Thierry Baudet: ‘Deze herfst komt er een Forumstorm, gemeenten worden bastion tegen BBB-beleid van Rutte IV’

Thierry Baudet en zijn kompanen van Forum voor Democratie trekken weer door het land met hun Vrijheidskaravaan. Ik sprak met de FVD-leider en vroeg hem hoe het is om op pad te zijn, wat de energie is, wat hij hoopt te bereiken, en welke kant dit nou eigenlijk opgaat. Nou, zei Baudet, hij verwacht heel veel goeds van dit jaar. Want de Vrijheidskaravaan die rondtrekt is “slechts een voorproefje van de Forumstorm die in de herfst naar dit land komt.” Die storm moet erin uitmonden dat er een stevig bastion komt van Forum-gemeenten die waanzinnig Build Back Better-beleid van het kabinet tegenhouden, aldus Baudet.

Terwijl de meeste politici van hun vrije tijd probeerden te genieten deze zomer gingen Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen, Gideon van Meijeren en al die andere FVD’ers juist op pad met hun Vrijheidskaravaan. Ze reizen het hele land door om mensen te ontmoeten, met hen van gedachten te wisselen, en hen te motiveren voor de toekomst. Want hoewel je soms bang bent dat de vijanden van de vrijheid deze strijd gaat winnen geeft Baudet de moed nog lang niet op. Sterker nog, hij heeft een plan. En dat plan zie je nu uitgevoerd worden.

Eenheid

“Terwijl mensen zich alleen maar bezighielden met de onrust bij FVD eind vorig jaar en ook dit jaar nog heb ik achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een ijzersterke organisatie,” aldus Baudet. “Dat is gelukt. We zijn intern sterker dan ooit, en daar gaan we de vruchten heel binnenkort al van plukken. FVD staat nu als een huis.”

Goed om te horen, natuurlijk, en het is indrukwekkend om te zien hoe de Vrijheidskaravaan van Baudet maar door blijft denderen. Overal komen er mensen op af – van alle leeftijden en achtergronden.. “In studentensteden veel jongere mensen, maar in dorpen en dergelijke juist weer wat oudere mensen. We zijn nu écht – meer dan ooit – een dwarsdoorsnede van het volk,” zegt Baudet dan ook.

Daar is hij blij mee. Want Baudet is op een missie. “Ik heb een enorm gevoel van urgentie,” legt hij uit. Hij zit daarom vol energie. Het is vervelend dat het moet, “ik denk echt dat het beangstigend is wat er gebeurt. Maar we hebben ontzettend goede energie en zitten in een enorm goede flow.”

Toekomstperspectief

Wat de toekomst betreft ziet Baudet die tegenwoordig weer behoorlijk rooskleurig in, in ieder geval wat betreft het succes van FVD. “De Vrijheidskaravaan die je deze zomer ziet is slechts een voorproefje van de Forumstorm die later dit jaar zal losbarsten,” aldus Baudet. Hij ziet namelijk elke dag weer dat steeds meer mensen positief reageren op de vrijheidsboodschap van FVD, en dat steeds meer mensen klaar zijn met het ronduit dictatoriale wanbeleid van het kabinet.

Mensen die het heel belangrijk vinden om erbij te horen – er is een groep mensen in Nederland die zichzelf heel chique vinden – die heb je minder. Je hebt meer mensen die vrij denken, vrije geesten. Maar opnieuw denk ik dat we een zeer groot deel van de bevolking aan ons kunnen aan binden,” gaat Baudet verder.

Hij denkt daarbij in gemeenten als Volendam en Urk – maar ook in bijvoorbeeld Heerhugowaard waar de Vrijheidskaravaan vandaag op af ging – aan een score van 25% tot 30%. “Er zijn echt gemeenten waar wij 20-25% kunnen halen; Volendam, Urk, maar ook in Heerhugowaard. Ook Den Helder. Waar wij structureel meer dan 15% hebben gescoord, ook bij de laatste verkiezingen toen wij heel erg verzwakt waren. Ik denk echt dat we kunnen gaan meebesturen, wethouders kunnen leveren, en dingen tegen kunnen houden.”

