Caroline van der Plas wijst Roger van Boxtel (D66) terecht: ‘Moeten wij als Kamerleden dan maar onze mond houden?’

Gisteravond raakte D66-prominent Roger van Boxtel en BBB-politica Caroline van der Plas met elkaar in discussie. Volgens de voormalig NS-directeur zijn er te vaak ‘harde’ Kamerdebatten. Bij ieder Kamerdebat, volgens Van Boxtel, wordt het debat afgerond met een fel eindoordeel. Vroeger was dat wel anders. Volgens Van der Plas is dat normaal, zaken veranderen nu eenmaal. En wat moeten Kamerleden anders doen? Niks zeggen? Dat is geen optie volgens de BBB-politica. 

De oud-Senator vindt het zo jammer dat ieder debat tegenwoordig zo zwaar meeweegt. In zijn tijd werd er alleen bij bepaalde debat een zwaar wegend eindoordeel uitgesproken door Kamerleden. Nu wordt er bijna dagelijks iemand afgefakkeld in de Kamer, wat volgens Van Boxtel geen vooruitgang is.

Caroline van der Plas deelt deze mening absoluut niet. Zij deelt nu niet bepaald de mening van Van Boxtel dat elk debat ‘bijltjesdag’ is. De tijden veranderen nu eenmaal volgens de BBB-politica, ook de media is veranderd. Tegenwoordig gaat nu eenmaal alles sneller, en doordat alles sneller gaat – en ook sneller bekend wordt – moeten Kamerleden zich vaker uitspreken over zaken.

Bij Op1 werd het gisteren een clash tussen Van Boxtel en Van der Plas. De D66-prominent vindt dat politici te weinig tijd nemen om met gedegen en inhoudelijke kritiek te komen. Van der Plas deelt deze mening totaal niet. Neem nu het Afghanistan-debat. Het kwakkelende kabinetsbeleid in deze kwestie speelt al maanden, het afgelopen debat was het ‘slotstuk’ in deze soap. Logisch dan ook dat de emoties bij zo’n debat hoog oplopen.

Van der Plas en Van Boxtel: clash van visies

Het was niet, zoals Van Boxtel de moderne politiek neerzet, een zoveelste geval van ‘bijltjesdag’. Dit was oprechte frustratie en boosheid van Kamerleden en partijen die tot uiting kwam. De betreffende ministers hebben maanden de tijd gehad om hun fouten enigszins recht te zetten en dat is helaas niet gelukt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Logisch dan ook dat er ditmaal wél mensen voor moesten worden afgerekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. RvdBe

  Deze grand dame van BBB is een absolute aanwinst voor de Nederlandse politiek, daar kan die arrogante IS bruid lang niet aan tippen.

 2. Monty

  ”De tijden veranderen nu eenmaal volgens de BBB-politica, ook de media is veranderd.”

  En daar hebben toch veel mensen moeite mee. Zeker op dit blog.

  ‘Vroeger was alles beter’, veel reageerders van DDS houden niet van veranderingen.

  1. RvdBe

   Vroeger had je nog kritische media, tegenwoordig loopt de pers mee aan de leiband van de overheid, ja idd dat was vroeger beter.

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍👍

   2. hans-e-pans

    “RvdBe”

    Tegenwoordig loopt de pers/media mee aan de leiband van de Roverheid is maar ten dele waar want de pers/media is ook heel vaak de roeptoeter van de Roverheid.

    Opeens komt er iets in de pers/media, blijkt het expres door iemand die zijdelings met het Kabinet te maken heeft te zijn gelekt.

    Iets expres lekken is geen lekken, maar een soort van prepublicatie dus.

  2. usb3.0

   Klopt monty voor je vriend en leugenclown rutte was alles beter

  3. Xyz1234

   Verandering en verbetering zijn vaak verschillende zaken. Dat wordt nog weleens vergeten in ‘progressieve’ kringen.

