Pepijn van Houwelingen (FVD) veegt vloer aan met intolerante onderwijs-deuger

Na Thierry Baudet opent ook zijn partijgenoot Pepijn van Houwelingen nu frontaal de aanval op de onderwijs-deuger van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet dat andersdenkenden eruit wil werken. “Het doel is natuurlijk om niet alleen ons de mond te snoeren maar vooral om gelijkgezinden die ons zouden willen steunen preventief te ontmoedigen en het zwijgen op te leggen,” schrijft Van Houwelingen. En daarin heeft hij honderd procent gelijk.

Het was ongelooflijk wat Michiel Beute onlangs uit zijn vingers kreeg voor de Volkskrant. Want dit afdelingshoofd op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag wil het onderwijs gebruiken om alle rechtse geluiden kapot te maken. En hij komt daar nog eerlijk voor uit ook. Zoals wij eerder al uitlegden was zijn artikel niets meer of minder dan een links-totalitaire column.

De man had het over “gif” toen hij refereerde aan de denkbeelden van Forum voor Democratie en de PVV. En, oh ja, hij schreef dat het onderwijs gebruikt moet worden om dat soort denkbeelden bewust de nek om te draaien. Daarbij liet hij weten dat rechtse onderwijzers niet voor de klas horen te staan. En zelfs een leerling die kritiek had op de Deugcultuur op zijn school kreeg een veeg van de mantel. Als het aan Beute lag hadden ze de leerling zijn diploma gewoon afgenomen. Want niet-politiekcorrect.

Na een felle reactie op die haatcolumn van Thierry Baudet heeft FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen nu ook van zich laten horen. Voor Ongehoord Nederland legt hij uit dat het doel van deze Deugers overduidelijk is om andersdenkenden het zwijgen op te leggen.

“Deze afdelingsleider bewees met zijn stuitend domme en intolerante opmerking natuurlijk alleen maar het gelijk van zijn leerling en dat was ongetwijfeld ook de reden dat deze dappere en slimme scholier met zijn kritiek wachtte tot na zijn diploma-uitreiking,” schrijft Van Houwelingen.

“De vrijheid van meningsuiting in ons land is inmiddels op sterven na dood. ‘Andersdenkenden’, dat wil zeggen ‘vrije geesten’ met een nog werkend gezond verstand die de opiniehegemonie die wordt opgelegd vanuit het inmiddels volledig geradicaliseerde politieke ‘midden’ verwerpen, worden langzaam maar zeker aan alle kanten ongehoord de duimschroeven aangedraaid. Door censuur op sociale media, video’s van onze partij zijn bijvoorbeeld van YouTube verwijderd, via openlijk nazistische oproepen voor het instellen van een ‘Berufsverbot’ voor andersdenkenden, niet alleen door de heer Beute, maar ook vanuit bijvoorbeeld de universitaire wereld en, de NRC  godbetert kwam hiermee vorige week op de proppen, door bankrekeningen van andersdenkenden te blokkeren.”

Want, concludeert hij, het doel van de Deugers is tweeledig. “Het doel is natuurlijk om niet alleen ons de mond te snoeren maar vooral om gelijkgezinden die ons zouden willen steunen preventief te ontmoedigen en het zwijgen op te leggen. Zo ontstaan wat de Duitse wetenschapster Noelle-Neuman een halve eeuw geleden ‘zwijgspiralen’ heeft genoemd. Dergelijke zwijgspiralen zijn het begin van het einde van het open publieke debat maar ook het begin van het einde van de open en vrije samenleving.”

Zo is het maar net. Maar dat is natuurlijk precies de bedoeling. Want Deuglinks wíl geen open en vrije samenleving. Het wil een gesloten systeem waarin alleen mensen met de juiste mening nog iets van zich mogen laten horen.

Mooi stuk dus van Pepijn van Houwelingen, en wat heeft hij gelijk dat hij de grond gelijk maakt met deze vreselijke Onderwijs-Deuger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Albert Egberts

  Beute slaagde er kennelijk in de achilleshielen van de FvD-kabouters gevoelig te raken.

  1. Harry Haller2

   Het lijkt er op dat jij het met de fascist Beute eens bent.

   Ieder weldenkend en vrijheidslievend mens zou zich door dat walgelijke gebral gevoelig geraakt voelen in zijn achilleshiel.

  2. Poemien Noegien

   De zolderparasiet heeft z’n FVD-boertje weer gelaten.

  3. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k heeft inhoudelijk WEDEROM niets te melden

   pil van drion schijnt ook niet te werken met hufters !

 2. LifeBuddy

  Heel het Volk zal nu toch moeten erkennen en toe moeten geven dat het Gif in de arische sLinkse NEP regering zit . Of moeten onze kinderen nu en in de toekomst dealen met guerrillaoorlogen, die de slinkse ondersteunen en zich schuldig aan maken.