Baudet zet vol in op gemeenten

En dat is nodig ook. Want de Vrijheidskaravaan wordt gebruikt om volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen toe te slaan. “Verkiezingen doen er natuurlijk zeker toe, en dat geldt al helemaal voor gemeenteraadsverkiezingen,” legt Baudet dan ook uit.

Na de formatie gaan we zien dat het kabinet “een heleboel vervelende dingen gaat eisen van de gewone Nederlander. Diversiteitsbeleid. Vegetarisme gaat worden opgedrongen. AZC’s. Al die wokedingen – ik denk dat ze in heel Nederland Zwarte Piet eruit willen gooien,” zegt Baudet. 

Ik wil de gemeente gaan gebruiken als bastion tegen het Build Back Better-beleid van het komende kabinet,” gaat hij verder. “Een bastion, een schild. Wij kunnen vanuit de gemeente tegenwicht bieden. We kunnen dingen echt tegenhouden. Gemeenten sturen BOA’s aan. Als de gemeenteraad zegt, ‘je gaat gewoon niet handhaven op coronaregels’, dan kan het Rijk op zijn kop gaan staan maar dan gebeurt er níks.” 

“Op die manier willen wij ook scholen” gaan beïnvloeden, stelt Baudet vervolgens. “Gemeenteraden gaan over schoolbesturen. Wij zeggen dan in onze gemeente, geen prikbussen op onze schoolpleinen.”

Want de “gemeente is machtiger dan de provincie en misschien ook nog wel dan de Tweede Kamer.” Dit komt doordat gemeenten het beleid dat van bovenaf wordt opgelegd daadwerkelijk moeten uitvoeren. Als er Forumgemeenten zijn waar de gemeenteraad dat simpelweg weigert is het einde oefening voor het wanbeleid van het kabinet. Den Haag kan dan roepen en gillen wat het wil, maar het kan niets doen. Game over.

PVV

Baudet zet dus vol in op machtsovernames in gemeenten. En ja, dan ziet het er natuurlijk goed uit voor Forum voor Democratie. Want zoals de politicus zei in ons gesprek, “we zien nu bij de formatie dat al die partijen – VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie – één grote kartelsmurrie zijn. Als je dat niet wilt is er maar één partij op wie je kunt stemmen: FVD.

Wat betreft de PVV, daarover heeft Baudet ook wel iets te zeggen. “De PVV is op immigratie en klimaat echt wel een partij waarmee we het eens zijn. Maar wat corona betreft zitten we op een héél andere lijn. Geert Wilders draagt een mondkapje, laat zich vaccineren, gaat mee in dat hele verhaal. Hij wil in plaats van mondkapjes een landelijke ventilatiecampagne.

“Dat is gewoon slappe hap,” zegt Baudet. “Daar heb je niets aan. De PVV gaat op dat gebied veel te veel mee in het mainstream narratief.”

“Misschien gaat het lampje nog branden. Maar hij moet echt nog een hele slag maken.”

Succes

Het aparte is dat de mainstream media nog steeds niet inzien dat FVD echt hard bezig is om zich in een fantastische positie te manoeuvreren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als je de partij ook maar een beetje volgt kun je niet anders dan zien dat er steeds meer energie en enthousiasme is en dat er een hele grote groep van bijzonder actieve mensen betrokken is bij de partij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zou mij dan ook niet verbazen dat Baudet zijn droom voor gemeenten gaat verwezenlijken; dat FVD volgend jaar hard toeslaat… en dat Forum de macht kan overnemen in talloze gemeenten.

Laten we het hopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. StemPzeweg

  Baudet wordt zelfs door PVV voorman (een partij die 3 keer zo groot is en toch slechts meedoet voor spek en bonen)als knettergek gezien. Niemand wil met FvD samenwerken, werkelijk NIEMAND. Zelfs de PVV niet.

