Duitse media openen de aanval op dictatoriale coronamaatregelen: ‘Een methode van terrorismebestrijding wordt ingezet!’

Het heeft tijden geduurd, en in Nederland is het nog steeds niet het geval, maar bij onze oosterburen zijn de media dan eindelijk iets van wakker aan het worden. Want – jawel! – ze hebben de aanval zowaar ingezet op hun eigen kabinet vanwege de totaal belachelijke coronamaatregelen die daar ingevoerd (gaan) worden. 

De Telegraaf lijkt bereid te zijn het Duitse voorbeeld de komende tijd ietwat na te volgen, want die krant besteedt zowaar aandacht aan de berichtgeving in de Duitse kranten. Die Welt wordt bijvoorbeeld geciteerd. “Geschonden vertrouwen in de rechtsstaat is moeilijk te genezen. Het wantrouwen blijft. De controle- en restrictiefeestjes van de Duitse politiek als zogenaamde coronamaatregelen gaan verder,” schrijft hoofdredacteur Ulf Poschardt bijvoorbeeld. Ook heeft hij het over de “massale inbreuk op grondrechten.”

“Meer dan een voorproefje van de dystopie van een politiestaat, geeft dit blijk van de gigantische onbeholpenheid van de politiek verantwoordelijken, wanneer een methode van terrorismebestrijding wordt ingezet bij onschuldige families,” schrijft hij geheel terecht vervolgens.

In Duitsland gaat de zogenaamde  3G-regel (gevaccineerd, genezen of negatief getest) gelden. De vaccinatiesamenleving is daar binnenkort een feit. Dit is natuurlijk totalitair tot op het bot, en wordt nog erger als je bedenkt dat mensen de test ook nog eens helemaal zelf moeten betalen. Let wel, zonder één van die drie g’s komen Duitsers dan bijna nergens meer binnen. Geen bezoek aan de kapper of andere contactberoepen voor mensen zonder een ‘g’. En de horeca is al helemaal off limits.

Ook de Frankfurter Allgemeine roert zich. De kop van het artikel? ‘De meest brutale verbroken belofte van deze regering.” In het stuk, dat geciteerd wordt door De Telegraaf, wordt vervolgens gesteld: “Kubicki ziet een ’dreigende vaccinatieplicht’ in de nieuwe aankondigingen van de federale regering. Die heeft altijd gezworen dat er geen verplichte vaccinatie zou komen. Maar het geplande einde van gratis testen is ’extreem asociaal’.”

En jawel, ook Bild is woest en wordt geciteerd door de VVD-krant. “Constitutioneel gezien maakt het niet uit of je een verplichte vaccinatie ook als zodanig aanwijst, of deze verbergt achter een term als 2G in plaats van 3G. Want qua doelstellingen en werking is het gelijk aan een directe vaccinatieplicht als de overheid niet-gevaccineerde mensen uitsluit van het maatschappelijk leven.”

Dat klopt natuurlijk helemaal. En ja, dat is ongelooflijk erg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Nederlandse politiek kopieert altijd wat er in Duitsland gebeurt. Als onze mainstream media dat nu ook doen zie ik de komende maanden toch met iets van hoop tegemoet. Want ons kabinet kan alleen wegkomen met dictatoriaal wanbeleid omdat de media het laten gebeuren. Als zij de aanval openen, is het afgelopen met dit coronafascisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Joko

  Nu Merkel ouwe stomp is en binnenkort op groot verlof gestuurd wordt, komen de angsthazen tevoorschijn. Dat wordt pas echt groots als ze de macht heeft overgedragen. Merkel heeft van Duitsland een tweede DDR gemaakt. Zo zal ze in de geschiedschrijving verdwijnen als rampnummer zoveel. Aan haar hangt de hele corona-idiotie. Maar ook dat is binnenkort passe definit.

 2. NO8DO

  Het heeft tijden geduurd, en in Nederland is het nog steeds niet het geval, maar bij onze oosterburen zijn de media dan eindelijk iets van wakker aan het worden.

  Jij hebt zeker DDS nog nooit gelezen?

  1. Joko

   Nederland is een andere keer aan de beurt!

 3. RvdBe

  Links het nieuwe bruin, de media begint ze eindelijk schoorvoetend tegengas te geven.
  De fuhrer zal wss een spoedcursus in Wit Rusland gaan volgen hoe te handelen bij onwillige journalisten/activisten.

 4. Monty

  Is Duitsland nu ook een ‘kutland’?

  1. september

   Harry Haller die er woont,zei dat al eerder

   1. hansbetaalt

    Aldus de meester van vele alter ego’s.
    Meneer H.U.T.T.E.N trekt weer een blik los .

 5. Monty

  ”Want ons kabinet kan alleen wegkomen met dictatoriaal wanbeleid omdat de media het laten gebeuren.”

  Massale demonstraties kunnen het demissionair kabinet ook van gedachten doen veranderen.
  Met 70% van de bevolking die Nederland een ‘kutland’ vinden is het niet moeilijk om tienduizenden mensen op de been te krijgen.

  Als een daadkrachtig politicus hen voorgaat is succes verzekerd.

  1. dumbfarmer

   nee hoor..
   Ze zijn op vakantie.. en nadat ze terug gevlogen zijn naar hun pluche zetel hopen ze dat eea al lang weer is overgewaaid, of dat hun spindoctors ook terug zijn om er dan de juiste duik actie aan te hangen zodat het zoals gewoonlijk compleet genegeerd kan worden door het in een of andere commisie te dumpen waar nooit meer iets van gehoord wordt. Maar! men heeft er dan wel actie op ondernomen.. toch?

 6. Emile Takma

  Deze zware maatregelen zouden niet nodig zijn als iedereen zich liet vaccineren. Door het stupide verzet van een te grote minderheid van gestoorde wappies krijgen we het virus er niet onder en is een vaccinatieplicht bijna onvermijdelijk.

  1. Flengan

   Aldus het zwakzinnige forummongooltje.

  2. Flengan

   “Deze zware maatregelen zouden niet nodig zijn als iedereen zich liet vaccineren.”

   Het staat er écht!

  3. Stanly2000

   Indirecte dwang is ook dwang, Ernst!

   1. Flengan

    @Stanley: In gesprek gaan met de forumschlemiel is natuurlijk nooit verstandig, net als het laten inspuiten van een experimenteel mRNA-vloeistof.

  4. usb3.0

   Tja als men dit soort uitspraken doet sta je natuurlijk volledig buiten de realiteit vanzelf, de gevaccineerden zijn het allergrootste gevaar in onze samenleving die menen het alleenrecht te hebben op vrijheid

  5. usb3.0

   Ik vind opsluiten van fascistische vaccinatiedrammers het enige juiste die zijn er in grote getale

   1. Nikita

    Het duurt niet lang meer hoor we gaan ze halen dat corrupte zootje hahahahaha.

   2. september

    De meerderheid laat zich wel vaccineren,wou je die allemaal laten opsluiten,je bent en blijft een domme idioot.Ik zeg dit in naam van alle gevaccineerden.

    1. usb3.0

     Sebeftempert leest niet goed logisch want hij heeft net aan het vermogen om te kunnen lezen laat staan begrijpend lezen.

     Maar vooruit, ik heb het over fascistische vaccinatiedrammers, die de hele dag door drammen dat men moet, jij valt daar ook onder, er zijn een groep gevaccineerden die wél het respect opbrengen voor mensen die niet laten vaccineren, daar behoor jij zeker niet bij das ook logisch want fascistische vaccinatiedrammers hebben 0 respect, jullie soort is een gevaar in onze maatschappij dus opsluiten al de fascisten

     1. september

      Ik heb nooit gezegd dat iedereen zich moet laten vaccineren dus je praat weer als een domme idioot..En dat je zelf vaccinatiedrammers wel wil laten opsluiten en je bent ook een kloothommel

  6. september

   Dat 100% zich laat vaccineren gaat ook niet gebeuren er blijven altijd die zich niet laten vaccineren

   1. usb3.0

    Precies mensen die wél nadenken

    1. Monty

     ”Precies mensen die wél nadenken”

     Wil je nu beweren dat Herr Haller ook niet kan nadenken.

  7. Echtepleb

   Beroving is ook niet mogelijk als spullen vrijwillig worden afgestaan. Er is blijkbaar maar 1 waarheid, de Uwe.

