Kuzu en Öztürk eisen gratis geld voor Marokkanen

Kuzu en Öztürk gaan tot het gaatje voor elkaar
Foto: NPO video screenshot

De nieuwe partij is er niet alleen voor niet-integrerende Turken, maar ook voor Marokkaanse subsidieslurpers.

Leuk hoor! Kamerleden Kuzu en Öztürk begrijpen blijkbaar dat ze het niet gaan redden als ze alleen maar Turkse kiezers aan zich weten te binden, en dus doen ze hun best om in het gevlei te komen bij Nedermarokkanen.

Hoe? Door hun ‘recht’ op kinderbijslag te verdedigen, ook als ze al lang niet meer in Nederland wonen.

Kijk maar eens naar de Kamervragen die het tweetal vandaag heeft ingediend. Het trieste is: je zou erom lachen als het niet zo ontzettend gevaarlijk was dat de heren allochtonen en autochtonen bewust tegen elkaar opstoken.

Vragen van de leden Kuzu en Öztürk (beiden groep Kuzu/Öztürk) aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Buitenlandse Zaken over het bericht dat de rechter opnieuw heeft bepaald dat het korten van kinderbijslag onwettig is (ingezonden 19 december 2014)

1 Bent u bekend met de beslissing van de Centrale Raad van Beroep in Utrecht inzake een lagere kinderbijslag voor kinderen in Marokko? 1)

2 Bent u op de hoogte van het gegeven dat de regering meerdere rechtszaken gevoerd en verloren heeft over de toepassing van de Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid? Zo ja, wat is dan de reden dat de regering blijft procederen?

3 Hoeveel juridische onkosten heeft u tot nu toe gemaakt in de diverse procedures rondom het pogen de kinderbijslag voor kinderen in Marokko te korten?

4 Hoe lang gaat u door met het voeren van dit juridische gevecht alvorens u de diplomatieke betrekkingen en handelsbetrekkingen laat prevaleren boven een dergelijke pestmaatregel?

5 Heeft u andere signalen ontvangen waarbij projecten die medegefinancierd worden vanuit Marokko uitgesteld, afgesteld of niet aangegaan worden door het opzeggen van het sociaalzekerheidsverdrag met Marokko? Zo nee, verwacht u deze alsnog? Zo ja, wat gaat u hieraan doen?

6 Erkent u dat het voordeel van een verlaagde uitkering van de kinderbijslag in het kader van de Wet woonlandbeginsel niet opweegt tegen het nadeel van een verslechterd diplomatiek- en handelsklimaat? Zo nee, waarom niet?

7 Vindt u dat de handelwijze van de regering om eenzijdig het sociaalzekerheidsverdrag met Marokko op te zeggen verdere consequenties heeft voor het isoleren van Nederland op het wereldtoneel? Zo nee, waarom niet?

Nou weet ik niet precies waar Kuzu en Öztürk hun kennis van de internationale politiek hebben opgedaan, maar er valt nogal wat aan te merken op hun statement dat Nederland op deze manier geïsoleerd raakt. Say what? ‘We’ verlenen steun aan de anti-ISIS missie in Syrië, ‘we’ staan er internationaal nog altijd goed op, in Europa is Mark Rutte beste maatjes met Angela Merkel… als de NAVO aanklopt zijn we altijd bereid om een handje te helpen, en Brussel hoeft maar te gillen of we maken wéér bakken met geld over.

Lees verder op pagina 2.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!