NPO-journalist Lammert de Bruin pakt kabinet aan vanwege IC-bedden: ‘NUL euro geïnvesteerd. Wanbeleid!’

Het is ongelooflijk, maar zo heel af en toe opent een lid van de NPO zijn of haar ogen, en wordt een beetje wakker. Vandaag geldt dit voor Lammert de Bruin, van de radio en EenVandaag. Want hij stelt nu op Twitter dat het onbegrijpelijk is dat het kabinet “NUL” euro geïnvesteerd heeft in extra IC-bedden, terwijl al anderhalf jaar bekend is dat dit wel moet. “Wanbeleid,” concludeert hij alleen nog wel naïef.

Vanochtend waarschuwden ziekenhuizen in kranten dat we heel binnenkort weer te maken krijgen met ongelooflijke drukte op de IC’s. Er zijn namelijk gewoon niet genoeg bedden; niet in deze tijden van een pandemie, tenminste. Geert Wilders heeft daar meteen furieus op gereageerd door terecht te stellen dat het ongekend is dat, toen hij een motie indiende om dit te voorkomen, de coalitie daar tegen stemde.

Wanbeleid

Nou, de PVV-leider is niet de enige die dit gebrek aan IC-bedden opmerkelijk vindt. Datzelfde geldt voor NPO-journalist Lammer de Bruin. Want, stelt hij, hoe kan het eigenlijk dat er welgeteld “NUL s geïnvesteerd in extra IC bedden en personeel?!”

Zijn conclusie is dat er sprake is van “wanbeleid.”

Prutsers

Ondernemer en podcaster Erik de Vlieger denkt het antwoord wel te weten op De Bruins vraag. “Omdat we door prutsers geregeerd worden Lammert. Dat is nu zo langzamerhand wel duidelijk?” reageert hij.

Ah. Maar er is een klein probleem met die verklaring. Want de kans dat ál die kabinetsleden én leden van de coalitie daadwerkelijk zo “incompetent” zijn dat ze niet bevatten dat er extra IC-bedden moeten komen, is natuurlijk niet-bestaand. Zo dom kan niemand zijn; en al helemaal niet álle meest hooggeplaatste politici in ons land.

Opzet

Nee. We moeten erkennen dat het bewust beleid is. Er wordt willens en wetens voor gekozen om onvoldoende IC-bedden te hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Waarom ze dat doen, dat is dan weer open voor interpretatie. Daar kunnen we van mening over verschillen. Maar we zullen toch echt toe moeten geven dat er eigenlijk wel sprake moet zijn van opzet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. AS210854

  Het demissionair kabinet stemde tegen. De rest wilde wel.

 2. Albert Egberts

  Deze NPO-journalist heeft zich niet goed in de problematiek verdiept. Het tekort aan IC-bedden is punt het gevolg van een tekort aan IC-personeel. Er zijn net zoveel opleidingsplaatsen als mensen die zich ervoor aanmelden maar, in combinatie met een verhoogde uitstroom van IC-personeel, zijn er per saldo gewoon te weinig mensen. Daar kan het kabinet niet veel aan doen.

  1. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k verwijt anderen gebrek aan kennis. De strónt vlé®k heeft vast een inlegvelletje met investeringen .

   misschien moet de strónt vlé®k even kijken naar het stupide inlootsysteem voor de opleidingen. Mensen genoeg maar als je ze uitsluit wordt er niet verjongd. Ook een investering strónt vlé®k.

   Waarom is er een verhoogde uitstroom uit de zorg strónt vlé®k kennelijk weinig mensen tevreden met de arbeidsplaats hufter. Je aannames zijn weer spectaculair kinderlijk t@rrél

   1. Albert Egberts

    “even kijken naar het stupide inlootsysteem voor de opleidingen. Mensen genoeg maar als je ze uitsluit wordt er niet verjongd.”

    Kan Vlekkenoplosser een bron geven waaruit blijkt dat er een inlootsysteem bestaat voor IC-opleidingen?

    1. usb3.0

     Ontkent tamil een inlootsysteem?

     1. Albert Egberts

      Ja, voor IC-opleidingen bestaat bij mijn weten geen inlootsysteem.

