Britse media: tienerjongens hebben 6 keer grotere kans op hartproblemen na vaccin dan ziekenhuisopname met Covid

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat tienerjongens een zes keer grotere kans hebben om na vaccinatie met een coronavaccin hartproblemen te krijgen, dan om opgenomen te worden in het ziekenhuis met Covid. Dat berichte Britse media vandaag.

Tienerjongens hebben een zes keer grotere kans om hartproblemen te krijgen na toediening van één van de coronavaccins, dan in het ziekenhuis te worden opgenomen met Covid-19. Dat blijkt uit een grote studie, waarover Britse krant The Daily Telegraph bericht. Een gratis versie van het artikel kan je hier lezen, op de website van MSN.com.

162,2 per miljoen

“Kinderen die het grootste risico lopen op een ‘bijwerking van het hart’ zijn jongens tussen de 12 en 15 jaar na twee doses van een vaccin, volgens nieuw onderzoek uit de VS,” aldus de krant. “Een team onder leiding van Dr. Tracy Hoeg van de Universiteit van Californië onderzocht het aantal gevallen van cardiale myocarditis – hartontsteking – en pijn op de borst bij kinderen van 12-17 jaar na hun tweede dosis van het vaccin. Vervolgens vergeleken ze dit met de kans dat kinderen vanwege Covid-19 in het ziekenhuis moeten worden behandeld.” De conclusies liegen er niet om.

“Onderzoekers ontdekten dat het risico op hartcomplicaties voor jongens van 12-15 jaar na het vaccin 162,2 per miljoen was, wat het hoogste was van alle groepen waarnaar ze keken. Bewijs uit onderzoeken toont aan dat het onwaarschijnlijk is dat jongens hartproblemen krijgen door het vaccin of door Covid in het ziekenhuis worden opgenomen,” gaat de krant verder. Maar toch zijn de verschillen significant. “Ondertussen is het risico dat een gezonde jongen in de komende 120 dagen een ziekenhuisbehandeling nodig heeft vanwege Covid-19 26,7 per miljoen. Dit betekent dat het risico dat ze lopen op hartcomplicaties 6,1 keer hoger is dan dat van een ziekenhuisopname.”

De studie onderzocht hierbij de effecten van “mRNA-vaccins,” dus Pfizer en Moderna.

Nieuwe discussies

In Engeland gaat dit volgens The Daily Telegraph hoogstwaarschijnlijk voor nieuwe discussies zorgen. Daar bereidt de overheid zich namelijk voor om die jongeren massaal te vaccineren. Maar als nu blijkt dat dit voor de jongeren feitelijk gevaarlijker is dan Covid-19 zelf, nou, dan verandert dat natuurlijk de conversatie hierover.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

Dat zou het móéten doen, tenminste. Want het argument dat je het “voor een ander doet” is heel leuk en aardig als de kans op serieuze bijwerkingen kleiner is dan de kans op ziekenhuisopname door Covid, maar volgens dit onderzoek is dat dus niet het geval met tienerjongens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Nostradamus

  Laat Albert Mol het maar niet weten. Die wil een foetus nog laten vaccineren. De vaccinazi!

  1. Nostradamus

   En dit valt nog niet eens onder de lange termijn bijwerkingen.

  2. Vrijedenkert

   Er zijn nu ook al dwazen die roepen dat balzak en eierstokken geprikt dienen te worden vlak voor conceptie…

   1. Nostradamus

    Dwazen. Ik ken hier voornamelijk Albert Mol en Mindy maar er zijn er meer. Waarschijnlijk doen Albert Mol en Mindy dat balzak en eierstokken prikken ook. De één krijgt een spuit van Pinokkio en de ander krijgt een spuit van Clowntje Clusterf*ck.

   2. Mr.blauw.sky

    Dat zijn dan blijkbaar de extremisten. Die heb je bij elke nieuwe maatschappelijke discussie. Er zijn er ook die vinden dat Bill Gates vaccins gebruikt om mensen op afstand te besturen.

  3. usb3.0

   Ja eerst vaccineren daarna aborteren…

   BLCKBX.tv Gezondheidswetenschapper, Drs Sam Brokken zegt: “Op basis van negen maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn”

 2. Nostradamus

  Tsja, Albert Mol en Mindy,
  Hebben jullie nog iets in te brengen tegenover een professor? Hebben jullie ook eenzelfde graad? Ach, het gaat maar over ethiek…
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=X0UpeUJEhMo&t=2s

  1. Monty

   ”Hebben jullie nog iets in te brengen tegenover een professor”

   Nee de feiten liegen er niet om.