   1. Echtepleb

    mogelijk = nodig

  8. Xyz1234

   Schlemiel is zo bang van persoonlijke vrijheid dat hij iedereen zijn angstneurose wil opdringen en dit doet middels het verspreiden van leugens over massavaccinatie en de effecten van vaccineren. Een ieder die iets van immuniteit, vaccins, de coronainjectie en de werking van de verkeerd geïnterpreteerd test weet, prikt door de leugens heen als een injectienaald door de dunne huid van dit stuk onbenul.

   1. Xyz1234

    Geïnterpreteerde

   2. Emile Takma

    Xyz verkoopt hier de leugen dat vaccinatie het immuunsysteem ondermijnt en kan geen enkele bron opvoeren die deze bespottelijke bewering ondersteunt.

    1. usb3.0

     Nee tamil! XYZ heeft gelijk, jij kunt het tegendeel niet bewijzen én XYZ veegt steeds de vloer met je aan en jij blijft op een oud houtje kauwen

     1. Emile Takma

      Wie stelt moet bewijzen, een basisregel in het debat, maar weet Gerrit veel.

     2. usb3.0

      Jij kunt het tegendeel niet bewijzen dat is dan even duidelijk gesteld door tamil zelf die valt volledig door de mand natuurlijk en meent ook de discussie te kunnen sturen.

     3. ElGuapo

      “Wie stelt moet bewijzen, een basisregel in het debat”

      Een regel toepassen die je zelf niet toepast is ongepast.

    2. Xyz1234

     Ik heb intussen al meerdere bronnen vermeld in de vorm van laboratoriumonderzoeken. Dat u ze niet kunt lezen of begrijpen is niet mijn probleem, maar verklaart wel waarom u niet vatbaar bent voor feiten. Gelukkig kunnen ook andere mensen hier kennis nemen van deze onderzoeken en op basis van hun aanwezige intellect de juiste conclusies trekken. U valt keer op keer door de mand omdat u uw kennis niet uit wetenschappelijke journals haalt maar in plaats daarvan 1 op 1 de onzin doorgeeft van angst zwaaiende personen bij talkshows die ook nog eens financiele en/of politieke belangen hebben bij massavaccinatie.

     1. Emile Takma

      Je gaf twee bronnen. Beide gaven op geen enkele wijze aan dat vaccinatie het immuunsysteem ondermijnt. Je blufte met die artikelen die daar een onding niet over gaan.

      Je bent een prutser in het debat.

     2. usb3.0

      tamil kan, na gegeven bronnen, het tegendeel niet bewijzen

     3. Emile Takma

      Misschien moet Xyz eens bijlessen voordat hij hier bizarre beweringen neerplenst.

      ““Vaccinaties overbelasten en verzwakken het immuunsysteem”
      Ook al is het pertinent onjuist, toch wordt nog vaak beweerd dat vaccins schadelijk zouden zijn voor het immuunsysteem. Het tegendeel is waar. Het immuunsysteem wordt door een vaccin geprikkeld, een soort eerste kennismaking als het ware met een bacterie of een virus. Het lichaam leert hoe correct erop te reageren zodat die bacteriën of virussen de ziektes niet kunnen veroorzaken wanneer u er later mee in contact komt. Dat je sterker wordt door op eigen kracht een ziekte door te maken is eveneens ongegrond.”

      h”tps://www.mensura.be/nl/blog/5-misvattingen-over-vaccinatie-die-nog-altijd-worden-geloofd

     4. Emile Takma

      bijlessen = bijlezen

     5. usb3.0

      tamil komt met fake news en nietszeggende site die onzin verkoopt daar haalt tamil zijn info vandaan

     6. Xyz1234

      Schlemiel komt met wat meningen aanzetten die hij gelezen heeft op een website en denkt dat dit als gelijkwaardig argument kan dienen tegen de uitslagen van laboratorium onderzoek. Daarnaast verdraait schlemiel mijn woorden en beweert dat ik gezegd heb dat een vaccin het immuunsysteem kan beschadigen wat iets anders is dan ondermijnen. Het laatste is namelijk gericht op het fenomeen dat de vaccins slechts 1 target hebben en het immuunsysteem dus ook in eerste instantie alleen op dit target zal aanslaan en niet zoals bij traditionele vaccins op meerdere eigenschappen van het virus wat een veel breder scala van immuniteit teweeg brengt. En dat zelfde geldt voor een natuurlijke infectie die voor mensen met een goed immuunsysteem geen probleem is. Niet voor niets waren er voor de hele vaccinatiecampagne al ongeveer 4 miljoen mensen zonder problemen genezen na in aanraking te zijn gekomen met dit killer virus het getal 4 miljoen is door van Dissel persoonlijk namens het RIVM genoemd.