    2. vlekkenoplosser

     ach strónt vlé®k , ben je werkelijk zo stom domme jongen !

     1. Albert Egberts

      Ik zie dat Vlekkenoplosser geen bron geeft voor zijn bewering dat voor IC-opleidingen een inlootsysteem geldt. Gisteren beweerde hij dat Fleur Agema een loopbaan in de zorg achter de rug heeft.

      De man zwetst maar wat.

     2. vlekkenoplosser

      zwetsen , wauwelen laten we aan jouw over strónt vlé®k

      zoals vaker gezegd ik ben niet jouw secretaresse t@rrél. Je kan je eigen beweringen niet onderbouwen strónt vlé®k !

     3. Albert Egberts

      “zoals vaker gezegd ik ben niet jouw secretaresse”

      Op deze wijze ontslaat Vlekkenoplosser zich van de verplichting bizarre beweringen te onderbouwen. Hij beweert onzin en wij mogen de onderbouwing erbij zoeken.

      Het is een geestige vorm van domheid.

     4. Poemien Noegien

      Aldus de zolderrukker.

     5. ElGuapo

      Je domheid is niet te beschrijven kwakma.

   2. Nostradamus

    Albert Mol heeft twee armen die bruin zijn. Hij zit tot zijn schiuders in de 💩 van Mark en Hugo.

    1. Albert Egberts

     Je bent niet alleen een onnozele, maar ook een zeer vieze man, Nostradamus.

     🤮

     1. vlekkenoplosser

      spiegelrefectie strónt vlé®k ?

      lager dan 💩 bestaat niet t@rrél. Je bent het laagste van het laagste strónt vlé®k

     2. Nostradamus

      Zegt iemand die een P E D 0 achtergrond heeft.

     3. ElGuapo

      Overal waar je iets zegt ben je alweer uitgekotst vandaag kwakma.

   3. Vrijedenkert

    Inloting voor HBO-verpleging is nog maar zeer recent afgeschaft en de opleiding duurt minimaal 5 jaar voor HBO o.a. IC-verpleegkundige, de extra instroom door loslaten van de numerus fixus komt pas over twee jaar.

    De loting was zowieso idioot want het tekort aan verpleegkundigen van dit niveau bestaat al jaren en jaren.

    h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aantal-aspirant-studenten-verpleegkunde-stijgt-opnieuw~bb61fd30/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
    h**ps://www.nursing.nl/numerus-fixus-voor-verpleegkunde-afgeschaft-1589062w/

    Nog niet zolang geleden moest je inderdaad inloten voor de opleiding IC-verpleging.

  2. usb3.0

   Zuiger tamil probeert al liegend zijn gelijk te halen, en het ergste is nog dat tamil de schuld geeft aan “uitstromend” IC personeel, wat ben je dan een flikker

   1. vlekkenoplosser

    en een onwetende ! Mocht het waar zijn is een diepgaand onderzoek naar die uitstroom noodzakelijk.

    Wel weten we dat de instroom bewust beperkt word.

    1. Albert Egberts

     “Wel weten we dat de instroom bewust beperkt word.”

     wordt

     Nee, dat is een bewuste leugen.

  3. Mistgabel

   Een kwart van de leerlingen die beginnen aan een verpleegkundigenopleiding stopt na het eerste jaar. Dan komen ze erachter dat er veel nachtdiensten gedraaid moeten worden, dat ze tijdens weekenden en feestdagen moeten werken en dat alles tegen een relatief laag salaris.”

   Verpleegkundigen op de verpleegafdeling hebben volgens hem een salaris dat lager is dan dat van een leraar die net van de pabo komt. “En dat terwijl een verpleegkundige meer verantwoordelijkheid draagt en onregelmatig werkt.

   Ze hadden bv. salarissen kunnen verhogen, aantrekkelijker kunnen maken.

   Maar als ze daar ook niets aan willen doen, dan krijg je natuurlijk tekorten en moet je daar dus niet over zeiken. Onwil.

