Van der Plas (BBB) hekelt D66 in coronadebat: ‘Ze nemen afscheid van hun idealen’

Vandaag pleitte namens D66 Jan Paternotte voor het voorstel om mensen zelf te laten betalen voor coronatesten. Dit is nogal opmerkelijk, aldus BBB-leider Caroline van der Plas. Tijdens de verkiezingen was de slogan van D66 ‘laat iedereen vrij, maar niemand vallen’, maar de partij lijkt afscheid te hebben genomen van dit ideaal tijdens dit coronadebat.

Opnieuw lijkt D66 weer een flinke draai te maken. De partij riep vol bombarie: “laat iedereen vrij, maar niemand vallen.” Maar er lijkt weinig over van deze sociale liberale kwinkslag. Sterker nog, de partij lijkt weinig over te hebben voor de minder bedeelden in deze samenleving.

Als het aan de nep-liberalen van D66 ligt dan gaan Nederlanders die nog niet gevaccineerd zijn, of niet willen, zelf de coronatesten betalen. Jan Paternotte meent dat dit geen probleem moet zijn, maar volgens Van der Plas loopt hij de kwestie zwaar te bagatelliseren. Al zijn er maar tien mensen in Nederland die niet zelf kunnen betalen voor een coronatest, dan zijn dat er tien te veel. Althans, zo stond D66 er in tijdens verkiezingen zelf ook in. Maar hé, de verkiezingen zijn al lang geweest. Dus de partij laat haar ware aard zien bij het coronadebat.

Tijdens het coronadebat wordt nog maar eens duidelijk dat D66 wél degelijk bereid is mensen te laten vallen. ‘Laat iedereen vrij’, tsja we horen het de nepliberalen nog zo fanatiek roepen bij de verkiezingen. Er is echter niks meer van terug te zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag blijkt eerder getypeerd te worden door de vele leugens en halve waarheden, zoals eerder vandaag bleek. Daarnaast heeft D66 wel een heel beperkte kijk op wat ‘vrij’ is. De partij is zoals gewoonlijk weer lekker aan het ‘flipfloppen’ wat betreft hun mening. Zoals heel Nederland gewend is veranderen ze bijna dagelijks van mening.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Mistgabel

  Enge partij vol met leugenaars en landverraders.

 2. Cootje

  Heeft D66 idealen ? Hun kroon juwelen flikkerde ze zo overboord om te mogen meedoen met de macht , huichelaars partij nummer 1 in Nederland , geleid door een overzeese Arabische merrie , die op een tafel is geklommen en er al 5 keer boven op haar bek vanaf is gevallen , een paard op een tafel is ook geen gezicht , maar dat heeft ze toch niet dus daar kunnen ze niet veel aan veranderen , een Arabische kijk daar niet na , die doet toch het ligt uit.

 3. Paardenmiddel

  Als er een ding duidelijk geworden is, is dat ze er niet voor ons zitten maar voor zichzelf.

 4. DubbelZout

  Vaccineren is gratis, de oplossing ligt dus voor het grijpen

  1. vlekkenoplosser

   Als je de lijst bijwerkingen leest ga ik voor het corona virus . Ga jij maar voor de derde , vierde en vijfde prik domme jongen

   1. DubbelZout

    Ga ff lekker tongzoenen met wat Corona patiënten in het ziekenhuis
    Dan is dat zo geregeld

    1. Poemien Noegien

     Aldus DubbelDebiel

    2. vlekkenoplosser

     ongehinderd door enige kennis kakelt het zoutloze vel verder

    3. ElGuapo

     Dubbeldrank l*lt dommer dan je lief is!

  2. usb3.0

   doppelzoud is natuurlijk een achterlijke imbeciel door mensen aan te sporen om zich te laten injecteren met een experimentele mRNA vloeistof waar de bijwerking op welk termijn dan ook niet bekend zijn, er vallen enorm veel slachtoffers door vaccineren.,.

   1. Morgan4321

    Er vallen meer slachtoffers door corona, en de lange termijn effecten van corona zijn ook niet bekend. Maar persoonlijk vind ik het wel goed, laat alle maatregelen los als iedereen die wil een 2e prik heeft kunnen krijgen en maak voor jezelf maar uit welk risico je het grootst vind.