     7. Emile Takma

      “denkt dat dit als gelijkwaardig argument kan dienen tegen de uitslagen van laboratorium onderzoek.”

      Kan Xyz uitslagen van laboratoriumonderzoek presenteren waaruit blijkt dat vaccinaties het immuunsysteem ondermijnen?

      Tot nu lukte hem dat nog niet maar mogelijk komt dat nog.

    3. ElGuapo

     Er zijn genoeg bronnen zolderkamerimam x maar je bent zoals gewoonlijk te lui om te zoeken.

     Als je logisch zou nadenken dan zou de bron niet eens nodig zijn.

   3. Emile Takma

    Xys slaagde er tot nu absoluut niet in mijn ongelijk aan te tonen maar misschien komt dat nog.

    🤓

    1. ElGuapo

     Je ongelijk is al geruime tijd duidelijk.
     Het is nu niet om aan te tonen dat je ongelijk hebt/had/zal hebben maar om voor elkaar te krijgen dat je zelf inziet hoe dom je praat.

    2. Xyz1234

     U kunt dit blijven herhalen terwijl u heus wel weet dat u ongelijk hebt voor wat betreft immuniteit. Misschien om uzelf wat moed in te praten. Maar het ziet er allemaal wat treurig uit. U weet nu waar u moet zoeken om meer te weten te komen over de nadelen van een middel dat slechts inzet op 1 target en niet op meerdere. In de artikelen die ik genoemd heb, met name het tweede, staat duidelijk welk risico dit met zich meebrengt. Maar als u graag in de veronderstelling wilt blijven verkeren het beter te weten dan is dat uw goed recht. Ik gun anderen namelijk wel de mogelijkheid om domme beslissingen te nemen op basis van ongefundeerde meningen. Zo werkt een vrije samenleving namelijk.

     1. Emile Takma

      “In de artikelen die ik genoemd heb, met name het tweede, staat duidelijk welk risico dit met zich meebrengt.”

      Kan Xyz de betreffende passage in het tweede artikel even citeren? Ik heb het artikel grondig doorgenomen en geen enkele aanwijzing gevonden voor de stelling dat vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem aantast.

      Graag even de exacte tekst anders begrijpen we elkaar mogelijk niet.

     2. usb3.0

      tamil wijkt volledig van de topic af, tamil kan het tegendeel van wat XYZ zegt niet bewijzen, tamil doet niet eens een poging omdat tamil weet dat met hem de vloer wordt aangeveegd

     3. Emile Takma

      “tamil kan het tegendeel van wat XYZ zegt niet bewijzen”

      Actori incumbit probatio.

     4. usb3.0

      Dat doet XYZ en jij kunt het niet weerleggen

     5. ElGuapo

      Cum grano salis…..niet blijven hangen op “cum” hé schlemiel.

   4. hansbetaalt

    @Xyz1234
    Nou wat een vrijheid op een zolderkamer. Buiten durft hij niet te komen aangezien hij zo’n beetje iedereen voor de schenen heeft geschopt .

  9. dumbfarmer

   als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds besmet raken en het virus overdragen.. dus wat is dan precies het verschil met iemand die niet gevaccineerd is, behalve dan dat die niet gevaccineerde wellicht zwaardere klachten er door heeft?

   Dat hele gevaccineer was toch bedoeld om het virus er onder te krijgen? Hoe gaat dat dan gebeuren als het (bewijsbaar) eigenlijk niks meer doet dan symptoom bestrijding zodat je je minder ziek er door voelt?

   1. Emile Takma

    “als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds besmet raken en het virus overdragen.”

    Ja, maar die kans is heel erg klein vergeleken met ongevaccineerden en bovendien is de kans dat er er ernstig ziek van wordt nagenoeg nihil.

    1. Mistgabel

     Bij kinderen is de kans nog kleiner.
     En u wilt voor uw bescherming al die kinderen laten vaccineren?

     U valt me steeds meer tegen.

     1. ElGuapo

      Misschien kan de zolderkamerimam ook even aangeven waarom de kans bij kinderen kleiner is naast de vraag van Mistgabel.

     2. Emile Takma

      “Bij kinderen is de kans nog kleiner.
      En u wilt voor uw bescherming al die kinderen laten vaccineren?”

