Thierry Baudet (FVD): ‘Juist Deugvolk is intolerant, feitenvrij, en verdraait opvattingen van tegenstanders!’

FVD-leider Thierry Baudet schrijft dat Deugvolk dat populisten ervan beschuldigt oneerlijk te zijn, zich juist zelf steevast schuldig maakt aan oneerlijke redeneringen, leugens, en van verdraaiingen. “Veel onverdraagzamer kan het niet,” dan de denkbeelden van het Deugvolk. En gelijk heeft hij.

Michiel Beute

Enkele dagen geleden schreef Michiel Beute een waanzinnige linkstotalitaire column voor de Volkskrant. Nou publiceert die krant wel vaker dat soort hatelijke verhalen, maar dit keer was anders. Beute is namelijk afdelingshoofd bij het Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Meneer heeft in het onderwijs dus nogal wat in te brengen.

Zijn verhaal kwam erop neer dat het onderwijs actief gebruikt moet worden om partijen als Forum voor Democratie en de PVV zwart te maken. “Veel elementen van het populisme staan haaks op goed burgerschap en goed onderwijs. Scholen moeten het bestrijden,” schreef de gek. Vervolgens had hij de euvele moed om het gedachtegoed van die partijen zelfs weg te zetten als “gif.”

Thierry Baudet reageert

FVD-leider Thierry Baudet heeft van de Volkskrant nu de kans gekregen om te reageren op deze typische Deugvolk-column. En dat is maar goed ook. Want de Forum voor Democratie-man fileert het haatstuk van Beute op schitterende wijze.

Hij begint met het zogenaamde “argument” van Beute dat populisten vol haat zitten en de waarheid verdraaien. “Maar het opmerkelijke is dat juist de mensen die dit betogen, zélf schuldig zijn aan feitenvrije verwijten, intolerantie en het (bewust) verdraaien van de opvatting van de tegenstander. In zijn artikel geeft Beute daarvan onbedoeld een perfect voorbeeld,” schrijft Baudet. Daarmee refereert hij aan het feit dat Beute het diploma wil afpakken van een leerling die de euvele moed heeft in zijn afstudeerspeech kritiek te leveren op zijn school vanwege intolerantie.

“Veel onverdraagzamer kan het niet,” schrijft Baudet over de opvattingen van de onderwijsdeuger.

Drie onderwerpen

Vervolgens gaat Baudet in op de opmerking van Beute dat een PVV’er eigenlijk niet eens voor de klas zou mogen staan. En dit geldt in zijn ogen ook voor “docenten die niet ‘geloven’ in klimaatverandering, voor docenten die een pandemie die de wereld platlegt een hoax noemen.’ Sterker: een school moet volgens Beute ‘van de daken schreeuwen’ dat ‘het gif’ wordt bestreden dat ‘Geert Wilders, Thierry Baudet en de hunnen in onze samenleving injecteren’.”

“Klimaatverandering bestaat – maar in welke mate en met welke oorzaak is onderwerp van wetenschappelijk debat,” reageert Baudet. “Racisme bestaat en het diversiteitsdenken waar Beute zo enthousiast van wordt is daar – paradoxaal genoeg – misschien wel een voorbeeld van. Maar wat de beste manier is om de nationale gemeenschap te beschermen en toch open te staan voor nieuwkomers is een open vraag. De meningen verschillen. En over corona – tja, zelfde verhaal.”

Safe Space

“Waarom zou je krampachtig je eigen opvatting moeten beschermen – immuniseren voor kritiek?” vraagt Baudet zich tenslotte af. “Waarom die behoefte aan een safe space voor de eigen denkbeelden? Vanwaar de brutaliteit om de ideeën van honderdduizenden, zo niet miljoenen, kiezers in Nederland te stigmatiseren?”

Het antwoord op die vraag van Thierry Baudet is natuurlijk dat Deugvolk doodsbang is voor tegenspraak. Die lui wéten dat ze een open en eerlijk debat van hun levensdagen niet kunnen winnen. Daarom proberen ze elk debat bij voorbaat stil te slaan. Ze moeten wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een prima column van de FVD-leider. En wat verrassend dat de Volkskrant het stuk zowaar gepubliceerd heeft!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Xyz1234

  In een totalitaire maatschappij wordt alles omgedraaid. haat=naastenliefde, uitsluiting=solidariteit, censuur=democratie etc. Precies wat we nu zien gebeuren. Orwell had een vooruitziende blik.

 2. usb3.0

  We zien wederom dat Baudet iedereen de oren wast..