 3. Albert Egberts

  Ik denk inderdaad dat het voor Caroline onmogelijk is om haar mond te houden.

  1. usb3.0

   tamil is bang voor Caroline, een stevige vrouw die ook een stevige mening heeft daar raakt onze kindervriend van die warretje

  2. ElGuapo

   Schlemieltje heeft het niet zo op slimme succesvolle vrouwen die in een paar maanden meer bereiken dan hij/zij/het bereikt heeft in zijn/haar trieste leventje.

   1. september

    Hij heeft het voor eerst over Caroline,eerst zei hij altijd Hendrika,maar hij blijft bang voor haar dat gaat niet veranderen

  3. vlekkenoplosser

   voor jou is je bek houden ook onmogelijk strónt vlé®kt daarbij de aantekening dat in jouw verbale diarree nog nooit een inhoudelijk argument is gevonden terwijl dat bij mevrouw van der Plas iets genuanceerder ligt strónt vlé®k ! je bent een minderwaardige hufter strónt vlé®k

   1. DubbelZout

    “ dat in jouw verbale diarree nog nooit een inhoudelijk argument is gevonden”

    Inhoudelijk verbale diaree is 1 van uw unique selling points

    1. vlekkenoplosser

     wat probeert smaakloos te communiceren ? is smaakloos gecharmeerd van de verbale diarree van de strónt vlé®k ?

  4. september

   En je moet ook nooit je mond houden en je niks aantrekken van de Vlekkenwasser met zijn debiele gescheld,dat verandert toch nooit,het blijft een grote idioot.Blijf hier

  5. Cootje

   Volgens ingewijde doet jij dat van af je rolstoel al 11/15 jaar hier op dit forum dus als zei haar mond mag open doen zolang jij dit doet op dit forum elke dag 14/15 uur 365 dagen x 11/15 jaar is het begrijpelijk dat er niets meer functioneerde het is voor de gehandicapte mongool met zijn vele namen onmogelijk om zijn mond te houden , Caroline kan wel zelfstandig op het potje gaan zitten , maar elke gek heeft zijn gebrek

 4. maraton

  Palestijnenbruid
  Heks
  Al Qac
  ISIS bruid
  De angst voor een slimme sterke vrouw zit er hier dik in.
  Overigens is de benaming “ISIS bruid” rijp voor vervolging.

  1. ElGuapo

   “Palestijnenbruid
   Heks
   Al Qac
   ISIS bruid”

   Zeer goede omschrijvingen voor de falende leugenaar Kaag.

   “Overigens is de benaming “ISIS bruid” rijp voor vervolging.”

   Dat slaat nergens op en is niet het geval badminton.

  2. usb3.0

   Angst?! nee hoor, gezond verstand zegt dat zij een gevaar is voor onze samenleving en voor het leven…

 5. sonny

  Deze vrouw is een verademing in vergelijk met de onsmakelijke islamitische transgender Kaag!

 6. Piet Klein

  Van Boxtel heeft gelijk als hij constateert dat de debatten feller worden en er vaker politici van de coalitie te horen krijgen dat ze het flink fout hebben gedaan. Dat ligt niet aan de Kamerleden maar aan het steeds maar weer ernstig falen van de politici uit deze coalitie. Caroline weet met heldere taal de fouten te duiden.

  En waarom voelt van Boxtel zich geroepen om dit debat aan te gaan. Het is niet ondenkbeeldig dat de PR fabriek van D66 op volle toeren draait en het mogelijke en onmogelijke uit de kast wil halen om de beschadiging, die Kaag heeft opgelopen, te reduceren. Van Boxtel als D66-er met een reputatie moet komen opdraven om dit te doen, mogelijk met een passende vergoeding. En omdat inhoudelijk de zaak niet te redden is worden critici zwart gemaakt. Het wordt gedaan of de terechte kritiek ongepast is. Een doorzichtige poging waarbij afbraak gedaan wordt aan de integriteit en de authenticiteit van de politiek.