      De Gezondheidsraad heeft aangegeven dat vaccinatie ook in het gezondheidsbelang is van de kinderen.

     3. Emile Takma

      Zie ook: h.tps://www.parool.nl/nederland/honderden-kinderen-houden-ernstige-klachten-na-besmetting~b4f49213/

     4. ElGuapo

      Waarom is de kans kleiner bij kinderen schlemieltje?

    2. dumbfarmer

     Als het risiko nihil is.. wat is dan het probleem als iemand anders beslist het risiko te willen dragen en niet deel te nemen aan experimentele vaccinaties?
     Dat is dan toch het probleem van die persoon?
     Als je daar even van uit gaat, plus dus dat het risiko nihil is, klopt dat gedram/gejank in de trand van “je vaccineerd om de ander te beschermen” ook niet meer op. Dus van welke kant je het ook bekijkt.. wat rechtvaardigd dan het hele verhaal, behalve dat je jezelf een veer in je kont kunt steken omdat je even fijn hebt kunnen wijzen en een deugpraatje gedaan hebt??

  10. Mistgabel

   Meneer Takma, ik bewonder uw halstarrigheid.
   Maar zie Israel, het meest gevaccineerde land die een derde prik gaat geven.

   M.a.w. die eerste vaccins werken voor geen meter.
   Dan kunt u maar wat blijven roeptoeteren en eigenwijs wat rond bleren, maar wordt het niet eens tijd om achter uw oren te krabben?

   En oh, als u ook maar een beetje denkt dat het alleen bij de risicogroep gaat gebeuren, bent u ook al ingetrapt bij de eerste vaccins.

   Een ezel.stoot zich niet…

   1. ElGuapo

    Bewondering voor de zolderkamerimam x is al heel wat al is het een slechte eigenschap.
    Ik vraag me dan toch af of deze eigenschap ook op zijn CV staat.

   2. Emile Takma

    “Maar zie Israel, het meest gevaccineerde land die een derde prik gaat geven.”

    In Israel, maar niet alleen daar, wordt ouderen en zieken met een verzwakt immuunsysteem een derde prik aangeboden. Ik verwacht dat dit in Nederland in dit najaar ook gaat gebeuren.

    Het vaccin werkt voor mensen met een verzwakt immuunsysteem dan wel onderliggend lijden soms maar beperkt. Bij aanhoudende besmettingen die worden veroorzaak door een minderheid die zich niet wil laten vaccineren, geef je deze patiëntengroep daarmee wat extra bescherming.

    1. Mistgabel

     Met vaccin kunt u het ook krijgen en doorgeven.

     Tjeesus…, slaapt u dan?

    2. Mistgabel

     h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/buitenland/12-of-the-most-vaccinated-countries-now-listed-as-high-or-very-high-travel-risk-by-the-cdc/

  11. RvdBe

   Takema denkt dat als je toegeeft aan dictatoriaal gezag, je dan je vrijheid terug krijgt.
   Het lezen van een geschiedenisboek is duidelijk aan hem voorbij gegaan.

  12. hansbetaalt

   Weet je ik doneer mijn 99.2% grafeenoxide wel aan jou . Jouw adres is bekend maar wel beloven dat je je er mee in laat spuiten

 7. Mar

  Een ieder maakt zijn eigen keuze. Wel laten vaccineren of niet laten vaccineren.
  Dat recht heeft men. Wees dan ook zo flink om voor je eigen keuze te gaan staan en niet in de slachtofferrol te kruipen en wijzen naar anderen als het tegen valt.

  1. september

   Helemaal mee eens en zo is het

 8. Xyz1234

  Compleet gestoord en in strijd met de universele rechten van de mens. Daarnaast nog een opmerking over de 3 G’s: de belangrijkste ontbreekt: gezond. Vaccinatie of een test bieden geen enkele garantie voor ziek zijn of genezing, hoewel er dagelijks leugens hieromtrent verteld worden met als doel het gepeupel te laten geloven dat een test kan aantonen dat je ziek of besmetting bent of dat een vaccin garantie geeft om dit te voorkomen.

  1. Xyz1234

   Besmetting = geïnfecteerd.

