CDA-top op partijcongres beledigd door Pieter Omtzigt-aanhangers: ‘Bied deze geweldige man excuses aan!’

Er is vandaag een CDA-congres en het gaat natuurlijk voor een heel groot deel over de wanstaltige verkiezingen voor die partij én de nasleep ervan, namelijk de breuk met Pieter Omtzigt. Een flink aantal leden klapten voor een oproep van één van de aanwezigen aan het partijbestuur. Of dat even excuses aan wilde bieden aan de “geweldige man” Omtzigt. Ha!

Voor Pieter Omtzigt moet het vandaag een heel prettige dag zijn. Want het gaat er bij het CDA Congres alles behalve prettig aan toe. Er is veel kritiek op het bestuur, en op Wopke Hoekstra. Niet alleen omdat de verkiezingen zo slecht verlopen zijn voor het CDA, maar ook vanwege de manier waarop de partijtop omgegaan is met Omtzigt. Of eigenlijk: hoe de Hoekstras en Hugo de Jonges Omtzigt gewoon hebben weggepest.

Eén van de aanwezige leden riep het bestuur vandaag op tot “directe excuses van het partijbureau aan de geweldige man Pieter Omtzigt.” Daarop werd door een significant deel van de aanwezigen met applaus gereageerd. Er zijn dus heel veel CDA’ers die daar net zo over denken. En dat zegt wel wat. Want leden zijn het meest loyaal. Als zelfs zij de kant van Omtzigt hebben gekozen is het hek van de dam voor de partij. Dan kunnen ze het écht op hun buik schrijven.

Ook is er directe, hárde kritiek op Hoekstra. Zo wordt er gesteld door CDA-leden dat die handelen op een manier die “haaks” staat op de “waarden” van de partij. Nou is dat natuurlijk onzin. Het CDA heeft helemaal geen waarden. Al heel lang niet. Officieel wel, maar officieus niet. Het is altijd dé Machiavellipartij van Nederland geweest. Maar ja, het is tegenwoordig wel erger dan ooit, inderdaad. Nu houden ze de schijn niet eens meer op. Dat is wél nieuw.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, dit is natuurlijk een geweldige afgang voor Hoekstra en De Jonge. En dat in hún huis, onder eigen dak, zogenaamd omringd door vrienden. Omtzigt heeft zijn wraak. Lekker man!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Paardenmiddel

  En de coronabonds…1600 euro.per gezin per jaar…
  Verzonnen door hoekstra zelf.
  Dit betekent de doodsteek voor kleinverdieners.

  1. halo1

   Hoezo de doodsteek? erger is dat zo!n congres altijd een soort linksig feestje dreigt te worden: alle rechten, geen plichten, alleen voor ondernemers en “rijken”..smijten met geld..het is zo stom!

 2. Ritter

  CDA-leden willen IS-vrouwen en -kinderen terughalen

  h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/379768561/cda-leden-willen-is-vrouwen-en-kinderen-terughalen

 3. 56RdK

  Laat die partij met alle godvrezenden zich maar opheffen, want het belang van het Nederlands volk heeft ook bij deze club totaal geen prioriteit!

 4. MireiIIe

  Politieke partijenz: Het is eten of gegeten worden.

 5. Poemien Noegien

  Vooral géén excuses aanbieden, nergens voor nodig.

  🙂

  1. usb3.0

   Natuurlijk niet

   1. Brenda Welsh

    Wonderlijke discussie met jezelf. Brieven aan mezelf…

    1. ElGuapo

     Nog steeds niks nuttigs komt eruit….hop terug die kooi in!

    2. Poemien Noegien

     Hahaha, daar was de alter van ego

     🙂

 6. vlekkenoplosser

  Hoe Omtzigt behandeld is , is de handtekening van de loyaliteit van het CDA aan zijn medewerkers.

  Mes in je rug en liegen totdat we niet meer verder kunnen liegen omdat we muurvast zitten in leugens en bedrog !

  1. Poemien Noegien

   Omtzigt wilde het spel eerlijk spelen en dat kan niet bij het CDA want het CDA is een WEF-slaaf.

 7. Meriadoc Brandebok

  De teloorgang van het CDA acht ik als een zeer trieste zaak. De uiterst rechtse vleugel van het CDA hing een sociaal-conservatisme aan dat mij best aantrekt. Voor christendemocraten is er heden ten dage geen goede centrum-rechtse partij meer. En dat terwijl sociaal-conservatieve waarden nog een groot electoraal potentieel heeft.

  De teloorgang van het CDA begon in feite al veel eerder. De golf naar beneden werd ingezet na de val van Balkenende. Na Balkenende waren vrijwel alle partijleiders typische bestuurders zonder een sterk sociaal-conservatief verhaal. Daardoor werd het CDA totaal kleurloos, niemand wist meer waar het precies voor stond. Hoekstra was een stevog onderhandelaar binnen de EU, maar faalde het krediet dat hij had opgebouwd te verzilveren door zijn positie niet naar een goed verhaal te vertalen.

  Juist een sterk verhaal maakte het CDA groot. En het CDA heeft nog steeds de potentie om op haar oude niveau terug te komen, op voorwaarde dat zij de christendemocratische waarden weer begint uit te dragen.

  1. Poemien Noegien

   En natuurlijk kan het WEF-kabinet rekenen op de steun van het CDA om boeren te onteigenen. Merkwaardig omdat het CDA voorheen vooral kon steunen op de agrarische sector.

   Overigens zijn het CDA, de VVD, D66, de PvdA en zelfs GroenLinks volstrekt uitwisselbaar.

   1. usb3.0

    Inderdaad het maakt geen moer uit

  2. Vrijedenkert

   Farizeeër congres!!!!!

 8. tata

  Het CDA is een lege huls zo langzamerhand.

 9. Monty

  Ben benieuwd hoe de zetel verdeling er vandaag voorstaat.
  Na de ‘historische massa’ demonstratie van vorige week zal het FvD wel verschillende partijen hebben leeg gevreten.
  Of is de kiezer deze ‘historische massa’ demonstratie alweer vergeten.

  Waar zullen de grootste klappen zijn gevallen?

  1. september

   Die zijn er inmiddels,Zie elders,Pieter Omzigt 26 zetels,hij wint van een hoop partijen,ook van de P.V.V en het F.V.D wint niks

   1. september

    Pieter Omzigt 25 zetels

 10. Tepelkloofje

  Interessant om te zien dat in de peiling van de Hond, de zetels voor Pieter bij een breed spectrum aan partijen vandaan komen, maar niet bij het CDA. Die staan stabiel op 6.

  Je zou dus kunnen zeggen dat iedereen die vanwege Omtzicht het CDA de rug toekeert, dat nu inmiddels wel gedaan heeft. Die laatste 6 zetels, dat zullen dus de Wopke-lovers en de Omtzicht-haters zijn. 6 Zetels, toch nog 416.910 stemmen. Best veel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.