    Overigens kun je nog steeds voor Janssen kiezen als je geen mRNA vacin wilt.

    1. september

     En als je eventueel een 3de prik zou willen,maar dat is voorlopig nog niet aan de orde

     1. vlekkenoplosser

      beter de actualiteit volgen domme jongen

    2. vlekkenoplosser

     janssen werkt toch niet tegen de deltavariant ! wel de actualiteit volgen hoor anders ga je domme dingen zeggen

     overigens mag u in oktober prik 3 gaan halen om een geldig coronapaspoort te behouden

   2. Vanduinen

    Hoe lang zal de Nederlandse overheid haar tolerante opstelling naar de antivaxxers nog aanhouden is de vraag. En zullen de antivaxxers alle behandeling resoluut afwijzen mocht het virus bij een opleving hen treffen. Of gaan ze alle IC capaciteit ten koste van anderen met een andere levensbedreigende aandoening opeisen?

    1. Poemien Noegien

     Max Mezza Muilkorf

    2. Jaegelmeister

     Als dat betekent dat ik ook geen zorgpremie meer hoef te betalen, vind ik het helemaal prima. De zorg is toch vreselijk slecht geregeld in dit land. Jammer genoeg mag ik mij daar niet aan onttrekken, want een zorgverzekering is verplicht in dit #kutland. (Er is 1 uitzondering, obv gemoedsbezwaren, maar dan wordt de zorgverzekering vervangen door een extra belasting van hetzelfde bedrag. Totaal zinloze uitzondering.)

     Om nog even op jouw vraag terug te komen; in dit systeem is de zorg van ons allemaal, want we betalen met z’n allen. De mensen die zich niet (hebben) laten vaccineren, zijn over het algemeen PVV en FVD georiënteerd. Beide partijen zouden meer in de zorg willen investeren. Met andere woorden wil het gros van de niet gevaccineerden betere zorg ipv dwang en drangmaatregelen richting een “vaccin”. En is het dus ronduit asociaal en discriminatoir om te opperen dat niet gevaccineerden minder recht op zorg zouden moeten hebben. Zeker als je in ogenschouw neemt dat het virus waar je op doelt (covid19) ongeveer even gevaarlijk is als de griep (IFR 0,15%, dodelijke slachtoffers gemiddelde leeftijd 80+)

  3. september

   Het is niet verplicht en wat die vlekkenoplosser hier beweerd,dat hij Corona wil,dan ben je echt zwaar gestoord,wat een idioot,maar dat wisten we wel.

 5. Duckday

  Het Politieke spel in Nederland is nog nooit zo,n ROTZOOI geweest Leugens bedrog hoogmoed Waanzin en BELUST op macht.De politiek is niet meer te vertrouwen en waaien met alle winden mee d** is een gevaar voor de vrijheid V*V*D liegt en bedriegt alles bij elkaar en heeft verstand verbijstering en lak aan alle wetten die gelden in de politiek.Groenlinks en de PVDA die de meeste stemmen hebben verloren denken om hun inkomsten en gaan met alles mee Eigen belang.Wanneer zou het VOLK nu eens wakker worden Partijen die door de kiezers zijn afgestraft komen zonder meer in de regering Nu merk je goed dat deze troep gewoon lak heeft aan de kiezers

 6. Lefty

  D’66 is een elite partij, nat als alle andere politiek partijen, van links tot rechts.Ongelooflijk dat mensen in politiek geloven.

  1. usb3.0

   Tuurlijk lefty

   1. Lefty

    Laat die griekse ” Y ” maar weg, en beschouw de rest als een engels voltooid deelwoord.

    1. usb3.0

     Je lúlt niet alleen dom

 7. nicks

  Intussen hangen alle studentensteden vol met posters van de jongerenafdeling van deze partij, nu de introductieweken zijn begonnen. Deze partij, d66, heeft teveel geld, krijgt teveel praatjes en draait teveel.

 8. Poemien Noegien

  D66? Die partij behoort tot de meerderheid die op 6 juli 2021, de ziekte die wordt veroorzaakt door een virus met een ifr van 0,15%, op de A-lijst heeft gezet zodat ons land eindeloos in gijzeling gehouden kan worden. Vandaar dat de ‘spoedwet’ stilletjes is verlengd tot 1 december 2021(!).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.