Caroline van der Plas maakt zich hard voor rechtse journalisten: ‘Verontwaardiging lijkt soms selectief’

Tijdens het debat over de zogenaamde ‘gevaren’ die journalisten tegenwoordig zouden ondergaan als ze hun werk willen doen (aperte onzin, trouwens), brak BBB-leider Caroline van der Plas een lans voor réchte opiniemakers. Want, zei ze terecht, het valt haar op dat haar kornuiten in de Tweede Kamer het heel zelden hebben over réchtse opiniemakers. En daar kan ze zelf over meepraten, want toen zij journalist was, was dat al zo.

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zegt het goed te vinden dat journalisten beschermd worden. Maar, zei ze gisteren tijdens het debat over deze materie in de Tweede Kamer, het valt haar wel heel erg op dat niemand het heeft over de journalisten die worden lastiggevallen omdat ze een rechtse mening hebben. Het is allemaal medelij met de NOS omdat er mensen rondlopen met “NOS = FAKE NEWS” stickers. Maar de andere kant verdient ook aandacht.

Deel II

Het is een waardevolle bijdrage omdat ze uit eigen ervaring spreekt. Ze werd volop beledigd en zelfs bedreigd omdat ze inging tegen de ideeën van linksradicale dierenorganisaties. Ze had het zwaar, puur en alleen omdat ze niet meeging in de linkse wensdromen.

En dus zegt ze terecht: daar moet ook aandacht voor zijn als we het over dit onderwerp hebben. Maar vreemd genoeg lijkt dat absoluut niet het geval te zijn. Het lijkt bijna wel alsof de verontwaardiging … waag ik het te zeggen, gespeeld is.

Prima natuurlijk dat Van der Plas het opneemt voor rechtse journalisten. Alleen is er wel een “maar.” En dat is dat er nu gedaan wordt alsof “geweld tegen journalisten” echt een enorm groot probleem is. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Er vinden bedreigingen plaats, sure. En er is kritiek. Maar net doen alsof er een golf van geweld tegen journalisten gaande is, is aperte onzin.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Niemand mag bedreigd worden. Maar de journalisten moeten nu niet zo zielig doen, jarenlang hebben ze bepaalde partijen slecht gemaakt. Het was links wat de klok sloeg. Ze krijgen nu een weerwoord . Bedreigingen kan niet. Maar hebben ze zich ook druk gemaakt voor bedreigingen van rechtse personen? Nee, daar doet Links niet aan.

 2. LifeBuddy

  Nu moet ik weer aan het satirische weekblad Charlie Hebdo denken. Het is heel vreemd dat de engelse tientallen aanslagen heeft voorkomen. De politie klopt zich maar al te graag op de borst en gaat maar al te graag met het verhaal aan de haal.

  1. allid

   Het “Procès des attentats du 13 novembre”, tegen het Bataclan commando in Frankrijk is begonnen.

   1. Onslow

    Wah blief ?

 3. vlekkenoplosser

  De linkse verontwaardiging is altijd selectief en haaks op het linkse beleid !

  * Wekelijks 700 gelukzoekers binnen halen en dan zeiken over woningnood !
  * Kolen en gascentrales sluiten en dan inkopen het buitenland !
  * goed werkende auto’s vernietigen en vervangen door elektrische voertuigen en dan ogen sluiten voor verspilde grondstoffen
  * wekelijks 200 miljoen storten aan de EU en de Nderlandse begroting uitknijpen

  Links is altijd hypocriet en selectief verontwaardigd.
  Vindt of zeg iets van dit hypocriete linkse beleid en u wordt vervolgens een paria die nergens welkom is. links is , 🤮🤮🤮🤮💩💩💩💩 , vuilnis , gif voor de maatschappij.

  1. Xyz1234

   En dan drukt u zich nog mild uit.

 4. rafi

  Haar laffe ellendige bedreigers uit de bespottelijke ‘dierenrechten’beweging dienen alsnog z.s.m. opgespoord en berecht te worden met een flinke straf als uitkomst. Graag ook naming and shaming daarbij. Dan laten ze het voortaan wel uit hun hoofd.

  1. Heinzs

   e-mail adres, sofinr. en digid nr. vermelden.

 5. Monty

  ”tijdens het debat over deze materie in de Tweede Kamer, het valt haar wel heel erg op dat niemand het heeft over de journalisten die worden lastiggevallen omdat ze een rechtse mening hebben.”

  Niemand?
  Viel het zelfs de andere ‘rechtse’ partijen ook niet op?
  Knap dat zei het wel heeft opgemerkt, of zat de rest gewoon te snurken.

  1. usb3.0

   Tuurlijk wel maar vergis je niet hoe dyslectisch men luistert monty, hè hé..

   1. Monty

    Journalisten, ‘tuig van de richel ‘.

    1. Antihedo

     Journalisten, ‘tuig van de richel ‘.

     Gelukkig heeft deze site niets met journalistiek te maken dus vallen de auteurs van deze site er niet onder.

     1. ElGuapo

      Gewoon wegwezen dan prop*do!
      Je domme praatjes hebben geen nut.

 6. Pieter48

  Het is bijna niet te geloven maar ik bespeur bij mijn kinderen hoe ze zelfs in het basis onderwijs langzaam linkse ideeën bij gebracht worden. Over het klimaat of de intocht der gelukzoekers en zelfs zwarte Piet hebben ze al een mening die erg naar links neigt. Daar is over nagedacht. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

  1. usb3.0

   Dit is het begin natuurlijk, hïtler begon ook met het plaatsen van artikels in kranten

   1. Poemien Noegien

    Het gaat inderdaad stapje voor stapje. Eerst twee prikjes, dan drie en dan een vaccininfuus. Waarom niet? De Haagse leugenaars gaan er zelfs een paspoort aan verbinden, dan kun je helemaal los!