 3. Albert Egberts

  Mooi dat de Volkskrant ook een verwarde rechts-populistische als Baudet een podium biedt.

  1. usb3.0

   Nee tamil, Baudet heeft gelijk en jij raakt steeds gefrustreerder das wel duidelijk

  2. Poemien Noegien

   De forumschlemiel heeft zijn boertje weer gelaten, een leugenboertje, dat wel.

  3. Stopperspil

   Baudet heeft een keurige reactie gegeven op een stuk van een verwarde schoolleider. De Volkskrant biedt gelukkig ruimte aan dit soort discussies. Het was voor Baudet overigens een schot voor open doel. Die meneer Beute valt – ook voor zijn leerlingen – totaal door de mand met zijn stoere taal. Heerlijk.

  4. vlekkenoplosser

   even voor de strónt vlé®k , niet geheel topic maar toch

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/108856810/ziekenhuizen-moeten-minstens-170-000-operaties-inhalen

   inhaalzorg waar de strónt vlé®k nooit van gehoord had !!!

 4. Harry Haller2

  Het is goed dat de Volkskrant het artikel van Baudet plaatst, maar dit had inhoudelijk veel sterker, scherper, vileiner en feitelijker kunnen en moeten zijn.

  Er had gehakt gemaakt moeten worden van Michiel Beute maar dat gebeurt helaas niet. Het blijft te netjes en te zwak: de helft van het artikel bestaat uit aangehaalde tekst uit het vunzige artikel van Beute. Een gemiste kans van Baudet om die idioot neer te sabelen met argumenten.

  1. Albert Egberts

   Mogelijk kon Baudet niet veel beter. De man maakt al langere tijd een zwakke en enigszins verwarde indruk.

   1. usb3.0

    Nee tamil, Baudet zegt dingen die mensen erg vervelend vinden omdat ze de spijker op z’n kop slaan, jij kunt het niet hebben das iig duidelijk

   2. Nostradamus

    Mogelijk kan Albert Mol niet veel beter. De pêdô maakt al langere tijd een zwakke en enigszins verwarde indruk.

   3. Poemien Noegien

    Klopt, dat is gerelateerd aan zijn psychosomatische indicatie. De forumschlemiel mag eigenlijk niet vrij rondlopen.

 5. Janna47

  Waar blijven de ‘deugertjes’ op dit forum, die anders altijd vooraan staan??
  Komen nog?

 6. DubbelZout

  Bang voor Baudet ?
  De beste man wordt zolangzamerhand door iedereen uitgelachen
  Zelfs Geert neemt deze kneus niet meer serieus (dat rijmt ook nog)

  1. ElGuapo

   Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is!

  2. Poemien Noegien

   Aldus dubbeldebiel.

  3. usb3.0

   Nee hoor integendeel duppelzoud, Baudet slaat het spijkertje op z’n kop.

 7. dumbfarmer

  Rowan Atkinson (Mr. Bean voor degenen die zijn echte naam niet kennen) zei sloeg de spijker in 2018 al op zijn kop.

  https://www.youtube.com/watch?v=BiqDZlAZygU

  Misschieen eens een keer tijd dat al die deug-/roep-/jank-/steun-toeters eens een keer daar naar kijken voordat ze weer eens iets idioots roepen en complete groepen uitsluiten.

 8. dumbfarmer

  dan maar zonder de link..
  Voor al die deug-/jank-/roep-toeter lui en groepjes die proberen andere geluiden uit te sluiten, zoek even op youtube naar “Rowan Atkinson on free speech”, hij sloeg de spijker al in 2018 op zijn kop daar mee.

 9. tata

  Op een enkele idioot na vindt een ieder dat het betoog van Baudet steek houdt. Inhoudelijke weerleggingen welkom.

  1. Albert Egberts

   Ik heb zo langzamerhand niet meer zo de neiging in te gaan op de onzin van Baudet maar dit slappe briefje in de Volkskrant legt wel opnieuw de inhoudelijke zwakte van de man bloot.

   Beute stelt terecht dat docenten die ingaan tegen wetenschappelijke feiten over bijvoorbeeld de opwarming van de aarde en de Corona-pandemie en die, zoals dwazen als Baudet doen, afdoen als een hoax zonder daar wetenschappelijk ook maar een begin van bewijs voor te leveren, geen plaats verdienen voor de klas.
   Baudet meent dat dit van onverdraagzaamheid getuigt. Kennelijk vindt hij het ook prima als kinderen wordt onderwezen dat de aarde plat is en dat de Holocaust een hoax is. Als je inhoudelijk stelling neemt tegen aantoonbare onzin ben je onverdraagzaam en onderdruk je het vrije woord.
   Voorts betoogt hij dat mensen als Beute zich zelf schuldig zouden maken aan leugens en verdraaiingen zonder zelfs maar aan te duiden welke leugens en verdraaiingen dat zouden zijn.