  1. Albert Egberts

   Heel het volk heeft toch bewust voor deze regering gekozen.
   Dit is dus grote onzin.

   1. Harry Haller2

    Dat is inderdaad grote onzin van je. Deze regering heeft een krappe meerderheid en vertegenwoordigd dus slechts de helft van de kiezers.

    1. Albert Egberts

     De kiezers die niet op de regeringspartijen stemden, beste Haller, stemden in meerderheid op partijen die nog linkser zijn.
     De recente verkiezingen waren dus een grote overwinning voor linkse politiek.

     1. Poemien Noegien

      Aldus ze liegende zolderparasiet.

     2. september

      Ze hebben ook op het forum en de P.V.V gestemd

     3. vlekkenoplosser

      wat wil de holtor van de strónt vlé®k nu zeggen ?

   2. Nostradamus

    Niet. Een groot deel van het volg wordt dom gehouden via de M S M. Er zullen natuurlijk altijd ontkenners blijven.

    1. Albert Egberts

     Nostra acht de meerderheid van de kiezers kennelijk niet in staat tot een zelfstandig politiek oordeel te komen.

     1. Poemien Noegien

      Aldus ze zuigende zolderparasiet.

     2. Nostradamus

      Eindelijk heb je het door.

     3. Cootje

      Blij dat er rond 12 uur toch nog een item op dit forum verscheen voor onze gehandicapte mongool , halve ochtend niet zijn ei kwijt gekund , zal wel in zijn luier zitten

    2. Monty

     De oppositie partijen hebben geen idee hoe ze het volk moeten bereiken zonder gebruik te maken van de msm.

     Behalve FvD dan die gaan met hun vrijheid karavaan door Nederland heen waar duizenden mensen op afkomen.

     Zouden andere partijen ook voorbeeld aan kunnen nemen.

 3. Monty

  Zou er in Forumland gekeken worden naar de politieke voorkeur van docenten?

  1. Nostradamus

   In Forumland zijn niet zo veel ❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄❄

 4. Mistgabel

  De leraar moet direct ontslagen worden.
  Geen politieke voorkeur op school, Leerlingen moeten leren rekenen, taal en noem maar op .

  Zo worden het indoctrinatie kampen.

  Al die namen onthouden mocht er een opstand komen.

  1. Branzino

   @Mistgabel
   “Geen politieke voorkeur op school”

   Mee eens. Leerlingen moeten een aantal exacte vakken leren. Maar ze moeten ook leren hoe ze zich in onze samenleving hebben te gedragen, dus welk gedrag kan en welk gedrag niet kan. Zo kan discriminatie en racisme niet, beledigen kan ook niet, mensen dringend noodzakelijke hulp weigeren kan niet, geweld kan niet en mensen die vluchten voor geweld moeten geholpen worden. En zo zijn er nog wel wat vormen van ongewenst en gewenst gedrag te benoemen. Veel is in internationale verdragen vastgelegd.
   Het gaat er bovenal om, dat leerlingen leren zelf na te denken over gedrag dat binnen de mogelijkheden van de wet kan of gewenst is.

   1. usb3.0

    brnzebinootje doet echt alsof ons hele onderwijsstelsel vergif is… weg met Nederland zegt branzebinootje, de Nederlanders moeten niet gehoord worden, eerst niet westerse landen helpen en dat wereldwijd want branzebinootje meent dat Nederland er vooral voor de buyitenlanders moet zijn, “eigen volk” kan de “pleuris” krijgen van branzebinootje.
    branzebinootje is vooral van het identiteit loze opvoeden…

    1. Branzino

     @usb3.0
     Als dit stukje gebral de interpretatie is van wat ik schrijf, moet je de slotzin nog eens lezen:
     “Het gaat er bovenal om, dat leerlingen leren zelf na te denken over gedrag dat binnen de mogelijkheden van de wet kan of gewenst is.”
     En nergens staat in de wet, “weg met Nederland”, “de Nederlanders moeten niet gehoord worden”, “eerst niet westerse landen helpen en dat wereldwijd”, “Nederland vooral voor de buitenlanders”, “eigen volk kan de pleuris krijgen”.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , onzin van postbus 51

     2. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Dat “postbus 51” moet je eigenlijk wel regelmatig uitleggen, want niet iedereen, zeker de nieuwkomers niet, weten wat je daarmee bedoelt. De bron van deze fantastische grap ligt inmiddels al ruim een jaar achter ons en veel geheugens halen dat niet meer.
      Ik blijf het overigens erg leuk vinden, hoor, dus ga er vooral mee door.

 5. maraton

  Beuke doet zijn school te kort.
  Hij laat de kans om zijn project over vrouwen emancipatie onder begeleiding van Dionne Graus lopen……..!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.