Oeps! Woningnood treft ook Afghaanse vluchtelingen, want azc’s zitten óók vol

De Nederlandse overheid wil zo graag deugen, maar de realiteit is toch wat weerbarstiger. Nu er eindelijk toch wat Afghaanse vluchtelingen naar Nederland zijn gehaald, blijken we nauwelijks plek voor ze te hebben door de woningnood. De azc’s puilen uit en woningen zijn er ook niet, wat nu?

Dit is wat je krijgt als er totaal geen plan ligt voor een situatie die zich op ieder moment voor had kunnen doen en nu keiharde realiteit geworden is. Op stel en sprong moesten er vluchtelingen uit Kaboel worden opgehaald, maar nergens is er echt plek om ze kwijt te kunnen. Nu worden ze nog opgevangen in kazernes van Defensie.

Al meer dan een jaar wordt er beweerd dat de woningnood niets met asielzoekers en vluchtelingen te maken heeft, maar nu lopen asielzoekers wel tegen hetzelfde probleem aan. Statushouders, die bij het zoeken van een woning kennelijk voorrang krijgen op reguliere Nederlandse burgers, kunnen nergens terecht. Die moeten dus in azc’s blijven, waardoor daar nu ook geen plek meer is voor de Afghaanse vluchtelingen.

Het kabinet schuift, net zoals altijd, het probleem direct weer af op gemeenten en provincies. Die moeten maar snel extra opvangplekken regelen en nieuwe woonlocaties zien te vinden, meldt de NOS.

Je kunt er nu dus donder op zeggen dat dit voor nog meer frictie in de maatschappij gaat zorgen. Het is namelijk helemaal prima dat er mensen worden opgevangen, helemaal omdat ze zich voor de Nederlandse overheid in hebben gezet, maar straks gaat het ten koste van de eigen bevolking.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Rechts geeft links dan weer de schuld voor het belachelijke immigratiebeleid dat zij voorstaan. En links geeft rechts (of eigenlijk de VVD) de schuld van de woningcrisis. Zo is iedereen weer ontevreden en zitten de vluchtelingen en de Nederlandse burgers weer met de gebakken peren. Nu wordt in ieder geval pijnlijk duidelijk dat dit geen houdbare situatie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Cootje

  Geef ze een tentje meer hebben ze thuis ook niet , geef ze een tandenborstel en ze denken dat ze hun reed er mee moeten krabben , en je kan ze ook een paar schaatsen geven , leren ze al vast dat ze hier op hun bek kunnen gaan , misschien zit er een Olympische medaille winnaar bij , maar om daarvoor de rest in de kost te nemen

 2. Mar

  Als je in een VVD-gemeente woont, zit je wel goed. Die laten amper sociale huurwoningen bouwen.

  1. vlekkenoplosser

   mar leeft nog in de spiegel van 30 jaar geleden. de huidige linkse vvd laat helemaal geen woningen bouwen. die leven in een stikstof bubble

 3. Cootje

  Ik mis onze gehandicapte mongool , zijn ze niet geweest om zijn luiers te verschonen?

  1. hans-e-pans

   Denk dat hij weer een ander schuilnaam heeft aangenomen. Gewoon kijken welke schuilnaam steeds weer als een van de eersten reageert.

 4. ElGuapo

  Kwakma doe er wat aan! Er kunnen er toch wel een aantal bij jou op de zolderkamer? Nu is je kans om je steentje bij te dragen.

 5. LifeBuddy

  Oooh ,maar die arische sLinkse gaan die mensen toch wel in huis nemen zeker. Op de NEP npo is een hele uitzending geweest , Hoe dat de sLinkse zich op de borst kloppen, want Zij doen alles SAMEN .

 6. Augustus

  Tussen Nederland en Afghanistan zitten meer dan twee dozijn veilige landen. Waarom Nederland?

  1. Jack Flash

   “Oeps!”
   De titel van dit gehele topic getuigt van leuk sarcastische gevoel voor humor DDS.
   Ga zo door.
   😏

 7. trutje

  Het meest rare vind ik dat de Nederlanders klagen maar het wel allemaal gewoon laten gebeuren. Ze vinden het normaal dat een asielzoeker 14 weken moet wachten op een woning en een autochtoon 14 jaar. Ik kan het zeggen wat ik heb met pijn in mijn hart Nederland verlaten omdat ze nooit iets doen voor de Nederlander die het echt moeilijk heeft. Nederland is trouwens kleiner dan Denemarken en die hebben 5 miljoen inwoners en vinden het al genoeg.

