Afdelingshoofd gymnasium in Volkskrant: ‘Bestrijd het gif van Wilders en Baudet. Geen PVV’ers voor de klas’

In de Volkskrant van vandaag schrijft “afdelingshoofd op het Christelijk gymnasium Sorghvliet in Den Haag, Michiel Beute, dat het onderwijs actief gebruikt moet worden om scholieren te “beschermen” tegen het “gif” van Geert Wilders en Thierry Baudet. Zelden heeft een grote krant zó’n overduidelijk totalitaire column afgedrukt. Schaamteloos!

In wat echt alleen maar een walgelijke links-totalitaire column genoemd kan worden roept Michiel Beute van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, zijn onderwijscollega’s op om het klaslokaal te gebruiken om te ageren tegen de PVV, Forum voor Democratie en andere partijen die door hem gezien worden als “extreemrechts.” Daarbij wil hij ver gaan. Heel ver. Want eigenlijk mogen mensen die op zulke partijen stemmen wat hem betreft helemaal niet eens voor de klas staan.

Weg met het gif

“Veel elementen van het populisme staan haaks op goed burgerschap en goed onderwijs. Scholen moeten het bestrijden,” vindt deze zogenaamd christelijke onderwijsman. “Het onderwijs moet zich bewust zijn dat zij voor sommige leerlingen misschien wel het enige en het laatste tegengif zijn. Hoe kan een school dat tegengif toedienen?”

Het antwoord daarop bestaat uit meerdere delen. Het belangrijkste deel is dat mensen die op de door hem ongewenste partijen stemmen hardhandig uit het onderwijs gestoten moeten worden. “We moeten onszelf de vraag durven stellen of een PVV’er wel voor de klas kan staan,” schrijft deze verlichte geest. “Hoe kun je een veilig klimaat creëren als je uitsluiting voorstaat?”

Maar PVV’ers zijn niet de enigen die hij uit het onderwijs wil verbannen. “Hetzelfde geldt voor docenten die niet ‘geloven’ in klimaatverandering, voor docenten die een pandemie die de wereld platlegt een hoax noemen en voor docenten die leugens vertellen of verdedigen,” gaat hij stalinistisch verder.

En, wat vind je Michiel, moeten we dat soort tuig ook maar even naar de goelag sturen?

Nou, eigenlijk wel, is daarop het antwoord.

Fatsoen moet je doen

“Sta voor de normen: gelijkheid, vrijheid en fatsoen,” schrijft hij vervolgens hoogst ironisch. Want gek genoeg vind ik het juist heel onfatsoenlijk om mensen uit te sluiten. “Herhaal het. Zet het op schoolgebouw. Schreeuw het van het dak.”

“Racisten zijn fout. Ontkenners van de opwarming van de aarde zijn fout. Liegen is fout. Hier op school leren we wat goed is. We bestrijden het gif dat, en hier moeten we toch echt met de billen bloot, Geert Wilders, Thierry Baudet en de hunnen in onze samenleving injecteren. Onmiskenbaar.”

“Alleen als je dat erkent, kun je het bestrijden” gaat de fatsoensridder verder. “Wie zijn ogen daarvoor sluit, laat scholieren in de steek. En daarmee de maatschappij. Zonder normen zijn we reddeloos verloren.”

Links totalitaire wannabe dictators

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland: de Volkskrant publiceert een artikel waarin Thierry Baudet en Geert Wilders gif worden genoemd. Maar: vergis je niet, dit is de ware aard van progressief links. Link ís nu eenmaal intolerant tot op het bot. Dat is altijd zo geweest, en dat zal altijd zo blijven. Het is de reden dat elke écht hard-links regime altijd uitdraait op een dictatuur.

