Nederland en andere Europese landen pleiten voor terugsturen Afghaanse asielzoekers, ondanks machtsgreep Taliban

Nu de Amerikanen en hun Europese bondgenoten terugtrekken uit Afghanistan, neemt de Taliban het roer over. Duizenden Afghanen proberen nu onder het mom van ‘oorlogsvluchteling’ richting Europa te komen. Maar Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Duitsland, België en Griekenland willen die mensen gewoon uit kunnen zetten en ondertekenden een brief aan de Europese Commissie.

Langzaam maar zeker begint het besef in te dalen dat het toch niet zo prettig is om alles en iedereen maar op te vangen als het ergens in de wereld misgaat. Om die reden willen bovengenoemde landen dat uitzetting van Afghaanse asielzoekers mogelijk blijft. Ook vrezen ze dat het stopzetten van uitzettingen juist het verkeerde signaal geeft en Afghanen extra motiveert om deze kant uit te komen, meldt de NOS.

Het is echter nog maar de vraag of de Europese Commissie überhaupt afspraken kan maken met de Afghaanse regering, want die lijkt langzamerhand de macht over te zullen moeten dragen aan de Taliban. Daarmee zou de Taliban eigenlijk een pressiemiddel in de schoot geworpen krijgen, want zij kunnen gewoon naar landen als Marokko en Wit-Rusland kijken. ‘Geef ons wat we willen of we sturen onze arme sloebers op jullie af’, is een effectieve strategie om van de EU te krijgen wat je wil.

De enige Afghanen die recht zouden moeten hebben op asiel, zijn de mensen die de Taliban als collaborateurs van de vijand beschouwt. Al het andere volk wat vlucht voor oorlog (nú pas!) kan beter in de regio worden opgevangen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zet de Europese Commissie wel mooi voor het blok, want deze landen vragen eigenlijk om te discrimineren. Oorlogsvluchtelingen uit Afghanistan zouden moeten worden geweigerd, maar oorlogsvluchtelingen uit andere gebieden zijn nog steeds welkom (soort van). Dat is niet makkelijk uit te leggen, maar wel keihard nodig. Misschien versterkt het juist wel het anti-immigratiesentiment bij de hele EU. Dat zou perfect zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vlekkenoplosser

  de gelukszoekers willen in Europa klein islamistan stichten !

  minder , minder , minder is dus een goed uitgangspunt. Doe ook maar een slot op gezinshereniging en andere mogelijkheden.

  1. Pauline Kummer

   @vlekkenoploser, ik ben het oneens met u.

   1. vlekkenoplosser

    nou gefeliciteerd , en ? vol = vol , opzouten met die leegvreters , we hebben er genoeg en zien nu wat het oplevert die multikul. Hoef jij het niet mee eens te zijn maar de realiteit spreekt je tegen linkse muts

   2. Peter Loosduinen

    En ik ben het weer oneens met U !

 2. Joko

  We moeten echt een einde maken aan het uitbuiten van Europese goedheid. Deugmensen geven al jaren het verkeerde signaal af. Laat moslimlanden hun eigen moslimprobleem oplossen en niet die varkens van Christenen hun problemen laten oplossen. Allemaal naar Mekka! Allah zal beslist helpen
  roept de iman en onze zolderimam altijd…

 3. Appelstroop

  Een aanzienlijk deel van de bevolking bestaat uit radicale moslims die de Taliban steunen, democratie introduceren is dus kansloos, daar (en hier vroeger ook) hebben ze liever een dictatuur. Het land zal gewoon weer in handen komen van religieuze gekken die de klok graag 1400 jaar terug zetten.

  Dat de EU z’n deuren niet WEER wagenwijd open zet is prima, een vluchteling is niet per see een goed persoon die dan ook nog eens onze normen en waarden accepteert.

  Misschien wel een keer een beetje vaart maken met die tolken die ons geholpen hebben en andere groepen mensen.. ze kennen daar ook zoiets als bijltjesdag. Vrees voor hun lot en dat van hun familie. Maargoed de ministers verdienen ook vakantie natuurlijk.

  Verder een kansloze oorlog geweest, zonde van alle dode mensen, hier is niemand beter van geworden, behalve de bedrijven die hier honderden miljarden aan hebben kunnen verdienen.

 4. HD

  Of ze moeten zich neutraliseren tot Nederlanders, en dan een sport gaan beoefenen, kunnen ze over drie jaar meedoen voor Nederland aan de Olympische spelen.
  Granaat gooien of zo.

  1. halo1

   Hoeveel moet je er dan binnenhalen om een zo!n kanjer te verschalken? Kans van 1 op 1 miljoen!

 5. Sando

  Zoek een moslimland op daar ben je thuis hier niet!!

 6. Spoetnick

  De meeste “oorlogsvluchtelingen” vluchten niet voor het voorlogsgeweld maar omdat ze bij de verliezende partij horen. Eenmaal in luilekkerland gaan ze na verloop van tijd gewoon door met vechten.

 7. Arbeider65

  Wij moeten niets terug halen. Zij wilden werken voor de coalitie. Prima, maar wel mooi blijven daar. Nederland is al vol genoeg. En we hebben geen huisvesting voor die gasten.

 8. usb3.0

  Afghanen zijn niet het probleem..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.