FVD-baas Theo Hiddema eist ontslag van Femke Halsema: 'Dienders, zij pleegt eerroof op jullie beroep!'

FVD-baas Theo Hiddema eist ontslag van Femke Halsema: 'Dienders, zij pleegt eerroof op jullie beroep!'

RIDDERZAAL - In de Riddenzaal in Den Haag is de heer Hiddema namens Forum voor Democratie beëdigd in de Eerste Kamer. Foto door Davide Heijmans.

Theo Hiddema eist ontslag van Femke Halsema. De Forum voor Democratie-senator is namelijk woest dat de Amsterdamse GroenLinks burgemeester burgers wil inzetten als waarnemers bij wapencontroles in haar stad. "Dienders," schrijft hij op Twitter, "zij pleegt eerroof op jullie beroep!"

Eerder deze week besloot de extreemlinkse BLM-burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, burgers als waarnemer te functioneren bij wapencontroles van de politie. Daar werd terecht woedend op gereageerd door de politievakbonden. "Schandalig om het functioneren en de betrouwbaarheid van onze #politie op deze wijze te ondermijnen. Waar is het einde? Ik snap de woede bij mijn collega's om dit bizarre voorstel donders goed," reageerde de voorzitter van van politievakbond ACP-ZWB bijvoorbeeld.

Ook Forum voor Democratie-senator (en politicus van het eerste uur) Theo Hiddema pakt Femke Halsema aan op Twitter. Het is, schrijft hij, "onvoorstelbaar dat weerbare en trotse politiemensen zich laten opschepen met een klikbrigade van door Halsema opgeroepen dilettanten."

"Dienders, zij pleegt eerroof op jullie beroep!" stelt hij vervolgens hard maar fair. Vervolgens eist Theo Hiddema ontslag van Femke Halsema.

"Nu actie: jullie korpschef moet bij Ollongren haar ontslag eisen!"

Het is natuurlijk fantastisch om te zien hoe Hiddema Halsema aanpakt. Hoe meer hoe beter. En hij heeft honderd procent gelijk. Want de manier waarop Halsema omgaat met de politie is wanstaltig. Eigenlijk zegt ze gewoon dat onze Nederlandse politieagenten niet vertrouwd kunnen worden; dat ze racistisch zijn, en dat ze minderheden bewust en wetend aan de schandpaal nagelen als dat kan.

Want waarom zouden er anders "waarnemers" nodig zijn bij controles?

Hiddema's aanval op de groen-marxistische burgemeester kan op flink wat bijval rekenen op Twitter. Op het moment van schrijven was zijn tweet maar liefst 177 keer geretweet en 688 keer geliket. Dat zijn indrukwekkende cijfers, en het toont aan dat héél veel gewone Nederlanders zijn visie delen. Gelukkig maar, want het wanbeleid van Halsema is natuurlijk onverdedigbaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Goed om te zien dat Hiddema terug is van weggeweest, en tegenwoordig weer hard erin vliegt op Twitter. Hoe meer Hiddemeister, hoe beter!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties