Schokkende peiling Maurice de Hond: eigen partij Pieter Omtzigt meteen op 25 zetels

Uit een nieuwe, schokkende peiling van Maurice de Hond blijkt dat, als Pieter Omtzigt een nieuwe partij opricht, die meteen virtueel op 25 zetels staat. Op zoveel steun kan Omtzigt dus nu al rekenen onder Nederlandse kiezers. En die zetels komen voornamelijk van PVV, BBB, VVD en SP. 

De nieuwe peiling van Maurice de Hond is bijzonder goed nieuws voor Pieter Omtzigt. Want uit het onderzoek van de bekendste opiniepeiler van Nederland blijkt dat, als Omtzigt een nieuwe partij opricht, die al meteen op 25 zetels uitkomt. Natuurlijk er zijn nog geen verkiezingen en dat verandert in verkiezingstijd sowieso. Maar het is wel degelijk schokkend. Niet zo zeer voor ons, als voor het partijkartel dat natuurlijk doodsbang is dat zoiets werkelijkheid wordt. Dat is immers niet hun grootste angst – dat zou FVD als grootste partij zijn – maar het baart ze wel degelijk zorgen.

PVV, VVD, SP, en BBB

Het virtuele succes van Omtzigt komt vooral op rekening van PVV, VVD, SP en de BoerBurgerBeweging. Die laatste staat op 7 virtuele zetels als Omtzigt niet met een eigen partij komt. Doet hij dat wel, dan blijven er daar nog maar 3 van over. We zien op Twitter veel dat Caroline van der Plas handreikingen doet aan Omtzigt. Dit is ongetwijfeld de reden.

Voor de PVV is een Lijst Omtzigt ook bijzonder slecht nieuws. Want die partij gaat dan van 16 virtuele zetels naar 12. Nu zijn de peilingen palingen. Maar zorgwekkend is het wel als je Geert Wilders bent. Dan maakt hij immers werkelijk geen enkele kans meer om de tweede of zelfs maar de derde partij van het land te worden.

Ook de VVD zou virtuele zetels verliezen. Zonder de eigen partij van Pieter Omtzigt zouden de nepliberalen volgens de peiling uitkomen op 37 zetels. Maar mét die partij blijven er daar 34 van over. Daarmee zou de VVD ongelooflijk genoeg nog wel de grootste partij van het land zijn. Het goede nieuws? Er zou dan voor het eerst in jaren wel een echte strijd uitbarsten. Want het verschil tussen 34 zetels en 25 zetels is in campagnetijd best te overbruggen.

Tenslotte is er de SP. De marxisten zouden door Omtzigts eigen partij terugvallen van 9 virtuele zetels nu, naar 6 dan. Dat is best opvallend. Want Renske Leijten, die in de Toeslagenaffaire zij aan zij gevochten heeft met Omtzigt, ís van de SP. Zelfs zij verliest dus mensen aan haar voormalige strijdmakker.

Opvallend

Het is opvallend dat Omtzigt zoveel virtuele stemmen weghaalt, bij zoveel verschillende partijen. Want hoewel hij natuurlijk kritisch is over hoe de overheid functioneert is hij in principe wel degelijk een línkse politicus. Mensen die rechts zijn en dus niet alleen voor een effectieve overheid, maar ook voor een kleine overheid hebben bij hem niet zoveel te zoeken. Denk aan onderwerpen als klimaatgekte, vrijhandel, het bestaan van de EU, en zelfs corona. En dan hebben we het nog niet eens gehad over culturele waarden en tradities.

Nee. Je moet niet verwachten Omtzigt zich ineens ontpopt tot een gematigd rechtse politicus. Dat is hij niet – en dat zal hij mensen ook niet proberen wijs te maken. Lees zijn boek maar. Dat is weliswaar een werk van een politicus die een effectieve en menselijke overheid wil… maar ook van een man die overduidelijk wat links van het midden is.

Aardbeving

Maar toch. Als deze peiling iets duidelijk maakt dan is het dat Pieter Omtzigt voor een serieuze aardbeving kan zorgen in de Nederlandse politiek door zijn eigen partij op te richten. En dat is interessant. Want het ziet ernaar uit dat de formatie is vastgelopen. Er konden dus best weleens nieuwe verkiezingen aankomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. halo1

  Onbegrijpelijk:Omtzigt betekent: nog meer gelukzoekers, meer belastingfraude, meer (overheids)naiviteit. Vooral die PVV-stemmers lijken wel van het padje…

  1. Ritter

   Pieter Omtzigt heeft door de media een soort helden status gekregen.

