Kabinet betaalt Europa 1,1 miljard op 30 december

We maken de naheffing deze maand nog over.

Het kabinet laat weten dat het de Europese naheffing van 1,1 miljard euro dit jaar nog betaalt. De reden dat dit enorme bedrag zo snel wordt overgeboekt? Dat wil Europa graag. Zoals u weet hoeven de Brusselse megalomanen maar te roepen en wij springen meteen in de houding om de bevelen uit te voeren.

Het kabinet maakt op 30 december in één klap een bedrag van 1,1 miljard euro over naar de Europese Commissie in Brussel. Dat is de bruto-naheffing waar vorige maand zoveel ophef over was. De korting op die heffing krijgt Nederland in twee delen terug: dit jaar nog 209 miljoen en de overige 252 miljoen euro komt volgend jaar terug. Per saldo kost de naheffing ons 643 miljoen euro.

Dijsselbloem beweert dat hij het bedrag nu meteen overmaakt omdat er nu veel geld in kas is, maar dat is natuurlijk niet de ware reden. Hij wil er namelijk gewoon goed op staan in Europa. De andere kabinetsleden denken er net zo over (iedereen heeft een baantje in Brussel op het oog) en dus ziet de belastingbetaler zijn zuur verdiende geld in no time gestort worden in de bodemloze put die de Europese Unie heet.

En bedankt.

Het meest opmerkelijke aan dit verhaal is dat Nederland recht heeft op een teruggave van zo’n half miljard, maar dat dit bedrag in twee termijnen naar ons over wordt geboekt. Eén termijn dit jaar, het andere volgend jaar. Als de Europese Dagobert Ducks vinden dat zij het geld best wat later kunnen overmaken (heerlijk, even snel wat extra rente vangen) geldt dat ook voor ons.

Daar komt bij dat het veel logischer zou zijn als Dijsselbloem 643 miljoen zou overmaken (de naheffing – de geplande teruggave). Hij kan Europa dan vertellen dat we dan afzien van de teruggave omdat we de bedragen zelf al met elkaar verrekend hebben.

Helaas vindt de Europese Commissie dat geen goed idee en dus weigert Dijsselbloem om zijn gezond verstand te gebruiken – als hij daar al over beschikt. 1,1 miljard euro verdwijnt over iets meer dan twee weken in de zakken van de onze welbekende Europese uitzuigers en we moeten maar afwachten of en zo ja wanneer we een deel van dat geld terugkrijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Willie.F

  Volgens RTL 4 vanavond gaat het fantastisch in Nederland ,de gouden eeuw komt er weer aan. O. nee, het zijn de verkiezingen die er aan komen.

 2. Mike V.

  Brussel, een enorme maffia. Ongekend. Gedoemd om ten onder te gaan.

 3. Limburgse Kuifje

  Ja Michael, het gaat UITSTEKEND met Nederland. Maar is dit wel zo? Zullen we eens even een klein rijtje opsommen van wat ons te wachten staat:

  1) Verhoging zorgpremie
  2) Verhoging eigen bijdrage zorg
  3) Huurwaardeforfait gaat omhoog
  4) De huur van de woning stijgt
  5) Er komt van de belastingdienst een naheffing
  6) De accijns op brandstof stijgt
  7) De OZB gaat omhoog
  8) De bijtelling voor uw auto gaat fors omhoog
  9) Energiebelasting gaat omhoog
  10) Kleine auto’s worden duurder
  11) Parkeergeld gaat omhoog
  12) Openbaar vervoer wordt duurder
  13) Toeslagen gaan of omlaag of worden helemaal afgeschaft
  14) De prijs van de woning stijgt
  15) Pensioenleeftijd is voor velen al gestegen, levert een groot financieel gat op
  16) Alimentatie is niet meer fiscaal aftrekbaar
  17) Bankieren wordt duurder en minder servicegericht
  18) Post wordt duurder
  19) Studeren wordt duurder en niet meer voor iedereen weggelegd
  20) Wegenbelasting, provinciegelden, ook weer omhoog
  21) Verzekeringspremie’s stijgen
  22) Afvalstoffenheffing wordt duurder
  23) Rioolrecht gaat omhoog
  24) Verkeersboetes gaan omhoog

  Enz. enz. enz.

  Maar als we meer koopkracht krijgen, dan moet aan de andere kant van het rijtje er een GROTE INKOMENSPOST tegenover staan. Heeft u al van uw werkgever gehoord dat hij u een RIANT SALARIS volgend jaar gaat betalen?? Ha ha, NEE natuurlijk, dus laat u niet foppen door die propaganda machine van de overheid. Oh ja, de benzine daalt een stukje en dus ook wordt het gas voor uw verwarming goedkoper. Maar of die twee factoren de andere 25 punten compenseren ? Ha ha ha ha nee gekkie…

  Ra ra hoe komt die overheid nu plotseling aan ruim 1 miljard overtollig geld in de kas? De ING terugbetaling? Is wel ons geld, ons de belastingbetaler.

 4. Ruud562

  Tja, het verkregen baantje van Timmermans kost ons nu eenmaal geld. En aangezien er nog meer baantjes in het Brusselse voor onze politicy veilig moeten worden gesteld ….

 5. Tosjacq

  Kan men al niet voor de komende jaren enkele miljarden euro storten die halen we gewoon weg bij de ouderen,
  en als dit lachwekkende kabinet valt is er al een potje voor iedereen die naar Europa gaat (zie onze beste minister Timmermans) die met een vooraf door andere geschreven speech zijn kostje heeft gekocht met een vorstelijk salaris) wie wordt onze volgende beste minister die naar europa gaat om zijn zakken te vullen MENSEN DENK NU TOCH EENS EEN KEER NA STEM RECHTS

 6. Antivenin

  Maar gauw betalen, je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Stel je voor dat het kabinet onverhoeds valt en er nieuwe verkiezingen komen. Wilders zou die naheffing zomaar kunnen gebruiken als punt in zijn verkiezingsprogramma: 1,1 miljard niet naar Brussel maar naar de ouderen.

  Voor je het weet vlieg je als politicus van het pluche en loopt Brussel een hoop centjes mis. En dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen…

 7. Kuzu en Öztürk eisen gratis geld voor Marokkanen – De Dagelijkse Standaard

  […] zijn we altijd bereid om een handje te helpen, en Brussel hoeft maar te gillen of we maken wéér bakken met geld […]

 8. De Nederlandse burger als melkkoe van Europa – De Dagelijkse Standaard

  […] dat op het bord van de belastingbetaler werd gekwakt, zo wordt nu alles in de gereedgeheid gebracht om het geld zo snel en met zo min mogelijk informatie over te maken aan de hoge heren in Brussel. De […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.