Caroline van der Plas blikt terug op Algemene Beschouwingen: ‘De burger zit in de knel, ondanks mooie plaatjes van de overheid’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft gisteren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen aandacht gevraagd voor de burger die in de knel zit. Het kabinet presenteerde allerlei mooie plaatjes: de economie groeit hard en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar voor grote groepen in de samenleving geldt dit niet, aldus de politica. De lastenverzwaring drukt steeds meer op de gewone burger.

Al tijdens Prinsjesdag, en de aanloop ernaartoe, was het demissionaire kabinet enorm positief over de toekomst. De economie groeit namelijk enorm hard. Maar volgens BBB-politica Caroline van der Plas is dit zeker niet overal in de samenleving te zien.

Gisteren tijdens haar eerste Algemene Politieke Beschouwingen heeft ze dan ook aandacht gevraagd voor grote groepen in de samenleving die er niet op vooruitgaan. Er zijn genoeg mensen die niet hun salaris zien stijgen, maar ondertussen wél steeds meer belasting moeten betalen of meer kwijt zijn aan de energierekening. De energierekening is dit jaar explosief gestegen en het zal alleen maar duurder worden, daarnaast zijn ook de voedselprijzen flink gestegen. Dit heeft flink wat gevolgen voor grote groepen in de samenleving, aldus Van der Plas.

Daarnaast heeft BBB enkele kritische noten geplaatst bij het huidige klimaatbeleid. In plaats van ons kostbare groene landschap vol te stoppen met zonnepanelen moet de overheid juist de ‘grijze gebieden’ gebruiken. Oftewel plekken die bebouwd zijn. Plaats de zonnepanelen op gebouwen, in bermen langs snelwegen, maar niet op stukken kostbare groene grond.

Daarnaast mag het demissionaire kabinet wel een kritisch gaan kijken naar de gang van zaken rondom de groene subsidies. Terwijl Nederland van het gas af moet, duurzamer moet gaan leven én we daarvoor immense bedragen betalen om dit realiseren zijn het vooral buitenlandse multinationals die gretig profiteren van deze duurzame alternatieven. Hier moet verandering in komen.

Ook is het natuurlijk absurd dat Nederland zelf in rap tempo van het gas af moet, maar buitenlandse bedrijven goedkeuring krijgen om naar gas te boren voor de verkoop. Dit soort dingen zijn simpelweg niet goed te praten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van der Plas heeft onder meer dit soort kromme zaken aangekaart bij de Algemene Beschouwingen. De overheid presenteert soms prachtige toekomstbeelden, maar helaas ziet de werkelijkheid er toch echt anders uit. Iets wat de BBB-politica gisteren haarfijn duidelijk maakte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Geheel correcte analyse !

  Nu rutte nog

  1. Heinzs

   Kaag zat verkeerd in vak K. Zij is geen minister meer.

 2. Piet Klein

  Nul aandacht voor visie, voor inhoud zoals v/d Plas constateert, zoals Omtzigt constateert en 100% aandacht voor presentatie in de media leidt tot politieke schizofrenie, een overheid die staat te juichen en steeds meer burgers die in de knel komen.

  De politiek van Rutte heeft zeer slechte resultaten neer gezet, is wereldvreemd. De politiek van Rutte heeft de integriteit en authenticiteit van politiek zwaar beschadigd. Men juicht over de economie, leent zich krom en toch krijgen burgers het steeds zwaarder te verduren.

  Nederland verdient beter.

 3. por favor no borres

  Gelukkig hebben we de onbetrouwbare, geïndoctrineerde, linkse, door Belgen beheerde, overheid-dienende media nog:

  D66 en GL verlaten debat na oorlogsvergelijkingen van Baudet
  De fracties van D66 en GroenLinks hebben woensdag de Algemene Politieke Beschouwingen verlaten, nadat FVD-leider Thierry Baudet opnieuw een vergelijking maakte tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging enerzijds, en het coronabeleid van de regering anderzijds. “Je bent knettergek!”, beet D66-fractievoorzitter Rob Jetten Baudet toe terwijl hij de zaal uit liep.

  Een aantal Joodse organisaties riep de afgelopen week partijen op om afstand te nemen van vergelijkingen met de Holocaust in het coronadebat, nadat bij protesten tegen het coronabeleid de laatste tijd betogers waren verschenen met een Jodenster op hun kleding. Baudet reageerde op de oproep door te zeggen dat “de oorlog niet van jullie is maar van ons allemaal”. In een tweet plaatste hij het woord Holocaust tussen aanhalingstekens.

  Jetten riep Baudet op excuses te maken. “Ik zou niet weten waarom”, zei Baudet. De FVD-voorman zei dat niemand “systematische uitsluiting” van mensen die tegen vaccins zijn gelijk had gesteld aan de massamoord in de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd voelt Baudet zich niet geroepen om tegen mensen te zeggen dat ze niet met een Jodenster moeten rondlopen. “Ik vind niet dat Joodse organisaties de oorlog mogen claimen”, herhaalde hij.