  1. Heinzelmann

   Waar ze de Afghanen na een wachttijd huivesten, zou jij niet willen wonen. @trutjen !

   1. Poeniem Noegien

    Het beste is ze te huisvesten in concentratiekampen.

    1. Emma Louise

     Geen Afghaan wil bij jou intrekken, zielenpoot.

     1. vlekkenoplosser

      denkt de strónt vlé®k nu te kunnen spreken namens alle afghanen ?

 8. halo1

  Het is natuurlijk wel degelijk de schuld van links + de gristelijke medelijden-“cultuur” + de VVD-laisser-faire-“‘cultuur”‘.. maar natuurlijk blijven liegen dat het niet zo is. Wilders + Baudet moeten dit meedogenloos uitspelen..

 9. usb3.0

  Alle zeiltjes zullen worden bijgezet om boeren te onteigenen, Nederlanders nog langer op de wachtlijsten, en vooral het zwartmaken (van Nederlanders) gaat nu beginnen…

  1. Ned

   Beginnen? Het zwartmaken van autochtone Nederlanders is al jaren aan de gang, het wordt alleen steeds minder subtiel. “Witte” man slecht! Je wil niet weten hoe veel aandacht “woke” columnschrijvers en studentjes allemaal krijgen als ze een onzinnig artikeltje schrijven over waarom blanke Nederlanders per definitie allemaal racistisch zijn, en dat “het kolonialisme” elke dag nog terug te zien is in elke straat in Nederland (hier wordt alleen geen uitleg bij gegeven). Waarom we vandaag de dag nog steeds zo’n slecht, kwaadaardig volk zijn omdat, oh god, Nederlanders vroeger landen hebben gekoloniseerd en mensen als slaven naar Amerika vervoerden. Het is al bezig en het gaat alleen maar erger worden

 10. GewoonJohan

  Quote :”…azc’s zitten óók vol…”

  Je zult zien dat we opééns weer kunnen bouwen en dat stikstofuitstoot géén probleem is in dit geval.

 11. J. Punt

  Gezellig even indikken dan maar bij de opvangcentra’s. Naar huis willen de ‘veilige landers niet dus die houden de boel op. Het zielige, nat linkse pamper gedrag naar die gasten toe heeft dit als resultaat. Spijtig voor die mensen maar die zijn ook indirect slachtoffer van het linkse beleid, zo de doodlopende straat in. Buiten wachten AUB tot de heren die hier niets te zoeken zijn uitgebuikt na al dat pamperen en niet durven handhaven; ‘voor de goede vrede’…

  1. Brenda Welsh

   Terugsturen naar onveilige landen is onmenselijk. Daar zijn wij het toch wel over eens. Gezien alle kritiek op de “onbeholpen” aanpak van het terughalen van de Nederlandse ambtenaren en hun helpers moet er nu doorgepakt worden. Dat vind ik.

   1. ElGuapo

    Terug je kooi in kwakma sok/trekpop.

   2. vlekkenoplosser

    we hoorde net via NPO dat ze in het veilige land Turkije zijn gearriveerd strónt vlé®k. Daar zitten ze prima om de beoordeling van hun asielverzoek af te wachten . Kan de verdeling Europees geregeld worden in plaats van een kikkerlandje met 33.000 km2 land oppervlakte voldouwen.

    Overigens welk land zit te wachten op kansloze boeren jongens tussen de 15 en de 40 jaar oud ! minder, minder , minder uitgesmeerde t@rrél. Dat vind ik

    1. Fortiori

     De boerenstand kan best nieuw bloed gebruiken. Anders krijg je inteelt. Neef nicht gedoe enz. Gezien het feit dat onze eigen autochtone boerenjongens liever doorleren en een baan elders ambiëren is het logisch deze nieuwkomers een kans te geven. Tenslotte ligt de boerenstand ons na aan het hart. Erdogan ruikt zijn kans om van zijn brute imago af te komen om een doorstroming niet in de weg te staan. Alle kritiek op zijn persoon kan hij wegwuiven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.