Jan Roos schoffeert in Italië vakantie vierende GroenLinks salonsocialist: ‘Op de fiets?’

Corinne Ellemeet. Wie kent haar niet? Nou ja, dat geldt ongetwijfeld voor de meeste mensen. Want deze vrouw is niet heel bekend in ons land. En dat is zonde. Want mevrouw is een ge-wel-dig voorbeeld van de hypocrisie van onze enige echte communistische-groene partij.

Corinne is Kamerlid voor GroenLinks. In die hoedanigheid stemt ze steevast voor belachelijke, onbetaalbare en zelfs dictatoriale plannen wat betreft klimaat… én corona. Oh ja, ze kan werkelijk geen genoeg krijgen van dat soort gekte. Vliegen moet zo ongeveer verboden worden! Mensen vieren maar lekker in eigen land vakantie! Zonnepanelen overal! Minder vaak douchen, want klimaat!

En wat corona betreft: meer, meer, meer beperkingen, steeds weer. Want corona is zo gevaarlijk, daar moeten we de hele samenleving voor plat leggen. Testen hier, testen daar, testen overal. Horeca dicht, winkels dicht, vanuit huis werken. Vooral niet op visite gaan bij familie. En natuurlijk afstand houden. Heel. Veel. Afstand. Houden.

Corinne vindt het allemaal geweldig. Dit soort gezeik bijvoorbeeld:

Maar wat wekt de verbazing? Mevrouw laat heel blij weten op Twitter dat ze vakantie aan het vieren is in… Italië. Kijk maar, daar zit ze met haar dure zonnebril op te genieten van het zomerse weer waar mensen die in Nederland blijven alleen maar van kunnen dromen:

Opiniemaker Jan Roos heeft dé perfecte reactie op deze foto:

“Op de fiets, hoop ik?”

Inderdaad. Want als mevrouw Ellemeet het serieus meent dat “het klimaat” zo ontzettend gevaarlijk aan het worden is, dat we allemaal doodgaan als niet onmiddellijk “iets” doen, dat we de planeet kapotmaken door onze manier van leven, dan is het natuurlijk volstrekt bezopen om met het vliegtuig of de auto naar Italië te gaan.

Als dat niet zo is bewijst dit eigenlijk één ding: dat ze haar eigen klimaatretoriek helemaal niet gelooft. Dat ze best weet dat het gezeik van haar en haar partij volstrekt overdreven is. Dat het nergens op slaat, en dat ze het alarm doen afgaan terwijl het allemaal best meevalt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over corona, een ziekte die mede door haar officieel de A-status kreeg, net als onder meer ebola.Al die corona-extremisten roepen dat vakantiegangers voor een nieuwe golf gaan zorgen. En wat doet mevrouw Ellemeet? Die gaat lekker naar Italië; lekker meesurfen op de golf waar de paniekzaaiers zo bang voor zijn.

Ook hier geldt: of deze dame is hypocriet tot op het bot, of ze weet dat het allemaal wel meevalt met de ernst van het probleem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ik zou het antwoord eigenlijk wel willen weten. Want, terwijl deze vrouw zelf van het leven geniet in Italië, vervloekt ze de gewone Nederlander systematisch tot een rotleven met allerhande beperkingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. ElGuapo

  Een deuger die niet deugt.

 2. Emile Takma

  Dit is wel heel erg vergezocht.

  1. ElGuapo

   Uitleg waarom dit zo is met bron graag!

  2. Harry Haller2

   Het is niet vergezocht. Het is waar.

   1. Harry Haller2

    Sorry, de ‘Plaats reactie’ knop is van slag.

    1. Wally

     Ikkrijg mn reactie er niet op….

  3. Harry Haller2

   Het is niet vergezocht. Het is waar.

  4. Harry Haller2

   Het is niet vergezocht. Het is waar.

  5. Xyz1234

   De klimaathysterie? Ja dat is ver gezocht inderdaad.

  6. Wally

   Nee hoor. Deugers vertellen altijd datgene wat jij niet mag doen, maar zij natuurlijk wel….

 3. Freba

  Kuipers Munneke l**t ook af en toe maar wat. Alles heeft te maken met de in-activiteit van de zon. We stevenen gewoon op een koude periode af. De Aarde kan bij in-activiteit van de Zon, zijn warmte kwijt. In de buitenste lagen zitten “membranen”. Straalstromen gaan meanderen, daardoor het extreme weer. 25 jaar geleden werd mij dit al door een meteoroloog verteld. Uiteraard worden de wetenschappers die dit beweren niet serieus genomen. Je zal toch in je schaal 18 jarenlang onzin hebben uitgekraamd. Dan ga je nooit toegeven dat je ernaast zat. De gemiddelde temperatuur is de laatste 20 jaar niet toegenomen. De kreeftenvissers in de Barentszee klagen steen en been omdat het steeds kouder en grimmiger wordt. Smelten bovenlaag Zuidpool had niets met het klimaat te maken. Onderaardse vulkanen zorgden voor het smelten…….Maar dat weten de meisjes van Groen Links en D66 en al helemaal de onbenullen van de PvdA niet… Netjes je VVO doen, titeltje halen en voor de rest net doen of je overal verstand van hebt…..