Stalin. Mao. Lenin. Kim. Castro. Stuk voor stuk waren het linkse ‘progressieven’ die in naam van ‘de wereld verbeteren’ een dictatuur vestigden waarin andersdenkenden werden uitgesloten en erger… en behandeld werden als ‘gif.’ Moderne neocommunisten als Michiel Beute zijn geen haar beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Eppo123

  Zo is links. Mensen met andere meningen uitsluiten. Links maakt meer kapot dan je lief is. Het grootste probleem van links is, is dat ze niet van mensen houden die nou niet eens afhankelijk van de overheid willen zijn, maar zelf hun boontjes willen doppen. Etterbakken zijn het.

 2. Branzino

  Er is wel wat voor te zeggen, vind ik. Maar niet in het bijzonder m.b.t. PVV- en FvD-aanhangers. Als iemand aantoonbaar onze waarden en normen niet onderschrijft, hort die persoon niet voor de klas. Dat vindt bijna iedereen als het om moslims gaat, maar er zijn veel meer normen en waarden. Ik zou ook iemand die een zevendaagse schepping uitdraagt willen uitsluiten, of iemand die op een heel beperkende manier de zondag wil vieren en daarom alle winkels wil sluiten en werelds vertier (voetbal, theater, musea, etc.)wil verbieden. En zo zijn er veel merkwaardige visies te vinden die je liever niet op scholen wilt hebben.
  Maar, wij hebben bijzonder onderwijs, waar ouders die bewust dergelijke keuzen maken hun kinderen naartoe sturen. En juist die vrijheid zou ik graag willen behouden. Dus PVV-scholen, FvD-scholen, net zoals er wat mij betreft reformatorische scholen blijven, en islamitische scholen en nog een paar? De toets van de overheid is dan alleen de Grondwet.

  1. Nostradamus

   Je mag best extremisten uitsluiten als onderwijzer. Echter zou dat inhouden dat een groot deel van de huidige leerkrachten van een uitkering zou kunnen gaan genieten. Want het voornaamste wat voor de klas staat, en al helemaal bij universiteiten is fascistisch, marxistisch extreems links, vind ik.

   1. Emile Takma

    Ja, dat vind je Nostra, maar dat slaat helemaal nergens op.

    1. Nostradamus

     Zo goed als alles wat jij uitkraamt slaat nergens op, vind ik.

   2. Branzino

    @Nostradamus
    Wanneer had jij voor het laatst intensief te maken met onderwijs (van jezelf of kinderen, of uit andere ervaringen) en welk onderwijs was dat? En welk onderwijs heb je zelf gevolgd en wanneer? Ik ben echt benieuwd.

    1. Nostradamus

     Nee, jij bent niet echt benieuwd. Je loopt alleen extreem links te zuigen.

     1. Branzino

      @Nostradamus
      Geen onderwijs-ervaringen? Is niet erg hoor, als je maar gelukkig bent.

   3. AS210854

    In 45 was er in Duitsland ook een linkse gek aan de macht. We weten hoe dat afgelopen is. Links leert schijnbaar niets van het verleden.

    1. Brenda Welsh

     Dan eindight zon lesuur in een veldslag. Kinderen allemaal woedend. Docent verbolgen. En na afloop de las aanvegen. Niemand houdt dat vol.

     1. ElGuapo

      Terug je kooi in Brenda… Emma, Paulientje of kwakma zelf willen ook iets doms roepen.

    2. Nostradamus

     Helemaal juist. Hij was het hoofd van de Nationaal SOCIALISTISCHE Duitse Arbeiders Partij en in Nederland haakte de Nationaal SOCIALISTISCHE Beweging aan.
     En dan heeft linksch nog het gore lef om ze fascisten te noemen. Maar ook Churchill zei het ooit: The fascists of the future will call themselves anti-fascists.

  2. Stanly2000

   “Als iemand aantoonbaar onze waarden en normen niet onderschrijft, hort die persoon niet voor de klas.”
   Uw waarden hoeven niet mijn waarden te zijn.

   1. Branzino

    @Stanly2000
    “Uw waarden hoeven niet mijn waarden te zijn.”

