Neocommunisme slaat toe in Australië: “We gaan ongevaccineerden uitsluiten van het economische leven”

De premier van de Australische staat Victoria heeft ongekend slecht nieuws voor alle burgers van zijn staat die ook maar een beetje in vrijheid geloven. Want, laat hij weten, het corona-neocommunisme heeft de strijd gewonnen in Australië. Ze gaan namelijk toe naar een situatie waarin ongevaccineerden actief worden uitgesloten van het economische leven. En die enge dictators zijn er nog trots op ook.

Als Australië ook ons voorland is moeten we nú in actie komen als nooit tevoren. Want wat daar momenteel gebeurt is ongekend. Het land wordt verteerd door coronawaanzin. Zo werden eerder al asielhonden vermoord zodat vrijwilligers niet met ze konden lopen (want lockdown). En de premier van Queensland kondigde vorige maand trots aan dat ze in haar staat een quarantainekamp neerzetten. Leuk he? Zo modern!

Ongevaccineerden worden uitgesloten

Dat is allemaal al erg genoeg. Maar wat de premier van de staat Victoria nu heeft aangekondigd gaat nóg verder. Want deze stalinist zegt nu dat ze daar ongevaccineerden actief gaan uitsluiten van het normale economische leven. Dan moet je je maar laten inenten, is de boodschap. Doe je dat niet? Prima, maar dan zit je de hele dag gedwongen thuis.

“Om de zorgsituatie te beschermen zitten we nu in een situatie waarin iedereen in lockdown zit, maar we gaan over naar een situatie, om de zorg te beschermen, waarin zij die niet gevaccineerd zijn maar wel gevaccineerd kúnnen zijn, uitgesloten worden,” aldus premier Dan Andrews. “Als jij de keuze maakt om je niet te laten vaccineren maak je de verkeerde keuze.” En híj́ is degene die dat bepaalt en hij is óók degene die daar consequenties aan mag verbinden. De overheid is tegenwoordig namelijk God. En God heeft besloten dat we geen enkel gezondheidsrisico meer mogen lopen. Dan maar de vrijheid afschaffen.

Ongevaccineerden als het nieuwe gevaar

“Voor de veiligheid, en vanwege al het werk dat onze verplegers moeten doen, én vanwege het feit dat dit echt een pandemie van de ongevaccineerden wordt, en we alles weer open doen… tja, dan is het niet veilig voor niet-gevaccineerden om een rond te dwalen overal, terwijl ze het virus verspreiden. Want dat is wat ze doen.”

“Dus er is elke reden. Élke reden om je laten vaccineren,” voegde Andrews vervolgens toe als overduidelijk chantagemiddel. “Het is mogelijk om een afspraak te maken, in september en oktober, om je te laten vaccineren. We werken zo snel we kunnen.”

Een economie voor gevaccineerden… en álléén voor gevaccineerden

“Maar ja, er komt een economie voor gevaccineerden,” zei Andrews daarna keihard. Hij bedoelt dus: een economie alleen voor gevaccineerden. En je mag daarin meedoen áls je gevaccineerd bent. Dat is natuurlijk niet nu al het geval omdat niet iedereen al gevaccineerd kán zijn. Maar we werken toe naar een punt waarop iedereen die gevaccineerd kan worden, de mogelijkheid heeft gekregen.”

Vervolgens kwam hij weer met het Vadertje Staat-argument. “We gaan in Victoria geen situatie krijgen waarin we mensen moeten beschermen die zichzelf weigeren te beschermen.”

Australië kiest voor neocommunisme

Dit is niet alleen doodeng. Het is ook – en misschien zelfs vooral – ongelooflijk dat Australiërs dit laten gebeuren. Tot voor kort waren zij één van de meest vrijheidslievende volkeren ter wereld. Maar ze hebben zich helemaal laten inpakken met het coronaverhaal; met het ‘argument’ dat ze hun vrijheid moeten opgeven om ‘veilig’ te zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En daar trappen ze blijkbaar nog in ook. Echt ongelooflijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Poemien Noegien

  Dat wordt interessant! De vaccinatiegraad is ongeveer 17% dus dat verraad de dwang en drang. Maar net als in ons land vergeten die stinkpuisten uit de Australische regering dat ze daar zitten namens het volk.

