Radicale Woke-bank ABN Amro promoot de vernietiging van het gezin

In een nieuwe video die ABN Amro op Twitter heeft gezet stelt de bank ons voor aan “onze collega Eric.” Eric heeft zogenaamd een bijzonder verhaal (vanwege de LHBTIQ-woke-obsessie): hij heeft namelijk een “open relatie.” En dat vindt hij eigenlijk “de norm.” ABN vindt dat blijkbaar ook, want dit gebrek aan het kunnen hebben van een vaste, liefdevolle relatie waarin twee personen samen met elkaar het leven te leven wordt gewoon keihard gepromoot door de bank.

“Onze collega Eric maakt van zijn open relatie geen geheim,” schrijft ABN Amro op Twitter bij een ronduit belachelijke video van genoemde Eric. Vervolgens wordt het figuur zelf geciteerd. “Ik kan liefde geven en voelen voor meerdere personen,” aldus Ericje.

Heel fijn Eric. Dat kunnen we allemaal. Maar anders dan jij begrijpen wij de ernst en het belang van een serieuze relatie tussen twee mensen die voor elkaar kiezen, en op die manier ook kinderen een stabiel thuis proberen te geven. Oké, ja, dat kan soms misgaan en dat is dan zonde, maar dit soort gekte van “ik neuk lekker in de rondte, kijk is dat niet leuk,” is van een héél andere orde.

“Hij vindt het belangrijk om hiervoor uit te komen op werk. Als bank maken wij ons sterk voor een werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn,” aldus ABN.

Nou, dat vind ik helemaal niet belangrijk. Als dit is wat mensen “zichzelf” vinden, dan moeten ze “zichzelf” vooral zo veel mogelijk verbergen voor de rest van de maatschappij. Want als dit soort gedrag “normaal” wordt verdwijnt het gezin als hoeksteen van de samenleving; kinderen wordt dan geleerd dat het prima is om je niet aan één persoon te binden. Het veroorzaakt een gemis in de ziel van mensen. En het gevolg is een samenleving waarin alle verbanden verdwijnen; waarin iedereen als losse atomen door het leven wandelt, zonder dat gevoel te hebben dat je alleen maar krijgt als je ervoor kiest samen met iemand door het leven te gaan.

Vervolgens roept Ericje zelf in de video dat hij zich regelmatig afvraagt of hij stiekem niet eigenlijk toch de norm is.

Nee jongen, dat ben je niet. Gelukkig maar.

Nóg niet, tenminste. Want het slechte nieuws is dat bedrijven als ABN overduidelijk een cultuurmarxistische agenda hebben.

“Hij roept cultuurmarxist, wat een gek!”

Nee. Dit hoort bij het cultuurmarxisme. Dit soort propaganda is geen toeval. Het is werkelijk deel van het cultuurmarxisme. Het is er een ongekend belangrijk deel van. De Frankfurter Schule en vergelijkbare cultuurmarxistische bewegingen – die de samenleving overal hebben geïnfiltreerd – pleitten er in het verleden actief voor om het gezin te ondermijnen, en uiteindelijk zelfs te vernietigen. Dat is in hun ogen nodig om hun marxistische heilstaat te creëren; een staat waarin niemand meer een hechte relatie met elkaar heeft… maar alleen nog maar met De Staat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als je een bankrekening hebt bij ABN dan is dit hét moment om die op te zeggen. Die ranzige cultuurmarxisten – die op echte marxistische wijze ook nog eens flink gespekt zijn geweest door de staat – gaan maar lekker zaken doen met elkaar. Wij, normale mensen, moeten onze handen er hard van af trekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Wally

  O leuk! Gaat een bank…. u weet wel… zo’n geldmachine voor henzelf en niet voor u tenzij u een paar miljoen heeft….. die gaat u even vertellen wat u dient te vinden….
  Eigenlijk moeten we dit van een afstandje gaan bekijken en er om lachen. Keihard lachen. Wat kunnen we anders nog?

  1. usb3.0

   Ziekmakend gewoon deze tijd zeg

 2. halo1

  Men slaagt erin dat allemaal als “progressief” te bestempelen.. en progressief-zijn vinden veel mensen een soort (strelend) kwaliteits-oordeel over zichzelf. (Huwelijks)trouw wordt gezien als ouderwets-rechts.

 3. vlekkenoplosser

  Niet alleen de ABN is en woke bank. Alle systeem banken vallen in dezelfde categorie.

  Wat dacht je van ASN !

  Gered met belastinggeld uit de maatschappij gaan de woke banken die maatschappij sturen.

