Litouwen slaat alarm: nepvluchtelingen uit Afrika en Pakistan komen eraan en ze willen naar Nederland komen

De situatie in Litouwen loopt uit de hand. Dat vindt het land zelf, tenminste. En daarin heeft het 100 procent gelijk. Want alleen de afgelopen maanden kwamen er 4.000 “asielzoekers” de grens over via Wit-Rusland. En dit is nog maar het begin, vreest Litouwen. Want, zegt het land, er gaan heel binnenkort nog veel meer nepvluchtelingen bijkomen, vooral uit Afrika en Pakistan. En raad eens waar die migranten uiteindelijk naartoe willen?

De asielzoekers die momenteel in grote getallen naar Litouwen zijn gekomen zijn vooral van Iraakse afkomst. Deze nepvluchtelingen zijn naar Litouwen gekomen omdat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko op die manier wraak wil nemen om zijn buurland omdat dat leden van de wit-Russische oppositie herbergt. De twee delen een 700 kilometer lange, meestal onbewaakte grens met elkaar. En dus zegt Loekasjenko heel blij tegen allerhande wannabe migranten dat ze snel en gemakkelijk naar zijn land kunnen komen, waarna ze zo Litouwen kunnen binnenwandelen; een EU land.

Dat is al zorgwekkend genoeg, maar wacht, het wordt nog erger. Want volgens de Litouwse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Arnoldas Abramavicius, zijn deze “asielzoekers” helemaal niet van plan om in zijn land te blijven.  Oh nee, Litouwen is slechts de eerste Europese halte. Hun echte doel? Duitsland of Nederland. Want daar kunnen zogenaamde “migranten” lekker van hun leven genieten.

“We maken ons grote zorgen. We horen verhalen dat Loekasjenko nu mensen uit Pakistan en Afrikaanse landen wil uitnodigen naar Wit-Rusland te komen om onze kant op te sturen. Het is een stilte voor de storm. We moeten ons voorbereiden op een situatie die nog veel verder kan verslechteren,” aldus de staatssecretaris.

“We leggen ze uit dat ze niet in aanmerking komen voor asiel. Dat ze niet in de Europese Unie kunnen blijven, zoals ze beloofd is. Dat ze bedonderd zijn door Loekasjenko.”

Maar daar laten de meeste “asielzoekers” zich niets aan gelegen liggen. Zij willen naar Nederland of Duitsland voor het gratis geld. En dus gaan ze gewoon op pad. Want lekker gratis geld! En snel een beetje!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Weet je wat nou zo gek is? Toen we zo geobsedeerd waren met “corona” konden de grenzen opeens wél bewaakt worden, ook intern, in de EU zelf. Maar nu zou dat niet kunnen als het om nepvluchtelingen gaat?

Je gaat bijna denken dat de wíl er gewoon niet is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Xyz1234

  Allemaal volgens plan. Richard Coudenhove-Kalergi zou trots geweest zijn.

  1. Emile Takma

   Deze opmerking van Xyz slaat helemaal nergens op en toont slechts indrukwekkend historisch onbenul.

   1. Flengan

    Aldus de zuigende leugenaar die inhoudelijk geen weerwoord heeft.

   2. Wally

    Dus het is allemaal toeval emile? Allemaal? Het zou niet heel toevallig een klein beetje doorgespeeld kunnen zijn? Toevallig allemaal naar een landje waar slappeling zoals jij aan de voormalige grens staan te juichen bij elke vijand van onze cultuur en levenswijze die binnenkomt? Echt?
    Is het geen tijd om een serieus om je heen te gaan kijken emile?

 2. por favor no borres

  “Nepvluchtelingen uit Afrika en Pakistan komen eraan en ze willen naar Nederland komen”

  Angst aanpraten is een kwalijke strategie.

  1. Harry Haller2

   Je kop in het zand steken ook.

   1. Vanduinen

    Zwaar overdreven deze berichtgeving. Het doet mij denken aan de film Out of Africa, mooie natuuropnamen en muziek.

    1. Flengan

     “Het doet mij…”

     Het psychopathische gedrocht verraad zichzelf.

     1. Pauline Kummer

      Hier zit een taalfout in. U mag zeggen welke.

     2. Flengan

      Aldus de zuigende vuilspuiter en psychopaat. Alter egootje van Max Mezza.