   Maar als mensen gaan zien waar hij werkelijk voor staat zal hij waarschijnlijk weer terug vallen in de peilingen.

   Je ziet het ook met het Kaag effect. Door de media werd Kaag voor de verkiezingen gepromoot en een positief beeld gecreëerd van Kaag en als gevolg daarvan steeg D66 in de peilingen. Nu de kiezers werkelijk zien wat Kaag doet en waar zijn voor staat valt D66 weer terug in de peilingen.

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHa, hoeveel sLinkse psychologen en psychiater’s heeft Pieter Omtzigt straks nodig om op de been te blijven. Van een klein beetje met zijn vingertje wijzen, is hij nu al maanden ziek van geweest. Iedereen heeft nu kunnen zien hoe slap hij in elkaar zit. Alleen met echte Economen als de PVV en FvD zou hij zich een beetje kunnen redden in de slangenkuil van het europese afvalputtje.

    1. Mr.blauw.sky

     Arische Livebilly heeft nog nooit een burn-out van nabij meegemaakt, anders had hij kunnen weten wat een letterlijk 70 urige-werkweek met iemand kan doen. Sukkel.

     1. Mr.blauw.sky

      En El Kwakje:

      Het is niet verplicht om standaard op anders-denkenden te reageren hoor, echt niet.

     2. LifeBuddy

      HaHaHaHa. hier een echte arische sLinkse Suck sky roeptoeter. Niemand in die 1e en 2e kamer maakt een 70 urige-werkweek, dat had jij kunnen weten lomperd, want als de Nep nos voor hun neus staat is het 2 of 3 uur in de middag.
      En als je een Burn-out van nabij meegemaakt, Dan ben je er na 1,5 jaar nog niet vanaf en kan je Niet meer denken. Nou,lompesukkel ,jouw pietertje was na 4 maanden alweer in die werkschuwe kamer.

     3. ElGuapo

      Geef toe blauwballetjes je wilt gewoon een reactie als je domme troep schrijft.

     4. vlekkenoplosser

      daarom , elke letter gericht aan die luchtvervuiling is 1 letter teveel

     5. Mr.blauw.sky

      Niemand in die 1e en 2e kamer maakt een 70 urige-werkweek, dat had jij kunnen weten lomperd, want als de Nep nos voor hun neus staat is het 2 of 3 uur in de middag.”
      En Omzigt i staat nu ineens gelijk aan ‘iemand van de Tweede Kamer “??
      Heb jij mijn reactie wel goed gelezen trõl, Wat een godsgruwelijk tenenkrommend gewauwel l plemp je hier weer neer nietsnut .

     6. Mr.blauw.sky

      Niemand in die 1e en 2e kamer maakt een 70 urige-werkweek, dat had jij kunnen weten lomperd, want als de Nep nos voor hun neus staat is het 2 of 3 uur in de middag.”
      En Omzigt i staat nu ineens gelijk aan ‘iemand van de Tweede Kamer “??
      Heb jij mijn reactie wel goed gelezen trõl, Wat een godsgruwelijk tenenkrommend gewauwel l plemp je hier weer neer nietsnut .

   2. Monty

    ”Pieter Omtzigt heeft door de media een soort helden status gekregen.’

    Ook hierop DDS werd hij alom geprezen en niet alleen door de redactie.
    Veel vaste reageerders prezen hem omdat hij het ‘demissionair’ met succes ten val wist te brengen en daarmee wederom Rutte had ontmaskerd als leugenaar.

    Van die jubbel stemming is nu weinig meer over.
    Lijkt wel of iedereen 180 gedraaid is.

    1. ElGuapo

     Aanname spettertjes uit Konty!

     1. Albert Egberts

      Mensen die hier alleen maar komen om te schelden en met strónt te smijten kunnen worden genegeerd.

     2. vlekkenoplosser

      maak je gelofte waar strónt vlé®k , NEGEER

      zoek negeer even op in de van Dale want de definitie is je nog niet duidelijk strónt vlé®k

 2. Albert Egberts

  “ Want hoewel hij natuurlijk kritisch is over hoe de overheid functioneert is hij in principe wel degelijk een línkse politicus. ”

  Ja, deze peiling toont ook aan dat de PVV-kiezer behoorlijk links is.