   Baudet is een leugenachtige charlatan en hij schopt met dit slappe betoogje geen deuk in een pak boter. Beute is hem intellectueel een paar maten de baas.

   1. Poemien Noegien

    Aldus de rottende zoldersloerie, hij liegt slechts.

   2. usb3.0

    “Ik heb zo langzamerhand niet meer zo de neiging in te gaan op Baudet”

    Jawel tamil, dat heb jij wel, jij raakt enorm gefrustreerd door Baudet’s ware en rake klappen en wil dwangmatig al jouw leugens hier plaatsen…

   3. tata

    Jij noemt dit een inhoudelijke weerlegging?? Toe maar.

    1. Albert Egberts

     Ja. Mogelijk heb je er iets inhoudelijks tegenin te brengen?

     1. usb3.0

      Baudet irriteert tamil enorm

     2. Cootje

      Je kan het ook hebben over een drol van een koe , is die milieu bewust uitgescheten of heeft hij eerst de halve aarden opgevreten , veel interessanter is dat je met dit berichtje al haast 14 uur in de weer bent op dit forum , en als gehandicapte mongool nog niet op het potje bent geweest ,begon van morgen om half tien tegen mevr van der plas en nu weer tegen Baudet , inhoudelijk geef je geen antwoordt dat je zwaar invalide bent terwijl we het in de bezettingsgraad van je aanwezigheid kunnen constateren , je hier 14/ 15 uur iedereen loopt af te zeiken en dan als tegen argument heeft dat er geen inhoudelijke discussie is ,Baudet heeft de wijsheid niet in pacht , maar wetenschappelijk zijn zijn argumenten en beweringen niet bevestigt of ontkracht en voor iedere onzekere stellingname kan j niet de WODC in huren die het wetenschappelijke bewijs levert op bestelling , maar als gehandicapte mongool duw alles waar je het niet mee eens bent door het putje , nog een uurtje en dan zit je dagtaak van 14/15 uur in de ether er weer op . Moeten ze je even op het potje zetten en met je handen boven de dekens te slapen liggen

     3. usb3.0

      Cootje slaat de spijker op z’n kop

     4. tata

      Zeker. Je beschrijft de persoon, niet diens boodschap. Dat houdt geen steek.

   4. vlekkenoplosser

    wat een dom gewauwel strónt vlé®k , je wordt dagelijks beter

 10. Monty

  Baudet is ‘knettergek’.
  Zijn niet mijn woorden maar van iemand die op dit blog altijd gelijk krijgt.

 11. allid

  ‘Juist Deugvolk is intolerant, feitenvrij, en verdraait opvattingen van tegenstanders!’

  Deze mening kan ik delen met Beaudet.

  Kijk, dat deugvolk, moet ergens vandaan zijn gekomen, het is niet over één nacht ijs gegaan
  om ze zo te maken. Mensen veranderen niet, alleen omgeving en technologie. Deugvolk is gekweekt.

  De belofte, het imponeren van de verzorgingsstaat, waar de roverheid verantwoordelijk voor U is,
  van embrio tot bejaarde heeft een cultuur gekweekt van onverantwoordelijk, respectloos, arrogant,
  onrechtvaardig en ongeloofwaardig gedrag.

  Giro 555, witte was, zit op de bank, kijk televisie, beleef het leven zoals “wij” die
  voorschrijven. Wij liegen nooit, wees eerlijk en U doet het goed.

  Hun koters worden knettergek gemaakt. Hebben nul kennis en levenservaring, denkt dat vrijheid
  uit de kraan stroomt, of aan bomen groeit.

  De deug-ouders/ouderen willen de waarheid niet meer horen, gemoedelijk op hun bankstel.
  Liever wegkijken dan de waarheid incasseren.

  1. Albert Egberts

   Kan allid een voorbeeld geven van de feitenvrijheid die hij het ‘deugvolk’ toedicht?

   Tot nu toe kwam hij eigenlijk nog niet verder dan een feitenvrije scheldkanonnade.

   1. usb3.0

    tamil,is natuurlijk bewust blind

   2. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k weet niet wat een scheldkanonnade is ! best triest zoveel onwetendheid uitgesmeerde t@rrél

   3. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k weet niet wat een scheldkanonnade is ! best triest zoveel onwetendheid uitgesmeerde t@rrél

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.