Theo Hiddema (FVD) reageert op “geen PVV’ers voor de klas”: ‘Toekomstige intelligentsia moet natuurlijk niet niveau leraar ontstijgen’

Gisteren ontstond er flink wat ophef omdat een afdelingshoofd van een Gymnasium de ruimte kreeg om te fulmineren tegen de PVV. Als het aan Michiel Beute ligt zouden PVV’ers, en klimaatontkenners, niet voor de klas mogen staan. Volgens FVD-senator Theo Hiddema is het niet zo verwonderlijk dat de ‘intelligentsia’ zo denkt. De toekomstige generatie moet namelijk niet té kritisch gaan nadenken over bepaalde zaken. 

PVV-Kamerlid Harm Beertema stelt dat zolang het PVV’ers betreft je wel mag discrimineren en uitsluiten in Nederland. Er gaat haast geen dag voorbij of er is wel weer een of andere (linkse) deuger die oproept tot een PVV-boycot. Nu heeft Beertema helaas wel gelijk in zijn kritiek, de derde partij van Nederland levert géén burgemeesters of andere politieke bestuurders. Al jaren weten de systeempartijen de PVV effectief buiten te sluiten, maar nu zijn er zelfs mensen die nog een stapje verder willen gaan.

De PVV moet ook buitengesloten worden van het onderwijs. Want wie vertrouwt zijn kinderen nou toe aan een PVV-leraar? Volgens Theo Hiddema wordt de toekomstige zelfbenoemde elite een klasse van  geestelijke weekdieren. De heilige huisjes mogen natuurlijk niet omver worden geschopt in Nederland. Het zou natuurlijk desastreus zijn, voor de grachtengordelelite, als we een jongere generatie kritisch en zelfbeschouwend afleveren aan de maatschappij.

Hiddema legt vinger op zere plek

De linkse inclusiviteit stopt helaas bij mensen die ook maar iets afwijken van hun mening. Het openlijk dromen over een PVV-vrij onderwijs in Nederland leidt niet tot massale protesten, maar wee je gebeente als je iets soortgelijks zegt over GroenLinksers voor de klas. Uiteindelijk moeten docenten beoordeeld worden op hun pedagogische en onderwijskundige vaardigheden, als een docent goed is, dan is hij/zij gewoon goed. Ongeacht hun politieke voorkeur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het idee dat een PVV stemmende docent de hele dag door zijn leerlingen zou indoctrineren is een niet bestaand angstbeeld. Het continu oproepen tot de boycot van PVV-stemmers zal de verregaande polarisatie in Nederland zeker niet doen laten verdwijnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Albert Egberts

  “Want wie vertrouwt zijn kinderen nou toe aan een PVV-leraar?”

  Verstandige en verantwoordelijke ouders in elk geval niet.

  1. bifbof

   Al goed woke op de vroege morgen .

  2. Harry Haller2

   Ach, is ons aller Emile Takma er weer eens afgesodemieterd en nu al weer terug onder een nieuwe nick?

   1. Magyar

    Bij zijn eerste bijdrage viel hij al door de mand…..

    😀

    1. AIbert Egberts

     Helaas wel, Magyar. Ik beticht andere reaguurders op hun, in mijn ogen, gebrekkige intelligentie, maar zelf ben ik zeker niet al te snugger.
     Noem het maar naïef of dom.

   2. Albert Egberts

    Ach Haller, qua afsodemieteren lopen we gelijk op. De redactie heeft lange tenen.

    1. Oepsie

     Neen speklapje, jij plaatsdt domme en vervelende draatjes. Een permaban zou op zijn plaats zijn voor speklapje.

    2. Harry Haller2

     Dat lieg je Takma. Jij ligt wat nicknames betreft lichtjaren op mij voor.

     Ik schat dat jij ondertussen aan nummertje 40 bezig bent en ik haal nog niet eens de 10.

     Nou, veel plezier dan maar weer met je getröl.

     1. Albert Egberts

      Binnenkort Haller3?

      😎

    3. vlekkenoplosser

     Hopelijk sta je snel weer op die tenen strönt vlëk.

    4. vlekkenoplosser

     Hopelijk sta je snel weer op die tenen strönt vlëk.

  3. AS210854

   Een links gehersenspoeld weekdier, dat niet meer zelf kan nadenken kan nooit en te NIMMER objectief les geven. Geef mij maar leeraren met gezond NEDERLANDS boerenverstand

  4. halo1

   Dat is toch onzin! Die man kan didactisch heel wat meer in zijn mars hebben dan een linkse pamperende chaoot van de zieligheidsindustrie..

   1. AIbert Egberts

    Dat is heel goed mogelijk, halo1. Ik zeg het alleen om jullie een beetje te tr0llen. Want, zeg nou eerlijk, wie wil er nou een misselijk, ruggegraatloos mietje met regenboogkleurtjes en nagelak als leraar voor de klas?