    Ik doelde niet op individuele waarden, bijvoorbeeld van jou of van mij, maar op onze waarden, dus die van de Nederlandse samenleving als geheel en niet van een afgezonderd groepje excentriekelingen of van een enkel individu.

    1. Borreby Duytsch

     Branzino, doel jij met onze waarden, dus die van de Nederlandse samenleving als geheel op het merendeel van de bevolking of degenen die de (linkse)media beheersen?
     Want dan trekt dat merendeel aan het kortste eind. En gaat dat afgezonderde groepje excentriekelingen met de ‘overwinning’ vandoor.

     1. Branzino

      @Borreby Duytsch
      “… doel jij met onze waarden, dus die van de Nederlandse samenleving als geheel op het merendeel van de bevolking of degenen die de (linkse)media beheersen?”

      ik doel natuurlijk op de waarden van het merendeel van de bevolking. de bevolking als totaal heeft a.g.v de diversiteit geen 100% gezamenlijke waarden. En dat merendeel is heel goed in staat om a.h.v. wat het in de media (msm en andere) te kiezen uit wat het krijgt aangereikt.

     2. Branzino

      @Borreby Duytsch
      Eigenlijk is het heel simpel en hebben we zoiets al. Als een leraar waarden uitdraagt die strijdig zijn met omzet wetten, kan hem het leraarschap ontnomen worden. Dus ook een PVV-er of wie dan ook mag voor de klas staan, maar hij mag alleen maar iets overdragen wat niet in strijd is met de wet. Vertellen dat de aarde plat is zou dan zonder consequenties kunnen. Vertellen, dat Bill Gates ons in zijn macht krijgt d.m.v. van nano-chips in vaccins mag dan ook. Misschien moet er in de wet ook nog iets als wetenschappelijke consensus, al is dat ook lastig. Dat zie je bij de klimaatdiscussie.
      Toch zou ik onze kinderen willen beschermen tegen waarden en z.g. waarheden die we hier niet in bepaalde mate aangenomen hebben. Misschien dan toch het bijzonder onderwijs aanscherpen en daarvoor inzetten?

  3. Chris Schoneveld

   In mijn tijd wisten we niet eens welke politieke kleur onze leraar had. Zo zou dat moeten, ook nu.
   Trouwens ik had de protesten van links wel eens willer horen als een schoolhoofd hetzelfde propageerde t.a.v. Groenlinkse leraren.

   1. Albert Egberts

    In mijn tijd was dat, althans op mijn middelbare school, volstrekt duidelijk, ze stemden allemaal op het CDA.
    De vergelijking met GL gaat natuurlijk niet op: GL is een fatsoenlijke professionele politieke partij, de PVV is een racistisch zooitje ongeregeld.

    1. AIbert Egberts

     Excuses. Moet zijn: GL is een onfatsoenlijke, onprofessionele politieke partij.

 3. Brenda Welsh

  Een slogan uit vroeger jaren Lèès die krant!

  1. ElGuapo

   Zo sprak de alterego.

  2. Appelstroop

   Nog maar eens 🙁

   ht*ps://yewtu.be/watch?v=Z1EA2ohrt5Q

   1. Appelstroop

    was niet als antwoord, maar gewoon algemeen, rare bug op website.

 4. Billyslurf

  Niet voor de klas staan maar wel belastingen betalen.

 5. 75

  Michiel Beute een linkse fascist ten voeten uit.

 6. Nikita

  Dat ventje vraag om een sticker op zijn voordeur ……

  1. Emile Takma

   Kijk, het bedreigen begint alweer.

   1. ElGuapo

    Ga uithuilen bij je alterego’s.

 7. Winfrida

  Je hebt nou eenmaal links en rechts. Bekijk het altijd van twee kanten. Maar wie zegt mij dat links beter is dan rechts? Links is wel drammerig.