  De grote vraag is of Kaag terugkomt of verdwijnt uit de politiek na haar ernstig falen. Of dat zoals bij sommige sporten ze na 3 seconden op de strafbank weer terug gaat komen. Het is de vraag of een toekomstig minister-president de incompetente Kaag nog zou willen hebben. De blunders, de totaal foute leiding aan het ministerie, het politiek tactisch blunderen, het slecht liegen etc. Dat is zeker ook een vraag die de kiezer zich gaat stellen. De vraag is ook of binnen D66 dit onderwerp aan de orde is, want het D66 van vandaag lijkt totaal niet meer op D66 van Terlouw en Borst. Kaag heeft voldoende tijd gehad om haar incompetentie op het politiek toneel te zetten om duidelijk te maken dat ze een actieve politieke rol niet meer zou moeten willen. Het kan niet anders dat ook binnen D66 deze vraag aan de orde is.

  1. Aborifa

   Helemaal eens Piet. Van Boxtel was gestuurd om twijfel te zaaien. Heeft ze wel gefaald? Eerst maar eens onderzoeken.
   D’66 van Van Mierlo, Hans Gruyters en Anneke Goudsmit is nu een burgermanspartij met klimaatangst en zonder idealen.
   Wel met persoonlijke ambities van Kaag om koste wat het kost MP te worden.

 7. Pieter48

  Als we ons land weer willen normaliseren moeten we niet meer op de nep Democraten zoals D66 stemmen.Ook de voormalige arbeiders partij de PvdA gaat ons niet uit het moeras trekken. Zelfs onze wereld redders van GroenLinks zijn niet instaat om dit rijke land weer rijk te laten zijn voor de harde werkers in alle soorten van werk. Van de zorg tot de politie mensen en de bouwvakkers.En laten we de boeren niet vergeten. Die worden op dit moment neergezet als criminelen. Laten we de klimaat hysterie op zijn waarde schatten en niet als muggen poepje land denken dat wij alleen het klimaat kunnen beïnvloeden.In het linkse denken is een hiaat ontstaan.Deze luchtfietsers die alle zielepoten willen toe laten in het land van melk en honing zijn niet capabel om de gevolgen van ideeën te overzien.Dus de normalisatie van ons land kan je alleen bereiken met een regeerders de met hun voeten in de Nederlandse bodem staan en niet met ruggengraatloze op macht uit zijnde pluche plakkers die zich ver bovenwettelijke plebs verheven wanen.

  1. Albert Egberts

   Ik begrijp dat Pieter ons adviseert op de PVV te stemmen.

   😂

   1. ElGuapo

    “Ik begrijp”

    Nee je bergRijpt niks, kan niks, doet niks en bent niks kaagtroetelaar.

    1. Albert Egberts

     begrijpt

     1. ElGuapo

      BergRijpt..haar hear….de de…

 8. allid

  “Vroeger wisten we dat er een debat aankwam en zeiden we tegen elkaar
  ‘dat wordt een debat met de geur van wilde beesten’”

  Deze oud president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen deelt ervaring over de
  lucrative commerieele samenwerking in wo2 met de na*zis.

 9. 56RdK

  Prima dat Caroline continue de vinger op de zere plek legt, haar tanden laat zien.

  Maar even over de schuldvraag in dat Afghanistan-debacle, die ligt niet alleen bij onze verantwoordelijke politicy!

  Neen, de hier verblijvende zogenaamde vluchtelingen, die (ook nog tegen de adviezen in) op vakantie gingen naar het land dat ze uit lijfsbehoud moesten verlaten, die zijn zélf verantwoordelijk voor de toestand waarin zij nu verkeerden en verkeren. En niemand anders!!

  En oké, voor die paar tolken en ondersteunend personeel hebben onze politicy een steek laten vallen>

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.