  2. Emile Takma

   “Vaccinatie of een test bieden geen enkele garantie voor ziek zijn of genezing”

   Honderd procent garantie bestaat niet. Het vaccin werkt bijvoorbeeld onvoldoende bij mensen met een verzwakt immuunsysteem en als je een zwaar onderliggend lijden hebt kunnen de lichte bijwerkingen van het vaccin het laatste zetje beteken.

   De kans dat je ernstig ziek wordt na volledige vaccinatie is echter heel erg klein. Om die reden liggen op dit moment ook nagenoeg uitsluitend ongevaccineerde Corona-patiënten in het ziekenhuis.

   1. usb3.0

    tamil liegt als hij het heeft over lichte bijwerkingen, mensen sterven bij bosjes na vaccinatie die halen het ziekenhuis niet eens.
    Sterker nog, het brengt angst met zich mee, kijk maar naar tamil die heeft enorme angststoornissen gekregen sinds het begin van de hoax

    1. Branzino

     @usb3.0
     “mensen sterven bij bosjes na vaccinatie”

     Nu maak je me echt nieuwsgierig. Waar lees je dit? En is dat sterven a.g.v. vaccinatie of moeten we dat sterven NA vaccinatie heel letterlijk nemen. Als dat laatste geldt, heb ik nog en schokkend nieuwtje voor je. In Nederland overleef je namelijk je eerste biertje en sigaret niet, niemand. Het kan even duren, maar uiteindelijk gaat iedereen voor de bijl. Dat geldt trouwens ook voor vrijen en vlees eten, maar daar wordt nog wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Ik ben deelnemer, tot nu gelukkig zonder klachten.

     1. usb3.0

      Dag lees jij natuurlijk nergens maar als je wat verder kijkt dan de leugenachtige ontkende sites zullen je ogen open gaan, het zeer grote probleem bij jullie vooringenomen vaccinatie drammers is dat jullie dit niet geloven en wegzetten, dus de groeten

     2. usb3.0

      Het aantal “coronadoden met onderliggende aandoeningen” worden als coronadoden gezien dus nu niet op de nuancetoer Pietje als het gaat om vaccinatiedoden

     3. Branzino

      @usb3.0
      Misschien kun je toch, niet voor mij maar voor al die andere geïnteresseerden, een infobron geven waar deze info is te vinden. Bij bosjes omvallende slachtoffers is toch een schrikbeeld dat je schetst. Het zou mensen die nog twijfelen kunnen helpen. Al gevaccineerden zijn natuurlijk reddeloos verloren. Ik heb de hoop opgegeven en voor mij hoef je die info dan ook niet te geven.

   2. Mistgabel

    Nee, meneer Takma, er is aangegeven dat het vaccin nog maar 64% werkt.
    Zag al berichten dat het al naar 39% is gegaan.
    Dus het beloofde 93% was al natte vinger werk en het zal me niets verbazen als straks het volk een strippenkaart voor vaccins krijgt.

    Die 0.1% is in anderhalve jaar tijd! Das niet eens per jaar!
    Dat zijn feiten meneer Takma. Hoe u het ook wendt of keert.

    En voor wat

    Nog ff en er blijft niks van over en dat milde wordt ook steeds ongeloofwaardiger.

    Reken er maar op dat u ook de derde prik krijgt.

    1. Beukman

     Vorkje, jij hebt weer eens de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

     Het vaccin van BioNTech/Pfizer is in Israël minder effectief sinds de Delta-variant van het coronavirus daar dominant is, maar voorkomt nog altijd veel ziekenhuisopnamen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de doelmatigheid van het vaccin gedaald naar 64 procent, terwijl dat in februari nog 95 procent was. Desondanks zorgt het middel nog voor een daling van 93 procent in ernstige ziektegevallen en ziekenhuisopnamen.

     omroepwest.nl/nieuws/4419037/coronavirus-vaccin-pfizer-blijkt-minder-effectief-tegen-delta-variant

     1. Mistgabel

      Alleen in Israël? Manmanman.

      Volgens… was het eerst 94%, nu 64% en straks blijft er volgens… geen moer meer van over.
      Afijn ze zitten er flink naast.

      Snap ook niet waarom u zich zo druk maakt, uw vaccinnetje moet u toch gerust stellen, maar reken er nou maar op dat u uw derde prik gaat krijgen.

      En die zou wel weer op 94% geschat worden, later komen ze erop terug dat het maar…

      Op naar uw vierde prik.
      Heeft u al een strippenkaart?

