Nederlanders in groten getale naar buitenland voor festivals door falend kabinetsbeleid: ‘In Nederland mag niks’

Terwijl er in Nederland geen grote festivals mogen worden georganiseerd zijn er wél grote festivals in onze buurlanden. Vandaar dat veel Nederlanders dus besluiten om op festivalseizoen te gaan in het buitenland. Wat de frustratie van de evenementenbranche in ons land alleen maar groter maakt. Het kromme kabinetsbeleid in Nederland zorgt ervoor dat mensen in andere landen vertier zoeken. 

Omdat de blunderende Nederlandse ministers het niet voor elkaar hebben gekregen om een goed werkend ‘testen voor toegang’-beleid in elkaar te flansen, werd het festivalseizoen op Nederlandse bodem maar geschrapt. Meerdaagse festivals en grote festivals mogen tot 1 of 20 september niet doorgaan. Het heeft er alle schijn van dat het kabinet na die data ook niet gaat versoepelen.

Het levert grote protesten op in Nederland. Vorig weekend gingen tienduizenden mensen de straat op om de evenementenbranche een hart onder de riem te steken. Toch lijkt het kabinet niet erg onder de indruk te zijn geweest van de protesten, want versoepelen lijkt er voorlopig niet in te zitten. Het gevolg hiervan is dat veel Nederlanders dan maar naar festivals in het buitenland gaan, dat meldt de Telegraaf.

Kabinetsbeleid is financiële strop voor veel festivals

Want in onder meer Duitsland en België hebben ze wel succesvol een testbeleid kunnen implementeren om festivals door te laten gaan. Ondertussen hebben we het na de faalacties met ‘Dansen met Janssen‘ én het frauderen bij het ‘testen voor toegang’ niet meer geprobeerd. Dit ten nadele van de gehele evenementenbranche. Zij moeten nu al de gehele zomer met strikte regels werken. Terwijl onze zuider- en oosterburen wél flexibele regels kennen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu zie je dus dat jongeren en festivalgangers naar het buitenland trekken om daar hun vertier te zoeken. Het gevolg is natuurlijk dat je als overheid minder zicht hebt op wat deze mensen nu doen. Als je in Nederland nu wél een goed testbeleid had ingevoerd dan had je én meer zicht gehad op eventuele nieuwe besmettingen én had je de evenementenbranche niet een nieuwe grote financiële klap verkocht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. bifbof

  Maak er getale van . Voor de rest oke

  1. Aborifa

   Half goed flimflam, het is: in groten getale.

 2. vlekkenoplosser

  Als we allemaal stoppen met testen en de bijbehorende testmaatschappij heeft men geen data en kan men stoppen met deze onzin !

  De ziekenhuizen zijn leeg, besmettingen zijn laag , besmette die ziek worden zijn zeldzaam

  stop de corona hype en werk niet mee aan deze hoax !

  p.s er zijn inmiddels goedgekeurde medicijnen waardoor de vaccinatie drift overbodig is.

  1. Ad Fundum

   Je moet wel carbid lusten zeggen wij in de Achterhoek, en dat is genoeg voor een goed verstaander. Laat die pillen maar zitten.

   1. Poemien Noegien

    “wij”

    Whahahaha!

    🙂

 3. JFU

  We kunnen niet eeuwig doorgaan met testen en daaraan gekoppelde lockdowns.
  Het virus gaat niet weg daar moeten we mee leren leven. Terug naar het ‘oude’ normaal.
  Durf je niet…blijft dan gewoon thuis. Ieder zijn keus.

 4. Vanduinen

  In grote getallen kan wel. Het is oud Hollands. Vraag het Herr Haller.

  1. Poemien Noegien

   Aldus altertje ego.

  2. Harry Haller2

   ‘Grote getallen’ wordt gebruikt in o.a. de astronomie. De correcte uitdrukking in de context van het artikel is ‘in groten getale’. In groten getale is een vaste combinatie met een oude naamvalsvorm. De betekenis is ‘massaal, in groot aantal’.

   1. Cootje

    Massa immigratie onder de Afghaanse hardlopers is er wel , ze komen in grote getallen hier de boel op vreten ,een massale invasie van gelukzoekers , dan moeten we die paar mensen die een feestje over de grens vieren niet te groot maken ,

   2. Aborifa

    Dat zeg ik toch!

 5. sonny

  Het ‘nieuwe beleid’ van Kaag?
  Haha.

  1. sonny

   Het ‘nieuwe beleid’ van Kaag=Het ‘nieuwe beleid’ van Kaag, Rutte en de man met verkeerde schoenen?

 6. usb3.0

  (Gevaccineerde en testgeile) Nederlanders zijn ook best wel dom..

  1. Albert Egberts

   Ongevaccineerden die zich ook niet laten testen, die zijn pas slim!

   😎

   1. vlekkenoplosser

    inderdaad , hele slimme mensen strónt vlé®k .

    testen doe je bij klachten volgens rutte en hugo goebbels strónt vlé®k .

    😎

    1. Albert Egberts

     😂

     1. vlekkenoplosser

      inhoudelijk nu al schaakmat

      strónt vlé®k wordt steeds zieliger

   2. usb3.0

    Zeker tamil, als je geen klachten hebt hoef je niets te doen, logisch en vooral heel slim

 7. Mussi

  Zo lang we van rutte niet af komen.zal ons land niet zegevieren en de burgers vrij zijn.voor de monarchie rutte hadden we het goed. Tot de dictator van de lage landen de roer nam. Wie neemt zo een mens nog sirieus. Echt ik twijfel aan de mensen die dat nog denken. Liegt, bedriegt, heeft geen geheugen geen moraal niks nada. Geen gezin geen familie man. Heeft geen begrip op de normale burger. We worden al jaren gejaajgd door de overheid. Word wakker mensen.

 8. Mussi

  De jonge is de probleem niet. Rutte is de ellende van alles in NL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.