  Baudet is een mislukkeling die opgenomen dient te worden.

 2. ElGuapo

  Vegetarisme gaat worden opgedrongen….als dat gaat gebeuren vertrek ik gelijk.

  1. DubbelZout

   We houden je niet tegen 😀

   1. ElGuapo

    Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is!

  2. Emile Takma

   Dat is een sterk argument om het vegetarisme op te gaan dringen.

   😎

   1. ElGuapo

    Ah schlemiel denkt dat er geen internet is in andere landen.

 3. Heras

  Ik gun Fvd een GROTE overwinning. Deze partij is de enige partij die de overgrote meerderheid van de bevolking vertegenwoordigt.

  1. DubbelZout

   edit: Het overgrote deel van de wappie-bevolking moet dat zijn

   1. ElGuapo

    Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is!

  2. Mr.blauw.sky

   Dat zal Geert niet leuk vinden wat je nu zegt.

 4. DubbelZout

  Alles wappies verzamelen !
  Forum Sturmbannführer Baudet komt naar u toe deze herfst

  1. ElGuapo

   Trippledumbass.

   1. DubbelZout

    He, die kennen we nog niet

 5. Emile Takma

  “het is indrukwekkend om te zien hoe de Vrijheidskaravaan van Baudet maar door blijft denderen.”

  In de peilingen is daar nog weinig van de zien en de kans dat dit nog gaat gebeuren acht ik nihil.

  Baudet spoort niet lekker en dat begint het kiezersvolk in de gaten te krijgen.

  1. StemPzeweg

   Misschien dat Baudet Eerdmans Haga nog enkele zetels van de PVV kunnen wegsnoepen zodat ze allemaal 5 rond de 7, 8 zetels hebben. Kunnen ze lekker onderling bekvechten en elkaar voor alles uitmaken terwijl normale partijen politiek bedrijven

  2. StemPzeweg

   Ohja, die gekke boerin was ik ook vergeten

  3. EvertB

   Als je reële kansen ziet in Volendam zul je toch heel wat PVV-kibbelingen moeten verleiden.
   En zullen op Urk, waar ’s zondags vrijwel iedereen tegen kerkmuren aankijkt, het stemadvies van de dominees massaal worden genegeerd?

   Bij Wodans wil; wie groots durft te dromen mag grote uitdagingen aangaan.

 6. Antihedo

  Fijn dat onze Thierry zegt wat hij niet wil. Kan ook aangeven wat hij wel wil en hoe hij dat wil doen? Maar een klein deel van de bevolking neemt deze man serieus. Welke pressiemiddelen wil hij gaan gebruiken om zijn standpunten door te drukken om het deel van de bevolking dat hem niet serieus neemt mee te laten gaan in de onzin die hij uitkraamt?

 7. Rieks

  De honden blaffen maar de karavaan trekt verder. Voor de duidelijkheid: ik bedoel niet de karavaan van de FVD.

 8. Meriadoc Brandebok

  Hebben ze München al geprobeerd?

 9. Emile Takma

  De waanzin van Baudet begint nu echt naar buiten te barsten:

  ht*ps://twitter.com/marcspeelman/status/1428474446227070984?s=20

 10. P. Puk

  Ha ha ha! Sorry hoor, maar dit is zo lachwekkend. Baudet is een gestoorde psychotische narcist die alles stuk maakt wat hij tegenkomt. Gedwongen opname is de enige optie.

  1. Fouwels

   Hahaha, even een artikel van een maand geleden ophalen.

   🙂

   1. vlekkenoplosser

    Voor een gestoorde zet ie helder uiteen hoe de corona idioterie tot stand gekomen is.

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=vn2pyEnRyF0

   2. Fouwels

    @Vlek: Puk de schlemiel probeert de aandacht af te leiden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.