PvdA’ers vechten elkaar de tent uit om kabinetsdeelname: ‘De leden moeten zich eerst uitspreken’

Er is flink wat trammelant ontstaan binnen de gelederen van de PvdA. Partijleden staan over de kwesties fuseren en kabinetsdeelname lijnrecht tegenover elkaar. Europarlementariër Paul Tang heeft samen met voormalig campagneleider Pieter Paul Slikker een brief gestuurd naar alle leden met de oproep de deelname aan de formatie met de VVD niet te blokkeren. Veel leden zijn woedend op de brief, want zij bepalen zélf wat de partij wel of niet moet doen. 

Veel PvdA’ers zijn op hun teentjes getrapt door het nieuws dat hun partij mogelijk wel wil fuseren met GroenLinks en dat de partij graag wil deelnemen aan de formatie. De brief van Tang en Slikker, laatstgenoemde is in de race om partijvoorzitter te worden, valt slecht bij sommige leden. Er is namelijk net een motie ingediend om de formatiegesprekken met de VVD wél te blokkeren, aldus de Telegraaf. PvdA-leden staan dus lijnrecht tegenover elkaar wat betreft kabinetsdeelname.

In de brief laten de heren weten ook dat moties voor of tegen een fusie met GroenLinks niks toevoegen aan de aanstaande ledenraad. En juist dit soort opmerkingen schieten in het verkeerde keelgat van PvdA-leden, zij menen terecht dat de leden van de partij bepalen wat de toekomst is. Of dat nu wel of niet fuseren betreft of wel of niet deelnemen aan kabinet Rutte IV.

Idee kabinetsdeelname verdeelt PvdA

Uiteraard mogen partijprominenten hun opvattingen hebben, maar andere leden van de partij op zo’n dwingende en belerende manier toespreken is natuurlijk niet de meest slimme zet. Veel PvdA’ers hechten wél waarde aan de mening van andere leden: “Onze ledendemocratie is er een om te koesteren. Onze partij bestaat uit allerlei verschillende opvattingen. Ik kijk er naar uit dat onze leden zich zaterdag over een en ander mogen uitspreken. De suggestie van een kandidaat-voorzitter dat leden nu niet aan zet zijn is onbegrijpelijk.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De belangen van enkele partijprominenten lijken aardig te botsen met die van de ‘gewone’ leden. Het gaat zaterdag een uiterst interessante ledenraad worden. Mogelijk wordt zaterdag wel bepaald of de PvdA definitief afscheid neemt van het idee van kabinetsdeelname.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Albert Egberts

  “De belangen van enkele partijprominenten lijken aardig te botsen met die van de ‘gewone’ leden. “

  Ja, de gewone leden zijn in meerderheid voor fusie met GL en deelname n het nieuwe kabinet.

  Mooi dat deze discussie in alle openheid kan worden gevoerd maar het zou me verbazen als de mening van de gewone leden zaterdag niet de doorslag zal geven.

  1. Nostradamus

   Tuurlijk zijn “de gewone leden zijn in meerderheid voor fusie met GL”. PvdA-ers blijven tenslotte extreem linkse idioten. Extreem links tegen extreem links die elkaar de tent uitvechten. Heerlijk om te zien.

  2. Monty

   Best wel lastig een ledenpartij. Een partij met maar één lid heeft deze problemen niet.

   Die kan gewoon beslissen welke kant erop gegaan wordt, geen inspraak.

   1. usb3.0

    Gelukkig laat monty nooit zien wat hij echt bedoeld, de kans dat hij het niet heeft over Wilders, Trump of Baudet is nihil…

   2. Cootje

    Weet monty wat het kleinste clubhuis in Nederland is ??

    1. Monty

     Wc van Wilders.

     1. Cootje

      Nee monty. Dat is een condoom kan maar een lid in en dan moet hij nog staan ook ,

     2. Monty

      Op de Wc van Wilders zit ook maar één lid.
      Hoogste waarschijnlijk houd hij daar ook zijn ledenraad vergadering en stemming.

      Niemand die zijn partij dan stoort

     3. ElGuapo

      Konty gespetter!

     4. Mr.blauw.sky

      Daar heeft Cootje vast nog wel een condoom voor over!

     5. ElGuapo

      En waar konty spettertjes rondvliegen is blueballs om ze gulzig op te likken.