  Gekker kan het haast niet worden maar het zijn verlengstukken van de roverheid !

 4. Flengan

  Ik ben bij de Regiobank, daar heb je dat soort SDG-strapatsen niet.

  1. Branzino

   @Flengan
   Regiobank is de zuster van SNS Bank, ASN, BLG en een dochter van de Volksbank. En z4e hebben ook “SDG-strapatsen”, zoals “Groene daken” voor een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Ze hebben een tijdelijke actie samen met Natuur & Milieu en Het Groene Loket. Zo maar een sympathiek voorbeeld, gericht op de doelmarkt van de Regiobank, namelijk de buurt. En zo draagt iedereen zijn steentje bij, jij ook.

 5. plakband

  Het is mij duidelijk dat Ericje vooral van Ericje houdt.
  De bestuurders van ABN/AMRO houden van geld.
  Van mijn geld blijven ze af

 6. Harry Haller2

  Swingers en sleutelclubs bestaan al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw.

  De ABN-Amro is er nog laat mee.

  1. usb3.0

   Toen was homoseksualiteit ook gewoon zonde

   1. Monty

    En in het oude Rome van de Romeinen weer heel normaal .
    Het is maar hoever je in het verleden terug kijkt.

   2. Branzino

    @usb3.0
    Gelukkig is die tijd al lang voorbij. Homoseksualiteit was toen in de ogen van sommigen, maar dat waren er wel steeds minder, zonde. Maar veel effect op onze samenleving had dat verder gelukkig niet.
    En wat nu precies zonde is, kan niemand uitleggen. Dat woord wordt tegenwoordig vooral gebruikt om aan te geven dat je iets jammer vindt.

 7. Emile Takma

  Deze licht hysterisch getoonzette verontwaardiging doet me denken aan de verontwaardiging die hier indertijd ook werd geuit toen grootwinkelbedrijven Zwarte Piet in de ban deden. Ook toen werden bedrijven die het sentiment in de samenleving oppikten en snapten dat Zwarte Piet niet meer kon ideologische motieven toegeschreven, zoals van der Galien ook hier denkt dat de ABN zich hier sterk maakt voor gendergelijkheid. Hij meent zelfs dat ABN zich heeft bekeerd tot de cultuurmarxistische ideologie.

  Dit is een tragisch misverstand en ook wel een beetje dom. ABN denkt namelijk alleen aan de centen en de marketingafdeling heeft na grondig onderzoek vastgesteld dat je klanten trekt dan wel vasthoudt als je in je reclame gendergelijkheid uitstraalt. Een commercieel motief dus, net als indertijd met Zwarte Piet.

  1. vlekkenoplosser

   Zo goed is abn niet met commercie strönt vlëk. Overeind gehouden met belastinggeld en investeringen door de roverheid bestaat dit criminele zooitje nog.

   Overigens maken ze nu weer de fout , pinnen kost geld bij ABN , tijdens je vakantie geld opnemen wordt erg kostbaar. Zodra men volgend jaar de rekening krijgt van deze maatregel na de vakantie zal de woke bank vanzelf weer op omvallen staan.

   Ach rutte heeft nog wel ouwe sok om de witte boorden criminelen te redden van ons geld.

   Commercia aanvoeren als argument is geen steekhoudend argument strönt vlëk

   1. Branzino

    @vlekkenoplosser
    Pinnen kost bij ABNAMRO inderdaad geld, maar alleen bij opgenomen bedragen boven de € 12000 per jaar. Dat is € 1000 contant geld per maand. De meeste gezinnen kunnen hiermee prima uit de voeten. Andere banken zullen zeker volgen en de kosten zullen elkaar niet veel ontlopen.
    Er is natuurlijk een goede oplossing: kies gewoon een andere bank die goedkoper is.

 8. KippiX

  En zo drijft ook de bankenwereld mensen uit elkaar. Dit is gewoon een verder uitbouwende versie van ‘social distancing’.

 9. NO8DO

  Gelukkig is commercie nooit een drijfveer bij DDS.
  Alleen steeds die reclames hier van de belastingdienst geven toch wel stof tot nadenken over dit door de overheid gesteunde mediakanaal.

 10. JohanDijk

  Ik denk al langer aan het dumpen van onze ABN. Maar voordat ik 5 rekeningen wijzig welke bank is nog niet woke?

  1. Branzino

   @JohanDijk
   “… welke bank is nog niet woke?”

   Is de Waterschapsbank een idee? Die zijn zo eenzijdig, dat ze zeker geen woke-principes hanteren. Anders InsingerGilissen misschien, een bank voor rijken, waar woke niet zo vanzelfsprekend is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.