   P.s. pas je wel op als je de straat op gaat dat moslims je niet afvoeren omdat je niet bent gevaccineerd.

   1. Nostradamus

    Hey, het sneeuwvlokje is er ook weer ❄❄🌈🌈❄❄🌈🌈❄❄

    Ben je weer op je clit getrapt, Mindy?

   2. ElGuapo

    Spettertjes uit Konty!

    1. Albert Egberts

     Gapo komt direct binnen met een gedegen inhoudelijke reactie.

 3. Monty

  ”Tienerjongens hebben een zes keer grotere kans om hartproblemen te krijgen na toediening van één van de coronavaccins”

  De media weet het aantal jongeren welke in de ziekenhuizen in ons land zijn beland met deze aandoening met succes stil te houden.

  Hopelijk zijn er nog onderzoek journalisten die deze cijfers boven water weten te krijgen en te publiceren.

  1. Nostradamus

   Hoe lang zal het duren voordat de M S M deze feiten wel moeten behandelen. Maar ze zullen er vast weer een leugenachtige spin aan geven.

   1. Albert Egberts

    De MSM en de wetenschappers hebben geen enkel belang bij het spinnen van valse informatie over vaccinatie. Dit is paranoïde complotdenken.

    1. Nostradamus

     Jij bent een onderdeel van het probleem. Op meerdere vlakken overigens.

    2. vlekkenoplosser

     wie betaalt , bepaalt strónt vlé®k !

     jouw naieve denkwijze is inmiddels bekend hufter

   2. Monty

    ”Hoe lang zal het duren voordat de M S M deze feiten wel moeten behandelen”

    Voordat de msm hierover bericht heeft DDS de feiten al lang en breed uitgeschreven.

  2. ElGuapo

   Nog wat gespetter uit Konty!

 4. Albert Egberts

  Uit de bron van Michael.

  Last week, the Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) delivered its long-awaited verdict, saying the “margin of benefit” of jabbing 12- to 15-year-olds was “considered too small” and citing the low risk to healthy children from the virus.

  However, Sajid Javid, the Health Secretary, said he wanted Prof Whitty and the chief medical officers from Scotland, Wales and Northern Ireland to “consider the vaccination of 12- to 15-year-olds from a broader perspective”.

 5. Albert Egberts

  “Maar als nu blijkt dat dit voor de jongeren feitelijk gevaarlijker is dan Covid-19 zelf”

  Tja, in dat geval zal de Gezondheidsraad vaccinatie aan die groep ontraden. Dat is echter nog niet gebleken. Dit onderzoek geeft daarvoor geen deugdelijk bewijs.

  1. september

   Laat dat allemaal maar aan de Gezondheidsraad over,die weten het beter

  2. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k vergeet dat het ministerie een afname garantie voor vaccins heeft afgesproken

   de domme strónt vlé®k ziet nog steeds de lijnen met money , money , money , it’s a rich mens world niet

   best zielig als je zo kortzichtig bent maar wat moet je anders verwachten van de strónt vlé®k ? een onwetende uitgesmeerde t@rrél

 6. J. Punt

  Die jongeren hadden toch al een of andere ziekte…. is de mededeling. Haast is geboden. De overtollige vaccins begint over datum te raken. En de vaccins zijn uitgewerkt na korte tijd. Dus niet prikken is verstandiger, maar..

  Dan maar niet naar het museum, culturele onzin en ander links tijdverdrijf.

 7. Duckday

  En wat zijn straks de bijwerkingen op de lange termijn .Dat zal dan wel in de doofpot verdwijnen. Voor de top zijn de vluchtwegen al vrijgemaakt

  1. Monty

   ”op de lange termijn .Dat zal dan wel in de doofpot verdwijnen”

   Als er duizenden mensen overlijden of in het ziekenhuis belanden. Kan dat natuurlijk nooit in een doofpot belanden.
   Er zijn genoeg onderzoek journalisten die dit ontdekken.

   Net als die duizenden mensen in ons land zijn overleden t.g.v. het vaccineren.
   Je kan geen krant openslaan of je komt deze berichten tegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.