  Ze zijn gewaarschuwd.

  1. Branzino

   @Poemien Noegien

   Een “kleine” correctie: ruim 50% van de Australiërs heeft 1 prik gehad, ruim 30% 2 prikken.

 2. vlekkenoplosser

  quote Als Australië ook ons voorland is moeten we nú in actie komen als nooit tevoren. Want wat daar momenteel gebeurt is ongekend. end

  Alle geschetste situaties die corona critici hebben voorspeld zijn uitgekomen.

  Als het verzet niet verder groeit zullen de coronafascisten hele groepen uit de samenleving uitsluiten op oneigenlijke argumenten.

 3. vlekkenoplosser

  quote Als Australië ook ons voorland is moeten we nú in actie komen als nooit tevoren. Want wat daar momenteel gebeurt is ongekend. end

  Alle geschetste situaties die corona critici hebben voorspeld zijn uitgekomen.

  Als het verzet niet verder groeit zullen de coronafascisten hele groepen uit de samenleving uitsluiten op oneigenlijke argumenten.

  1. Poemien Noegien

   De overheid hakt daar extra hard omdat de Ausies zich niet massaal laten prikken met het fase 3 vaccin.

  2. Tepelkloofje

   Een ieder die denkt dat dit Nederland (en de rest van de wereld) niet te wachten staat, heeft nog steeds niet door wat er zich aan het voltrekken is.

   Dit heeft NIETS met gezondheid te maken, dit houdt niet op bij een tweede prik of derde prik of vierde prik of ga zo maar door. Hoedt u: er is aangekondigd dat er iedere vijf maanden een nieuwe prik gezet moet gaan worden.

   Iedere vijf maanden een prik, als je er ook maar eentje mist ben je uitgesloten van gezondheidszorg, ontspanning en recreatie, supermarkt, ga maar door. Zo’n situatie kan niemand maar dan ook niemand met droge ogen vrijheid noemen.

   En al die sukkels die hun vrijheid opgeven voor “anders mag ik niet meer met het vliegtuig”, of “anders mag ik niet meer naar ajax-psv”, of wat dan ook, die zijn de vrijheid niet waard.

 4. Monty

  ”’Neocommunisme slaat toe in Australië”

  Werk aan de winkel voor Baudet en zijn vrienden.

  1. Poemien Noegien

   Aldus de neocommunist.

  2. usb3.0

   Kijk monty daar begint het al, je zal je excuses aan moeten gaan bieden over niet al te lange tijd…

   1. Monty

    ”zal je excuses aan moeten gaan bieden”
    Aan wie waarom usbtje.

    1. usb3.0

     1 aan Baudet en 2 aan Baudet en 3 daarom

     1. usb3.0

      En wel direct, monty heeft namelijk een grote mond en houd zich op de vlakte maar bashed Baudet dus moet hij excuses maken

     2. Monty

      Usbtje niet om het één of ander maar dit gaat over Australië.

      Misschien kan Baudet ze daar nog redden.

     3. usb3.0

      Niet zeuren, excuses aanbieden hup.

 5. Monty

  Vaak lees je op dit blog dat Nederland een voorbeeld moet nemen aan Australië.
  Zal in dit geval wel niet zo zijn.

  Nu is dezelfde overheid niet goed bezig.

  1. Nostradamus

   Alles en iedereen heeft z’n voors en z’n tegens. Je moet ook alleen het goede overnemen.
   Zelfs jij hebt voor en tegens. Ik heb je betrapt op één keer voor, de rest was tegen.

  2. usb3.0

   monty is een heel klein beetje het domme jongetje aan het uithangen hier, Nostradamus kopt hem even in…

   1. Monty

    ”Nostradamus kopt hem even in…”

    Nostradamus zal gisteren wel met een Davidsster hebben rond gelopen.
    Kon hij eindelijk zonder angst opgepakt te worden laten zien hoe hij zich voelt.

    ‘Als een Jood tijdens de tweede wereldoorlog’.

    1. usb3.0

     Dat weet jij niet, jij was namelijk niet in AmSTERdam

     1. Monty

      Klopt maar ik kan het mij wel voorstellen dat Nostradamus dit zou doen.