 8. Response

  De man vergist zich, hij bedoeld VVD-er, hij haalt de lettercombinatie met een V door elkaar. Liegen en bedriegen moet je leerlingen namelijk niet bijbrengen, dat genereert alleen maar van die doctrinepupillen met een selectief geheugen en die zijn killing voor NL.

  1. Emile Takma

   bedoelt

   Ik vrees dat het taalonderwijs ook snel onderuit gaat als we PVV-tokkies voor de klas zetten.

   1. ElGuapo

    BergRijpt…..studeer…..de de ……

   2. Eppo123

    Dat zal best. Wat ook voor verloedering zorgt, is het naar beneden bijstellen van de kwalificatie van de leerlingen (om zo relatief veel) nieuwkomers een diploma te kunnen geven.

 9. KippiX

  Geitenwollen kleding doet gekke dingen bet je brein.

 10. dumbfarmer

  ah ja, en in ruil voor het ‘beschermen tegen dat gif’ wordt het ingeruild door hun deug gif en gedram. Ik weet zo net nog niet wat dan beter is..

 11. Emile Takma

  Fatsoenlijke ouders halen hun een kind van een school waar openlijke PVV-ers voor de klas staan.
  Als je dat als school laat gebeuren verwordt je school binnen de kortste keren tot een tokkieschooltje met slechts toestroom van kinderen uit tokkiefamilies.

  Ik snap heel goed dat het Sorghvliet, een keurige school, daar geen zin in heeft.

  1. Jannes-46

   Takma, je realiseert je toch wel dat Tokkie een Joodse achternaam is? Je maakt je dus schuldig aan institutioneel antisemitisme.

  2. ElGuapo

   Fatsoenlijke ouders houden hun kinderen ver bij schlemieltje vandaan.

  3. halo1

   He Takma.. zeg nou gewoon eerlijk dat je vindt dat hij groot gelijk heeft.. i.p.v er een beetje hypocriet omheen te draaien. In de praktijk is het natuurlijk al lang zo dat PVVers en FVDers uitgesloten worden van onderwijsambten, behalve als concierge wellicht.Toch blijft rechts hard nodig als graadmeter/ijkpunt voor het gezond verstand…alleen al om je land niet te laten kaalvreten door profiteurs…

   1. Emile Takma

    Hij heeft inderdaad groot gelijk.

    1. Stanly2000

     “en voor docenten die leugens vertellen of verdedigen,”
     En Rutte mag wel voor de klas staan?

     1. usb3.0

      Klopt pathologische leugenaar rutte mag dat wel

 12. Bunky01

  “Maar: vergis je niet, dit is de ware aard van progressief links. Link ís nu eenmaal intolerant tot op het bot. Dat is altijd zo geweest, en dat zal altijd zo blijven. Het is de reden dat elke écht hard-links regime altijd uitdraait op een dictatuur.

  Stalin. Mao. Lenin. Kim. Castro. Stuk voor stuk waren het linkse ‘progressieven’ die in naam van ‘de wereld verbeteren’ een dictatuur vestigden waarin andersdenkenden werden uitgesloten en erger… en behandeld werden als ‘gif.’ Moderne neocommunisten als Michiel Beute zijn geen haar beter.”

  Dat gif dient bestreden en te worden uitgeroeid, wat een mafklapper die man, direkt schorsen voor onbepaalde duur.

  1. 75

   Helemaal mee eens !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Jannes-46

   Bunky, je vergeet de Groene Khmer te noemen!

  3. JFU

   Helemaal eens! Links is fascisme, discriminatie, einde democratie en vrijheid. Dat moet bestreden worden.

  4. Emile Takma

   “Stalin. Mao. Lenin. Kim. Castro. Stuk voor stuk waren het linkse ‘progressieven’ die in naam van ‘de wereld verbeteren”

   En stuk voor stuk zijn ze morsdood en is er geen hond meer die vindt dat ze hoogstaande leiders waren, laat staan dat ze een verhaal hadden dat praktisch en moreel nog enig hout snijdt.

