van harte eens.

     3. Branzino

      @Harry Hakker
      Als je het met vlekkenoplosser volledig eens bent, doe je jezelf echt tekort.

 10. Response

  Tov de 10 grootste wereldeconomiën stelt NL niets voor. Dat er iets gedaan moet worden moge duidelijk zijn maar de absurde onrealistische onbetaalbare sprookjesplannen die GL en DDR66 voor ogen hebben laten de naïviteit van deze clubs zien.

  1. Emile Takma

   “Dat er iets gedaan moet worden moge duidelijk zijn”

   Response verlegt de vraag van het of naar het hoe.

   Dat is ook de meest zinnige discussie.

   1. vlekkenoplosser

    doe maar stroom uit de kolencentrales in China strónt vlé®k. Is de uitstoot tenminste niet Nederlands sprookjesverteller

   2. usb3.0

    tamil is natuurlijk niet helemaal goed bij zijn hoofd en gaat derhalve volledig om response’s reactie heen waar hij response het zeer terecht heeft over absurde onrealistische onbetaalbare sprookjeslanden, die slechts in hoofden bestaan van mensen die het contact met de samenleving volledig kwijt zijn

    1. usb3.0

     Sprookjesplannen uit sprookjeslanden

  2. dumbfarmer

   dat.. plus er is al ruim aangetoont door allerlei polls etc. na de verkiezingen dat het merendeel dat klimaat gedram al zat is.. De enige die dat niet door hebben zijn dit soort partijen in den haag, die zich graag omringen met bobbyclubs en andere aanhang die ze naar de mond praat en voorziet van slecht gefundeerde argumenten en gegevens.

 11. dumbfarmer

  schaf al die fijne subsidie potjes eens af die de heren opzetten, zodat ze met name zelf het pand waar ze in wonen als ‘monumentaal’ kunnen aanmerken en de hele verbouwing daarvan betaald wordt.
  Kijken of die clowns dan nog steeds zo begaan zijn met het vergroenen en van het gas af halen van alle woningen terwijl ze in duitsland bijvoorbeeld de gasleiding niet snel genoeg de grond in kunnen krijgen..

 12. Vit

  Bij deze roep ik iedereen op lid te worden van deze vereniging:

  h**ps://www.thorium.today/?gclid=EAIaIQobChMIwo2Eht-j8gIV0eR3Ch0wyw3mEAAYASAAEgLRafD_BwE

  Een zeer goed initiatief, met z’n allen kunnen we er vaart achter zetten en voorbeeld doet volgen.

  1. Vit

   Ps, het zou werkelijk te gek zijn als Nederland als eerste een Thorium centrale heeft, ga ervoor!

 13. sonny

  Als de mensheid subiet stopt met produceren van co2, stikstof, pfas, en wat al niet meer, de klimaatverandering gaat gewoon door!
  Het zijn processen die onze globus al miljoenen jaren teisteren, tgv door ons nog niet begrepen kosmische gebeurtenissen, met als gevolg geologische/geofysische veranderingen!
  UK en Frankrijk waren ooit, bij het nauw van Calais met elkaar verbonden, de zuidpool heeft flora en fauna gehad, (de Piri Reiss kaart) en de Verenigde staten vormden een geheel met Europa!
  Times are changing!

  1. Vit

   Mee eens, maar we hoeven het niet te versnellen.

  2. Vit

   Btw, continentdrift is al een paar miljard jaar aan de gang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.