      Hij heeft n.l. de arrogantie om zichzelf te vergelijken met een Jood tijdens de tweede wereldoorlog.

      Of wis usbtje dit nog niet.
      Leest usbtje alleen mijn reacties.

     2. usb3.0

      Je moet het maar arrogant vinden!

     3. Monty

      Klopt ik vind het erg arrogant.

      Misschien zou een bezoek aan een concentratiekamp jullie de ogen doen openen.
      In plaats van zo arrogant te reageren.

 6. Nostradamus

  Die domme Big Pharma premier daar wil daar de rest van de economie ook om zeep helpen. Hij kan beter gaan voor noodhospitalen en groepsimmuniteit. “Maar het is voor jullie eigen gezondheid heur!” Letterlijk de wereld op z’n kop daar.

 7. JochemX

  Ik denk aan nazi-praktijken in plaats van aan neocommunisme.

  1. Albert Engberts

   Voor een keer ben ik het eens met Jochem.

   Dit soort stupide antivax-gepeupel kan, als alle overige pogingen om ze in het gareel te krijgen gefaald hebben, het beste worden aangepakt met historisch beproefde drukmiddelen.

   Het geduld van de samenleving met deze deerniswekkende figuren is niet eindeloos.

   1. usb3.0

    Fascistische vaccinazidrammer tamil blijft maar door etteren, het soort gezwel die je echt moet wegsnijden en moet verbranden

    1. september

     Is hij weer veranderd van Nick Tamil Egberts Engberts

   2. Tepelkloofje

    Het geduld van de samenleving met de injectie-dwang en gerelateerde pressiemaatregelen is niet eindeloos.
    De rieken worden langzaam aan ontvet, de obliettes worden langzaam aan schoongemaakt, de guillotines worden langzaam aan gescherpt.
    Hoedt u, “Albert Engberts”, wanneer de neo Prinzip toeslaat, zijn het u en de uwen die historisch beproefde drukmiddelen voor de kiezen krijgen.

   3. Joko

    Egberts en al zijn voorouders bedienen zich graag van ‘verstrerkende’ bijvoeglijke naamwoorden. Zo zou Kaag een ‘uitmuntende’ premier zijn en anti-vaxxers ‘deerniswekkende’ figuren’. Let op het door links gepropageerde betogen met veel bijvoeglijke naamwoorden. Staat als handleiding in het boek ‘Hoe word ik een goede deuger, met name ‘goede.

 8. usb3.0

  Gelukkig beginnen steeds meer mensen te begrijpen wat er bedoeld wordt met neocommunisme….

  1. Monty

   En.
   Moeten we daar bang voor zijn usbtje?
   Nee toch.

   1. usb3.0

    Jij poept in je tenalady

    1. Monty

     Ik ben niet bang dat Nederland in een ‘neocommunistische’ samenleving terechtkomen zal vervallen.

     Jij daar in tegen wel.
     Of is usbtje gisteren voor de gezelligheid naar de Dam gegaan.?

     1. usb3.0

      Jawel jij bent wel bang, daarom ook je tenalady

     2. Monty

      ”daarom ook je tenalady”

      Als dit je weerwoord is?
      Erg sterk hoor.

      Maar het moge duidelijk zijn dat usbtje bang is en hoopt dat Baudet hem zal redden.
      Of heeft usbtje een andere rede waarom hij gisteren naar de Dam is geweest.

      De andere demonstreren waren wel bang voor wat Baudet voorspeld.

     3. usb3.0

      Jou definitie van bang zijn is totaal verknipt, dat komt voort uit je angststoornissen en nu moet jij excuses aanbieden

     4. Monty

      ”Jou definitie van bang zijn is totaal verknipt,”

      Usbtje wil beweren dat mensen helemaal niet bang zijn voor het gene wat Baudet verteld.

      Waarom zijn ze dan wezen demonstreren en riepen leuzen voor vrijheid en tegen dictatuur?