  Niet alleen de D66- en GL-fracties lieten hun ongenoegen blijken. Coronaminister Hugo de Jonge keerde Baudet de rug toe vanuit het kabinetsvak, de andere bewindslieden negeerden hem ook.

  Baudets fractiegenoten Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen hebben eerder ook al vergelijkingen getrokken tussen de Jodenvervolging en de coronamaatregelen. (ANP)

  1. ElGuapo

   Daar is de gepensioneerde frikandelhoudini alweer met een nutteloos verhaal. Kijk eens naar het onderwerp trieste klapmongool met je baudetfobie.

   1. september

    Hier uit blijkt dat het Forum het nooit in de regering zal komen met hun idiote verglijkingen.Een goede waarschuwing

    1. Nostradamus

     Nog even en september is opgerot en gaan we verder met oktober.

   2. NO8DO

    baudetfobie?

    Wat dacht je van je eigen hersenloze reageerfobie, EzelGuapo?

    1. Nostradamus

     Beetje domme opmerking, vind je niet?

     1. NO8DO

      Ga jij lekker je grafkist weer in, dooie kermiswaarzegger.

     2. ElGuapo

      “Ga jij lekker je grafkist weer in, dooie kermiswaarzegger”

      Doodo is goed in het tonen van z’n domheid.

     3. Nostradamus

      Ik maar denken dat Dodo’s uitgestorven waren. In jouw geval zou ik het niet erg gevonden hebben.

    2. ElGuapo

     Noobie komt gelijk ter verdediging van z’n k*ntmusketiertje opdraven.
     Heel goed noobie dat je weer je domheid even laat zien.
     Je kunt weer gaan !

  2. Piet Klein

   Er zijn mensen die het risico van corona zodanig groot achten dat ze zich laten vaccineren. Als er voldoende mensen gevaccineerd zijn heeft het virus geen kans meer en zijn we van de pandemie af. Helaas blijken mutaties van het virus die de vaccinatie weten te omzeilen waarna er steeds maar weer gevaccineerd moet worden als we er in slagen een vaccin te vinden tegen deze varianten.

   Er zijn mensen die de risico van vaccinatie of de onzekerheid over het vaccin en daarmee onbekende risico’s groter achten dat het het risico van corona. Deze mensen willen zich niet laten vaccineren en daarmee op natuurlijke wijze immuniteit gaan opbouwen in de bevolking. Kwetsbaren zouden zich wel moeten laten vaccineren.

   Deze verschillende groepen bestaan in de maatschappij en ziet er niet naar uit dat deze groepen elkaar gaan overtuigen.

   Is het mogelijk evenementen / ontmoetingen te organiseren waarbij beide groepen gerespecteerd worden. Dat kan door twee typen evenementen / ontmoetingen mogelijk te maken. ‘Vaccinatie-evenementen’ en groepsimmuniteit ontmoetingen. Bij de vaccinatie-evenementen moet je aantonen gevaccineerd te zijn dan wel negatief getest. Bij de groepsimmuniteit evenementen niet. Vind je het risico op corona te groot dan ga je niet naar de groepsimmuniteit evenementen. En wil je je niet laten vaccineren en of laten testen dan ga je niet naar de vaccinatie-evenementen. Respect voor elkaar, ruimte voor elkaar.

   Als de overheid alleen ruimte biedt voor de vaccinatie-groep en er middels middelen aangetoond moet worden dat je tot deze groep behoort dan ontstaat er iets wat ook voor de Tweede Wereld gebeurde: Joden niet welkom kon er op een café staan.

   In die zin is enige parallel met die tijd. Er is natuurlijk geen parallel met de holocaust.
   Waar we behoefte aan hebben is respect voor elkaar, ruimte voor elkaar en waar we geen behoefte aan hebben is Tweede Kamerleden die niet hun eigen standpunt helder maken, die geen ruimte bieden aan de mening van anderen. Waar we geen behoefte aan hebben is Kamerleden die als heet gebakerde emoticons door de Haags gebouwen heen rennen.
   De heftige/emotionele reacties van Kamerleden helpen hier niet. Wat wel helpt is je standpunt duidelijk maken. Wat wel helpt is respect tonen voor andere visies. Politici die heftig emotioneel reageren door boos te zijn, weg te lopen maken niet duidelijk waarom ze hun standpunt kiezen en zijn nog al polariserend bezig naar de samenleving. (Voor alle duidelijkheid ik ben zelf gevaccineerd).

   1. Nostradamus

    Wanneer men zich zou kunnen laten testen op door het lichaam aangemaakte antistoffen, dan ben je wellicht beter beschermd dan een gevaccineerde. Over nieuwe varianten valt toch nog niets en wellicht nooit iets te zeggen.
    Iemand die door het eigen immuunsysteem beter beschermd is dan een gevaccineerde zou meer toegang moeten krijgen dan een gevaccineerde.

    Maar ja, er wordt niet getest op door het lichaam aangemaakte antistoffen. Wat zal hier nu de reden van zijn?
    (hint; Big Pharma)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.