   1. vlekkenoplosser

    quote En stuk voor stuk zijn ze morsdood en is er geen hond meer die vindt dat ze hoogstaande leiders waren, laat staan dat ze een verhaal hadden dat praktisch en moreel nog enig hout snijdt. end

    Daar denken ze bij gl toch heel anders over strónt vlé®k

    zelfs pol pot is voor hun een voorbeeld

 13. Jannes-46

  De Nationaal Socialistische Onderwijs Gestapo waakt over u en uw kinderen. Wees dankbaar want dat ontlast u van de taak om uw broedsel WOKE op te voeden.

  1. Emile Takma

   Eens, NSB-ers moeten we ook niet voor de klas hebben.

   1. ElGuapo

    En mensen zoals kwakma willen we niet eens in de buurt van een school hebben.

   2. Jannes-46

    Dus kom jij helaas niet in aanmerking. Spijtig toch, mijn innige deelneming.

   3. Pauline Kummer

    ❤👏

    1. ElGuapo

     Paulientje terug de kooi in.

   4. Pauline Kummer

    ❤👏

 14. Pieter48

  Zo denkt de linkse mens dus. Tunnelvisie nooit achterom gekeken altijd overtuigd van eigen gelijk. Dat de linkse politiek al decennia lang ons land om vormt tot een soort DDR light is voor hun geen probleem. De linkse waanideeën die in het onderwijs bij de leerlingen ingeprent worden zijn erger dan de ideeën die door de PVV verkondigt worden. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd het in Duitsland ook verboden om een mening te hebben die de regering van toen verbood. Dat noemt men facisme.Dus nu is er een school bestuurder die er ook fascistische ideeën op na houdt. Misschien kan hij zich beter met het geven van onderwijs bezighouden. Het niveau van het onderwijs is er de laatste jaren niet echt op vooruit gegaan.

  1. Emile Takma

   verkondigd

   Ik kan het belang van goed taalonderwijs niet zwaar genoeg benadrukken.

   1. ElGuapo

    BergRijpt…..studeer….de de ….mooie tijd om wat aan je taal te gaan doen dan kwakma.

    1. Pauline Kummer

     Ik las ook eerst PSV’ers. Een vergissing is gauw gemaakt!

     1. ElGuapo

      Je bent de vergissing trekpop.

  2. ElGuapo

   Keuteltjes van Pieter konijn.

 15. Rieks

  Een goede docent, zeker op een gymnasium, onthoudt zich van politieke beïnvloeding van zijn klas. Je kunt het ook anders zeggen: aan een goede docent merk je niet bij welke partij hij hoort. Ben benieuwd wat hier het vervolg van is. De rector zou deze man ter verantwoording moeten roepen.

 16. Harry Haller2

  Michiel Beute is een walgelijke deugkneus voor wie de democratie een maatje te groot is.

  De kleine dictator in spe kan niet tegen andere meningen en politieke overtuigingen dan de zijne.

  Een Calimero trekt zijn puberale bek open.

 17. Joko

  Het filteren is al geruime tijd aan de gang. Links bepaalt hoe deugen eruit ziet. Wie niet deugd wordt ausradiert. Het is de apotheose naar een dictatoriaal communistisch systeem waar alle vrijheden zijn angeschaut. Mensen die deze systeemverandering aanhangen, begrijpen niet dat ze in alle opzichten gemanipuleerd zijn. Politieke Roboter, die niet meer zelfstandig denken kunnen.

  1. Joko

   Enkele verschrijvingen door vertaalfouten. Excuus! Deugd=deugt.

 18. Monty

  ”beschermen” tegen het “gif” van Geert Wilders en Thierry Baudet”

  Dat is vreemd want Wilders noemt Baudet ‘knettergek’.

  Zijn daarom PVV docenten nog wel welkom in ‘Forumland’ om les te geven?

  1. ElGuapo

   Gespetter uit Konty.

  2. Lucky Luke

   Dit keer ben ik het met Geert eens, hij is niet alleen knettergek maar ook nog een narcist.