  4. Xyz1234

   Als er geld geïnvesteerd zou worden in de zorg sector en met name de IC dan zouden mensen best opgeleid kunnen worden. Al 1,5 jaar is hier niets mee gedaan. Dat is simpelweg wanbeleid want het was de krapte in capaciteit die als reden werd aangevoerd voor lockdowns. Maar het is nooit de bedoeling geweest de capaciteit uit te breiden. Dat kun je makkelijk herleiden uit uitspraken zoals die van Gommers waarin hij zegt dat er niets zo erg is als ziekenhuispersoneel zich zit te vervelen. De krapte wordt dus door politici handig misbruikt om de duimschroeven bij de bevolking regelmatig aan te draaien. De bevolking wordt wijs gemaakt dat het aan haar gedrag ligt en niet aan de halvering in capaciteit, in de afgelopen 10 jaar, dat er te weinig zorg beschikbaar is om seizoenspieken op te vangen. En stukken onbenul zoals u slikken dat voor zoete koek. Maar gelukkig zien steeds meer mensen wel de leugenachtige praktijken die gaande zijn.

   1. Albert Egberts

    De huidige IC-problematiek is het directe gevolg van een stupide en asociale minderheid die zich niet laat vaccineren en de IC’s verstopt voor doodzieke kanker-en hartpatiënten.
    Xyz is één van die asocialen die straks een IC-bed wekenlang blokkeert voor iemand die wacht op een open hart-operatie.

    Ergerlijk maar realiteit.

    1. ElGuapo

     Dommer dan dom…. Albert kwakma Egberts

    2. Cranehammer68

     Leugenaar, …………………….
     Als ik alles leesbaar zou maken zou ik hier op basis van mij ip adres nooit meer mogen komen pathologische leugenaar

     1. Albert Egberts

      @Cranehammer, je bedoelt dat je met je mond vol tanden staat?

     2. usb3.0

      Nee tamil Cranhammer heeft gelijk en jij bent volledig uit positie gelült

    3. usb3.0

     Als er 1 asociaal is is het tamil natuurlijk, tamil is persoonlijk verantwoordelijk voor de corona uitbraak onder de mensen, hij is de oorzaak van alle problemen in de zorg en omdat het faalbeleid niet wordt aangepast blijft tamil de grootste verspreider

     1. Albert Egberts

      ht*ps://joop.bnnvara.nl/kijk-nou/coronapatient-op-ic-smeekt-vrienden-neem-die-verdomde-prik

     2. usb3.0

      verzorgingshuizen~ae6103b9/
      h*tps://www.destentor.nl/apeldoorn/corona-uitbraak-in-eerbeeks-verzorgingshuis-onder-gevaccineerde-bewoners~a9ca1bca/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
      h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/690202428/gevaccineerde-bewoners-van-vlaams-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant

     3. Albert Egberts

      Zijn er ook mensen overleden in het verzorgingshuis in Eerbeek, usb?

     4. usb3.0

      Vervelend hè tamil

  5. RvdBe

   Het tekort aan ic bedden is het gevolg van het wegbezuinigen van 1000 ic bedden waardoor er ic personeel weg moest.
   Dat personeel is weg en is niet snel te vervangen.
   Beetje beter verdiepen in de problematiek ipv de eenzijdige oppervlakkige op1 talkshow mening voor zoete koek aannemen.

   1. Albert Egberts

    “het wegbezuinigen van 1000 ic bedden waardoor er ic personeel weg moest.”

    Heeft RvdBe een bron voor deze opmerkelijke bewering?

    1. vlekkenoplosser

     de bron is al meermaals gedeeld met je strónt vlé®k , je simplistische ontkenning op die feiten is ook bekend strónt vlé®k

     de zorg is kapot bezuinigd tot 1250 ic bedden ofwel minus 1000 bedden strónt vlé®k

 3. Nostradamus

  Die is binnenkort zijn baan kwijt. Kritiek leidt bij de NPO tot gecancelled worden.

 4. Mistgabel

  Om te kunnen laten zien dat de IC’s straks weer vol liggen, anders krijgen ze u niet in de angst modus.

 5. Gerda2

  En wat denk je van het personeel dat de zorg verlaat vanwege vaccinatiedwang?