     6. Mr.blauw.sky

      Vind je het nou echt nodig om zo ostentatief met jouw strikt persoonlijke fantasieën op dit rechtse blog ‘volgers’ te lokken?

     7. Albert Egberts

      @ mr-blauw-sky,

      Gapo is op dit blog niet de enige met zware seksuele thematiek. Het is triest en aandoenlijk maar ergerlijk is dit vertoon van pathologie soms ook wel.

     8. ElGuapo

      Je kunt gewoon opzettelijk gebruiken blueballs maar kiest voor een woord wat mensen zelden gebruiken om in de voetsporen van je idool kwakma te treden.

      “Daar heeft Cootje vast nog wel een condoom voor over!”

      Je vraagt er dus gewoon om!

     9. ElGuapo

      “Gapo is op dit blog niet de enige met zware seksuele thematiek. Het is triest en aandoenlijk maar ergerlijk is dit vertoon van pathologie soms ook wel.”

      Schlemieltje, schlemieltje bij jou is er serieuze twijfel als die er überhaupt nog is over je p*doseksualiteit. Je hebt schijnbaar al meerdere keren laten zien dat de vermoedens hierover kloppen.
      Anderen zware seksuele thematiek verwijten zou serieus genomen worden indien je zelf niet zoveel problemen had.

     10. Mr.blauw.sky

      Lees het draadje anders even terug, zie je meteen van wie ik de associatie ‘condoom’ gepikt heb.
      O wacht .., cootje stemt rechts, dus die mag wél zijn plastische omschrijvinkjes spuien zonder gestalkt te worden

     11. AIbert Egberts

      Mr.blauw.sky, nu is het wel genoeg hoor. Je hoeft echt niet bij mij te slijmen.

     12. Albert Egbert

      Bedankt voor het advies Albert Takma.

  3. Cootje

   De leden van de PvdA mogen voor een fusie wezen , VVD en het CDA pruimen ze niet , en volgend jaar de gemeente verkiezingen gaat het stink eieren opleveren , en daar in zitten haast alle PvdA leden dus die zien hun baantjes in gevaar komen , leden PvdA zijn tegen een fusie tussen

  4. Cootje

   Onze gehandicapte mongool heeft weer het hoogste woord , gaat moeiteloos van een gender naar de koeien naar de socialisten , pak onverschrokken ook nog even Wilders mee , tot het weer tijd is voor de luierverschoning dan moeten de hulptroepen komen op de zolderkamer , misschien van avond nog milieu vraagstukken en we eindigen met de Afghanen die niet welkom zijn maar toch komen

  5. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k trekt weer een conclusie ongehinderd door enige kennis !
   strónt vlé®k is dan ook een pathologische leugenaar en een hufter pur sang

 2. Bunky01

  De gewone arbeider van toen, die de partij altijd een warm hart toedroeg, is reeds lang geleden ontslapen. Zij draaien zich nu om in hun graf.

  1. Cootje

   Toen Wim kok en Lodewijk de Waal het echte socialisme naar boven toverde is het verval begonnen , in heel Europa met de grond gelijk gemaakt wegens fraudes omkopingen diefstallen vriendjes politiek in zuid Europa horen ze nu nog in de gevangenissen , hebben er altijd voor hun zelf gezeten , de snelle media en internet liggen hun zwakheden bloot , zijn in alle lagen van bestuur geïntegreerd dus duurt nog 50 jaar voor dat je van die rode rakkers af bent

  2. Cootje

   PvdA is W,IM K,O,K en LO?De , wijk de W?AA,L en dat zeg alles over het socialisme , ze noemen zich zelfs sociaal Democraten , maar dat gaat een brug te ver hebben in zuid Europa alles gestolen wat los en vast zit

 3. LifeBuddy

  ”PvdA-leden staan dus lijnrecht tegenover elkaar” Net als bij de sLinkse VVD/CDA/D66/GL, Komt de Walking Dead weer tot leven.

 4. Duckday

  Ga zo door straks niks meer een partij die al afgestraft is door de kiezer.Alleen uit op macht .Stop dit Gewoon NIEUWE VERKIEZINGEN en laat de kiezer het uitmaken.
  Als ze zo door gaan staat mischien de taliban aan het roer of we worden bestuurd door palesteinen maar als groen er bij komt misschien poetin. Ga zo door het is toch al een rotzooi.

  1. Vanduinen

   Gekwaak, dolle eend!

