SP’er Renske Leijten woest op hypocriet kabinet: ‘Schaamteloos. Het gevallen kabinet Rutte 3 rolt voort in Rutte 4!’

Gisteren werd bekend dat het kabinet voor gasboringen bij Ternaard is. Nu is dat natuurlijk volkomen terecht. Maar het besluit is óók heel hypocriet. Want op andere onderwerpen roept het kabinet dat het niets kan beginnen omdat het “demissionair” is. SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dit hypocriet tot op het bot van het kabinet. Ze is dan ook woest.

Gasboringen Ternaard

De Waddenvereniging en het radicaal-linkse GroenLinks zijn hartstikke boos. Het kabinet is namelijk voorstander is van gasboringen in de Waddenzee bij Ternaard. Minister Blok heeft een vergunningsprocedure in gang gezet. Dus daar kan binnenkort misschien inderdaad geboord worden.

Nu is dat op zich natuurlijk een heel goed besluit. Als we energie-onafhankelijk kúnnen zijn moeten we daarvoor kiezen. Ten koste van alles. En gas is trouwens ook helemaal niet slecht voor het milieu, wat dan ook is waarvoor steeds meer ándere landen juist vol inzetten op gas.

Hypocriet

Maar toch is SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten boos op het kabinet omdat dat ronduit hypocriet bezig is. Rutte III beweert namelijk dat het bepaalde zaken niet kan doen “omdat het demissionair” is. Dat zijn dan de dingen die ze liever niet wíllen doen. Maar als er iets voorbij komt waarmee ze wél graag iets willen doen, dan maakt hun demissionaire status opeens niets uit.

Nogmaals, die gasboringen zijn natuurlijk helemaal terecht. En dat gezeik over “natuurgebieden” mag Leijten ook wel voor zich houden. Die gekkies hebben het hele Waddengebied namelijk verklaard tot “natuurgebied.” Dan kun je daar helemaal niets doen. Gekkigheid.

Maar ze heeft op een ander punt wel degelijk gelijk: de houding van het kabinet is ongelooflijk schaamteloos en hypocriet. Kaag en Rutte – en al die andere kabinetsleden – roepen dat ze “demissionair” zijn als ze iets niet willen doen. Maar als ze iets juist wel willen doen, dan maakt die demissionaire status ze niets uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is tekenend voor dit kabinet: ze doen werkelijk alles wat ze willen. Ze laten zich nérgens door beperken. Schaamteloos en hypocriet? Ja. Maar ook heel zorgelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Het kabinet boort naar gas en zet tegelijkertijd de klimaatdoelen opzij. Daar zou DDS tich tevreden mee moeten zijn.

  1. Monty

   Nieuwe verkiezingen zouden een uitkomst kunnen bieden.

   Kijken hoe de ballen dan zullen rollen.
   Naar links of rechts.

   1. Poemien Noegien

    Niet wie stemt maar wie de stemmen telt bepaalt de uitslag. Vandaar die 2.4 miljoen poststemmen.

    1. Monty

     ”wie de stemmen telt ”

     Klopt, aangezien er geen enkele partij het tellen ter discussie heeft gesteld of heeft aangevochten.
     Kunnen we er van uitgaan dat de stemmen eerlijk zijn geteld.

     1. ElGuapo

      Spetterdespetterspetter!

     2. usb3.0

      En dat gelooft monty zelf?

     3. Monty

      Het is niet wat ik geloof usbtje.

      Welke partijleider heeft volgens usbtje de uitslag van de verkiezingen niet erkend?
      Wie is er naar de rechter gestapt?

     4. usb3.0

      jawel jij gelooft dat de verkiezingen “eerlijk” zijn verlopen

 2. StemPzeweg

  Hoezo logisch? We verwoesten ons eigen natuur voor kortzichtige winst. Dan nog liever afhankelijk van Rusland zoals Duitsland het doet met Nordstream. Beter voor de natuur

  1. september

   Of we dan van russisch gas afhankelijk moeten zijn,er zijn best nog Andere landen die gas exportarem.

   1. StemPzeweg

    Nou liever Rusland dan Saudi Arabië

    1. Cootje

     Mag allebei als we er maar warmpjes bij zitten , moraalridders liggen meestal op het kerkhof .

  2. Cootje

   Nee als ze gelijk hebben kunnen we het gas nu goed gebruiken, en staat het over 30jaar toch onderwater . Trouwens die eilanden verdwijnen niet met een paar gasboringen , en we hebben er Afghaanse kostgangers bij gekregen en de kaars moet ergens van branden

 3. Cootje

  Natuur voor economischs belang is voor de Groenen sandalen en de bakfietsen families ,grondstoffen waar ze ook zitten ten gelden maken , die milieu hypocrieten kunnen aan het gas

 4. Heras

  We kunnen gas van de Sovjet unie kopen. Geen vernieling van het beetje overgebleven natuur nodig.

  1. Brenda Welsh

   En luchtdoel geschut. Wij hebben geen moraal.

 5. Poemien Noegien

  Natuurlijk rolt Rutte verder! Samen met Sigrid staat hij garant voor de verdere afbraak van ons land en zorgt hij ervoor dat we onze nationale identiteit steeds meer kwijtraken.

  In 2019 werd Rutte gekozen tot global citizen of the year, Klaus Schwab overhandigde hem de prijs persoonlijk. Rutte is als was in de handen van Schwab en Rutte heeft de meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer, dat moeten we althans geloven na een verkiezing waar 2,4 miljoen poststemmen zijn verdeeld.

  1. usb3.0

   Het is belangrijk dat we weten wat er gebeurt in de wereld middels feiten.

   h**ps://www.bitchute.com/video/VqkJ0KCpBkp5/

 6. 56RdK

  Als je de wetenschap hebt dat Groningen én naast gelegen provincies aan miljarden aan schade heeft opgelopen dankzij gasboringen aldaar. Schade die nog lang niet is verholpen (de vraag is of dat überhaupt nog zal gebeuren). Als je de wetenschap hebt dat daar de liggende industrie door gasboringen mogelijk op een tijdbom ligt, dit allemaal wetende ga je toch niet iets verderop wederom naar gas boren?

  Zo’n dom en kortzichtig besluit kan dus alléén weer door een VVD’er worden genomen.
  Die lui kijken niet verder dan hun neus lang ls. Dat is al decennia ervaren.

  Dus geen gas? Natuurlijk wel, betrek het van de Russen of andere leveranciers.
  En ga aan de slag met waterstof, en thoriumcentrales!

 7. 56RdK

  @Brenda,
  Ik heb liever een huis waar mijn gezin veilig in kan wonen dan een moraal….

  Maar ik begrijp, gedachtegangen kunnen verschillen.

 8. usb3.0

  Maar dit weet elk gezond weldenkend mens, hier hebben we van die types die het aanmoedigen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.