  2. dumbfarmer

   Dat weet bijna elke tyran of ‘gekozen vertegenwoordiger’/dictator.. kijk maar naar verleden en heden in Duitsland en Noord Korea.
   Dus zou je dan kunnen zeggen dat links dezelfde trekjes gaat krijgen richting die regeringsvorm?

  3. J. Punt

   Niets anders al toen in de jaren ’70.
   Op scholen links gepredikt over zielige afriekaantjes en dat die echt hulp en warmte nodig hadden van ONS.

   S’avonds keken we televisie. Naar series uit hedendaags links gidsland USA. Alle daarin gespeelde criminelen waren bij uitzondering gekleurd. Als figuranten op buro’s, straatroven en overvolle cellen. Standaard verhaal. realiteit uit de praktijk toen.

   Sta je dan met je halleluja tamboerijn voor de klas te zingen voor zieligerds als docente.

 7. Response

  Selectieve verontwaardiging; de kartelpartijen hebben er patent op.

 8. Mar

  Rechts kruipt meer en meer in de slachtofferrol.

  Van der Plas grijpt elke gelegenheid aan om de goedkeuring te winnen van de rechtse kiezer. Kom maar bij mama, ik zal zorgen dat ze je niet meer plagen.

  Een opportuniste pur sang.

  1. ElGuapo

   Mar is een beetje de kluts kwijt en ziet liever een melaatse nps stinkheks zoals Kaag.

  2. vlekkenoplosser

   welk rechts bedoelt de trut ?

 9. Mar

  ElG

  Dacht ut niet. D66 staat sowieso bovenaan het lijstje van partijen waar ik nooit op zal stemmen.

  1. ElGuapo

   “Van der Plas grijpt elke gelegenheid aan om de goedkeuring te winnen van de rechtse kiezer. ”

   Waar slaat dat dan op?

 10. halo1

  Links staat natuurlijk voor betalen + toestaan..logisch dat dat “populairder” is.. maar rechts blijft desalnietemin een zeer noodzakelijk tegengewicht…

 11. Piet Klein

  Niemand mag bedreigd worden maar kritiek mag. Het cultiveren van een slachtoffer rol van journalisten door Tweede Kamerleden en dan vervolgens de schuld schuiven naar mensen die kritiek hebben, soms stevige kritiek hebben is infantiel.

  De main stream media, de npo is al jarenlang politiek geëngageerd naar het politiek midden/links. Dat kun je meten aan de zendtijd en kritiek/gunfactor van de media voor de verschillende politieke stromingen.

  Ook in dit debat is de gunfactor om kritiek te mogen hebben nul en de kritiek factor 100% bij sommige partijen/kamerleden. Het ingrijpen van de kamer voorzitter maakte dit weer pijnlijk duidelijk. De kamervoorzitter gaat niet over de zin of onzin van wat kamerleden beweren. De kamervoorzitter greep ook niet in, maar dat was terecht, toen Rutte volop op het leugencircus ging. Niet de kamervoorzitter gaat daar over maar de Tweede Kamerleden. Zij mogen elkaar niet de mond snoeren maar mogen wel het tegengeluid laten horen. Zij mogen de zin of onzin van de ander aantonen.

  We hebben in dit debat een bevestiging gekregen van de foute cultuur in politiek en main streaam media waarbij andere meningen, hoe onzinnig die mogen zijn, niet getolereerd worden. De praktijk is dat er veel zinnige inbreng is vanuit verschillende hoeken van het politieke speelveld maar dat de ruimte om een serieus debat te voeren over de inhoud niet lijkt te bestaan.

  De Tweede Kamer lijkt niet te beseffen dat zij polariseert, mensen met een andere mening wil uitsluiten en dat juist dit de agressie, het geweld, nog steeds geweld dat onterecht is, oproept. Wil je af van het geweld naar journalisten dan moet je de ruimte maken om meningen te kunnen in brengen, dan moet je de ruimte maken om echt met elkaar in debat te gaan. Dan moet je de ruimte maken in politiek en de main stream media.

  De talks shows in de main stream media verliezen publiek en zouden aan publiek kunnen winnen wanneer zij de ruimte maken voor meningen die in de samenleving leven en ruimte maken voor een serieus debat waarin de kijker zijn mening kan vormen.

  Het debat in de Tweede Kamer was een gemiste kans en laat helaas zien dat Nederland beter verdient.

 12. J. Punt

  Tegenwoordig bagataliseren we een per ongeluk duwtje van een hond als iets in de trant van;

  “Zeer Gerichte Poging Tot…………talloze beschuldigingen zonder enig feit……..BlaBla slachtoffer, Met andere woorden, ik wil geld!

 13. 56RdK

  “Maar net doen alsof er een golf van geweld tegen journalisten gaande is, is aperte onzin.”
  Inderdaad.

  Als de MSM, NPO gewezen worden op hun leugens, hun manipulatie van de kijker en luisteraar heet dat “geweld tegen het journaille”. Tja.

 14. 56RdK

  Caroline is naast de PVV, een verademing in de Tweede Kamer!

 15. 56RdK

  @Pieter48,

  Ja, hoe de linkse en achterbakse indoctrinatie verloopt is inderdaad goed te ervaren.

  Goed is te zien hoe het ooit begon, en wel met Zwarte Piet!
  Dadelijk is er niks meer over van het prachtige Sinterklaasfeest, waar menigeen van jong tot oud, blank tot zwart weken naar uit konden kijken en er volop van genoten. Kapot door manipulatie van fout journaille, foute politicy
  en idem besturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.