  1. AS210854

   Dat is ook zo, de PVV komt op voor de NEDERLANDERS, DAT IS BIJ ALLE ANDERE PARTIJEN VER TE ZOEKEN.

   1. AIbert Egberts

    AS210854, ik ben slechts aan het tròllen. Door de PVV’er links te noemen hoop ik weer op wat boze reacties.

    1. september

     De PVV is alleen op economisch gebied soms links verder totaal niet

     1. Vanduinen

      De PVV stemmer is politiek niet geinteresseerd en wil zich daarin zo min mogelijk verdiepen. Als je vraagt naar een beweegreden is het ‘geen Islam’
      geen ‘buitenlanders’ Voor de rest mag het regenen en donderen.

     2. AIbert Egberts

      Ik betwijfel of Vanduinen daadwerkelijk heeft gevraagd naar eventuele beweegredenen van PVV’ers. Hoogstwaarschijnlijk verzon hij dit om, net als ik, de DDS’er te tròllen.

     3. Poemien Noegien

      Vanduinen aka de schlemiel

  2. usb3.0

   Gasten, als tamil!, die hier pretenderen dat misbruik van kindertjes in hun gedachte legaal is zouden uit de maatschappij moeten worden verbannen en chemisch moeten worden gecastreerd..

   1. Albert Egberts

    Usb is vandaag al weer vroeg begonnen om van zijn pédofiele gevoelens kond te doen.

    Waarom zoekt zo’n man geen passende hulp?

    1. vlekkenoplosser

     er is maar 1 low life hier die kinderen aandoenlijk vindt

     beter zwijgen strónt vlé®k, wordt misselijk van je gewauwel.
     passende hulp is voor jouw een gepasseerd station strónt vlé®k. Mogelijk kan een strop je verlossen.

     1. Albert Egberts

      Mensen die alleen maar komen om te schelden en met strónt te smijten kunnen worden genegeerd.

     2. vlekkenoplosser

      beter zwijgen strónt vlé®k, wordt misselijk van je gewauwel.
      passende hulp is voor jouw een gepasseerd station strónt vlé®k. Mogelijk kan een strop je verlossen..

  3. vlekkenoplosser

   de pvv is ook een linkse club , heeft lang geduurd voordat de strónt vlé®k dat erkent heeft.

   de strónt vlé®k is dan ook een bijzondere domme jongen door zijn decadente gewauwl

   1. Albert Egberts

    Mensen die hier alleen maar komen om te schelden en met strónt te smijten kunnen worden genegeerd.

    1. vlekkenoplosser

     doe dat dan ook strónt vlé®k

     NEGEER

     of dacht je dat ik serieus in discussie ging met een smerige low life die vol is van pédófilie ?

     bijzonder minderwaardig product ben je !

 3. Branzino

  Een heel merkwaardige score. Omtzigt snoept bij de meeste partijen één of meer zetels weg, behalve bij het CDA. M.a.w., voor het CDA maakt het niet uit of Omtzigt nu wel of niet terugkomt. Het is allemaal met wat creativiteit en fantasie wel verklaarbaar, maar zo’n verklaring kost wel veel moeite.

  Verder vraag ik me af waar Den Haan met haar zetel is bijgeteld. Ook BVNL wordt op 17 maart blijkbaar met nul zetels in de Kamer gekozen, klopt, en heeft daarom dus 1 zetel winst. Maar in werkelijkheid zijn ze van drie fysieke zetels teruggevallen op één zetel, dus twee zetels verlies.

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla fake news hóé® dommerdje 51

 4. NO8DO

  Waar andere nieuwe partijen weken moeten wachten op een notering, wordt Omtzigt direct gewaardeerd.
  Wat is die Hond toch objectief.

 5. ikweetwatikwil

  Ik denk niet dat Omtzigt voor een politieke aardbeving zal zorgen en een PVV stemmer zal zeker niet op Omtzigt stemmen ,daarvoor wijkt Omtzigt te veel af van de doelstellingen van de PVV.

 6. Meirelle

  Ik heb geen schokken gevoeld bij de peiling van Maurice. Het blijft zoals het is: geen vlees, geen vis.

  1. AIbert Egberts

   Het is wederom lachen, gieren en brullen met de onuitputtelijke humor van Meirelle.

