Politiebonden woest op Femke Halsema: “Wij zullen ons beraden welke stappen we gaan zetten”

De politiebonden vinden het volkomen onacceptabel dat Femke Halsema niet tegemoet komt aan hun eis om “waarnemers” tijdens wapencontroles te schrappen. En dus liggen ze op ramkoers met de extreemlinkse Amsterdamse burgemeester. Heel goed.

Het kon de komende tijd weleens flink uit de hand lopen tussen de politiebonden en Femke Halsema. De eersten hebben haar namelijk dringend verzocht civiele “waarnemers” bij wapencontroles te schrappen. Die waarnemers komen er op initiatief van radicaal-linkse politiehatende BLM-groeperingen die de politie van systematisch racisme beschuldigen. Het zal niemand verbazen dat de politie daar geen trek in heeft. Want de Nederlandse politie ís niet racistisch. En agenten moeten gewoon hun werk kunnen doen, zonder dat er een BLM-achtige gek over hun schouder meekijkt.

Nou, slecht nieuws: mevrouw Halsema denkt daar heel anders over. Want die waarnemers worden niet geschrapt. De politiebonden kunnen hun wens dus op hun welgevormde blauwe buik schrijven. BLM is belangrijker dan de politie – in de gedachten van Halsema tenminste.

Reacties

“Erg teleurstellend”, zegt Gerrit van de Kamp van politiebond ACP. “Wij zullen ons beraden welke stappen we gaan zetten.” Hij voegt daar aan toe dat ze zich niet achter politieke spelletjes kan verstoppen. Misschien dat de gemeenteraad dit in meerderheid wil, maar het is niet aan de raad, maar aan háár om te beslissen wat er gebeurt.

“Pijnlijk dat er kennelijk meer vertrouwen is in de mensen die de politie wantrouwen dan in de agenten zelf,” zegt ook voorzitter Jan Struijs van politiebond NPB.

Wel zorgelijk, maar niet schokkend

Daar is natuurlijk geen woord van gelogen. Behalve dan dit: het is niet “teleurstellend,” omdat iedereen die Halsema ook maar een beetje kent dit besluit al lang had zien aankomen. De Amsterdamse burgermoeder (haha!) is namelijk écht een product van extreemlinks. Ze háát alles waar Nederland historisch voor staat, en ze is een fanatiek aanhanger van die hele gestoorde BLM-ideologie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Amsterdam zit er mooi mee opgescheept, met deze politiehater. Het zal je burgemeester maar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Brenda Welsh

  Nederlandse agenten zijn integenstelling tot vele andere buitendse politiekorpsen buitengewoon hulpvaardig en correct in handelen. En dat wil mevrouw Halsema zo houden opdat het niet uit de hand loopt. Knevel en wurgpartijen moeten wij niet hebben.

  1. Wally

   Tuurlijk joh. Dat zal het zijn. Lost alle misdaad op en zo. Waarom niet gelijk alle blanke medewerkers van de politie ontslaan? Veel beter toch?

  2. ElGuapo

   Terug je kooi in Brendaatje!

  3. Appelstroop

   Brenda, je bent een goed en rechtschapen mens, maar voor de zekerheid sturen we dag en nacht iemand met je mee om te kijken of je niet mensen gaat wurgen, verder vertrouwen we je echt hoor maar zonder toezicht ga je misschien toch toegeven aan je wurgdrang. Bedankt voor je begrip.

   1. ElGuapo

    😂

   2. Nostradamus

    Brenda haat 🧑🏻🧑🏼 en ziet het liefst alleen 👩🏿👩🏿‍🦰

  4. LifeBuddy

   HaHaHaHa, groen sLinks met zijn broeders en de taliban zitten nog nep[t] niet in de kamer , of ze moeten nu al door het woestijn stof. t’is hekserij.

 2. Response

  Kost wat t kost zal dit college deugen ongeacht het aantal steekpartijen e.d.
  Dit linkse deugcollege kijkt liever weg olv slappe Halsema. Wordt tijd voor gemeenteverkiezingen in de hoop dat dit extreem linkse wegkijkende deugende geldverslindende college wordt afgestraft.

  1. Oepsie

   klop

   1. Oepsie

    Zou de vries nog geleefd hebben? Als men die flauwekul erom heen, had laten varen?

 3. J.C.

  Zou de burgemeester van Amsterdam hier ruggespraak over gehouden hebben met de minister???

 4. Vrijedenkert

  Halalsema had allang weg gemoeten na falen en diverse keren de wet niet te willen handhaven!
  Amsterdam heeft een bevolking van min. 55% met migratie achtergrond dus als de politie willekeurig 1000 mensen gaat fouilleren zitten ze al automatisch 550x fout volgend radicale BLM/Antifa en linkse partijen dus nooit goed…

  Burgemeester moet per direct weg en toezicht door radicalen stoppen en politie moet zelfstandig zijn werk kunnen doen!

 5. sonny

  Kippeveren en pek?
  Jammer dat deze handelingen uit het tijdsbeeld zijn verdwenen!
  Erna een pauweveer in haar onwelriekende achterste lichaamsopening!

 6. Aborifa

  Zou Halsje Femkema gechanteerd worden door de naffia?

 7. Vrijedenkert

  Een veroordeeld TBS-patient tijdens verlof heeft meer vrijheden dan een Amsterdamse agent tijdens diensttijd! Zover is het al gekomen in open-inrichting Amsterdam met deze gesjeesde burgemeester en krankjorum stadsbestuur…

 8. Albert Egberts

  Nu zijn de politiebonden ook al WOEST!

  Wilders weet velen te inspireren.

  1. usb3.0

   En jij niets te zeggen

 9. 56RdK

  “Amsterdam zit er mooi mee opgescheept, met deze politiehater. Het zal je burgemeester maar zijn.”

  De wokegekte van dat mens, die volkomen gesjeesde linkse muts, is een bedreiging voor heel ons land, staat gelijk aan fascisme!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.