  1. Emile Takma

   “De gemiddelde temperatuur is de laatste 20 jaar niet toegenomen. ”

   Bron?

   1. ElGuapo

    ht*ps://www.beleven.org/verhaal/de_toverbron

   2. hansbetaalt

    Ga toch een eind fietsen met dat gezemel over de bronvermelding iedere keer. Als er dan een bron vermeldt wordt dan deugt die toch niet

    1. Emile Takma

     “dat gezemel over de bronvermelding ”

     Ja, als je factfree nonsens wenst te debiteren kan ik me voorstellen dat je dat enorm irritant vindt.

     1. ElGuapo

      Dus je snapt waarom je zo irritant bent?

     2. hansbetaalt

      Wat ik al zei . Pleurt en eind op met jouw gezuig

   3. leukeditter

    wijf , dit geloof je niet zeker..momenteel kouder dan de jaren 80 https://www.climategate.nl/2019/01/gemiddelde-wereldtemperatuur-daalt-nu-twee-jaar-op-rij/

   4. leukeditter

    jammer dat ik de grafiek er niet bij kan zetten De grafiek hierboven toont dat het vanaf 8000 jaar voor Chr. (het begin van het Holoceen) tot 1000 na Chr. de temperatuur op centraal Groenland hoger was dan na die periode. Vanaf ongeveer 1800 jaar voor Chr. neemt de temperatuur op Groenland langzaam af. Vindt U de recente temperatuurstijging op deze grafiek een aanleiding om te beweren dat het nog nooit zo warm was?

    1. Emile Takma

     Je kunt proberen de spectaculaire temperatuurstijging te relativeren door te wijzen naar temperaturen in het verre verleden maar het verontrustende van de huidige opwarming is dat hij angstwekkend snel oploopt. De oorzaak is ook verontrustend dat is de mensheid die een CO2-uitstoot realiseert die vanaf het begin van de vorige eeuw een onvoorstelbare snelle verandering van de atmosfeer veroorzaakt.

     Maar ik begrip dat de de snelle temperatuurstijging van de afgelopen 20 jaar niet ontkent. Dat is al winst.

     1. ElGuapo

      Zodra de zolderkamerimam de kans krijgt om het onderwerp te veranderen zal hij/zij/het er gulzig gebruik van maken.

     2. JoopvdJoop

      Ook vandaag de dag drukken natuurlijke invloeden een belangrijke stempel op het klimaat. Zo hebben we elke drie tot zeven jaar te maken met El Niño. Door het verzwakken van de passaatwinden kan het warme water vanuit het westelijk deel van de Pacific (Indonesië, Filipijnen) oostwaarts verplaatsen. Hierdoor stijgt de zeewatertemperatuur in een gebied ten westen van Peru. Dit verschijnsel zorgt vervolgens voor wereldwijde afwijkingen in bewolking, neerslag en temperatuur.

      Klimaatveranderingen hebben dus veel verschillende oorzaken en de werking van ons klimaatsysteem is complex.

     3. peter450

      Kijk eens rond op deze site, geeft veel meer weer dan de MSM: ht*ps://www.climategate.nl/

   5. usb3.0

    Zodra tamil begint over een bron weet je dat je gelijk hebt niet omdat tamil het zegt maar omdat je weet dat als je een bron geeft dit steevast door tamil als onbetrouwbaar wordt bestempeld

  2. Emile Takma

   Freba koos het hazenpad, en dat is te begrijpen.

   ht*ps://www.clo.nl/indicatoren/nl022613-temperatuur-mondiaal-en-in-nederland

   1. ElGuapo

    Nogmaals …..normale mensen werken en andere dingen te doen zolderkamerkoning.

    Misschien snap je…w e r k e n …werruhhken…arbeiten beter!

    1. Beukman

     Het kostte wat moeite, maar Elly Gaapstra erkent eindelijk dat hij ernaast zat.

     en.wikipedia.org/wiki/Global_temperature_record#/media/File:20200324_Global_average_temperature_-_NASA-GISS_HadCrut_NOAA_Japan_BerkeleyE.svg

    2. Beukman

     Het kostte wat moeite, maar Elly Gааpstra erkent eindelijk dat hij ernaast zat.

     en.wikipedia.org/wiki/Global_temperature_record#/media/File:20200324_Global_average_temperature_-_NASA-GISS_HadCrut_NOAA_Japan_BerkeleyE.svg

     1. ElGuapo

      Uiteraard is de zolderkamerimam zijn backup hobo er dan als de kippen bij als het onderwerp aangepast is naar iets wat beter uitkomt voor de k*ntmusketiers en afleiding geeft van de niet deugende deuger waar dit topic over gaat.

