Caroline van der Plas (BBB) kijkt terug op eerste half jaar in Tweede Kamer: ‘Nu al gepeild op zes zetels’

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zit nu al zes maanden in de Tweede Kamer. Veel mensen hadden het niet zien aankomen dat haar partij een zetel zou behalen bij de verkiezingen. Inmiddels is BBB haast niet meer weg te denken uit Den Haag. De partij wordt zelfs al gepeild op zes zetels, wat een uiterst knappe prestatie is. 

Gisteren kwam I&O Research met een nieuwe peiling die pijnlijk duidelijk maakte hoe slecht – of hoe goed – sommige partijen ervoor staan. D66 duikt onder de 20 zetels, wat niet heel verrassend is aangezien de partijleider de afgelopen maanden flink onder vuur lag. Het CDA is ten opzichte van de Kamerverkiezingen meer dan gehalveerd.

De grote winnaar is juist de partij die voor veel mensen aan het begin van dit kalenderjaar nog vrij onbekend was: de BoerBurgerBeweging. Het was voor velen een verrassing dat de partij van Caroline van der Plas een zetel wist te veroveren. Maar nu de partij bijna een half jaar in de Tweede Kamer zit heeft het al meermaals een stempel weten te drukken op bepaalde thema’s.

Van der Plas en haar partij hebben zich ontpopt tot een kritische oppositiepartij die wél het lot van de boer – én de burger – wil behartigen. De felle en scherpe debatten, de puike mediaoptredens én het niet schuwen van het benoemen van de pijnpunten hebben Van der Plas en BBB inmiddels zes virtuele zetels opgeleverd. Maurice de Hond peilt de partij zelfs op zeven zetels.

Op Twitter laat de BBB-politica weten enorm trots te zijn op deze enorme groei. Al het harde werk wordt beloond met deze goede en positieve peilingen. Met een knipoog schrijft ze dat partij, als de groei op deze manier doorgaat, over vier jaar op maar liefst 48 zetels zou staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In eerste instantie waren de grote partijen, en veel kiezers in Nederland, bezorgd over de versnippering in het Nederlandse parlement. Inmiddels hebben vele kleine partijen laten zien die zetels meer dan verdiend te hebben. Van Volt tot aan BBB, allemaal staan ze op winst of verdubbeling. Wat stof tot nadenken zou moeten geven bij de gevestigde partijen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Albert Egberts

  Hendrika dobbert een beetje mee met de dagkoersen van onvrede. Over een paar jaar horen we er niets meer over.

  1. usb3.0

   tamil is bang voor vrouwen die niet schromen om een mening te geven en dat ook op dusdanige manier doet dat tamil volledig uit z’n hum schiet…

   1. Oepsie

    Speklapje heeft zijn twee prikjes ontvangen, dus zijn dementie is in een versnelling gekomen. We ervaaren dat ook bij een familielit van mijn vrouw. DE duisternis maakt rape schreden rigting speklapje. Zou hij demend geboren zijn? Voer voor onderzoekers. EN steets dat Hendrika, terweil er in het stukje Caroline staad, is tog wel een duidelijk teken nietwaar? Of noemd hij dat een vorm van humor? Of heeft hijzelf een tumor?

   2. Albert Egberts

    Ik bewonder sterke autonome en intelligente vrouwen zoals Sigrid Kaag. Hendrika is van een aanmerkelijk minder kaliber.

    1. Oepsie

     Pruttel.pruttel!

    2. Harry Haller2

     Egberts had een dominante moeder die de broek aan had. Dat is hij nooit meer te boven gekomen.

     1. Albert Egberts

      Harry wil graag persoonlijk contact met Albert Egberts maar beseft niet dat dit een virtuele figuur betreft.

     2. Harry Haller2

      Waaruit meent de virtuele figuur Egberts op te maken dat de virtuele figuur Haller contact met hem zou willen hebben?

      Ik ben geen dominante, autonome vrouw Egberts. En daar ligt toch je hart.

      Droom je vaak over de sterke vrouw Sieg H. Kaag, Albert?

    3. ElGuapo

     “Ik bewonder sterke autonome en intelligente vrouwen.”

     Caroline…meer zetels…nummer 1…..nog steeds op haar plaats

     Kaag….minder zetels…nummer faal…..hexit..

     Het is maar wat je wilt bewonderen.

     1. Albert Egberts

      Kaag wordt vice-premier in het volgende Kabinet, Hendrika babbelt door in de oppositie.

     2. Harry Haller2

      Kaag verliest zes zetels.

      Caroline wint vijf zetels.

     3. ElGuapo

      “Kaag wordt vice-premier in het volgende Kabinet”

      Een voorspelling!
      Place your bets.

     4. vlekkenoplosser

      ach voorspellingen van de strónt vlé®k

      is er werkelijk nog iemand hier die waarde toekent aan het gewauwel van de strónt vlé®k ?

  2. ElGuapo

   De meerderheid denkt daar anders over.

  3. RvdBe

   Het zijn altijd de minder intelligente mannen die succesvolle vrouwen niets gunnen en trachten te kleineren.

   1. ElGuapo

    Dat hangt er vanaf over welke succesvolle vrouwen je het hebt.

    1. RvdBe

     In de hedendaagse politiek is dat er voorlopig maar 1.

     1. ElGuapo

      En dat is?

   2. usb3.0

    Onzin

  4. vlekkenoplosser

   inderdaad strónt vlé®k , al kaq dobbert wat aan de zijlijn en krijgt een burgemeester postje en verdwijnt via de nooduitgang

   de horken van d66 spreken pas over een gekozen burgemeester als het hun niet uitkomt strónt vlé®k

  5. Antihedo

   In de peilingen is ze nu groter dan Thierry. Gaat ze FvD wegdrukken?

 2. Branzino

  “Inmiddels hebben vele kleine partijen laten zien die zetels meer dan verdiend te hebben. Van Volt tot aan BBB, allemaal staan ze op winst of verdubbeling.”

  Ja, ja, en maar framen. Van de acht kleine partijen hebben er slechts drie zetelwinst behaald. BBB steekt daar procentueel ver bovenuit. Volt en JA21 hebben ook goed geboerd. De andere vijf verloren of bleven gelijk (SGP, zoals bijna altijd).

 3. Meriadoc Brandebok

  Zoals verwacht begint de ineenstorting van D66 na Kaags val.

 4. Emma Louise

  Voor stadsdame Van der Plas geldt ‘het eerste gewin is kattengespin’.

  Op alle belangrijke dossiers zal zij kleur moeten bekennen en haar standpunten deugdelijk moeten onderbouwen. Haar aanhangers kunnen de ex-CDA’er dan pas wegen en beslissen of zij hun stem echt waard is en niet voor de gek worden gehouden.

  1. ElGuapo

   Dus wat Caroline nu doet is allemaal onbelangrijk volgens sok/trekpop emmaatje. Zowel sok/trekpoppen en puppetmaster zullen vol teleurstelling zijn als de duidelijk opmars van BBB niet de kant opgaat die de schizofreen verwacht.