   1. september

    Is Meirelle soms de oude Mireille?

 7. brabantman

  Populair geworden door zijn bemoeienis met de toeslagen afffaire. Omhoog geschreven door de MSM. Voor de rest was Omzigt gewoon een onderdeel van het partijkartel. Stemde altijd maar dan ook altijd braaf mee met het CDA. Voor de vreselijkste wetten. Een lege huls zonder verdere inhoud. Moet net zo snel verdwijnen als hij gekomen is.

 8. Vrijedenkert

  Dat Omtzigt veel waardering krijgt als hardwerkend kamerlid en inzet op een groot aantal dossiers is natuurlijk niet verwonderlijk maar zijn politiek koers en overtuiging is en blijft natuurlijk op linkerzijde van het CDA ook al is hij geen lid meer.

  Dat hij op de rechterzijde en wat meer nationalistisch ingestelde linkerzijde PVV en SP dus veel stemmers trekt is eigenlijk vreemd…

  1. vlekkenoplosser

   100 % kloppende analyse ,

   Overigens kan je hetzelfde stellen voor rutte. 36 zetels in de peilingen voor een pathologische leugenaar uit een midden partij met een extreem linkse agenda

 9. Monty

  Hilarisch.

  En dat na een ‘historische massa’ demonstratie.

  1. AIbert Egberts

   Blijf je nu de hele tijd doordraven over die demonstratie? Dit is al de achtste reactie over dit oude onderwerp.

   1. usb3.0

    Dat klopt AIbert, monty heeft geen eigen mening

    1. Monty

     En usbtje is bezorgd.
     Bang dus.

     1. Oepsie

      Bang zijn, voor een onrendabele? Hij is leuk! Kom op Konty, wordt een wakker uit je dromen. Je weet niks, kan niks en zal nooit ook maar ‘iets’ worden.

     2. Poemien Noegien

      Bam!

     3. usb3.0

      “ En usbtje is bezorgd.
      Bang dus.”

      Nee hoor…

 10. Nederland is naar de kloten

  Dit noemen ze ook wel een aardverschuiving.

  We weten nog niet precies hoe Pieter Omtzigt er in staat.

  We weten nog niet wat zijn programma en standpunten zijn. Als hij slim is gaat hij ook kritisch onderzoek doen naar het hele reilen en zeilen rondom het corona beleid van de overheid net als bij de kindertoeslag affaire.

  Daarmee krijgt hij heel veel goodwill onder de bevolking.

  Tja we weten nog zo weinig van wat Pieter Omtzigt van plan is.

  Het enige dat we kunnen doen is afwachten.

  1. usb3.0

   Nou Pieter blijft gewoon een cda-er natuurlijk dus een linkse rakker met een eurofiele hart gesteldheid..

  2. Poemien Noegien

   Pieter gaat gewoon doen wat het WEF hem opdraagt.

   1. usb3.0

    Precies, ik bedoel maar..

    1. Brenda Welsh

     Wat bedoelt u eigenlijk?

     1. ElGuapo

      Daar is Brendaatje….
      Brendaatje heeft niet veel verstand van cash betalingen….
      Brendaatje denkt dat supermarkten geen cash accepteren….
      Brendaatje mag nu weer terug haar kooi in!

     2. Vera Camlet

      @ElApropos, in ons bedrijf hebben wij de betaalkassa’s fors teruggedrongen.
      Scannen en met pas betalen. Contant betalen is een aflopende zaak. Ook bij de andere collega’s.

     3. vlekkenoplosser

      dan laat ik jouw winkeltje links leggen. Want ik betaal cash. Boter bij de vis !

      overigens heel simpel hoor , winkeliers die denken dat zij bepalen hoe klanten dienen te betalen hebben kennelijk een steekje los.

     4. usb3.0

      Dat zou ivm privacy en onafhankelijkheid van mensen niet zo moeten zijn natuurlijk, maar blijkbaar vindt viägraatje het een fijne ontwikkeling, de luiheid slaat toe bij de mensen, je bent overigens verplicht om cashgeld aan te nemen, het is een wettelijk betaalmiddel viägraatje

     5. ElGuapo

      Nee Vera camslet contante betalingen zijn helemaal een aflopende zaak. Als je enige kennis van retail zou hebben zou je begrijpen dat meerdere betaalopties altijd de voorkeur hebben bij winkeliers.