  1. Albert Egberts

   Er bestaat geen vaccinatiedwang in de zorg.

   Lees eens een krant.

  2. Poemien Noegien

   In gesprek gaan met de forumschlemiel is niet alleen zinloos, het is ook dom.

   1. Albert Egberts

    Ja, de kans dat je inhoudelijk onderuit gaat is groot.

    🤓

    1. Mistgabel

     De motie Wilders werd door iedereen gesteund, behalve toevallig door D66, VVD, CDA en CU.
     Frappant…

     Begint u nou maar eens een keer met rekenen.

     17000 is hoeveel % van 17 miljoen in anderhalf jaar tijd?

    2. ElGuapo

     Je domme geroeptoeter valt niet onder inhoudelijk schlemieltje.

   2. Poemien Noegien

    Aldus de zolderrukker.

  3. usb3.0

   Die vaccinatiedwang komt vanuit de maatschappelijke dwang en drang…. er waait een fascistische wind door ons land en imbecielen als tamil zijn zeer warme pleitbezorgers van deze fascistische wind…

 6. Albert Egberts

  Gommerts maakte gisteren in OP1 een voorzichtige opening naar het niet altijd meer behandelen van ongevaccineerde corona-patiënten:

  “Volgens Gommers moeten we ermee leven dat coronapatiënten constant een groot beslag op de IC’s leggen, terwijl het de bedoeling was dat de uitgestelde zorg zou worden ingelopen.

  “Dit betekent dat we keuzes moeten maken. Kunnen we ongestraft maar operaties blijven uitstellen, of moeten we toch zeggen: dit is de capaciteit van de intensive care in Nederland?”

  Als hij zou moeten kiezen tussen het behandelen van één coronapatiënt en het behandelen van acht mensen die een openhartoperatie moeten ondergaan, kiest hij voor de acht hartpatiënten. Maar dat is een keuze die de maatschappij als geheel moet maken, zegt Gommers.”

  1. Poemien Noegien

   De zoldersloerie heeft zijn boertje weer gelaten.

  2. usb3.0

   zowel tamil als Gommers zijn natuurlijk een ernstige ziekte in onze maatschappij aan het worden, ze blijven maar doorgaan met het medisch discrimineren van iedereen, ik zou graag eens een rondje of 3 in de ring willen met dit soort zieke figuren, de kans is 100% dat ze medische zorg nodig hebben..

   1. Albert Egberts

    “zowel tamil als Gommers”

    Ik verkeer inderdaad in goed gezelschap.

    1. usb3.0

     Ne tamil je bent een zieke hond die uitgekotst wordt, een ziekte die op den duur uitgeroeid moet worden…

   2. Poemien Noegien

    Aldus de rottende zoldersloerie.

 7. Nikita

  Je moet harder optreden Michael iedere dag de kneus verwijderen Het is maar een kleine handeling . hij van vele namen besmeurd je website. Vele leden blijven weg vanwege hem.

  1. Antihedo

   Dus iemand die niet scheld maar er een andere mening op na houdt, besmeurd de website. Iemand die scheld wordt hier omarmt. Deze website is één grote zelfbevuiling.

   1. usb3.0

    Nee antihendoe, structureel zuigt en irriteert en het nooit eens is hier…

    1. Antihedo

     ach strónt vlé®k , ben je werkelijk zo stom domme jongen !
     lager dan 💩 bestaat niet t@rrél. Je bent het laagste van het laagste strónt vlé®k
     Aldus de rottende zoldersloerie.
     Ne tamil je bent een zieke hond die uitgekotst wordt, een ziekte die op den duur uitgeroeid moet worden…

     Even een losse greep uit de commentaren hier. Wat zei je over mij?

     1. ElGuapo

      Dat je beter gewoon stil kan zijn prop*do.

   2. ElGuapo

    Neem je het weer op voor je medemusketier prop*do? Als het je hier niet bevalt gewoon wegwezen!

    Het afzeiken van redactie, mensen corrigeren op taalfoutjes en mensen als dom wegzetten omdat ze zijn bijna non stop verdraaide standpunten weerleggen vraagt gewoon om een ban.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.