  3. Janna47

   @Freba
   Helemaal eens +++++++++

 4. 56RdK

  Het gras is bij de buren groener, hé …..

 5. Paardenmiddel

  …en ze heeft natuurlijk elke dag een stukje vlees op haar bord…
  Trouwens is ze met het vliegtuig gegaan of met een vervuilende auto..

  Ik walg van dit soort types.

  1. Antihedo

   Leuk gespeculeer hoor. Ik doe mee! Volgens mij is ze met de trein.

 6. AS210854

  Dit is nou precies wat de linksekliek alsmaar doet, het stemvee klein houden en bang houden en riant voor zichzelf zorgen zonder alle maatregelen.

  1. hansbetaalt

   @AS210854
   Dat riant voor zichzelf zorgen probeert debieltje taakstraf ook maar het lukt hem maar niet van zijn uitkering . Daarom zit hij hier de godganse dag te zuigen . Daar krijgt hij dan wel een gelukzalig gevoel van . En de pret wordt voor hem alleen maar beter van als er ook nog eens een klein jongetje bij hem op zijn zolderkamer is .

 7. Response

  Ik zou eerst willen weten of deze deugmevrouw op de fiets of soortgelijk is gegaan en er dan eventueel een artikel aan wijden. Nu kun je alle kanten uit redeneren.

 8. KippiX

  Heeft ze niet over nagedacht. Want ze vond het niet nodig om erover na te denken. Dit soort heeft gewoon schijt aan hun eigen plannetjes en dus ook aan de mensen waarvan ze verlangt die dat soort plannetjes dienen te volgen. Pure arrogantie en een dikke middelvinger naar ons!

 9. brabantman

  Maar als een echte Gl’er koopt ze haar kleding zo te zien wel in een 3e wereldwinkel. Allemachies, wat ziet dat mens er armoedig gekleed uit. Ze valt zo wel op in mode bewust Italië. Maar ja, dat kan natuurlijk niet anders met slechts 1.5 ton inkomsten…

 10. StemPzeweg

  Wat een afgunstige kolder artikel. Je kunt immers ook met de trein naar Italië. Prima te doen en zeer milieuvriendelijk

  1. ElGuapo

   Is nog een mooie reis ook.

  2. Emile Takma

   Ja, maar je moet een mooi haatartikeltje natuurlijk niet kapochecken.

   1. ElGuapo

    Kapochecken! BergRijpt!

   2. Emile Takma

    Ach, ik bedoelde natuurlijk kapotchecken.

    Excuses.

  3. Harry Haller2

   Geloof je het zelf?

   1. Emile Takma

    Het zou me niet verbazen, maar het artikel laat dit, bewust, in het midden.

    1. ElGuapo

     Meer geblaat van het zolderkamerschaapje.

    2. ElGuapo

     Nutteloos geblaat vanaf de zolderkamer weer.

 11. Joko

  Wijn drinken en water predigen, is bij veel mensen de normaalste zaak van de wereld.

 12. Pengyou

  Juistem Mike! Dit stinkt idd

 13. Wally

  Ken er ook zo eentje.
  Ons allen de maat nemen want ‘ik ben vegan’.
  Lekker studeren, of zoiets, Fijn op kosten van de staat en vooral niet werken want drukdruk…. uiteraard groenslinks stemmen en iedereen moet dat ook want zo belangrijk.
  Maar nu begint het: goh wat zijn huizen duur! Jaja. Wel lekker op vakantie en naar de hel met de studieschuld. Ikke ben socialist en er is geld zat…. en dan kan ik het niet laten…..
  ‘Waarom hebben jullie een, notabene oudere auto? Das niet goed voor het milieu, Waarom niet met de fiets?’. En daarna: ‘hebben jullie al een paar vluchtelingen in huis? Nee? Waarom niet?’. En deze: ‘goh, vakantie? Toemaar weer, studieschuld maar verhogen dus. En dan ook nog met die oudere auto. Beseffen jullie wel wat een uitstoot dat geeft?’.
  Gevolgd door: ‘die tofu en zo, dat kost wel veel ruimte om te verbouwen zeg, en dat moet helemaal hiernaartoe, per vliegtuig soms ook nog!’. En zo maar door, als ze wijzen op de leuke natuur direct counteren met de mededeling dat daar een azc komt en sowieso 1000 huizen voor gelukszoekers, met gratis inrichting en alles, betaalt door ons. (Ik weiger die mensen anders te noemen). Worden ze altijd weer pisnijdig van, het is natuurlijk niet leuk om je sprookjeswereld te zien veranderen in de realiteit. Blijven doen mensen! Zet ze voor paal, dwing ze tot nadenken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.