     5. usb3.0

      monty wil het gesprek graag sturen in de richting van angst, mensen zijn niet bang wel bezorgt en jij deelt die zorg niet

     6. Monty

      Bezorgd
      1) Angstig 2) Bang 3) Bedrukt 4) Beklemd 5) Bekommerd 6)

     7. usb3.0

      Dat is dus jouw verknipte definitie van bezorgd zijn, je bent een bang mannetje, angstig tot op het bot.

      Excuses aanbieden en snel een beetje

     8. Monty

      ”Dat is dus jouw verknipte definitie van bezorgd zijn”

      Nee, simpele ziel dit is niet MIJ definitie van bezorgd.

      Dit is DE definitie van bezorgd.
      1) Angstig
      2) Bang
      3) Bedrukt
      4) Beklemd
      5) Bekommerd
      Het is niet erg om bang te zijn usbtje je kan het gerust toegeven, je bent echt de enige niet die bang is voor zijn toekomst.

     9. Harry Haller2

      Sukkelige Monty: DE definitie van bezorgd bestaat niet. Je geeft er zelf dan ook vijf. Welke van toepassing is op een situatie, hangt geheel af van de context. In het geval van Usb3.0 is het duidelijk dat het om ‘bekommerd’ gaat. Hij maakt zich zorgen. Van angstig, bang of beklemd is geen sprake.

      En nu weer terug naar je VMBO-schooltje, ouwe mongool.

     10. usb3.0

      Nee monty, je bent zo verknipt en angstig dat alleen het woordje bang in jou vocabulaire voorkomt… iedereen ziet het, leest het en geeft je een draai om oren…

     11. Monty

      Kijk even in een woordenboek of op Google.

      Ik bedenk het echt niet zelf.
      Het is geen schade dat jullie bang zijn voor de toekomst zoals Baudet schetst.
      Er zijn mensen die hier wel bang voor zijn.

      Die zijn bang hun vrijheid te verliezen.

 9. Albert Egberts

  Zolang grote groepen weigeren zich te laten vaccineren en daarmee veroorzaken dat het virus blijft rondgaan en de druk op de zorg hoog blijft, met akelige gevolgen voor kanker- en hartpatiënten die noodzakelijke zorg wordt onthouden, staan overheden onder druk om de vrijheden van ongevaccineerden te beperken.
  Het coronapaspoort en een stringent testsysteem wordt veroorzaakt door ongevaccineerden, niet door mensen die wel zo verstandig en maatschappelijk verantwoordelijk waren om zich te laten vaccineren.

  1. usb3.0

   Onzin, en je liegt

  2. Poemien Noegien

   De leugenaar liegt en herhaalt het overheidsnarratief. Logisch want de schlemiel is een D66-slet.

  3. Jack Flash

   Tweedracht zaaien gaat je niet lukken beroepsloser takkezak.

  4. J. Punt

   Gevoel dat je besodemieterd ben door je favo regering is pijnlijker dan 4 dagen IC met kojona” Lekker afgeven op mensen die wel een mening en deze blijven hebben, zich niet laten inpakken met mooie praatjes, of stoere bangmakerij, onvoorwaardelijk naar gaten in het verhaal zoekt, die zijn er genoeg.
   Kortom, als u spijt en wroeging heeft over het feit dat een naar bericht gelijk de paniekknoppen op maximaal draait, is dit toch een probleem wat gedeeld moet worden met ander bangerds die gelijk naar de GGD tent renden met hun mouwtje omhoog. Straks komt het onvermijdelijke bericht dat vaccinaties niet werken, dan bent u ook
   ‘ongevaccineerd”” maar alleen met een onbekende stof ingespoten, vrijwillig, waarvan de samenstelling geheim is en de lippen daar over stijf op elkaar blijven bij alle instanties en overheden.. Is niet leuk dat onzekere gevoel, toch?

 10. Bob Fleumer

  Ik begrijp niet waar die gevaccineerden zich zorgen over maken, zij zijn toch met veilige middelen beschermt?

  1. Branzino

   @Bob Fleumer

   Niet helemaal correct. Inmiddels is bekend en geaccepteerd, dat ook gevaccineerden besmet kunnen worden, besmettelijk kunnen zijn en zelfs ziek kunnen worden. Wel allemaal in mindere mate, maar toch.
   Maar een veel groter belang dat iedereen heeft bij een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad is de aanslag op de zorg door ernstig ziek geworden ongevaccineerden of a.g.v. een nieuwe nog niet te bestrijden variant. De problemen die op die manier ontstaan gaan iedereen aan.