    1. Harry Haller2

     Zet ‘m op AIbert!

     1. Albert Egberts

      Niet erg sportief, Haller.

      🤨

     2. vlekkenoplosser

      Ja wel hoor game – set – match strönt vlëk

     3. vlekkenoplosser

      Ja wel hoor game – set – match strönt vlëk

     4. september

      Er zijn weer 2 alberts verschenen Albert en AIbert opletten allen

     5. AIbert Egberts

      Dat is juist, September. Ik ben AIbert Egberts. Om een of andere reden heeft Emile Takma mijn nickname gestolen, en zit nu de hele DDS vol te kalken met zijn tr0llende reacties. Kennelijk kent deze man geen schaamte.

  5. Xyz1234

   Sprak de zwak begaafde die iedereen over 1 kam wenst te scheren.

  6. Aborifa

   De tandeloze Egberts.

  7. ElGuapo

   De prioriteit van verstandige en verantwoordelijke ouders is hun kinderen ver bij jou vandaan houden kwakma.

  8. Wally

   Nee. Liever een haatbaard of een extreem linkse deugjuf. Das veel beter zien we al decennia lang…..

 2. Joko

  Wie idoor een linkse trein is opgeslokt, beweegt zich voort op rails zonder dwarsliggers. Dat kan nooit lang duren. Ik voorspel alles wat links is en vooral de zendelingen ervan, de deugers, een beroerde toekomst, als was het maar dat alles wat van links komt zich op een doodlopend spoor bevindt.

 3. Monty

  Hoe onderscheid zich een PVV docenten van een andere docent?

  Krijgen Nederlandse leerlingen eerst aandacht en dan pas de buitenlandse.

  1. Monty

   Hoe onderscheiden zich PVV docenten…….

   1. AIbert Egberts

    Nou?

    1. Borreby Duytsch

     Neem het Monty niet kwalijk, Albert. Blijkbaar moet hij bij iedere reactie of Wilders, of de PVV erbij betrekken. Waarom? Niemand weet het.

 4. Rieks

  Waarom dat gedoe met nicknames, kan iemand mij dat eens uitleggen?

  1. september

   Er zijn hier die Vaak van nicknames veranderen.Of ze zijn geband ,of ze vinden het leuk. Zo is het

 5. Bes Tolen

  Nederland wordt voor een belangrijk deel geregeerd op basis van wat in Amerika dominant is geworden en dat is het neo marxisme en multiculturalisme uit uiterst links van de Frankfurter Schule met de Marcuses als belangrijke grondleggers en daarboven als tweede factor en wel de doorslaggevende, de door het Vaticaan vanaf midden negentiende eeuw opgebouwde kartels in bankwezen, nieuwsvoorziening, inlichtingendiensten, propaganda e.d. in de Verenigde Staten. Nu is er Rooms joods coalitie daar in Amerika en dat poets je niet meer weg. Getalsmatig nu ook ondersteund door een grote politieke meerderheid van de bevolking. Niet in het minst door illegale binnenkomst vanuit Latijns Amerika.
  We zullen als Nederlanders er mee moeten leven dat we aan alle kanten gepakt en besodemieterd worden en dan als kritische minderheden nog te meer zwaar gediscrimineerd. Chantage, intimidatie, bedrog, laster en valsheid zijn in de dominante politiek opgenomen, dankzij ja dankzij de vele valse vrienden is stand gehouden, en daarmee ook in de hoofden van de mensen gebeiteld. Een mensheid er op gericht om vermeende vijanden kapot te maken. De geschiedenis is fout verlopen met onder meer de overwinning van massamoordenaars op de Russen en op andere Europese groepen in dat gebied van voorheen Groot Rusland, in het begin van de twintigste eeuw. Die dreun heeft nu wel uiteindelijk geleid tot de huidige macht van uiterst links. En de grote machten in godsdiensten moesten ook hoognodig hun fake en machtspositie weer opleggen. Dat loopt over veel meer maatschappelijke terreinen dan veelal door de mensheid beseft wordt. Dat is allemaal nu te massief geworden om echt wezenlijk te kunnen bestrijden.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Helemaal eens!

 6. trutje

  Wel raar dat moslimkinderen wel naar moslims scholen mogen die tegen ons zijn.

 7. maraton

  Zou een gemiste kans zijn.
  Welke ,zich zelf respecterende school, zou een project over bv vrouwenemancipatie o.l.v. Dionne Graus laten schieten…..!

 8. Wally

  Uitsluiten en discrimineren mag alleen door links. Zeg je daar wat van dan beginnen de molens weer te draaien en ben je zoals altijd weer een racist, hun lievelingswoordje fascist en is geweld prima.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.