Politiebonden eisen dat burgemeester Halsema streep zet door plan ‘onafhankelijke waarnemers’: ‘Of anders…’

Politiebonden eisen dat burgemeester Halsema een streep zet door het kinderachtige plan van de Amsterdamse fracties van GroenLinks en D66 om ‘onafhankelijke waarnemers’ in te zetten bij het preventief fouilleren. Doet ze dat niet, dan volgen er mogelijk acties.

De Amsterdamse politie wordt met het plan voor ‘onafhankelijke waarnemers’ door de lokale coalitiepartijen GroenLinks en D66 als een stel kleuters behandeld, die net zo racistisch als sommige Amerikaanse agenten zou zijn. Beide gemeentefracties zijn er heilig van overtuigd dat de Amsterdamse agenten aan etnisch profileren doen tijdens het fouilleren van verdachten.

In een multiculturele stad als Amsterdam is zo’n verdenking ronduit belachelijk en zeer beledigend voor de agenten die hun stad zo veilig mogelijk proberen te maken. Immers, als ze echt voornamelijk de gekleurde Amsterdammers eruit zouden pikken, puur omdat de agenten racistische motieven zouden hebben, dan betekent dit dat ze blanke verdachten moedwillig zouden laten lopen. En zeg nou zelf, het is toch vrij onaannemelijk dat die agenten een oogje toeknijpen, met het risico dat er een paar uur later een steekpartij plaatsvindt die ze hadden kunnen voorkomen?

De Dagelijkse Standaard

Halsema en de Amsterdamse fracties van GroenLinks en D66 geven met dit plan voor ‘onafhankelijke waarnemers’ juist wél het signaal dat de politie niet te vertrouwen is en dat is ook precies de reden dat de politiebonden nu zo woest zijn, meldt De Telegraaf.

Maar naast dat belachelijke signaal blijkt ook dat die ‘onafhankelijke waarnemers’ niet vooraf gescreend worden. De agenten vrezen dus dat er een stel BIJ1-achtige activisten hen de hele tijd in de nek lopen te hijgen. Dan mag je voor iedere gekleurde Amsterdammer die je aanhoudt meteen tekst en uitleg geven, zelfs als je tijdens het fouilleren een mes hebt gevonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het lijkt er vooralsnog niet op dat Halsema en de gemeenteraad zullen afwijken van het plan, wat betekent dat de politiebonden daadwerkelijk met acties zullen moeten komen. En hopelijk zetten ze het door als dit de situatie blijft, want agenten moeten gewoon hun werk kunnen blijven doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vlekkenoplosser

  laten we gewoon stoppen met de linkse idioterie van preventief fouilleren !!

  De gewone man/vrouw staat met de armen tegen de muur terwijl de crimineeltjes al ingelicht zijn over de acties. Een lucky shot bij zo en actie weegt niet op tegen de inbreuk van privacy van elke Nederlander.

  Overigens heeft de raad zich negatief uitgesproken over de actie preventief fouilleren maar douwt de hork valsema gewoon door.

 2. HD

  Gewoon hardhandig aanpakken, ben je blank een flinke waarschuwing, ben je te gast in ons land, of zijn je ouders dat, als je weet wie het zijn, een giga pakslaag.

 3. Nostradamus

  Begrijpelijk wil de links extremistische/communistische marxist een ‘Ministerium für Staatssicherheit’. Naar het goede voorbeeld van de DDR.

 4. Heras

  …laten we gewoon stoppen met halsema.. ze voegt niks toe

  1. Eppo123

   heel graag

  2. dumbfarmer

   als ze dan meteen die hele ‘hofhouding’ van d’r mee neemt zijn we af van al die onzin die ze er door duwen..

 5. KippiX

  Heel het land moet die acties van de politie steunen. Als een blok achter de agenten!

 6. Response

  Dat hele college van A’dam is een grote linkse laffe wegkijkkliek.

 7. 56RdK

  Die geschifte Halsema met haar aanhang verziekt nog verder onze samenleving.
  Net zoals die achterbakse Asscher met zijn aanhang toen heeft gefllkt, waardoor er nu gesjeesde en anti-westerse lui in ons parlement zitten, met alle (inmiddels ervaren) gevolgen van dien.

  Die doorgeslagen linkse muts en haar gevolg moeten beseffen dat meer dan 98& van de criminaliteit aan allochtonen is toe te schrijven! Ondanks de decennia aan subsidiestromen en andere ondersteuning die telkenmale is én wordt gegeven. Een totaal mislukte aanpak omdat er onder allochtonen geheel andere normen en waarden heersen. Normen en waarden die niet Hollands zijn, niet westers!

  Als zij dus met haar hele verachtelijke deughofhouding (waaronder dus ook die korpsleiding) die achtelijke plannen neerlegt met de politie in Amsterdam gewoon het werk stilleggen, wat er ook gebeurt!

 8. 56RdK

  ‘..achtelijke plannen doordrukt moet de politie in Amsterdam..”

 9. 56RdK

  En laten we vooral niet vergeten dat een Hans Janmaat, een Pim Fortuyn en een huidig Geert Wilders het verval van Nederland door de aanwezigheid van teveel allochtonen in dit land voorzagen en voorzien!

  Verval vooral dankzij allochtonen met anti-westerse gevoelens en middeleeuwse gedachten, die zich hier ongebreideld hebben en kunnen nestelen!
  Laten we daar nog maar eens héél diep bij stilstaan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.