   1. rafi

    Er zijn prima werkende medicijnen tegen Corona. Verbied huisartsen niet langer die voor te schrijven. Ontlast zo de ziekenhuiszorg mooi.
    Er zal verder ook geen aanslag op de zorg door ongevaccinnerden mogelijk zijn, want daarvoor zijn die met te weinigen. Bovendien moet de zorgcapaciteit weer op normaal, voor-Ruttiaans peil worden gebracht, vergelijkbaar met die in Duitsland.

    1. Branzino

     @rafi
     De positieve effecten van die medicijnen worden onvoldoende ondersteund door de medische wetenschap. Verder is het aantal ongevaccineerden zelfs in Nederland nog substantieel en voldoende voor een grote aanslag op de zorgsector. Elders in de wereld is het nog zorgelijker.
     Maar ik sluit toch ook niet uit, dat onze zorgsector de risico’s en negatieve verwachtingen wat opschroeft om reacties van de politiek uit te lokken. Dat wil overigens niet zeggen, dat ze staan te liegen, hoogstens dat ze hun uitspraken niet zo erg nuanceren.

    2. Albert Egberts

     “Er zijn prima werkende medicijnen tegen Corona. Verbied huisartsen niet langer die voor te schrijven.”

     Welke zijn dat dan?

 11. J. Punt

  ..Dan is de volgende logische stap -afwachten- dat, om kracht bij te zetten, de ongevaccineerden geen belastingen en heffingen namens de staat hoeven af te dragen, omdat dezelfde staat deze burgers niet meer voor volwaardig aanziet.
  Voor wat Hoort wat! Veel zaken MOGEN absoluut niet volgens de grondrechten, dan maar paniekvoetbal, bangmakerij in plaats van een volwassen discussie.. Vaccinatiespijtnijd.. Vorige maand een ‘Ticket To The Tropics” nu een gekmakend, onzeker gevoel van bedonderd zijn door hun Helden uit Den Haag.

 12. Tepelkloofje

  Als we het over injectieplicht hebben: zojuist bekend geworden in Nieuw Zeeland – de regering kan iedereen dwingen de injectie te nemen. Iedereen, behalve de regering zelf. DIe zijn daar van uitgesloten want – hou je vast – die zijn democratisch gekozen als volksvertegenwoordigers en een injectieplicht zou mogelijk een obstakel kunnen vormen om hun taken uit te voeren.

  gab.com/VoicesForFreedom/posts/106888636263198065

  1. Branzino

   @Tepelkloofje
   Boeiende info, maar met heel veel vraagtekens. Gab.com is blijkbaar de bron van deze info. Gab.com wordt gezien als een bron van vooral fake nieuws. Ik reageerde eerder al op een verwijzing naar gab.com. Die luidde als volgt:

   “Gab.com is een toevluchtsoord voor extremisten, waaronder neonazi’s, witte supremacisten, witte nationalisten, antisemieten, alt-right en QAnon-samenzweringstheoretici. Het heeft gebruikers en groepen aangetrokken die zijn verbannen van andere sociale media en gebruikers op zoek naar alternatieven voor de reguliere sociale-media.
   Gab.com zegt dat het de vrijheid van meningsuiting en individuele vrijheid bevordert, en “de vrije stroom van online informatie”. Deze verklaringen zijn bekritiseerd als een rechtvaardiging voor zijn alt-rechtse en extremistische context.
   Antisemitisme is prominent aanwezig op de site en het bedrijf levert antisemitisch commentaar op Twitter. En Gab.com wordt “herhaaldelijk in verband gebracht met radicalisering die leidt tot gewelddadige gebeurtenissen in de echte wereld”.

   Zie verder: dagelijksestandaard.nl/2021/07/niets-aan-de-hand-aantal-positieve-tests-afgelopen-week-gehalveerd/

 13. rafi

  Die man krijgt hopelijk in zijn achtertuin een prik van een exemplaar van een van hun giftigste slangensoorten ter wereld. Daar, in Victoria.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.