     2. Emile Takma

      Dat de vaccins niet eindeloos bescherming blijven bieden tegen een virus dat geneigd is voortdurend te muteren was van aanvang bekend. Het goede nieuws is dat met name de mRna-techniek het mogelijk maakt het vaccin snel aan te passen. Dat we volgend jaar weer een nieuwe prik moeten halen lijkt me wel waarschijnlijk.

     3. Beukman

      Natuurlijk Vorkje, er is sprake van voortschrijdend inzicht. Het gaat immers om een virus dat we nog niet door en door kennen. So what?

      Overigens, dank voor je zorgen, maar ik maak me niet druk hoor. Mocht een derde prik nodig zijn, dan moet dat maar. Degenen in mijn omgeving die bang zijn of anderszins in de rats zitten, zijn degenen die zich niet hebben willen laten prikken. Begrijpelijk, om een aantal redenen. Corona is geen pretje om te hebben.

    2. Emile Takma

     “Reken er maar op dat u ook de derde prik krijgt.”

     Dat hangt af van de doelgroep die het Kabinet voor de derde prik definieert. Als het gaat om ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem dan wel onderliggend lijden zal ik er buiten vallen.

     1. ElGuapo

      Dat betwijfel ik.
      Als het gaat om een normale mensen zal je inderdaad erbuiten vallen.

     2. Mistgabel

      Dat was bij de eerste prik ook.
      Nu zijn ze zelfs aanbeland bij kinderen die er amper wat van merken.
      U haalt dan weer de media aan dat er enkele kinderen (ook met onderliggende ziektes) nog veel veel minder dan die 0,01% is.

      Maar hele volksstammen vaccineren voor enkele is gewoon van de zotte.

      De Duitse pers begint eindelijk wakker te worden, maar hier zitten er nog een paar die zeer zeer traag van begrip zijn.

     3. usb3.0

      tamil is een echte vaccinaziwap die zal er alles aan doen om de leugen hoog te houden ebt vaccinaties

     4. Emile Takma

      “Nu zijn ze zelfs aanbeland bij kinderen die er amper wat van merken.”

      Kinderen merken er, statistisch gesproken, zelden wat van maar de Gezondheidsraad concludeerde nochtans dat kinderen voor hun eigen risicoprofiel er verstandig aan doen zich wel te laten vaccineren. Dat het vaccineren van kinderen ook voorwaarde is voor het bereiken van een solide groepsimmuniteit komt daar bovenop.

 9. Nikita

  Het linkse gezeik hier is niet van de lucht.
  De telleurstelling druipt er van af.
  Wen er maar aan Herpes en aanhang, de strijd zit er voor jullie op.
  De media ziet eindelijk in wat voor wespennest ze zaten.

 10. Emile Takma

  ht*ps://twitter.com/50_henk/status/1423182139051347970?s=20

  1. Beukman

   Juist. Engel heeft bloed aan zijn handen, en verschuilt zich nu onder de vrijheid van meningsuiting om andere mensen het graf in te mogen jagen.

   1. usb3.0

    Nee hoor jullie gevaccineerden zijn de kwaadwillende in deze maatschappij

 11. Mistgabel

  Volgens hoofdonderzoeker bij het RIVM Brechje de Gier valt er nog niets te zeggen over de mate van overdracht na vaccinatie voor de Delta-variant. “Redelijkerwijs valt aan te nemen dat de percentages lager zullen uitvallen, omdat de vaccins zelf ook minder bescherming lijken te bieden tegen de Delta-variant. Maar we weten het eigenlijk nog niet.” Het RIVM doet verder onderzoek.

  1. Mistgabel

   Valt er nog niets te zeggen…
   Redelijkerwijs…
   Maar we weten het eigenlijk nog niet.

   1. Mistgabel

    omdat de vaccins zelf ook minder bescherming lijken te bieden…

    M.a.w. ze weten bar weinig.

  2. usb3.0

   Tuurlijk weten ze niets maar dat weet toch elk gezond weldenkend mens, het is namelijk een experimentele mRNA vloeistof waar nagenoeg niets over bekend is

   1. Fortiori

    Dat was ook het geval met penicilline. Bij toeval ontdekt in 1928. Daar was voorheen niets over bekend maar het sloeg aan en is niet meer weg te denken. Zoals met vele medicijnen kun je hier allergisch voor zijn. Soja, noten soms ook drop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.