 3. halo1

  Logisch natuurlijk dat de mensen naar het land met de naiefste regering gaan: Duitsland met zijn oorlogsverleden en NL met zijn overdreven pamper-neigingen.. zo krijg je de rekening gepresenteerd van je slechte
  “”wetgeving”

  1. Eppo123

   eens

 4. Eppo123

  Klopt de wil om iets aan te pakken ontbreekt. Een foto camera langs de snelweg om boetes te incasseren gaat makkelijker. Idem het verzorgen van de (gemeentelijke)belastingen.

  1. Heinzs

   ?? Hopelijk hebben ze pinpassen bij zich. Afghaans geld is geen moer waard. Alleen convertibele valuta.

 5. Eppo123

  verzorgen = verhogen

 6. Vanduinen

  “In groten getale” zou ik gebruiken. Trouwens dat is nog maar de vraag. Pakistani kiezen meestal voor Engeland vanwege de taal en familie.

 7. right

  Er moeten meer gratisgeld kassa’s en sociale huurwoningen komen, het gaat drukker worden dan ooit!
  Tja, omvolking heeft een prijskaartje!

  1. Ab Infinitum

   “Ik” denk dat de middenstand hiervan zal profiteren. Omzetten in de electronica brache lopen op.
   Grote dozen met tv#s van klein bioscoop formaat zie je links en rechts uit de bestelwagens rollen.
   Nu vakanties aflopen en niets is uitgegeven, moet het geld toch rollen.

 8. sonny

  Wat zal Boris Johnson lachen, de EU immigratie regelgeving heeft totaal geen vat meer op de UK!
  Hij kan wetswijzigingen lanceren naar willekeur.
  De UK is een lichtend voorbeeld voor “geketende” EU lidstaten!

 9. sonny

  De Nederlandse “staatskas” wordt gevuld met belastinggelden, er moeten echter genoeg “vullers” zijn!
  De begrotingen lopen vast indien de bodem zichtbaar is, de nieuwkomers zijn nu niet bepaald behept met een hoge opleiding en/of arbeidsethos!
  Dat gaat geheid de verkeerde kant op, temeer omdat de ‘greendeal’ en ‘energietransitie’ waanzin deze feiten enkel verergeren!
  Maar ja, het electoraat bepaald de richting, of moet zeggen de ‘woke-kudde’ ?

  1. right

   sonny@
   Inkrimping/sluiting veestapel, landbouwgronden, tuinbouw, staalproductie, petrtrochemie vergeet je toch even!
   De NL handelsbalans gaat hiermee namelijk mee in de schrotmolen!
   Het sociaal/economische gat wordt gestaag groter!

 10. KippiX

  Dan kunnen Famke Helsema en die verachtelijke extreemcommunist Rutger Groot Wassink nog meer oude gebouwen woonklaar maken want zij geven uitgeprocedeerde klaplopers onderdak.

 11. Fatsoen74

  Welkom allemaal,

  Dagelijks geniet ik van de diversiteit op mijn werk.
  Het respect aan de telefoon van die medelanders is altijd zo hoog.
  De betalingen altijd op tijd.
  Alle begrip voor regels en voorwaarden.
  Nooit een dreigende toon tijdens gesprekken met deze aanwinsten.
  Geen enkele behoefte aan uiterlijke schijn.
  Nooit in aanraking met justitie geweest.
  Pluimage van het fijnste soort.

  Wishfull Thinking genaamd.

  1. Flengan

   BAM!

 12. Eppo123

  Genoeg werk voor de linksologen.

 13. Rieks

  De vluchtelingenlobby gaat er voor zorgen dat er plaats is voor iedere Afghaan die komt. En dat zullen er miljoenen zijn, let maar op. En nog wat miljoenen die zeggen dat ze Afghaan zijn want dat maakt de kans groter binnengelaten te worden. Zo werkt dat immers.

 14. Bes Tolen

  Het is zo, dat gesuggereerd wordt dat de vluchtelingen op eigen houtje komen. In werkelijkheid is het zo, dat ze mee komen met allerlei hulpkrachten uit Europa zelf en dat politici daar over zwijgen. Daarom is het nu allemaal ook democratie en mensenrechten. Want dat staat immers nooit ter discussie? Alleen wordt er niet bij verteld, dat de eerste opzet eenvoudig was om Europa kapot te maken. Daarvoor werd er ook met Oost Europese communisten samen gewerkt en die beschikten over de vliegtuigen. Nu gaat het gewoonweg op kosten van de Europese belastingbetalers. Het Westen is tegenwoordig blijkbaar zwendel. Eerder hadden die K&W groepen e.d. niet de almacht achter zich staan en dat maakte al heel wat verschil uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.