     6. ElGuapo

      Helemaal geen.

     7. vlekkenoplosser

      quote usb3.0 1 uur geleden
      Dat zou ivm privacy en onafhankelijkheid van mensen niet zo moeten zijn natuurlijk, maar blijkbaar vindt viägraatje het een fijne ontwikkeling, de luiheid slaat toe bij de mensen, je bent overigens verplicht om cashgeld aan te nemen, het is een wettelijk betaalmiddel viägraatje end

      Dit is een misvatting. Er is geen plicht om contant aan te nemen ondanks dat het een wettelijk betaalmiddel is.

      Men is wel verplicht om bij de ingang dat zeer duidelijk te vermelden. Een klein bordje , pin only , voldoet dus niet.

      Ik laat altijd gewoon de spullen liggen als men cash weigert.
      Overigens in het restaurant gaan ze gauw overstag. Ook wel eens een factuur laten sturen. Ik heb nooit me pin pas bij me tenzij voor maandgeld !

     8. usb3.0

      Het is een wettelijk betaalmiddel dus moeten ze het accepteren.
      Ik betaal altijd cash, heb wel eens meegemaakt dat ik met €100,— wilde betalen en ze dit niet aan wilde nemen, heb alles laten staan..

     9. Meirelle

      Ik denk dat u een “wettig” betaalmiddel bedoelt. Meestal wordt het zo geschreven. U bent een uitzondering.

     10. ElGuapo

      Nog een taal jankertje.

     11. vlekkenoplosser

      check de wet USB , het is echt een misvatting dat ze contant MOETEN accepteren. Het is domweg niet waar. Er is geen acceptatie plicht.

      De boel laten staan doe ik ook ! En dan wel met een smile van oor tot oor.

      h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geldzaken/vraag-en-antwoord/kan-ik-met-een-wettig-betaalmiddel-overal-betalen

     12. Brenda Welsh

      “De wet verplicht niemand om alle soorten wettige betaalmiddelen onder alle omstandigheden te accepteren. Zo mag een winkelier biljetten van 100 euro en hoger weigeren, bijvoorbeeld als wisselgeld een probleem is of men niet het risico van vervalsingen wil lopen. Dit moet dan wel duidelijk aangegeven zijn”

     13. vlekkenoplosser

      de papagaai herhaalt de tekst even ! tról

 11. Monty

  ‘Rechtse’ partijen kelderen met 20 tot 25%.

  Zorgelijk.

  1. usb3.0

   Nee hoor

  2. ElGuapo

   Spettertjes uit Konty!

  3. ikweetwatikwil

   Ach Monty probeert een aangever te zijn. Die had je vroeger ook bij Snip en Snap.

 12. Vit

  Ik ben voor eerlijkheid, wie niet en blijkbaar denken velen er zo over, de huidige kliek schijt in de broek om ontmaskert te worden, bij gebrek aan beter heb ik de laatste keer bij de verkiezingen voor Geert gestemd maar dat wordt Pieter als zijn programma mij aanstaat, absoluut.

  1. Vit

   Even terzijde, wat verlang ik terug naar de tijd van het touwtje uit de brievenbus.

   1. Fortiori

    De kolenkit vullen op zolder en losse melk van de melkboer…

    1. Vit

     Ik zie het nog helemaal voor me.

   2. Vit

    Ps, een tijd zonder meekomende terroristen die ook met liefde worden binnen gehaald en ons ongelovige honden vind, blijkbaar een vrijbrief om angst te veroorzaken.

  2. Albert Egberts

   Het linkse programma van Omtzigt valt op DDS goed in de smaak.

   1. Vit

    Laten we even afwachten wat die jongen precies wil, vind je niet?

   2. Vit

    Zelf bijvoorbeeld ben ik er voor om mensen die hulp en bescherming behoevend zijn op te nemen, maar bij gebleken ongeschiktheid om aan onze maatschappij deel te nemen terug te sturen naar land van herkomst.

   3. Branzino

    Ik zag ineens de overeenkomst met Rita Verdonk, kort na haar uittreden uit de VVD. Bijna 30 zetels in de peilingen! Bij de eerstvolgende verkiezingen helaas, tenminste voor haar, NUL. En dat ging uiteindelijk ook om een lijsttrekkersverkiezing, partijleiderschap, en zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.