 19. usb3.0

  Dat vinden we ook van alle d666-ers die voor de klas en in de rechtszalen zitten

 20. tata

  Uitsluiten heeft een hoog Kristallnacht-gehalte. Hoe dat is afgelopen is behoeft geen nadere uitleg.

 21. usb3.0

  Over niet al te lange tijd staan er geen leraren en leraressen voor de klas, nee dan staat Google in de klas en een happy robot op een tafel

  1. usb4.0

   En die lekkere kleine kinderen natuurlijk.

   Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

   1. usb3.0

    tamil ook niet, misschien dat 4.0 daar even een kamertje mee kan huren

  2. september

   Er is net usb4.0 hier verschenen,1 van jullie is al genoeg.kijken of 4.0 hier nog weer komt

 22. polleke67

  Typisch links: alles moet kunnen behalve als je mening niet in lijn ligt met hun mening….. kansloos…..

 23. GewoonJohan

  Het onderwijs gebruiken om je politieke keus door de strot van jongeren te duwen.
  De nazis deden dat ook in de tweede wereldoorlog.
  Onderwijs hoort zich altijd onpartijdig op te stellen en hoort zich niet bezig te houden met activisme.
  Volgens mij wordt het eens hoog tijd dat men het “gif” in het onderwijs eens goed onder de loep gaat nemen, en keiharde regels gaat opstellen.

  1. Brenda Welsh

   Johan rules?

   1. usb3.0

    brenda is voorstander van een naziregime

 24. Lucky Luke

  Het moge duidelijk zijn dat linkse rakkers altijd vergeten dat Nederland een democratie is waar een ieder recht heeft op zijn/haar eigen mening en overtuiging. Ze denken, of zijn er van overtuigd dat ze de wijsheid in pacht hebben. Hiermee tonen ze echter aan hoe bekrompen en dom ze zijn.

 25. Bes Tolen

  Wat zijn godsdiensten als christendom, jodendom en islam eigenlijk? Als Beute kritiek heeft, zou zijn interesse voor onderzoek naar waarheden in de eerste plaats daar naartoe moeten gaan. Ik kan wel een hint geven. Punten waar niemand tot heden uit komt. Wie was bijvoorbeeld Jezus? Bijvoorbeeld Jezus als koning van wie? Van een Galiisch gebied zoals wel wordt beweerd? Galilea in de bijbel is een aanwijzing. Jezus is geen Semitische naam. Maria is een Romeinse naam en Jozef een West Semitische (Punische, van het oudste Carthago). Jozef heeft in de bijbel verder niets te betekenen. Er aangeplakt om het joods te doen lijken?
  Waarom? Omdat ook in de Romeinse geschiedenis zo’n figuur voorkomt, namelijk de vader van C. Octavi(an)us of te wel keizer Augustus. En die vader was getrouwd met de zuster van C. Julius Caesar, de grote veroveraar, zo wordt gesteld. Van die vader is verder niets bekend. Julius Caesar was zo wordt gesteld de adoptief vader van Augustus, die ook in een stal zou zijn geboren. Dus net als Jezus. Gaat het hier om vaders, die er maar aan geplakt zijn? In wezen dezelfde aanplak? Is Augustus gewoonweg verhuisd vanaf Julius Caesar vanwege de goddelijke verering van deze J.C., die op zijn beurt ook belangrijk voor de opbouw van Jezus (J.C.) als persoon zou zijn? Wat er in de bijbel op lijkt. Veni vidi vici. Zo zijn er talrijke vragen van belang te stellen, die best eens de ontrafeling van het ontstaan van de genoemde godsdiensten zou kunnen betekenen. En heeft daar de mensheid dan geen recht op? Kijk, het zij belangrijke levensvragen. Ook voor lieden als Beute. Zou moeten zijn. Fundamentele kritiek als uitgangspunt. Heeft de wereld van nu echt nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.