 5. Meriadoc Brandebok

  Enkele maanden geleden wezen PvdA-ers Rutte nog af als premier. Slechts 23% van de PvdA-ers vond een premierschap voor Rutte acceptabel.

  h**ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/rutte-blijft-onacceptabel-als-premier-wel-minder-weerstand-tegen-samenwerking-met-vvd/

  De motie van Wiedemeijer zou het kunnen halen. Ik geloof niet dat het electoraat veel is opgeschoven. In dat geval is het einde Ploumen.

  1. Albert Egberts

   Ja, dezelfde percentages vond je bij D66, CU en GL. De CU sloot een kabinet met Rutte zelfs volledig uit. Er is echter het een en ander veranderd.

   1. Cootje

    Komt met een verhaal uit juni en hier boven schrijft hij er is echter het een en ander veranderd . Ze gaan niet samen , misschien als ze mee mogen doen in de onderhandelingen , maar een leden partij komt er niet , en Rutte heeft gezegd het maakt hem niet uit wat ze doen hij gaat niet met deze twee in gesprek en op zeker het CDA niet , wordt hun ondergang, dus fusie voor de buhne

   2. Meriadoc Brandebok

    Correct, maar die hoefden er niet over te stemmen. 🤷🏼‍♂️

  2. Albert Egberts

   “Toch lijkt het grootste deel van de sociaaldemocraten voor verdergaande samenwerking met GroenLinks, zoals ook een substantieel deel van de partij regeringsdeelname niet afwijst. In een onderzoek door Trouw, in juni, lieten lokale PvdA-fractievoorzitters weten dat zij huiverig zijn om opnieuw met Rutte in een kabinet te stappen. Desondanks vond een groot deel van hen het toch het overwegen waard, mits de PvdA voldoende herkenbare punten zou binnenhalen.”

   h.tps://www.trouw.nl/politiek/de-pvda-leden-kunnen-nog-dwars-liggen-bij-de-samenwerking-met-groenlinks~b09b34fd/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=copylink

   1. Meriadoc Brandebok

    Je haalt een onderzoek aan waar iets meer dan zestig PvdA-fractievoorzitters het slechts het overwegen waard vind om met Rutte/VVD in een kabinet te stappen, Albert. Is dit representatief voor de PvdA?

    1. Cootje

     Nee maar het komt onze gehandicapte mongool goed uit , onderzoek Nederland een kut land met 70% is van een recentere datum . Maar dat past hem niet , terwijl je je toch zorgen moet maken met zo onderzoek ,maar in een rolstoel ben je gauw tevreden

    2. Albert Egberts

     Ja, dat lijkt me representatief omdat uit peilingen onder de gewone leden hetzelfde blijkt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Uit welke peilingen?

     2. Albert Egberts

      ht,ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meerderheid-pvda-en-groenlinks-kiezers-voorstander-van-links-blok-tijdens-formatie/

     3. Cootje

      In dat zelfde onderzoek waren CDA en VVD met 26% en 32% zwaar tegen om met die theedrinkers in zee te gaan , en er is geen ene peiling waar de PvdA met Rutte wil regeren , kan onze gehandicapte mongool niet hard maken en niet staven uit zijn gehandicapte duim gezogen

 6. Vrijedenkert

  Na regeren van Partij van de Allochtonen met Vereniging van Dieven uitgekakt in 2017 en van 38 naar 9 zetels gekelderd!
  En nog steeds zijn er elementen binnen deze club die koste wat kost op het pluche willen plakken en zelfs zich willen overgeven aan de Groene Khmer…

  Mochten er vroeger of later verkiezingen komen op naar de 0 zetels!

 7. Poeniem Noegien

  Ik denk dat de PvdA in het kabinet komt.

 8. Florissa

  Plots met je kont in het pluche,knikken en vangen,een echte socialist droomt van dit leven .

  1. september

   Er blijkt uit al het bovenstaande dat een kabinet van wat voor samenstelling er nog lang niet is

  2. Vrijedenkert

   Leden van Partij van de Allochtonen verdienen de naam salonsocialist!

 9. Klaus Schwab

  Wat zou Frans Timmermans hier van vinden ????

 10. Wally

  Humor. Al die slinkse jankballetjes willen uiteindelijk maar 1 ding, u vertellen wat u NIET MAG (zij natuurlijk wel, want als links iets doet dan maakt dat niets uit). En uiteraard flink vangen…. groot huis hebben zonder vluchtelingen erin. Nee, dat moet u doen! In uw flatje…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.